Hirdetés
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
jetarko
üzenetére
A magam részéről feleslegesnek tartom ennyire túlbonyolítani a dolgot. Ha statikus szövegről van szó, akkor annak a pártján vagyok, hogy tároljuk property fájlban, nyelvenként külön-külön:
messages_hu_HU.properties
messages_en_US.properties
stb...
Egy új nyelv bevezetése pofonegyszerű... persze ehhez matatni kell a fájlrendszeren.Amennyiben vannak olyan szövegek, amelyek gyakran változnak, akkor azok lehetnek adatbázisban (akár in-memory db, akár ennek rendszeres backup-jával). Igazából attól függ, hogy mi a célja, mire használod a szövegeket, mennyire érzékeny adatok ezek, stb.
Azzal, hogy két helyen tárolod a cuccokat, magadra vetted ezek szinkronban tartásának terhét. Ha ez az igény, akkor nincs mit tenni. Gondoltál a teljesítmény problémákra is, csinálsz hozzá pár komponens tesztet, ezeket akár egy CI rendszerben, akár időnként kézzel megfuttatod, és nincs vele teendő. Legfeljebb majd később átírod, a szoftver úgyis mindig fejlődik.

Sosincs jó megoldás, mindig a körülményektől, a felhasználási módtól függ. Mindig kell kompromisszumokat kötni, de ha már ezt teszem, igyekszem úgy, hogy a lehető legegyszerűbb maradjon a végeredmény. Csak ezt tudom tanácsolni neked is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest