Új hozzászólás Aktív témák

• Udo Mex

újonc

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Sajnos a lányom Lenovo s60-w telefonját lehet, hogy tönkre tettem.

A problémám a következő:
    Fagyogatott és néha nem akart bekapcsolni a telefon. (a lent is említett bootloader kezdőképernyőről nem lépett tovább) többször kellett ki-be kapcsolni mire beindult.
    Győzködött a lány, hogy ceréljek ROM-ot!
    Ezért fel akartam rakni rá a „TWRP-2.8.6.1_S60” recovery-t, hogy tudjak az eredeti romrol mentést készíteni. De a recovery nem akart rámenni. Ezért a goole-ról leszedtem egy recovery installert, de ezzel sem ment fel. És szerintem a progiban véletlenül nem csak a recovery-t pipáltam ki, hanem a boot-ot is. Ezért a telefon újraindítás után már nem bootuol be, és a következőt írja ki:

Warring invali image. Enter fastboot mode

Nem tudom kikapcsolni sem a telefont, ahogy kikapcsol azonnal újra is indul ezzel a hiba üzenettel. Csak ha lemerült akkor kapcsol ki, és tűnik el a hibaüzenet. Lemerülés után, mikor csatlakoztatom az usb-re, akkor elkezd pirosan villog a led, majd kis idő múlva beindul a telefon szintén ezzel a fent említett hibaüzenettel.

Sajnos a telefont csak fastboot módban érem el, itt reagál a kiadott parancsokra is.

A „fastboot devices” parancsra ezt írja:
    c:\rom>fastboot devices
    13ebd468 fastboot

c:\rom>

ADB-ben nem érem el, és nem is reagál a parancsokra!!

Az „adb devices” parancsra a következőt írja ki:
    c:\rom>adb devices
    * daemon not running. starting it now on port 5037 *
    * daemon started successfully *
    List of devices attached

A „fastboot reboot-bootloader” parancsra a telefon ujraindul, a lenovo logo és az androd felirat látszik a kezdőképernyőn, de innen nem lép tovább!

Agyári romból (VIBEUI_V2.0_1516_5.51.1_ST_S60-w_qpst) kiszedtem a recovery és a booit img-t. Fastboot módban csak ezeket a gyári img-ket engedi flash-elni az adott partícióra.

c:\rom>fastboot flash recovery C:/rom/recovery.img
    target reported max download size of 1879048192 bytes
    sending 'recovery' (13776 KB)...
    OKAY [ 21.609s]
    writing 'recovery'...
    OKAY [ 0.781s]
    finished. total time: 22.391s

Próbáltam a „TWRP-2.8.6.1_S60” recovery-t is flash-elni a recovery particiora, de nem engedi, csak a fent említett gyári romból kiszedett recovery megy simán fel.

c:\rom>fastboot flash recovery C:/rom/recovery.img
    target reported max download size of 1879048192 bytes
    sending 'recovery' (14226 KB)...
    OKAY [ 22.375s]
    writing 'recovery'...
    FAILED (remote: invalid signature and data)
    finished. total time: 22.719s

Ezek után kérlek nyugtassatok meg, hogy nem csináltam téglát a lányom telefonjából, és még használhatja majd!

Ez úton kérem a segítségeteket!

Előre is köszönöm!

Tisztelettel: Mex

Új hozzászólás Aktív témák