Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bohus

aktív tag

Athlon 64 4000+ procim van. Semmi gondom nem volt vele, de az Everestben feltűnt, hogy az egyik mag 5-8 (jellemzően 7) fokkal magasabb hőmérsékletű, mint a másik. Utánajártam, az esetek többségében ez a különbség 2-5 fok, és nem hagyott nyugodni a dolog, az az érzés bújkált bennem, hogy talán nem tökéletes a gyári pasztázás. Aztán amikor valahol rábukkantam egy kupaktalanítós videóra, hozzáláttam. Aki hasonló lépésre szánja el magát, három dologra figyeljen oda mindenképp:

- úgy fogd a procit, hogy a lábak ne görbüljenek
    - ne ereszd be a pengét túl mélyre, az SMD-k sérülhetnek
    - ne vágd el az ujjad

Nos, olyannyira figyeltem az első kettőre, hogy a harmadikba sajnos belefutottam, (másodszorra már rutinmunka lenne :) ).
    Az érzésem beigazolódott, durván a lapka közepén egy kis rész fényesen csillogott, pasztamentes volt. Kupaktalan módban nem végeztem tesztet, a hűtőrögzítő semmit sem szorított, mivel az IHS kb. 3mm vastagsága nagyon hiányzott neki, inkább a visszakupakolás mellett döntöttem. Rögzítéshez szilikont használtam, hűtőpaszta: Wolf's TS 580. A magok közti 5-8 fokos eltérés lement 1-4 fokra, a lap által mért hőmérséklet is csökkent 3 fokot, bár ebből valamennyi betudható a környezeti hőmérséklet változásának is, amit sajnos nem monitoroztam.
    Összességében nem érte meg a fáradozást a beavatkozás(bár ezt lehet hogy csak az elvágott ujjam miatt mondom) habár azóta nyugodtabban ülök a gép előtt, most már ugyanis tudom, hogy mi van a kulisszák mögött.

Új hozzászólás Aktív témák