- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikus
tag
válasz
Sk8erPeter #6286 üzenetére
Szia!
Na most fele kínai volt számomra..
Az a helyzet, hogy sajnos más megoldást, amire képes lennék "megvalósítani", nemigazán találtam... sőőt.. Látod, ezt is csak segítséggel tudtam "úgyahogy" összehozni. Másik részről, ha valakinek a javascript miatt nem megy a keresés, mert nem engedélyezi vagy régebbi a böngésző, akkor elég nagy a para, mert ezen az oldalon több dolog is javascript alapon megy.. -
Vikus
tag
válasz
Sk8erPeter #6280 üzenetére
Igen, az is gáz volt, nem tudom mennyire "szép" vagy nem szép megoldás, de kiszedtem a HTML kódban a Form-ból, ahol a keresődoboz cuccai vannak, a name="q" részt, és már nem is jeleníti meg azt a kis lenyílót a böngésző. Mondom ezt tök amatőrként..
lehet más ám a titok nyitja, de nekem eltűnt.
Lehet jobb is, mert akkor nem "keveredik oda" minden más szöveg, csak az, amit az oldalon akar valaki bepötyögni..
Most már egy egészen más formában mutatja, CSS-ben alakítottam rajta, kicsit lejjebb van, le van kerekítve mindkét oldala, más betűtípus van benne....stb.. nekem bejön. Hogy igazából mennyire praktikus, vagy esztétikus másnak az egy más kérdés..
nekem ennyire tellett.
-
Vikus
tag
válasz
Sk8erPeter #6268 üzenetére
Jogos!
Én kérek elnézést.
Igen a probléma úgy oldódott meg, hogy a "livesearch" adatait megadtam CSS-be.
Vagyis igen, adtam neki egy "background-color"-t, mondjuk fehéret, mellette pedig kicsit "finomítottam" rajta, hogy milyen formája legyen, milyen legyen a betűtípus stb.. Tehát a lényeg, hogy amit kiad adatokat, annak az alapját kellett megváltoztatni.. Elég gyorsba segítettek egy másik fórumon.. -
Vikus
tag
megoldódott köszi!
-
Vikus
tag
válasz
martonx #6265 üzenetére
Hogy szemléltessem:
http://www.kephost.com/image/1d5
A lényege, hogy a kép felső részén, ahogy írnám be a betűt, akkor meg is találja azokat a neveket, amik adott linkre vinnének. (csak éppen a háttérben totál átlátszó..stb.)
A kép alsó részén pedig ugyanez van, annyi a különbség, hogy a body részbe írt
<form id="tfnewsearch" method="get" action="livesearch.php">
<input class="tftextinput" type="text" name="q" size="21" maxlength="120" onClick="this.value='';" onFocus="this.select()" onkeyup="showResult(this.value)" value="keresés..."><input type="submit" value="keresés" class="tfbutton">
<div id="livesearch"></div>
</form>name="q" <-- be van biggyesztve és emiatt mindenféle más szó, amit használtam más oldalakon is megjelenik, mögötte meg az, amit szeretnék láttatni és persze egy "lenyíló panelben".
Igazából ezt kellene valahogy úgy összehozni, hogy amit az "adatbázisban" szeretnék keresni, azokat mutassa csak, és látható is legyen, ne úgy, mint itt.. Már filóztam rajta, az is lehet, hogy a script-en belül kéne valamit mókányolni, de mivel nem vágom, ezért kérek segítséget.
Az oldalt nem tudom belinkelni, de egyébként felesleges is lenne, mert egy az egyben ugyanaz van mindenhol, mint itt: http://www.w3schools.com/php/php_ajax_livesearch.asp -
Vikus
tag
Sziasztok!
Hozzátok fordulok, hátha tudtok nekem segíteni. Először is, pls nem kell a kritika, biztos sokan jobbat, szebbet, és más rendszereket tudtok csinálni, de nekem ez az "alap" is bőven megteszi..
Szóval adott egy ilyen kereső: http://www.w3schools.com/php/php_ajax_livesearch.aspEz teljesen jól működik, megvan az adatbázis, linkként visz egy oldalra stb, szóval működik, csak egy baja van a dolognak. Nekem van egy teljesen más keresőm az oldalon, ami CSS-ben meg van írva, hogyan nézzen ki.
A megadott oldalon lévő "form" helyett én ezt használom:
<form id="tfnewsearch" method="get" action="livesearch.php">
<input class="tftextinput" name="q" size="21" maxlength="120" onClick="this.value='';" onFocus="this.select()" onkeyup="showResult(this.value)" value="keresés..."><input type="submit" value="keresés" class="tfbutton">
<div id="livesearch"></div>
</form>ezt az onkeyup="showResult(this.value)" kódot lehet nem jó helyre raktam, de lehet sok minden mást is, és azért nem megy valami.
Szóval a hiba nálam annyi, hogy van a keresődoboz, amibe írnék. Szépen működik, le is nyílik egy ablak az eddig keresett vagy beírt szövegekkel, betűkkel, amiket más oldalakon használtam. Annyi a bajom, hogy ahogy a szöveget gépelem be, ez alatt a lenyíló ablak alatt egy "átlátszó" háttérben jeleníti csak meg azokat a címszavakat, és linkeket, amik nekem az adatbázisban vannak. És nem ott ahol kéne. Szóval nem a lenyíló részen.
CSS-ben csak a formai része van megadva ennek a keresőnek.
Bocsi, amúgy elég amatőr vagyok, szóval pls így álljatok hozzám. Tudna valaki valami érdemlegesben segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged