Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lbence

    aktív tag

    válasz light0416 #13157 üzenetére

    Szia!

    Ha most kezdtél bele a naked karral történő kávéfőzésbe, akkor nagy sok mindennel lehet probléma, de a legvalószínűtlenebb a gép hibája.
    Ahogy a HC topikban is írták, először is vegyél megfelelő minőségű babot közvetlenül a pörkölőtől. (Kávékalmár, Casino Mocca, Impresso, Roastopus, Kapucziner stb.)
    Rengeteg dologra kell figyelni a beállításnál, érdemes lenne egy kicsit beleásni magad ebbe a témba, ha értékelhető végeredményt szeretnél. (Interneten számos cikk fellelhető, vagy youtube: espresso dial in)
    Amennyiben nincs mérleged, akkor venni kell egyet. Ahogy a HC topikban is írták az ökölszabály a kávékészítés során az 1:2 arány 30 mp alatt.
    Tehát 16 grammnyi babból 32 grammnyi kávénak kéne lefolynia 30 mp alatt. (Az, hogy mennyi kávét kell tenni az általad használt kosárba az függ a kosár méretétől és a babtól is amit vettél.)
    Dedica-t én a következők szerint használom:
    Használat előtt pár perccel bekapcsolom, felteszem a portafiltert (bele a puck screent), engedek ki belőle némi vízet a pohárba, amibe a kávé is menni fog. Így lassan átmelegszik mind a portafilter, mind a szűrő, mind a puck screen.
    A gépet jó ideje a legalacsonyabb hőmérsékleten használom (3 fokozatban állítható), így elkerülhető a keserű ital, és mivel alaposan előmelegítem, mind a portafiltert, mind a poharat, nem is érzem hőhiányosnak az elkészült kávét.
    Oldalakat lehetne írni a kávékészítésről, a tanulási folyamatot nem fogod megúszni, légy türelmes és ne a babon spórolj, még ha az első italok jó része a csapban fogja végezni.

Új hozzászólás Aktív témák