- Hová lett 1000 mAh?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Mobil flották
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Urby66
aktív tag
Huuuu, ezzel most nagy nosztalgiabombát dobtál le rám!
Én 386 DX-en kezdtem, aztán úgy fejlesztettem apránként amikor már semmi sem futott el. 4 megás gépem volt, és emlékszem, amikor a suliban reggel megtudtam, hogy lehet plusz 4 mega virtuális memóriát beállítani a DOS/4GW-vel, az életem egyik leghosszabb napja volt. Alig vártam, hogy hazamenjek és kipróbáljam, azután pedig alig vártam, hogy másnap a suliban elmondjam a haveromnak, hogy mégsem működött.Aztán mégis nagy config.sys és autoexec.bat mágusok lettünk.
Akkoriban a MicroProse volt a kedvenc kiadóm, ha valami kijött a jellegzetes piros logóval az elején már tudtam, hogy nem lehet rossz. Az UFO, az X-com játékok, a Transport Tycoon a szimulátorok amelyikhez sosem volt elég erős semelyik gépem.
Emlékszem az UFO-t az egyik havernál láttam egy 13-as monokróm monitoron, de teljesen beszippantott. Hetekig csak azt nyomtuk. A havertól a szülei elvették a billentyűzetet, mert csak azt látták, hogy minden helyett is gépezik. Persze az UFO-t teljesen egérrel kellet irányítani, kivéve egy entert, amit az elején kellett nyomni a tört verzió miatt (akkor még kb. senki se vett eredeti játékot). Szóval a srác ott könyörgött nekünk, hogy vigyünk át neki egy billentyűzetet mielőtt a szülei hazaérnek. Aztán csak a monitort kapcsolta ki vagy 2 hétig.
A Comanche, Syndicate, persze a Doom, nagyon mentek. Aztán pedig a Duke Nukem demo amit haverral vagy ezerszer játszottunk végig. Kalandból persze a LucasArts volt a kedvenc, bár akkor még nem tudtam andolul a Day of the tentacle-t végig tudtam úgy játszani, hogy emlékeztem melyik perbeszéd alatt melyik választ kell nyomni. A Beneath a Steel Sky is nagyon jó volt (aminek a modern folytatása sem sikerült rosszul szerintem)
A Little Big Adventure az első játék, amit a gazdag havernál láttam 486 DX2 66-os gépen már SVGA grafikával (ha jó emlékszem 256 szín mellett) ami akkor hihetetlen volt. Ő volt az egyetlen akkor akinek volt CD a gépében, pentium is neki lett elsőnek. (aztán cikiztük is a hírhedt bug miatt.)
Később Oldman tuning rovatának hatására sikerrel húztuk fel a másik haver DX2-esét szédületes 100 MHz-re így képes volt SVGA felbontában futtatni a Screamert – pár percig – aztán szétfagyott.
Meg amikor a gyógyszertárban haver anyukájának munkahelyi gépén indítottuk el az Eurofighter-t, mert az volt a leggyorsabb, amihez hozzáfértünk. Beállítottunk egy szürkületi időt, és csak röpködtünk a táj fölött meg néztük a külső nézeti kamerákat ami akkor valószínűtlenül valóságosnak tűnt. Akkor úgy gondoltuk ennél jobb grafika már nem is létezhet.
Aztán nekem is lett erősebb gépem, bár már nem emlékszem mi, és jött a Destruction Derby, a Terminator, és a többiek….Szerintem jó volt ebben az időszakban kölyöknek lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest