Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jetarko
    csendes tag

A magam részéről feleslegesnek tartom ennyire túlbonyolítani a dolgot. Ha statikus szövegről van szó, akkor annak a pártján vagyok, hogy tároljuk property fájlban, nyelvenként külön-külön:
    messages_hu_HU.properties
    messages_en_US.properties
    stb...
    Egy új nyelv bevezetése pofonegyszerű... persze ehhez matatni kell a fájlrendszeren.

Amennyiben vannak olyan szövegek, amelyek gyakran változnak, akkor azok lehetnek adatbázisban (akár in-memory db, akár ennek rendszeres backup-jával). Igazából attól függ, hogy mi a célja, mire használod a szövegeket, mennyire érzékeny adatok ezek, stb.

Azzal, hogy két helyen tárolod a cuccokat, magadra vetted ezek szinkronban tartásának terhét. Ha ez az igény, akkor nincs mit tenni. Gondoltál a teljesítmény problémákra is, csinálsz hozzá pár komponens tesztet, ezeket akár egy CI rendszerben, akár időnként kézzel megfuttatod, és nincs vele teendő. Legfeljebb majd később átírod, a szoftver úgyis mindig fejlődik. :)
    Sosincs jó megoldás, mindig a körülményektől, a felhasználási módtól függ. Mindig kell kompromisszumokat kötni, de ha már ezt teszem, igyekszem úgy, hogy a lehető legegyszerűbb maradjon a végeredmény. Csak ezt tudom tanácsolni neked is.

Én is túlbonyolításnak érzem, de hát kísérletezek:)
    A csak db-be tárolással az a gondom, hogy ha MVC-ben vagyok, akkor a modelhez mindig adjam hozzá azt a szöveget ami ott megjelenik ez sok-sok model.add sor is lehet vagy nem tudom, hogy lehetne máshogyan.

Az új nyelv futásidőben való hozzáadás az én megoldásomnál bonyolult, mert entitáson keresztül kezelem a db-t és ha új nyelvet akarok, akkor bővítenem kéne az entitásomat és erről fogalmam nincs, hogy lehetne futásidőben, vagy teljesen máshogyan kéne felépítenem az entitás rendszert, tuti lehetne trükközni, de még nem jöttem rá.

Új hozzászólás Aktív témák