- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
törölt tag
A Registry-ben való átírás csak arra szolgál, hogy a Wizard-ból a DTV induljon ne a PVR.
A problémát az okozza, hogy a DTV nem látja a hangvezérlőt. Ezért nem tudja szabályozni a hangerőt. Megoldást egyelőre nem tudunk erre mondani, de lehet, hogy az nV féle hangdriver okozza. -
törölt tag
válasz
cadgers #4134 üzenetére
Az a baj, hogy a ''karikák'' körüli JPEG zaj látszik leginkább, más nem. Vagy én vagyok vak.
szasza_1: Ahogy érzed. Amennyiben felvétel után áttömöríted az anyagot, akkor alul felül 8-8 sor levágásával simán átnyomhatod 4:3-ba. Persze ez nem oldja meg a felvételi problémádat. Ami leginkább driver gond lehet. Azzal kellene játszani, több verziót is kipróbálni. -
törölt tag
válasz
cadgers #4132 üzenetére
Ha valamilyen vízszintes csíkozódásról van szó, ami a képen nem igazán látszódik, akkor azt okozhatja pl egy rádiós egér is. Ennek viszont simán is látszódnia kellene, nem csak a TV képen, hanem az egész képernyőn.
Ha inkább világosabb csíkokként jelentkezik a zaj, akkor azt okozhatja az, hogy hurok van a kábelben, vagy a csatlakozókon reflexió keletkezik (ezt az előbbi felsorolásból ki is felejtettem).
A tömörítési kérdésedre: amit elvársz, az kb a lehetetlen. Ilyen méret mellett ilyen teljesítményű géppel legalábbis nem igazán megvalósítható.
[Szerkesztve] -
törölt tag
A DTV képes sugározni a műsort.
szasza_1: A TV-n sem 4:3-as képet látsz, hanem 3:2-est. Ez még a 35mm-es kisfilm öröksége, ahol 36x24mm² egy frame. A sorok egy jelentős része vezérlőjeleknek van fenntartva (a kép tetején 2 a teletextnek, az alján szinkronjelekre és egyebekre további ~40 sor). -
törölt tag
válasz
cadgers #4113 üzenetére
Kábel és Croatia egy jó párosítás szokott lenni. Ha így sem talál meg mindent, akkor azt kézzel hozzáadhatod. Az adaptív keresés meg lassú, ki kell várni.
Calibos: A kábelen és a földi sugárzásban is analóg YUV jel van. Ez nem digitális sugárzás. És MPEG tömörítésre tényleg a TMPGEnc az egyik legjobb megoldás. -
törölt tag
válasz
cadgers #4110 üzenetére
Kezdjük a végén: a VMR9 (Video Mixing Renderer 9) egy megjelenítési eljárás, a régi Overlay Mixer leváltására, annál sokkal nagyobb tudással, ennek megfelelően némileg nagyobb hw igénnyel. Képminőséget alapból nem befolyásolja, viszont elég sokféle effektet lehet benne alkalmazni.
A toldó önmagában nem nagyon rontja a minőséget, de minden egyes csatlakozó magában hordja ezt a lehetőséget több okból is:
1. a csatlakozóba bevezeted a kábelt és ott egy kötést létesítesz (F szerelékek esetén ez csak és kizárólag erővel/alakkal jönnek létre, ami a létező legrosszabb, mivel nem stabil).
2. Ezután jön a toldó, ami egy menetes kötés.
3. Még egy ugyan olyan mint a 2-ben.
4. Lásd 1.
5. És mindegyik kötés minőségét rontja a korrózió, ami ellen lehet védekezni pl aranyozással. Az viszont növeli az árat.
6. Emellett a kötéseknek van átviteli ellenállás és átviteli kapacitás. Mind a kettő okoz(hat) jelszintcsökkenést és torzítást.
7. Minden kötés lehetséges hibaforrás.
Azaz jobban járnál egy darab hosszabb kábellel. Csak ne legyenek benne hurkok, mert az a képminőséget rontja.
Az SB Live! sok esetben problémát okoz, a Creative ugyanis nem tud normális drivert írni. Lehet veled is ez történt.
A leválasztó sosem árt.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
cadgers #4107 üzenetére
Ezek a problémák lehetnek akár hw ütközés következményei is. Viszont nem tudjuk milyen gépben van.
A 2. hsz-ban levő dolgokra:
1. Vedd ki a pipát a Use VMR9 elől.
2. Ilyen nincs a Leadtek gyári programokban.
3. Nincs.
Relisys: Venned kell egy galvanikus leválasztót, ugyanis földhurok problémád van. A gyenge antennajel ellen pedig egy antennaerősítővel tudsz védekezni. Létezik a kettő kombinált kivitele is. Antennaboltokban, MediaRák-ban és hasonszőrű helyeken többnyire lehet kapni párezer HUF-ért.
Persze lehet csak annyi a probléma a jelszinttel, hogy kicsit sokszor osztottad le a jelet. -
törölt tag
válasz
El_Diablo_ #4092 üzenetére
A DTV is felrakja a Winfast FM-et, a Wizard-ból elindíthatod.
-
törölt tag
válasz
El_Diablo_ #4088 üzenetére
A DTV tapasztalataim szerint minden adót ~500kHz-cel fentebb hangol, szóval némi kézi hangolás jót tesz a csatornáknak.
A hiányzó adókat meg kézzel hozzá tudod adni, ha UPC-nél vagy, akkor az oldalukon megtalálod a szükséges csatornalistát.
djadji: Pedig nem lenne rossz, ha kipucolnád a Registry-t. És ha megmondanád melyik az a file pontosan, akkor abból ki lehetne indulni. -
törölt tag
válasz
Relisys #4043 üzenetére
Akkor nézd még meg a videodriver overlay beállításait (magyarul tán átfedésnek hívja az nVidia, és volt már vele probléma egynémelyik ForceWare-be, sőt még valamelyik Detonatorban is), indítsd el a DXDiag-ot, és nézd meg ott minden rendben van-e. Lehet csak simán újra kell majd raknod a VGA drivert.
-
törölt tag
válasz
El_Diablo_ #4024 üzenetére
Nem tapasztaltam semmi különbséget, pedig mind a három féle Win XP Pro volt a kártyám alatt. A DivX5-nek van problémája az SP2 DEP nevezetű szolgáltatásával, az meg könnyen kiküszöbölhető: DivX6-ot kell használni (ami egyébként is sokkal jobb, mint az 5).
-
törölt tag
-
törölt tag
PICVideo és PCM hang. A progresszív hangelcsúszást viszont lehet javítani az fps konverzióval (a VDubMod pl fel is ajánlja a megfelelő helyen neked ezt, de most nem tudom megnézni pontosan az elnevbevezéseket, mert éppen tömörítek vele).
bélanéni: Tud, a minőség a bitrate, azaz közvetve a géped erejének a függvénye. -
törölt tag
Az antennakábelt lehetőleg mindenféle csavarodás és hurok nélkül vezesd el, és amennyire lehet távol a többi vezetéktől. De lehet csak simán finomhangolni kellene a csatornákak. Nekem gyanús, hogy a DTV minden csatornát 0,5MHz-cel fentebb hangol, mint a névleges, viszont a névlegeset írja ki.
-
törölt tag
válasz
El_Diablo_ #3970 üzenetére
A DTV sokkal jobb, mint a PVR jelenlegi változatai. Felvételre is tökéletes.
-
törölt tag
válasz
El_Diablo_ #3968 üzenetére
A távirányító működik, csak esetenként telepítés után le van tiltva. Engedélyezésének módja: Winfast Wizard-on jobb gomb -> Setting -> Remote Controller -> Enabled-re.
A csatornalista elfelejtése egy időben volt szokása a PVR-nek, az újabb verziók esetében már nem jelentkezik. A DTV-nek emlékezetem szerint soha sem volt ilyen problémája, viszont egyes verzióiban (de lehet csak egy ilyen volt) nem lehetett kézzel hozzáadni csatornát. Ez is elmúlt az újabb verziókra.
Füleske: Lehet igazad van (bár engem ez már semmilyen szinten sem érint, mivel már jócskán több mint két éves a kártyám). -
törölt tag
válasz
El_Diablo_ #3965 üzenetére
Megvenni ott érdemes, ahol egyrészt olcsó, másrészt megbízhatóak (gondolok itt pl az esetleges gariztatásra). Mikor (illetve mielőtt) megveszed, még a boltban mindenképpen nézd meg, hogy minden benne van-e a dobozban! Garancia 1 év van rá.
Nem kell feltétlenül egyvégtében végigolvasni a topicot, napi 100-200 hsz-szel is elég. Nem olyan topicról van szó, ahol napi 50-100 hsz születik.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
El_Diablo_ #3963 üzenetére
Az egyik oldal, ahol hasznos infókat találsz, az az ahol jelenleg is vagy.
Ide nem árt időnként benézni, sok hasznos infóval gazdagodhatsz. És nem árt ha átolvasod a topicot.
Ahonnan sw frissítéseket szerezhetsz: [link] A beta megjelölés ne zavarjon, majdnem minden revízió annak tekinthető. De még így is jobban használható sw-k, mint amit a legtöbb gyártó mellékel.
Konvertálásra attól függ, milyen kimeneti formátumot akarsz. Ha avi-t, akkor VirtualDubMod. Ha MPEG2-t, akkor TMPGEnc. -
törölt tag
A felvételi hangerőbeállítások esetén ki kell jelölnöd, hogy melyik bemenet szóljon. Erről beszéltem.
Ha felvétel közben nem állítod le a Skype-ot, akkor meg ne csodálkozz, hogy nem azt a hangot veszi fel a tuner programja, amit Te szeretnél. Bemenet ugyanis csak egy lehet kijelölve. -
törölt tag
Én spec mindig úgy oldottam meg az ilyet, hogy BIOS-ban beállítottam egy Wake-up by Alarm-ot, TweakUI-val egy automatikus bejelentkezést (ha csak egy felhasználó van, akkor ez értelemszerűen nem kell). Onnantól kezdve a DTV vagy PVR rendezte a dolgot, a kikapcsolás mindegyik verzióban ott van lehetőségként az időzítőben.
Egyébként kipróbáltam, és nálam se megy Standby-ba ha be van időzítve valami.
Gábris: A legújabb verzióban javították ezt a hibát. [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
neilszab #3862 üzenetére
1. Az emberek többségének nincsenek ilyen igényei, ezért írtam, hogy minek foglalkoznának vele. Egy hw-hez csomagolt sw-nek az átlagember igényeit kell kielégíteni.
2. Lehet driverprobléma volt.
3. Ez jó hír.
4. DTV-ben nekem is megy párhuzamosan mind a két hang.
PIP-nél a kék távirányítón levő Recall gombbal lehet váltogatni.
16:9: A Video Stretch sokat segít.
A fényerő problémát én nem érzékelem.
Az EPG témában bzoley az illetékes, én nem használom.
Az OSD ilyen kialakítása engem is zavar.
A PCTV-k esetén azért is működik mindenféle célra a távirányító, mert nem a kártyára, hanem soros portra csatlakozik (leszámítva az újabb kártyákat), tulajdonképpen egy általános célú távirányító, amit hozzáidomítottak a tunerhez. -
törölt tag
válasz
neilszab #3848 üzenetére
1. Továbbra sem látom értelmét. Viszont ha találsz ilyen sw-t, akkor használd azt. Tunerekhez mellékelt sw-k ~0%-a tud ilyet. Nem véletlenül. Azt hozzáteszem, hogy a Leadtek sw-i messze kiemelkednek a mellékelt sw-k mezőnyéből.
2. Passz, ez inkább driver gond, mint sw. Próbáld meg másik driververzióval. Én sem a legújabbat használom, bár DTV-hez állítólag az az igazi. A PVR-nek a leges legutolsó verzióját kivéve az utóbbi két évben megjelent minden változatát használtam, egyikkel sem jelentkezett.
3. Jó régi alaplapod lehet. A mai integrált hangok simán jobbak az SB128-nál, sőt okos megoldássa (mondjuk Abit AudioMax) még az SB Live szintjét is lazán hozzák, sőt! Ez utóbbi gyakorlati tapasztalat.
4. Azt nem tudom hogyan állapítod meg, hogy mennyit zabál a DTV órajelben. Nálam a DTV 1GHz-en nem foglal többet 7-8%-nyi processzoridőnél, és 32MB RAM-nál. Ha felveszek PICVid-del, akkor sem emelkedik az órajel (csak kezdetben ugrik fel 1800MHz-re, de 2-3s után visszaáll 1000MHz-re) és nem kell neki több 30% processzoridőnél és 35MB RAM-nál. Nincs itt semmiféle nagy processzorterhelés.
Ha DivX-be veszek fel 2000kbps-al, akkor felvált a proci 1800MHz-re (azaz még mindig nem a maximumra), ekkor sem haladja meg viszont a prociterhelés a 47%-ot és beéri 44MB RAM-mal. Ez nem nevezhető soknak.
A VDub-ot (pontosabban a VDubMod-ot) én is szívesen használom, de felvételre még véletlenül sem, a fent említett WDM impotencia miatt (bár kivitelezhető ezzel is a felvétel, de nem sok értelme van görcsölni vele).
DivX-ből inkább a 6.x-et használd, jóval alacsonyabb az erőforrásigénye, mint az 5.x-nek. Az általad említett elcsúszás már tényleg durva, sosem tapasztaltam még.
A Win-ed totálkár, vagy elbasztál valamit (ez értelmezés volt). Ha ilyen jelenség jelentkezik mint nálad, annak valami sw hiba az oka, esetleg hw ütközés. De tipikusan az első. Ha hw hiba lenne, akkor már fel sem ismerte volna a kártyát a Win, vagy rögtön szarrá fagyott volna.
Azon nem lepődnék meg ha tényleg az SB kavarna be, a Creative a mai napig nem képes normális drivereket írni.
Ha az előző hsz-om kissé nyers lett volna, akkor bocsánat.
[Szerkesztve] -
törölt tag
2. Valóban, régen viszont mintha a PVR könyvtárában lett volna. A mixed módot még sosem próbáltam. De tényleg működik.
6. A ResHacker szépen látja az összes apróságot, és módodsítani is engedi. Majd játszok vele egy kicsit. A helyzet tényleg érdekes kérdés. Persze poenból rákérdezhetsz a fejlesztőknél, hogyan megoldható (esetleg SDK, de ez már tényleg a pofátlanság határát súrolná)... -
törölt tag
válasz
neilszab #3840 üzenetére
1. Minek kellene külön szín és hangséma csatornánként (utóbbin éppenséggel azt sem tudom mit értesz). Finomhangolás: <Ctrl> + <+>/<->. Ahogy a kézikönyv is írja.
2. Ha hibát jelez a WFTTX.exe, akkor az érdekes, nekem ilyen file-om nincs is, sem a PVR, sem a DTV könyvtárában (A PVR könyvtárában van egy WFVTX.exe, ez nekem is hibát jelez, de nem érdekel, hogy miért azt mindjárt megtudod). A teletext viszont működik. Mindkét programban <F7>-tel lehet előhívni (kézikönyvben ez is benne van). Ha teljes képernyőn van a TV-kép, akkor viszont nem látod a teletext ablakot, de ez szerintem részletkérdés.
3. Miért a Master-t akarod szabályozni? Azt a bemenetet kell, amelyen a jel a hangkártyára érkezik. Ha egy bizonyos szint felett torzít, akkor az nem a tuner és nem is a program, hanem a hangkártya korlátja (nálam 100%-ra álítva sem torzít a CD-in, amire kötve van).
4. Van beépített MPEG2 codec. A Time Shifting működéséről megint regél a kézikönyv és a program könyvvtárában levő egyik chm file is. Lehet nem tűnt fel, de amikor elindítod a Time Shifting-et, akkor a PVR-ben megváltozik a Control Panel. A Time Shifting megy, de ha vissza akarod nézni a felvett anyagot, akkor el is kell indítani a lejátszást. DTV-ben nincs változás, csak annyi, hogy a Play gomb szép piros lesz. És itt is el kell indítani a lejátszást (illetve el is indul magától). Nálam viszont folyamatosan hallatszik alatta a live műsor is, PIP nem kapcsolható. Az viszont tudott, hogy az általam használt DTV verzió bugos (tulajdonképpen mindegyik, de ez minden programra igaz, amit valaha írtak).
5. A sziszegést a hangkártya okozhatja, esetleg a bejövő jel eleve túlvezérelt.
6. Az alap skin a legjobb az érkező háromból. Ha nem tetszik, akkor akár Te is átszabhatod.
VDub: Alapvetően WfV software. A WDM drivereket sosem kezelte jól, itt is ez a probléma. A DTV és a PVR is kitűnő capture-re, nem értem miért a VDub-ot akarod használni. A Leadtek programok nagyon jól konfigurálhatóak. A kékség oka a nem megfelelően kiválasztott képnorma. Az aljából az a négy sor nem hiszem, hogy bárkinek is hiányozna, az átlag tévé legalább huszat levág.
A telepítéskori eset azt erősíti meg, hogy vagy a Win-ed tk, vagy valamit elszabtál. Ilyennel még sosem találkoztam. Többet erről nem lehet mondani a konfigod ismerete nélkül.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
TriackFeri #3805 üzenetére
PVR-ben a lista mellett levő gombokkal.
DTV-ben huzogathatod őket kedvedre. -
törölt tag
Ha avi a kimeneti formátum, akkor VirtualDubMod-dal szépen lehet vagdalni MPEG2-t is.
Ha MPEG2-ben akarod hagyni, akkor TMPGEnc pl. MPEG2-t nem lehet veszteségmentesen vágni semmivel sem! Illetve lehet, de csak abban az esetben ha zárt GOP-okból áll. Kérdés, hogy a Leadtek progik hogyan vesznek fel MPEG2-be. -
törölt tag
Az eredetit sosem fogod tudni veszteség mentesen visszaállítani a digitális jelből, akár hány biten is digitalizáltad. Már maga a digitalizálás is lényegében egy veszteséges átalakítás.
Azért érdemes minnél magasabb bitrate-tel, vagy minnél gyengébb mértékben tömöríteni digitalizáláskor, hogy a későbbi tömörítés bemenetén minnél több információ álljon rendelkezésre a végleges tömörítéshez. Azaz a végleges tömörítés minnél jobb eredményt adjon. Erősen tömörített (azaz gyenge minőségű, az eredeti anyagból már eleve kevés információt tartalmazó) anyagból már csak jelentős minőségromlás mellett lehet tovább tömöríteni (közérthetően: szarból nem lehet várat építeni). -
törölt tag
Semmi szükség sincs rá. Akkor lenne értelme, ha a sugárzott jel RGB színtérben lenne. De nem abban van, hanem YUV-ban, abból pedig 12 bit is bőségesen elég. De ez csak az egyik ok, ez ugyanis a megjeleníthető színek számára vonatkozik.
A decoder chipek esetén viszont az AD átalakításra, ami egy teljesen másik téma. Ebben a 10 bit egy átlagos és jó kompromisszum. -
törölt tag
válasz
Csapi007 #3747 üzenetére
Végtelen. Az AD átalakítás kimeneti digitális jele mindig is csak közelíteni lesz képes az eredeti analóg jel alakját. De ez is elég.
Gondolj bele, hány DPI-s fényképet látsz jó minőségűnek: 300DPI környékén már egészen jó a minőség. A valódi film, amit a fényképezésben alkalmaznak több mint 36000DPI felbontásra képes (persze ezt ott nem lehet egyértelműen meghatározni, mivel a kristályok elhelyezkedése nem kifejezetten szabályos). Az emberi érzékszervek véges érzékenységűek. Ez ad lehetőséget a veszteséges tömörítésre, emiatt nem érzel lényeges különbséget pl a CD és a jó minőségben tömörített mp3 között, ezért létezhet a DVD...
A digitalizálásnál is ugyan ezt használják ki, ugyanis egy komolyabb ADC vagy DAC bizony meglehetősen komoly pénzbe kerül. Ezért megkeresik a technológiai/gazdasági/minőségi kompromisszumot. A technológia fejlődése teszi lehetővé, hogy időnként növeljék a bitmélységet a költségek növekedése nélkül. Te meg örülsz, mert még jobb anyagot tudsz előállítani házilag. -
törölt tag
válasz
Csapi007 #3739 üzenetére
A feldolgozás minősége. Emeld 2-t 8-ra és 10-ra. Hasonlítsd össze a két értéket. Mindkettő az elkülöníthető jelszinteket mutatja. Azaz a 10bites chip több jelszintet tud elkülöníteni, így a AD és DA átalakítás jobb minőségben történik, a digitális jel jobban közelíti az analógot.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Wolf Howler #3620 üzenetére
Akkor pl kellhet az Ulead Video Studio, vagy hasonló program. De csak akkor ha a kimenetnek is MPEG2-t akarsz, ha avi a cél, akkor VirtualDubMod.
Az Ulead és társai programokat nem ismerem, mivel sosem használtam őket. Vágni egészen jól lehet Tsunami MPEG Encoderrel is. És az igencsak jó minőségben dolgozik.
Viszont ezeket inkább csak szerkesztésre használd, digitalizálásra inkább a PVR, de méginkább a DTV. -
törölt tag
válasz
Wolf Howler #3618 üzenetére
A digitalizáláshoz bőven elég a PVR, vagy a DTV. Vagdaláshoz pedig Virtualdub (ha avi-ba veszel fel).
-
törölt tag
A B-Frames jelentősen megnöveli az on the fly tömörítés CPU terhelését. Amit minőségben nyersz vele, az nem egyenértékű azzal, hogy nélkülük ~2x akkora bitrate-tel tudsz felvenni ugyan azzal a géppel.
A MS oldalán a kereső minden idétlenséget mutat a találatok között, nagyon hosszú percekbe tellene kihámozni, hogy melyik is kell nekem. A Wikipedia keresője ezerszer értelmesebb. -
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
lilaszív #3582 üzenetére
Ez már a két évvel ezelőtti PVR-ben is így működött. És működik a DTV-ben is.
Gondolom így próbálod:
<Ctrl> + <+>; <Ctrl> + <->
A relációs jelek közé mindig a lenyomandó billentyű kerül, értelemszerűen egyszerre kell lenyomni a két billentyűt. A <+> és a <-> a numpad-en levők.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest