Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Garmin topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_78
aktív tag
"A mienk is."
Szomorú. Szomorú, hogy korunkban a legtöbb gyártó szinte hulladékot termel. Nem azt mondom, hogy a gyártmányoknak az örökkévalóságig kellene működniük, mert az nyilván lehetetlen, ha használják, de azért legalább egy-két évtizedig bírniuk kellene. Ha a mi régi Videoton TV-nk annakidején 1969-1989 között kibírt két évtizednyi használatot, akkor mai modern világunk termékei miért nem? Mi az oka ennek a színvonal- és minőségesésnek? Netán hogy nagyrészt kínai meg török tulajdonba kerültek ezek a márkák, illetve hogy ők szerelik össze az ő silány alkatrészeikből?
Pár napja hallottam, hogy a Sony is leáll a TV készülék gyártással és a kínai TCL tulajdonába kerül ez az ágazatuk. Na szép, hogy ebből az egykor világelső japán gyártó termékeiből is lassan majd ún. alsópolcos gagyik lesznek...
-
Tomi_78
aktív tag
Szomorúan tapasztalom, hogy az utóbbi hónapokban már csak egyetlen készüléktípussal (43OR23WOSFHD) képviselteti magát a TV-gyártók (pontosabban: már csak forgalmazók) között a nagymúltú, 1913-ban alapított magyar híradástechnikai márka: az Orion.
Pedig nemrég még többféle típust is forgalmazott, amelyeknek én is vásárlója voltam, így vagyok most tulajdonosa egy 43 és egy 40"-os Orion LED TV-nek, valamint egy 24"-osnak, amelyet monitorként használok a számítógépemre kötve, és mindhárommal meg vagyok elégedve, mert több éve megbízhatóan működnek (v.ö.: előttük egy LG 43UK6300MLB 3 évig és egy Strong készülék kb. 1 évig bírta, mígnem meghibásodtak).
Persze az aranykora e márkánknak a CRT TV-k idején volt, és akkor is volt egy kis, 14"-os CTV-1414M típusú Orion TV-nk. De az még az 1990-es évek vége felé volt.
De visszakanyarodva az elejére: vajon a márka elmúlásának lehetünk tanúi most? Vagy mi lehet az oka annak, hogy csupán egy típussal vannak jelen a piacon? Lehet, hogy csak átmeneti a visszaesés? Vagy a Videoton sorsára jut?
Nagyon sajnálnám, ha ez a jobb sorsra érdemes vállalatunk és márkánk is eltűnne, még úgy is, hogy tudom, hogy jelenleg külföldi kézben van (ennyit a mai magyar gazdaságpolitika milyenségéről is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Óra topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Gyúrósok ide!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Szinte Új SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Bolti ár:115k INGYEN FOXPOST
- SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- Dobozos Szinte Új HyperX Cloud Alpha Bolti ár:27k INGYEN FOXPOST
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- Axis P8221 IP Audio I/O Module
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest