Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Karma

    félisten

    válasz n00n #3010 üzenetére

    Huh, erős kód. Meg egy kicsit erjedt is. Ha már egyszer a progressbar értékét is másik szálból közvetlenül babrálod a setValue-val, miért nem hívod meg a dialógus setVisible-jét amikor vége?

    Félreértéseket elkerülendő, ez így nagyon-nagyon nem jó megoldás, de legalább begipszelnéd a lyukat :P

    A probléma ugyanis az, hogy a Swing (meg úgy egyébként a legtöbb UI framework) nem szereti azt, ha a UI szálon kívül (itt event dispatcher threadnek hívják) bármit módosítasz. Jobb helyeken egy hatalmas exceptiont kapsz a nyakadba, itt úgy tűnik nem.

    A dialógus elindítása még rendben van, a másik szálból nem szabadna közvetlenül hívogatni a setValue-t.

    Fontos megjegyezni, mert ahogy látom itt félreértés van: az új szál indításával a vezérlés két, párhuzamosan futó részre szakadt. Ez a mondatod: A kérdés, ha végzett a run() metódus, hogyan tudom ezt a szálat leállítani és visszaadni a másiknak a vezérlést." értelmetlen, az indító dialógusos kód nem vesztette el a szálát, egyszerűen visszatért az eseményekre várakozó állapotba. Ezt végzi is, csak a modális dialógus miatt nem törődik máshova irányuló kattintásokkal és billentyűleütésekkel.

    Magára a problémára visszatérve, egy kicsit szerteágazik a megoldás, mert olyan alap dolgokkal kellene tisztában lenned, mint a UI (dialógus, progressbar helyzete) elválasztása az üzleti logikától (fájlmásolás száz bájtonként). Kéne egy rendes Listener interfész, amit a másoló hívogat (ezen keresztül jelentve a százalékos állást, számként), és a programGUI-d implementálja.

    Ehhez az implementációhoz meg a SwingUtilities.InvokeLater-t kéne használnod, hogy a dispatcher szálon fusson le a tényleges progress bar frissítés, meg a dialógus elrejtése.

    Így nem függene a másolód attól, hogy a UI-on milyen komponensek vannak és hogy hívják őket, csak a dolgát végezné :U

    “All nothings are not equal.”

Új hozzászólás Aktív témák