- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
Nem gondoltam, hogy valaha én is beirok ide, de úgyláccik a sors igy akarta.
Történt ugyanis, hogy mostanában (nem tudom pontosan mióta, talán 2-3 hónapja? - kb a 6600Gt beszerzése óta?) a gépem néha, de nagyon néha!! kékkel indul.
A néha alatta havi 1 alkalmat értek. Semmi különös nem történik elötte, napi használatban van, megy rajta játék, letöltés, fejlesztés, zenehallgatás, filmnézés, minden ami kell. Este 6-tól éjfélig rendszeres müszakja van.
A jelenség: belövöm a gépet, de a monitort még nem kapcsolom ilyenkor be. Fordulok kettöt, átöltözök, adok a macskának enni, stb, eltelik 1 perc, addigra szépen betöltödik minden, kapcsolom a monitort, és kezdek a gépezéshez. Csakhogy ilyenkor, 30:1 aránnyal kék képernyö fogad. Hogy mikor történik, nemtudom, mert nemtudom reprodukálni. Mindjárt win induláskor? vagy valamelyik komponens betöltésekor? Ezt kéne tudom, mindenképpen kideriteni.
Reset után szépen indul, és újabb 20-30-40 napig gond nélkül dolgozik mint a kisangyal.
A gépre nem installáltam semmi különöset hónapok óta, kivéve 1-2 játék (Serious Sam2, NFSMW, stb).
Memória nem lehet, mert közben történt egy 512-röl 2*512dual-ra váltás (egész más modulok kerültek be), elötte is, utánna is produkálja.
Alaplap, proci, vinyó, stb nem változott fél éve.
Videókártya csere volt, inno66GT, gyönyörüen muzsikál, szépen megy, nincs vele gond. Ámbár okozhatja a plusz energiaszükséglete miatt... 400as a tápom.
Még 1 dologra gondolok. Hömérsékleti okokból a windowsban az MSI saját tooljával (corecenter) leszabályozom a vcore-t 1.65-röl 1.55-re. Igy alapjáraton 45 helyett 35 fokon dolgozik a proci. (biosban 1.65, default-on van).
Lehet, hogy amikor a CoreCenter beindul, és lerántja a proci feszkóját, ez tesz be a windowsnak? Lehet, hogy épp egy olyan kritikus müveletnél (multitasking) történik mindez, ami elhasal töle? Viszont ha nem hasal el, utánna gyönyörüen megy minden 1.55-ön is, és nem megy a procihömérsékletem 60 fok fölé a legdúrvább játék közben sem.
Azért is gyanús a dolog, mert ha biosban állitom 1.60, vagy az alá, akkor nem indul a win.
Okozhatja ez, vagy ti másra gyanaxotok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged