Hirdetés
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Fotók, videók mobillal
- Közel a JBL Go 4 megjelenése
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
No, végre billentyűzet előtt (gyűlölöm az android virtuális billentyűit
)
Szóval... Te itt hitvitáról beszéltél korábban.
Én olvastam olyan dolgokról, mint S.O.L.I.D. elvek, olvastam Uncle Bob Tiszta kód c. könyvét stb.
Most, hogy kicsit részleteztétek, miről van szó, szerintem a te verziód "a" megoldás, a másik felrúgja az OOP alapokat is, tehát szó sincs hitvitáról.
Ami picit megkavart, hogy pythonnal foglalkozom valamennyire és ott a szálak létrehozására olyan példákat találtam anno, hogy a multithreading.Thread osztályból célszerű származtatni.
Jelen esetben én úgy éreztem, az "extends Thread" felrúgja a SOLID elvek közül azt, amelyik szerint a leszármazottat a szülő helyére téve pontosan ugyanúgy kell viselkednie, mint a szülőnek.
Na most, ha "extends Thread" és felülírod benne a run metódust, akkor máris felrúgtad a fenti elvet, mivel a run() a szülőben nem csinál semmit, a leszármazottban viszont...
Persze az sem kizárt, hogy én értelmezem félre ezeket az elveket. Amikor suliban tanultam, még nem nagyon volt szó OOP-ról, nemhogy ezekről az alapelvekről és elég rég elhagytam a pályát.Egy kis olvasnivaló e témában (erősen ajánlott azoknak, akik hitvitát csinálnának belőle
) : http://stackoverflow.com/questions/541487/implements-runnable-vs-extends-thread
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Villanyszerelés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A320M R3 1200 8GB DDR4 370GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)