Új hozzászólás Aktív témák

• Joci10

őstag

válasz Gargouille #1 üzenetére

Gondolkodtam ezen én is, és biztosan van olyan, aki amúgy is venne felsőkategóriás gépet, ezért MI-set vesz (hiszen pl. az Apple fronton már nincs is választási lehetőség); de vannak olyanok is, akik eleve ilyent akarnak. Nem mondanám azt, hogy a növekedés minden egyes illetője ilyen, de a nagyobb részük vélhetően mégis e miatt venne új gépet (iOS alatt nehezebb lenne mérni (ott szinte mindig sok volt a 'van új? akkor vegyünk' típusú vásárló); de x64-es részen talán egyszerűbb: asztali fronton még nincsenek ilyenek, hordozható gépeknél meg elképzelhető, hogy aki eddig AI-t használt, annak jobb/gyorsabb/olcsóbb lesz a helyben számolás, mint a felhős alapú megoldás, így ilyent vett - ugyanakkor még vannak 'régebbi' megoldások is, amik alternatívát jelentenek, így vehettek volna akár ilyent is).
    Illetve adódik a másik kérdés is, hogy ez az érdeklődők összes tömegét jelenti-e, vagy még csak most fog elindulni az igazi 'roham'? Itt szerintem az lesz a kérdés, hogy mennyire tudják a gyártók fokozni a hype-ot, és ráerőltetni az emberekre a felesleges funkciók tömkelegét. De nem hiszem, hogy hatalmas tömegek lennének még, akik ilyenre várnak, így elképzelhető, hogy pár hónap után kifulladhat ez a trend (én legalábbis örülnék neki).
    Azon kívül a statisztikák csak egy pillanatfelvételek. Nem vizsgálja, hogy volt-e más behatás, nem vizsgálja, hogy egyes emberek miért teszik vagy nem teszik, amit tesznek - csak számolnak, majd utólag megpróbálják megmagyarázni, hogy biztosan e miatt volt. Aztán volt már, hogy nem jött be; most sem lehet ezt kizárni. :)

Új hozzászólás Aktív témák