Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djgeg

    őstag

    válasz skristof #7018 üzenetére

    Nem fejlesztő vagyok és ha csak az érdeklődésem nem változik meg gyökeresen akkor nem is leszek. (Ezek mellet pl C# és Java kódba napi szinten kell belenéznem ritkán belenyúlnom)
    A hol az titok (értelmes egyetemen :D ), de amúgy gazdinfón vagyok most levelezőn (estin voltam, de nem volt rá időm normálisan), és kb a felénél.

    (#7019) Mercutio_
    "Nem te képviseled a tipikus diploma nélküli munkavállalót és hozzáállást azt azért remélem vágod?"
    Kicsit nehezen de "vágom", hogy végül mit akarsz mondani :D

    Szerintem nem a diploma teszi az embert, se tudás se semmilyen téren. 8 általánossal is lehet valaki annyira logikus és probléma megoldó mint 1-2 diplomával. Valami ilyesmit hívnak IQ, nak ?!
    Nem mondom, hogy a felsoktatás rossz és értelmetlen. Annyit állítok, saját példámból is, hogy munka és önképzés mellet bőven el lehet érni sőt túlszárnyalni a felsőoktatás adta lehetőségeket, azok mellet, hogy előrébb vagyok 3-4 évvel és már inkább az a gond, hogy a bigott barmok túl fiatalnak tartanak adott dolgokhoz, miközben a tapasztalatom és a tudásom bőven megvan hozzá.

    "de a nagy számok törvénye mégis azt mutatja, hogy egy diplomás és egy OKJ -s közül előbbi nagyobb eséllyel ugorja meg az elvárt szintet és/vagy fejlődőképesebb"
    Hát ez eléggé relatív... mi az az elvárt szint és mit jelent a fejlődőképesebb? Nagy számok törvénye pont nem alkalmazható egy ennyire specifikálatlan helyzetre.

    (#7021) Tapsi

    Ez sima általánosítás... Én meg bőven több hülyével találkoztam diplomával mint anélkül (munka kapcsolat). Akkor vonjam le azt, hogy arányaiban a diplomások hülyébbek?

    Állás hírdetések téren meg max a multik ahol merevebbek, de már pl BT nél is rengeteg pozihoz nem "kötelező" a diploma.

    "Nálunk a cégnél ahhoz, hogy csapatvezető lehess ez a követelmény:
    BSc diplomával: 5 év tapasztalat
    MSc-vel: 3 év
    diploma nélkül: 9 év"

    Itt meg nem tudom mi a bajod? Matek megy? Ez pont egyenló elbírálás, más kérdés, hogy attól még nem igazságos pont a diploma nélkülivel szemben. Mitől lesz jó csapatvezető? +9 év szakmai tapasztalattól és emberi kapcsolattól, vagy MSc + 3 év tapasztalattól?
    Én inkább lennék egy 9 év szakmai tapasztalattú ember csapatában mint egy MSc+3 év es alatt.

    [ Szerkesztve ]

    "640 kByte memória mindenre elegendő"

Új hozzászólás Aktív témák