- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
htmtimcsi
tag
válasz
spyduck #2992 üzenetére
én például csak azért utálom a vista-t mert csak1 giga ram van a gépben, és az tuti hogy kevés. eddig erre jutattam a vistával. csak maga a rendszernek kell 1 giga + bármilyen programot futtatni akarsz az további memória. de probálkozni lehet. pl.: 1giga ram + word már leterhelheti. kezdetben szép és jó, de aztán egyre memória éhesebb lesz( gondolom cache-i a fáljlokat rendesen, és ezért lesz kevés az egy giga ram). na mindegy. probáld meg és írd meg a véleményedet.
egy kérdés: épp azon gondolkozom hogy memóriát bővitek és nem tudom eldönteni, hogy 2 vagy 4 giga legyen. őszintén szólva nekem windows xp-n is kevés az egy giga ram. nem,nem a játéknak kevés(na jó annak is). és azért töröm a fejem rajta, mert pénzügyileg sem vagyok eleresztve, meg a 4 giga ramot soknak találom. meg szerintem ugyan úgy is akar(és fog is) swap-olni. meg a 4giga ram esetén a hibernálási idő sokkal több lesz mint két gigán, legalábbis a logika ezt mondatja velem. ja ma kiakasztott a visual studio javitó csomagja is, mert a telepités közben befalta az egész ramomat(nem volt csak 27mega szabad). ez meg azt mondatja velem hogy a memória sosem elég. bár a windows logiákja ez hogy legyen bármennyi ramod a windowsnak sosem elég. na még utánolvasok hátha találok valamit erről. bár már azt olvastam hogy a több memória megnövelheti a aksi időt, mert nem tekergeti álladnóan a winchestert.
-
Dufresne
addikt
válasz
spyduck #2992 üzenetére
Biztos hogy nem szar a Vista a cégek sem azért nemakarnak átállni mert szar, hanem mert amíg az XP élvezhetően elfut akár egy 700-900Mhz-es procin 256-512ram társaságában, addig a Vista erre már nemannyira hajlandó.
Nyílván benne van azis, hogy megszoktuk az Xp-t, jól bevált és nem szívesen váltunk egy jó dologról, előbb utóbb valszeg énis ki fogom próbálni, ha másért nem, akkor a kíváncsiságom miatt, de ameddig nemlesz valódi nyomós indokom, addig nem.
Pl számomra egy notinál az energiagazdálkodás elég nyomós érv és úgyhallottam ebben az Xp jobb. Lehet hogy grafikus erőforrásokat jobban ki tud használni, de az meg nekem nem igazán fontos..nálam ilyen érvek dominálnak. -
Dufresne
addikt
válasz
spyduck #2987 üzenetére
Nemtudom pontosan milyen játékokat nyomnál rajta, de sztem a játékok függnek azért ezeknél az integrált megoldásoknál a proci teljesítményétől is. Nekem egy T7100-as proci van a gépben, de játékot még nem próbáltam rajta még nem csábultam el
Neked is ki kéne próbálni pár játékot, hogy mennyire gyatra, mert csak akkor lehet érdemes Vistán gondolkodni, ha tényleg szarul mennek a játékok.
-
Dufresne
addikt
válasz
spyduck #2981 üzenetére
Csak nem át akarsz térni?
Én egyelőre úgy nézem, hogy kihagyom a vistát, 2014-ig meghosszabbították a támogatását, addigra jön az új windows és meglássuk az milyen lesz.
Xp-re váltás előtt is 98SE-t hasznátam, az NT Millenium és 2000-es verziókat kihagytam az életembőlÉS Vista is ilyen sors elé néz sztem.
-
Dufresne
addikt
válasz
spyduck #2979 üzenetére
Természetesen hsz számok alapján döntöttem. Viszont én nem feltétlenül mondanám, hogy ahol a legtöbb hsz, ott a legtöbb probléma.
Lenovo-ból jelenleg nagy általánosságban az N200-as megy itthon, abból is a 15,4"-es monitorral szerelt, még van az n100 ami már régebbi és van a c200 de nemnagyon láttam, hogy ilyet vett volna valaki, az R61 és T61 meg már nem ide tartozik. A lényeg, hogy nekünk kb azonos tulajdonságú gépeink vannak, hasonló problémákkal amik főleg a hogyan telepítsük fel a rendszert és milyen driver kéne hozzá dolgokban merül ki szerencsére.
A többi gyártónál Acer, Asus pl rengeteg más modell van a választékban, gondolom ugyanúgy rengeteg különböző problémával és a hozzájuk tartozó megoldásokkal, amiket így jóval nehezebb kikeresni a topicból, ezért is gondolom, hogy több a hsz ott az átláthatatlanság miatt...
Szóval lehet hogy tény, hogy a mi gépünk megbízhatóbb jópár szériánál, de egyelőre nem is kell olyan sok szériára odafigyelnie a gyártónak szvsz. -
Dufresne
addikt
-
Laca0
addikt
válasz
spyduck #2941 üzenetére
Az XP gyorsabb SATA módban, ez biztos. Használat közben nem annyira feltünő, de mérhető.
Leginkább a hibernálásnál érezni jótékony hatását, ami nem egy utolsó szempont... ... merülő aksinál meg duplán hasznos!Utólag is át lehet állítani, a driverek megfelelő cseréjével. Korábban voltak itt a fórumon is leírások és driver linkek is.
-
csokolade
tag
válasz
spyduck #2941 üzenetére
Sztem gyorsabb lesz a gép ha nem is nagyságrendekkel, de talán néhány százalékkal.
Ezenkívül pl. a hibernálás ideje (amit én nagyon gyakran használok) úgy az ötödére rövidült, vagy még gyorsabb. Nekem már csak ez utóbbi is megérte azt a kis machinációt, amit az installálása jelent. -
nortol
senior tag
válasz
spyduck #2896 üzenetére
lenovo care button.
az a gomb való arra, hogy a boot során előtudd hozni a speciális backup és restore funkciókat, valamint windows alatt arra a gombra van beállítva a care program is. persze csak akkor ha eredeti xp-d van, vagy fullossá tetted te az xp-t.
a többi oprendszer alatt is hasonló funkciókat kell, hogy ellásson ...kb ennyi :-)
-
csokolade
tag
válasz
spyduck #2877 üzenetére
sztem a gyári tök jó, ill ha én cserélnék (ami nem valószínű), akkor olyat választanék, ami a hátoldalon szív és a bal oldalon fúj, azaz nem az alján szívja be a levegőt. ha a hátán szívja és nem az alján, akkor akár ölben is nyugodtabban tartható, nem zárja el a levegő útját. ha jobban megnézed, a hátán is van szellőző rács, de a venti kerete lezárja. egyébként tényleg felesleges cserélni ha működik, fontosabb inkább a rendszeres portalanítás, a por alattomosabban rontja a hűtésfokot.
ami a 0769be jó az csak a 41R7795 a gépkönyv szerint, 0768-ashoz ajánl 3at is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Hardverkemping június végén
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Medence topik
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- 27% Számlával! HP EliteBook 845 G8! Ryzen 5 PRO 5650U, 16GB RAM, 256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest