- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Huawei eddigi legkomolyabb futóórája
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
JPA-val lehet olyat csinálni, hogy egy táblában úgy keresek ki rekordokat, hogy a szelekcióban 1 attribútum van, és annak az értékének csak egy része ismert? Mondjuk adott egy városnév egy része, pl 'bud', és minden rekordot szeretnék megkapni, ahol a városnévben van olyan rész, hogy 'bud'. Próbáltam rákeresni neten, de angolul nem tudtam a megfelelő kulcsszavakat kitalálni ehhez.

Persze meg lehetne úgy oldani, hogy minden rekordot kiolvasok, és végigiterálva a listán megnézem, hogy mire illeszkedik ez a feltétel, de ha a JPA-ban lenne ilyen, akkor az biztos erőforrástakarékosabb megoldás lenne.
Mondjuk ahhoz, hogy ez működjön, minden adatbázisrekordot be kell olvasni ígyis-úgyis, szóval háttértár műveleteken a JPA-s megoldás sem tudna spórolni, a memóriaműveletek költsége meg ehhez képest elenyésző.
Hogyan csinálják pl IMDB-nél azt, hogy beírom egy film címének egy részét, és kvázi azonnal mutatja azt a szövegrészletet tartalmazó filmcímek listáját? IMDB-t használnak (In Memory Database)?

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Akció! Csak tesztelt! WD Blue SN5000 4TB Nvme SSD! 0 Perc - 0 Írás!
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-G - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 4 i5-1345U 16GB DDR5 512GB SSD FHD+ Garancia 2027.11.10-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest