- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
Én még a 8 gigát se tudom telerakni, pedig rajta van egy teljes sorozat első 22 része, plussz 14 album amiben van 50 számos is (én csináltam :-) ), 1700 kép és két teljes képernyőnyi program/játék. s még így sincs csak 6 giga használva. Egy 32 gigással azt se tudnám mit kezdjek. Rárakhatnám az össze filmem, képem, dokumentumom és még mindig maradna hely szerintem. Azért durva egy dolog. (használhatnám mobil vinyónak FTP-vel.) Főleg hogy ilyen "olcsó" lesz. Hiiiii.... ha még kamerát is raknának rá....
-
Romvr
őstag
Közben eszembe jutott még egy kérdés:
- Láttam hogy App Store-ban van új BigClock csak fizetősbe. Eszembe jutott hogy van esetleg ennek már Cydia-s vagy Installer-es változata is?
-
Romvr
őstag
Mivel még mindig nincs benne kamera, ezért maradok a réginél
szerk.:
Tudtok adni néhány linket a FW 2.0-ás Cydiához? (source-ök, appok...stb) Régen volt egy oldal ahol le voltak írva hogy milyen programok vannak már kint cydián, és egy rövid leírás róluk, de most egyszerűen nem találom.
-
Romvr
őstag
válasz
Besi's Touch #1632 üzenetére
Ezek szerint én egy senki vagyok, mert nem tudom leírni hogy tudod használni ezeket. Mert még csak nem is hallottam róla.
Vicc:
- Jaj doktor úr, engem mindenki semmibe vesz, segítsen!
- Értem. Következőt! -
Romvr
őstag
Akkor válaszolok:
- mp4-ben tud szépen jászani, vagy MOV-ban de azok közül sem mindet komálja. iTunes-úgy is megmondja mit szeret, ha FTP-zed akkor meg kiderül. Konvertálni egy DivX-Xvid fílmet ma meg nem tart tovább 15-20 percnél egy 2 magos géppel. Én kb 6 óra alatt konvertáltam át a 3600+-os AMD-mmel a szellemekkel suttogó első évadját. Feliratot nem kezel, csak ha rá van égetve, de mivel nem egy 22"-os a kijelzője így még csak gondolni sem érdemes rá hogy te a hangya betűket ki fogod bogarászni (főleg konvertálás után, próbáltam, borzalom)
- Töltősek, technikai adatok az aku élettartamálról az Apple oldalán (Nekem film nézéssel kíbír vagy 8-10 órát. Múltkor végignéztem az Euréka első évadjának első 11 részét egy nap és 16%-os volt az aku mire befejeztem. Persze ugatott hogy jaj az aku 20% de nem érdekelt.)
- Monitor kivezetés nincs, mert hát gondolj bele mekkora egy DVI, vagy DSUB csatlakozó.Ajánlani tudok egy korsó Tuborgot, vagy Kozelt, hűtve, ilyen melegben
Komolyra fordítva: Ha szeretnél egy olyan számítógépet ami a zsebedben is elfér, tud filmet lejátszani, zenét, netezni, levelet olvasni, doksikat nézegetni, képeket böngészni (külön élmény), játszani akkor vegyél egyet nyugodtan. Azt már csak a zsebed átmérője dönti el hogy 8, vagy 16 gigásat választod. Amit ajánlani tudok hogy mindenféle képen úgy okoskodd hogy teljen még egy 220-as Alma töltőre, mert úgy az igazi "Szebszámítógép". Okos kütyü, és csak ajánlani tudom. Bár én le fogom majd cserélni egy iPhone-ra jövőre, mert nekem kellene bele az a kamera is (Vagy ha kihoznak egy kamerás pod-ot emberi áron akkor arra, de ezt nem hiszem). -
Romvr
őstag
Én egy egyszerű almás tőltőt vettem hozzá
Tökéletesen meg vagyok annyival is
-
Romvr
őstag
Nah szépen nézek ki. Most restore-oltam a kütyüt (1.1.4 volt, van és lesz), beírom a source-höz a labs.ispazio.net-et és nem találja. Nézem a többi ispazio-t és egyik sincs meg. Mi van velük? Csődbe mentek? Így nem tudom felrakni a Full Features-t mert csak náluk volt
Tud valaki egy másik működő source-t amin rajta van az 1.1.4-hez a Full Features?
-
Romvr
őstag
no megvettem a routert. Egy TP-Link. Nagyon baba meg a faskamranal is 1-2megabites a net pedig az 30-40 meter. Nagyon fajin az agyon feke netezni, hat meg a faskamrabol ott a legjobb a halo (pokhalo, most tessek nevetni)
U.i.:ezt is a kutyurol irom azert nincs benne ekezetes betu. Ha a lustasag fajna...
-
Romvr
őstag
Atombunkerben laksz?
Közelünkben van egy egyszikű 15k-s rúuter és vagy 30-40 méterre is rá tudok menni, pedig egy csuparács üzletben van beüzemelve. Nálunk meg csak alig 1 métert kellene átvinnie faban és 20 métert levegőben. Bár ha az ablakba teszem ki messzebb megy mandínerből nem?
-
Romvr
őstag
Én mondjuk használtan vettem (bár aszonták hogy csak 3x volt használva egy fél év alatt és a készülék tartalma/állapotából ítélve ez így is lehetett), és féltem hogy jaj szegény kis törékeny kütyü, meg hogy valamit elbarmolok benne, de aztán rá kellett jönnöm (2x már leejtettem fílmnézés közben kb 30 Centi magasról az ágy széléről
) hogy nem egy porcelánváza. Eddig kb 5x volt JB-zve, újra telepítve ebből csak egyszer jött elő egy olyan hogy nem tudta megcsinálni és kifagyott, de nyomtam rá egy új restore-t és simét próbáltam, működött. Én zenét hallgatok, filmet nézek, játszok, netezek, levelezek rajta meg persze a naptár, feljegyzések és ébresztő funkciókat is igénybe veszem elég gyakran, no meg a Kapcsolatok-at is. Könynebben ki tudom keresni egy ember/cég adatait mint a siemens már-száz-évet-megélt (c65) mobilomon. Egy szóval baromi jó kis készülék és remélem hogy az enyém még sokáig velem lesz. Ezt már csak maximum egy iPhone-ra cserélném le, de azt is csak legkorábban jövőre (most a 3G-s mizéria miatt nem ugrok bele semmibe). Számomra Best Buy kategória
Tud valaki ajánlani egy olyan routert ami átvisz 30 métert 2 25cm-es tégla és egy 40cm-es vájog falat, legalább 2-3MB/s-es sebességgel? És max 10ezerért megkapni?
-
Romvr
őstag
Tudtommal én ingyenes appokat használok, de sorolom mi van fent, mert lehet hogy még se:
- iSolitare
- iPhysics
- BallFight
- Sketches
- Labyrinth
- Lights Off
- Snake
**
-PhotoBoard
-BigClock
-Flashlight
-SmartRSS
-AVPlayer
-MyBattery
-ToggleBacklight/Wi-Fi
-Converter
-ToDoList
-BossTools
-Finder
-WildEyes
-SummerBoard
-SSH,BSD,pure-FTPd,lighttpdÍgy ennyit használok és nem is áll szándékomban több midnent használni. Majd ha valamikor átiratkozom 2.0-ra akkor lehet hogy "belenyalok a mézbe", de addig nem igen van olyan dolog ami felkeltené a figyelmem.
Az adminoktól bocsi a hosszú post-ért
-
Romvr
őstag
Én csak azt olvastam hogy ezzel a cuccal a JB-t is kilőtték egy időre. Felvették a kesztyűt a nem hivatalos terjesztéssel szemben. Bár nem értem hogy miért. elvégre a JB-zed a kütyüt akkor már vettél egyett, amiből már nekik van bevételük...
Vagy ez az App Store-os kalózok miatt van? Amúgy se vennék onnan semmit mert 1.) Nem tudok 2.) Nem éri meg 3.) Te vagy az én párom
szerk: Zsírosodós dologra megoldás engem is érdekelne (jó tudom ne nyúljak hozzá és nem lesz zsíros, vagy mossak kezet percenként valamivel ami kiszárítja a őrt és ne használjak norvég formulás krémeket sem...), mert zavaró hogy kicsit megizzad a tenyerem ilyen melegben, és lepause-lom a filmet, és hopp, már is egy 2m szer 2m-es zsírpaca van még a szomszédom monitorán is.
[OFF]Pronto Por Stop-ot fogok használni rá vagy valami anit-zsír-sztatikus kencét
Reklámot hallottak
[/OFF]
-
Romvr
őstag
Igen. Okos dolog ez a Táccs. Bár még vannak hiányosságai de nagyon kövel jár hozzá hogy egy mini számítógép legyen. Zenét hallgatsz, Filmet nézel, Internetezel, játszol. Már csak ezeket kell belerakniuk és Best Buy lesz:
- Flash lejátszó
- Letöltő
- Egyszerű Office doksi megnyitó
- TotalCommander féle fájlkezelő FTP-vel (ne csak gépről tudjak táccsra menni, hanem táccsról gépre.)
- beépített kamera (2 mpx elég, csak hogy le tudj kapni menet közpben 1-2 érdekességet), blútusz (azért még nem halt ki a dolog)
- GMapsz (offline!!!!) egész világon működő helymeghatározó (GPS lenne a legjobb de az már igazán túlzás. Csak működjön valahogy)
- AVI, MPG...stb lejátszó szoftver, vagy valami ami legalább átkonvertálja olyanra ami neki kell érezhető minőségromlás nélkül (és ez mind a kütyün).
- zsírosujjlenyomatlepergetős kijelző(ez lenne leginkább ami mindenkinek kellene
)
Több most nem jut eszembe. Ha ezek megvannak akkor lesz olyan szerkezet amit még a nagyanyám is szívesen venne meg. Hát még én
OFF: Próbáltam pár helyen beüzemelni a GMaps helymeghatáozót, de mindig elkűldött melegebb éghalatra. Egyáltalán működik az a funkció a nagybetűs USA területein kívűl?
-
Romvr
őstag
válasz
thingol #1342 üzenetére
Éppen csinálok egy sumiboard témát. Egyenlőre csak a vázlatoknál tartok, mert majd csak hétvégén érek rá vele foglalkozni igazán. Studiomax és Photoshop lesz amivel elkészítem.
Amúgy ezt a progit magamnak csináltam, csak gondoltam hátha másnak is kell egy hasonló.
Szóval nem célom tömegeket elérni és világot megváltani
-
Romvr
őstag
No Itt a következő változat. Kicsit finomítottam a dolgokon.
Újdonságok:
- iTunes könyvtárba rakja az eredeti ikonokat.
- Uninstall-al töröl mindent de az eredeti ikonok megmaradnak az iTunes könyvtárban
- Külső kicsit változott. Szerintem jobb lettItt egy kép a program eredményéről.
És itt van hozzá a 0.7-es verzió linkje (MégmindigutálomaRapidsSharet
)
-
Romvr
őstag
Elkészült a kicsit jobb, kicsit egyszerűbb kicsit szebb változata is. Az előző link már nem érvényes!
Érdemes elolvasni a licence-t mert abba tettem bele minden szükséges infót, illetve ha nem akarod akkor a végén az Olvass el-t hagyjátok megnyitni mert abban is benne van minden.
Még mindig béta mert tesztelők jelentkezését várom. Nálam kifogástalanul működik.
Megjegyzés: Inkább az iPhone-os theme-eket szedjétek le, mert én nem akarok megválni az iPod ikonomtól és ezért nem terjed ki a telepítő a Music és Video ikonokra, csak a már összevont iPod ikonra... bocsi (És mivel az iPod theme-k ben meg iPod ikon nincs általában...). Azt is bele fogom rakni, de azt már csak azt 1.0-ba
-
Romvr
őstag
Itt az általam készített "program" első "publikus" változata. Ha bárkit is érdekelne
Rapidshare link (aki tud jobb feltöltőt az ne habozzon megírni nekem)
-
Romvr
őstag
Én éppen msot csinálok egy egyszerű BAT fájlt ami átnevezi és a megfelelő mappák alá teszi az ikonokat. Utána ha végzett csak annyi a dolgod hogy FTP alatt behúzod az egészet az Applications könyvtárba. Egyenlőre még a teszt fázisban van.
Amúgy meg a SummerBoard-ot szedd le Installerrel és utána menj le a "Themes (Summerboard)" kategóriára és közvetlen le tudod tölteni a készülékre majd beállítani a témákat. Egy hibája van (de az nagy) hogy az ékezetes betűket nem kezeli ezért minden amiben van ő ó ű az változatlan marad a téma felhúzásakor. Használj angol nyelvet, vagy majd az én kis bat-omat és FTP-t. Bár ahhoz is kell a summerboard, mert a dock és a wallpaper kép-fájlját még nem találtam meg.
szerk: Csinálni meg úgy tudsz hogy fogszegy photoshopot, studiomaxot, gimpet, vagy amivel lehet képeket csinálni/szerkeszteni/tákolni és csinálsz egy (vagy inkább több) 59x60-as png fájlt a megfelelő néven. Ha letöltesz egy sumibórd témát és megnézed az icons könytárát rá fogsz jönni. Ketyeréről ne nézz png-ket mert úgy sem tudod majd. Ahhoz azokat át kell konvertálni "emberi" png-re. (Van neten egy progi, de a nevét nem tudom. Én nem használom :-) )
-
Romvr
őstag
No tegnap sikerült fényt derítenem néhány érdekességre:
1.) Summerboard nem változtatja meg az összes ikont.
- Vissza kell állítani a készüléket English nyelvre, és minden rendben lesz. (Az ékezetes magyar nevű dolgokat nem szereti ezek szerint)2.) Mailt nem tölti le
- Nálam az volt a hiba hogy a melóból próbálkoztam. Amint elmentem a Duna Plázába és ott is kipróbáltam úgy jöttek a levelek hogy tartani alig tudtam a készüléket.Úgy tűnik nálunk a tűzfal lehet a ludas (szerintem).
3.) Ez tényleg csak érdekesség:
- Az Árpád úton mentem végig kocsival és csak úgy viccből benyomtam a wi-fit. Majdnem kiestem a szélvédőn mikor megláttam hogy ugrálnak be az állomások, és már görgetni is alig tudom őket.Iszonyatosan sok volt csak az Árpád üzletház és váci út szakaszon. Meglepődtem.
-
Romvr
őstag
válasz
Gáben81 #1308 üzenetére
Érdekes dolog történt. Elkezdtem a springboard-ön lévő ikonokat manuálisan kicserélgetni. Fogtam a theme-ben lévő calendar.png....stb.png fájlokat, és egyesével átraktam FTP-n keresztül az adott program icon.png helyére. Tökéletesen működött is egészen addig míg egyszer a springboard frissítése kifagyott (nem reagált semmire.) Benyomtam a home+sleep gombokat újraindúlt és most az almánál kering a töltés jel, de nem megy tovább. Ilyenkor lehet valami mást tenni a restore-on kívül? Nagyon nincs hozzá kedvem hogy restore-ozzam miután teli van a 8 giga.
-
Romvr
őstag
Én csak azért nem rakok fel 2.0-át mert nem tudom hogy arra miket lehet leszedni. Nekem ezek kellenének:
- Magyar menük
- WildEyes amivel pofon egyszerű PDF-eket Doc-ot meg XLS-t nézegetni safari segítségével
- Pure FTPd / amivel ftp-n keresztül fel tudok menni a ketyerére
- My Battery / %-ban elég részletes akufesz néző
- TouchPod / egy iPod ikonba összevonja a Videos és a Music ikonokat
- BSD, SSH ami kell mert jó dolgok
- Meg esetleg egy érthető nyelvű Customize, vagy működő summerboard (A Summerboard nem változatja át az összes ikonom, a Customize meg franciául jelenik meg.)Ha ezek vannak akkor már csak egy kérdésem van:
- A 2.0 custom restore-al csak annyit kell csinálni hogy Restore-olni 7.7-ből és kész? Vagy azzal még kell valamit baromkodni?
-
Romvr
őstag
válasz
thingol #1300 üzenetére
Sajna ilyet nem találtam
amiben szerepel nálam az 1.1.3 az csak safari patchSzerk.: Most tartok ott hogy az agyam eldobom. Töröltem a customizét és felraktam a számmerbórdót. Viszont bármilyen theme-t is töltök be csak az SMBPrefs, a Youtube, az iTunes az Installer és az iPod ikon változik meg (meg a dock és a háttér). A többi ikon marad a régibe. Mi a bánatos miskulanciáért?
Hab a tortán hogy a neten találtam egy hasonló problémában küszködő embert akinek csak a weather ikon nem változott, javasolt egy fájl átszerkesztést megcsináltam de úgy sem megy. Kezdek megzakkanni.
-
Romvr
őstag
válasz
dzsozefo #1296 üzenetére
1.) Egy fórum azért van hogy segítséget kérhessenek azok akinek segítség kell
2.) Csak az után jövök a fórumra ha a gógliban nem találtam meg amit keresek
3.) Látom a Google neked nem csak a barátod, hanem a prostid is, mviel mindenkinek azt ajánlgatod, bármilyen témában.
4.) Ha nem tudsz segíteni akkor minek válaszolsz rá? Előrébb nem jutok vele.
5.) Az álltalad betett linkek sem segítettek.De ez csak az én véleményem.
-
Romvr
őstag
Másik problémám hogy most tettem fel a customize-t és totál francia az egész. Hogy lehet angolra tenni? (Ez a hétfő is jól kezdődik
)
-
Romvr
őstag
Segítsééééég!!!!
Hogy a bánatos nyavajába tudom beállítani a gmail-om?
Próbáltam már imapot, pop3-at, de sose tud csatlakozni a szerverre. Miért? Mi a helyes beállítás? Vagy mért nem működik. Ha segít a meló helyemről próbálok csatlakozni (van proxy-ja ha ez mond valamit) Net van, meg minden csak a gmail nem megy.
-
Romvr
őstag
Én meg egy ilyet találtam:
Ha rákötöm az 5.1-es fotómasinámat akkor kamerás táccsom lesz :-D
-
Romvr
őstag
No tiszta jó most hogy már 8 gigára telepíthetek
Magyarok! Férfiak és asszonyok! Mondjatok játékokat (és hozzá a source-t) bármilyen kategóráiában! De továbbra is várok GBA játékok source-jeit!
savo: Én most döntöttem el hogy megveszem 10-ért az eredetit inkább. Nem kockáztatok meg vacakolok mással.
-
Romvr
őstag
No a megoldás a "kevés a helyed" problémára.
Installerben töltsd le a BossTools nevű alkalmazást, indítsd el majd nyomj a "relocate Applications" gombra majd a "hát persze" gombra. Ez áthelyezni a 300 megás particíóról a programokat a "sokkal nagyobb 7700Mb-os" particióra, úgy hogy utána még működnek is.
-
Romvr
őstag
válasz
(Darkwood) #1236 üzenetére
Úgy tudom Alma telefonhoz a régihez és az újhoz is adnak tőltőt. Azt már nem tudom hogy "Túinván" (egyik vége villás dugó másik vége telefon csatlakozós) vagy csak egy szimpla almás átalakító (egyik vége villásdugó a másik vége meg nincs, hanem egy USB port áll ki belőle amire rá lehet dugni a csatlakozót). De majd ha veszek és anyám is vesz (ő telefont) akkor majd összemérem a kettőt
szerk: hibák
-
Romvr
őstag
No elmondom miket tettem fel mikor előjött a "running out of disk space, please delete some music or photo" üzenet.
Csont üres Touch, 1.1.4-es szoftver, ZiPhone al JB-elve.
-1.1.3/4 iPod Full Features (mert ez kell)
- openSSH (FTP-hez)
- BSD Subsystem (aszt mondják ez is kell)
- ligttpd (bevallom őszintén ezt már nem tudom miért tettem fel. Asszem a PDF-ek megnézéséhez)
- WildEyes (XLS, DOC, PDF, TXT... stb nézegető safariban)
- pure-FTPd (Ftp szerver e nélkül nem is lehet csatlakozni rá)
- Jiggy Runtime + iSolitare (Passziánsz az mindig nagy sláger)
- Mybatterry (mert jó tudni hogy hány %-on járunk és ez elég részletes)
- BigClock (este digitális óra helyett)
- Flashlight (Sose lehet tudni. Múltkor is kellett munkahelyen)
- Magyaritás (Édes, ékes magyar nyelvünk)ÉS puff fel is jött az üzi hogy mosmá aztán elég legyen. Pedig láttam olyan embereket akiknek 5 oldal volt teli programokkal. Hogy csinálják azok?
szerk: efegyke: Meggyőztél, megveszem 10 rugacsért az eredeti almás töltőt
-
Romvr
őstag
válasz
bogarsvc13 #1231 üzenetére
No most töröltem az egész ketyerét
Restore, ZiPhone, most indítottam az installert és csak azokat fogom felrakni amik feltétlenül szükségesek.
-
Romvr
őstag
válasz
bogarsvc13 #1226 üzenetére
Dupla post
-
Romvr
őstag
válasz
bogarsvc13 #1228 üzenetére
Hát jó akkor megveszem. De nem szeretném ha e miatt égne ki a touch-om, vagy valami. Mert nem hiszem hogy a garancia arra is kiterjed.
szerk: A letöltés még megy, végigfut, csak mikor átvált hogy installing akkor lép ki. Mindegy most "formázom" a telefont és újra rakom az egészet. Már úgy is tudom hogy mit kell rárakni ami fontos nekem...
-
Romvr
őstag
Ilyet találtam.
Viszont ilyen van a Fukar Boltban is és ott hozzá értő emberke mondta hogy ez a fajta a tácshoz nem jó, hogy ahhoz csak az Apple által gyártott bizgere jó ami 16 ropogos ezrest nyom a mérlegen. Mert hogy csak az iPhone töltő kell neki, csak azt szereti. Más kütyüre rá se néz (suzuki reklám
).
-
Romvr
őstag
megőrülök!!!!
Installerel telepíteni akarom a GBA emulátort hogy majd szuper máriózhassak (nem nem a harmonikás fazonról van szó), de nem kóser a dolog. Letölti a csomagot és mikor telepíteni akarja kilép az installerből. Nem tudom miért csinálja ezt. Már újraindítottam a kütyüt is pedig. Most installáltam fel egy theme-t az SMB-hez, tehát az megy. Mi a bánat lehet a baja?! Super Mario 3-at akajoooooook!!!!!!!!
szerk:
bogarsvc13: Most néztem a válaszod! Köszi utána nézek. Amúgy mióta használod vele?
-
Romvr
őstag
No ma sikerült 20%-ra leamortizálnom az aksit a következővel:
Fényerő még mindig 10% körül.
1 óra zene
3 óra 30 perc Wifi (töltögettem programokat rája)
1 óra jegyzet írkálás.
30 perc stopper
5 perc flashlight használat
----------
6 óra 5 perc összes használat és 100%-ról 20%-ra apadt az energia.Mivel holnap kb 11 órát fogom használni (hosszú műszak), ezért már viszem a töltő zsineget is és ahol csak lehet már dugom is az USB portra
(hálózati töltő beszerzése folyamatban...)
-
Romvr
őstag
El tudja nekem valaki mondani hogyan tudok FTP-vel rákapcsolódni a Touchra? Lépésről lépésre mint egy hülyegyereknek.
Google-ben találtam olyan leírást hogy:
- Telepítsd az SSH-t
- Kapcsold be
- FTP kliensnél írd be a készülék ip-jét. Felhasználó: root, Jelszó: alpine, kapcsolódás
- Kész is vagyunk.problémáim:
- Én feltelepítettem az openSSH-t de fogalmam sincs hogy lehetne bekapcsolni.
- Így meg FTP-vel nem lehet felcsatlakozni mert időtúllépéssel kidob (Total CMD-ből próbáltam)Szóval akkor valaki tud rá valami megoldást hogy működjön?
-
Romvr
őstag
Tiszta jòlbirja az aksi, már 3òrája nyüstölö wifivel és 3/4en van az aksija.
Ezt az átokverte autocorrectort hogy a fenébe lehet kiìrtani? Megörjit!!!
-
Romvr
őstag
válasz
bogarsvc13 #1202 üzenetére
source kódot hozzá adsz az installerhez:
ifhone.hu/install.xml (ha minden igaz)
És utána az install részben belemész a Ifhone.hu kategóriába és onnan már szerintem egyértelmű. Ha nem akkor szólj és magyarázoknekem meg az lenne ak érdésem hogy hogy a p*lóban lehet kikapcsolni az autómatikus szövegjavítást?
-
Romvr
őstag
válasz
dzsozefo #1183 üzenetére
Lehet én voltam félreérthető:
ZiPhone-al megvolt a dolog, van installer. Már magyar nyelvű is, summerboard is van rajta. Azonban a neten amiket találtam (igen google-el) source-ök azokra mind kiírta hogy nem tudja frissíteni őket. Egyet elfogadott de ott semmi "Iphone apps 1.1.4 for..." dolgot nem találok. Aki megcsinálta már az tudna nekem küldeni egy ilyen működő source kódot? És el is tudná mondani nekem hogy melyik menüben találom azok után azt amit keresek?
És a google nem a barátom... keress rá és ha te találsz használható(!!!) infót szívesen fogadom a linket.
-
Romvr
őstag
Azt szeretném megkérdezni valakitől hogy hogy tudok iPhone app-okat raktni a taccsomra (maps, stocks...stb)? 1.1.4-em van de fogalmam sincs hogyan lehetne, és neten sem találtam értelmes leírást ("telepítsd fel és kész") emberi nyelven. Valaki leírná nekem részletesen hogy mit hogyan? Nagyon megköszönném neki
-
Romvr
őstag
Lenne egy eléggé hülye kérdésem:
A tácshoz adtak egy fehér műanyag "izét", meg egy átlátszó műanyag tartót. Az átlátszónak rájöttem a funkciójára (rárakom a kampós részére a táccsot és megáll) de az a fehér az... az mi az? és leginkább mi a funkciója? És azt a funkciót hogy tölti be?
-
Romvr
őstag
No én így első tesztnek a következőt csináltam:
Tegnap olyan 23:30 körülre felcsusszant rá a Sarah Conor Chronicles S01E01 mp4 formátumban. Csutkára töltött aksival szépen végig is néztem (46 perc), majd még átlapoztam a képeket is hogy mit raktam fel (csak 1700 Db került fel rá
). Ezek után még beállítottam az ébresztést, meg írtam pár névjegyet is, csak úgy (marha jól lehet bele írni annak ellenére hogy ilyen aprók a betük). Ezek után beraktam sleep modba és ma reggel mikor rádugtam a gépre éphogy csak egy paraszthajszálnyit volt lemerülve. No de ma majd meló helyen megy a wi-fi 1000-el, és telepítek rá mindenfélét (remélem
)
-
Romvr
őstag
Nah megvan nekem is a kütyüm. Kérdésem a következő: 1.1.4-et tettem fel de nincsn benne a remegő ikon effektus, pedig kellene. Hogyan tudom elérni ezt?
Néztem az iTunes-on hogy már van 1.1.5-ös frissítés is. Csak nem tudom hogy azt lehet e JB-elni. -
Romvr
őstag
Eddig milyen pörgés volt itt. Most meg...
-
Romvr
őstag
Az igen!
Jól össze van zuhanva az egész hálózatod.
A korlátozott vagy nem jött létre dolgot nálunk a cégnél akkor szokta kitenni mikor nem tudja kiosztani a szerver a DNS kiszolgálót.
IP cím ütközés dolog meg egyértelmű. A hálózaton van egy másik gép aminek ugyanaz az IP címe. DHCP esetében ilyen nem szokott előfordulni mivel a routered tudja hogy mit osztott már ki és másmilyet ad (hacsak nincs 256 gép a lakásban, mert akkor lehet gondolkodóba esik).
Na figyelj. Ha minden jól megy ma lesz nekem is ilyen herkentyűm, felinstallálom meg miegymás (remélem sikerül). Aztán holnap bent a cégnél megnézem ezt a wi-fi dolgot. (Itthon még nincs wi-fi router). És megpróbálom emberi nyelven leírni hogy miket érdemes/kell beállítani.
(Cégnél nálunk WPA-PSK hálózat van TKIP-el. Tehát jelszavas. 2 DNS szerver van hozzá, meg egy proxy külföldön. Úgyhogy kiváncsi leszek a netre. Meg hogy lehet e proxy-t beállítani a készüléken)
-
Romvr
őstag
A képen ami be lett rakva ott van a ketyerén hogy DHCP, BootIP, Static fül. A Static fülre menjél rá és gondolom ott már be lehet írni azokat amit mondtam. A routeren a DHCP kikapcsolása az jó, bár most itthon be van nyomva és úgy megyek fel statikus IP-vel, szóval nem sok vizet zavar.
-
Romvr
őstag
Külső programmal mindig a külső IP-t fogod látni.
Előre leszögezem nekem mincs iPod-om:Próbáld ki hogy a DHCP-t kiveszed és megpróbálsz STATIC IP-vel csatlakozni.
Ilyenkor a következőket töltsd ki:
IP Adress: 192.168.2.99 (csak egy pl az utolsó szám bármi lehet 0-255-ig)
Subnet Mask: 255.255.0.0
Router: 192.168.2.1 (1 az általában a Routerek. Hacsak nem változtattál rajta)
DNS: 192.168.2.1 (Mivel a router lök ki a netre ezért ő szolgálja ki a DNS-t is leggyakrabban)
Másodlagos DNS az csak nagyon ritkán van pl cégeknél, ki lehet hagyni. DHCP-nálunk is szokott leszakadozni a netről, nem tudom miért, nem jöttem rá. Próbáld ki ezt a megoldást ha még nem próbáltad. Várom a visszajelzéseket.Szerkesztve nemrég linkelt kép miatt:
-
Romvr
őstag
válasz
(Darkwood) #1144 üzenetére
Köszi, de ez majdnem 1 éves már. Én kicsitt több garanciát szeretnék. Legalább fél évet.
-
Romvr
őstag
Én pedig ide is beszólok, mert az aprót lehet kevesebben nézegetik:
Vennék iPod touch 8 Gb-os ketyerét (működőt, megkímélt külsővel), garanciásat 45-50 környékén. Budapesten, személyes átvétel kereteiben, bármelyik nap. PM ha van ilyen készüléked.
-
Romvr
őstag
Lenne egy "láma" kérdésem: Hol tudom megnézni hogy milyen FW van rajta?
-
Romvr
őstag
Lenne mindenkihez egy kérdésem:
Olyan tokot keresek a Táccshoz amit biztonságosan övre lehet csatolni (nam csak puff rátolom és ha rosszúl mozdulok lejön. Hanem mondjuk alulról felülről tartja a szíjon), valamint zárható felülről (ráhajtok valamit, ami esetleg még mágnes-záras is), és nem öröktok hanem csak tartó (ki tudom belőle venni bármikor). Létezik ilyen? Ha igen akkor hol, mennyiért? Ha nem akkor valami hasonló alternatíva létezik?
Minden választ nagyon köszönök előre is!
-
Romvr
őstag
Privi alapján tényleg rendes arcok, de én a melóhelyem közelében néztem ki egy helyet 58-ért. Sajnos Max 60-ig tudok elmenni, mert annyi pénzem lesz csak erre a célra. Én ilyen övre csatolható tartót akarok még hozzá, hogy azért mégse zsebben nyúzzam minden mozdulatnál. Meg majd még WLAN router otthonra... benne lesz 70-ben nekem is most így bele gondolva. De legalább már felszerelt változat. Küldök majd egy privit (ha minden igaz, még nem tudom
)
-
Romvr
őstag
1.1.3-at? Remélem amit én vezsek már legalább 1.1.4-nél jár, vagy 2.0-án Ha 1.1.4-es lesz akkor teszek rá JB-t, és megnézem az milyen okosság
Ha nem akkor használom origi.
Ha ma használgatod a kütyüt akkor majd estefele ha tudod írd le hogy mennyit bírta, birta egy egyáltalán és hogy mire használtad... Komolyan érdekel egy ilyen "online" teszt, frissen Touch tulajjá vált embertől. -
Romvr
őstag
Biztos lehetsz benne hogy gyárban nem töltötték koxra. Ez is olyan lehet mint minden másnál (pl laptopok), hogy csak annyi delej van az aksiban hogy meg tudd nézni, egyáltalán működik e. Telefonnál is mondták mikor megvettem, hogy amint lehet töltsem legalább 8-10 órát, mert most éppen csak van benne anyag. Ahhoz képest meg maxon volt a mutató mikor bekapcsolta. De valóban. Egy aksit 8-10 órákat kell tölteni, hogy tényleg sokáig bírja.
Hol vetted? Mennyiért? Milyen szoftver volt rajta?
-
Romvr
őstag
Ez most komoly? Csutkára töltött akuval?
Bár mondjuk az én telóm pl csinál olyat hogy mikor sipákol hogy merül, rádugom töltőre, és 20 perc múlva leveszem akkor maxon van at öltöttség. De 30 perc zenehallgatás után már csak 2 pálcikája van. Viszont ha rádugom töltőre és ott hagyom egész este. Reggel leveszem és utána akár 3-4 napnyi zenehallgatást is kibír. Szóval ha a jelzés alapján nézed az lehet becsapós. Mert ha csak ennyit bír akkor nem is veszek.szerk: A monitorom még szerintem kibírja azt a 2-3 hónapot, főleg ha hétköznap alig használom. Az iTunes-os rátöltést meg elég egyszer elvégeznem. Egy hétvégét rááldozok hogy telipakoljam, után meg kibírja a gépem ha nem megyek a közelébe se
De ezt szeptember 10-éig (fizu) úgy is el fogom dönteni. Csak kiváncsi voltam kinek mi a véleménye mert tényleg nem tudom hogy mi legyen. Bár hajlok egyre jobban a Táccs felé.
-
Romvr
őstag
Úgy áll jelenleg a helyzet hogy lehet nem veszek 57-ért monitort hanem 58 ért Táccst inkább. Meg mellé egy wi-fi router-t is be kellene szereznem ugyanakkor. 7000-ezerért már van is egy kinézett ajándék USB-s kütyüvel. A monitort meg majd karácsony környékén szervírozom. Lényegében úgy is csak internetre meg levelezésre használom a gépet, Arra meg praktikusabb ez a kis szerkentyű (nem zajos, nem fűti fel a szobát, magammal tudom vinni). De ezt majd még úgy is meglátom mikor ott álok a pénzzel a kezemben
Szerintetek a haldokló PC-s monitort érdemes lecserélnem most, vagy inkább fektessek be az iPod Touch-ba 2.0-ás sw-vel? Teljesen tanácstalan vagyok -
Romvr
őstag
válasz
Gáben81 #1095 üzenetére
7e... ez legalább olyan mint a "jó8" meg a "cu"
Az az 59k egész jó ár még. Starun-ban 79-ért osztogatják. Én meg láttam már 58-ért is. Furán is nézett rám az ottani eladó mikor megkérdeztem hogy "ez irány ár? 60-ért elvinném." De nem volt humorrzéke, és mivel nekem se ezért nem vettem meg.
-
Romvr
őstag
válasz
Gáben81 #1087 üzenetére
Ha routered van akkor a következőkre érdemes/kell figyelned:
DHCP engedélyezett? Ha igen lehet a Táccsod már szereti/tudja használni.
Ilyenkor érdemes beállítani (ha lehet rajta, nekem nincs Táccsom, se szifonom):
IP-t a készüléknek, DNS kiszolgálót, Átjárót, valamint Hálózati Maszkot. Gondolom, a szafarinak vannak valamilyen Konneksönsz Szettingszjei. Ha nem akkor dobd ki a fenébe (de mond meg hova) Így látatlanba ezeket tudom mondani. De mindjárt jön valaki aki rá van Táccsanva a netre, és találkozott már ilyennel.
U.i.: 7 ezerért vetted? Holmikorhogyan?
-
Romvr
őstag
válasz
DroneZ^ #1076 üzenetére
Én múltkor próbáltam itunesban az appstorhoz regisztrálni de nem engedett. Erőszakosan kérte a kártyát, aztán meg persze nem fogadta el mert egy electront írtam be. De majd megnézem megint. Talán lehet máshogy is amit nem vettem észre.
Ez a 2.0-ás restore meg okos dolognak hangzik -
Romvr
őstag
A 2.0 legálisan megint csak 10-20 dodó nem? És megint csak iTunes-ról lehet szedni és megint csak kártyával beregelve. Úgyhogy megint csak szopacs van egy egyszerű készpénzes/electron kártyás magyar embernek (mint amilyen én vagyok
). Így akkor érdemes lesz már 2.0-ás szoftverest venni hogy majd egy hétre rá kijöjön a 2.0.1 ami már növeszt magára telfon funkciókat is
Jól csinálja az Apple, több rétegben húzza le a bőrt rólunk
Ha ott dolgoznék még örülnék is neki
De mivel nem ott dolgozom ezér a kisputtonyom is teli van és a szoftvérért majd egy jó nagy lóf...ület fogok fizetni nekik
Ez van, majd ha elérhetővé teszik a regisztrációt úgy hogy nem kötelező a mercédesz, a luxusvilla, meg a jacht akkor fogok regisztrálni náluk. És csak utána gondolkozom el hogy fizessek e valami módon (bemegyek a bankba és kézpénzt utalok egy megadott számlára) bármelyik szolgáltatásukért is. Nincs igazam?
(költői kérdés annak aki erre rávágná hogy "Nincs!"
)
-
Romvr
őstag
Értem, köszönöm a felvilágosítást.
Bár egy másik fórumon most olvastam hogy az 1.1.4-ben már benen van a rezgő gombok dolog, és hogy külön lehet telepíteni a maps-t meg a mailt-t is. De szerintem október-november környékére már az üzletek is 2.0-ást fognak árulni. Addig meg úgy is elvagyok az alap funkciókkal míg nem jön a 2.0-ás JB. No meg az AppStore ingyenes részlegével amit gondolom el lehet érni készülékről is regisztrálás nélkül. Mert úgy láttam videóban hogy appstore ikonra ráklikk és már ott is vannak a programok aztán csak a download-ra kell bökni. Vagy minden féle képen kell regisztrálni Ájtúnszban?
-
Romvr
őstag
válasz
DroneZ^ #1069 üzenetére
Aha, de az 1.1.4-en volt már Mail? Mert jó lenne ha reggel kelek, ne keljen benyomni a gépet hanem csak rátapizok a mail-re és olvasom, meg válaszolok is ha szükséges. Vagy hogy melóban exchange szervert be tudok e állítani, hogy mikor rohangálok 4 emelet között akkor is tudjam ha jön valakitől valami mail (Helpdesk átka hogy erős lábak kellenek
). No meg az ominózus G-Maps is jól jönne néha. Ha a rezgős inkonrendezés csak telitett "asztalnál" jön elő az is jó lenne nekem. Illetve egy másik dolog ami most jutott eszembe. A safariban alul van kis + jel? Amivel asztalra ki lehet rakni linkeket? 1.1.4-ig szeretném amig 2.0-át nem tudják hack-elni, mert ha esetleg kellene olyan progi ami gyárilag nincs akkor nézhetek mint rozi a Horváth moziban. Bár ilyen cumóm maximum csak október-november környékén lesz, de jó előre szeretnék felkészülni, meg összeírni a linkeket amin tudok hozzá help-et szerezni.
szerk: Elgépelések
-
Romvr
őstag
válasz
DroneZ^ #1067 üzenetére
Eszembe jutott egy érdkes kérdés:
Úgy tudom hogy az első Touch-okon még nem volt se G.maps le levelező, se rezgő ikonokkal átrendezési lehetőség, meg ilyenek. Az a kérdésem hogy az 1.1.4-es frissítéssel bele kerülnek ezek a dolgok? Vagy külön lehet leszedni őket? Ha nincs benne akkor tudtok valami ingyenes megoldást mondani nekem? (és 2.0-ás szoftver kivételével)
-
Romvr
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1065 üzenetére
Aurora dolog jónak néz ki, majd ha lesz ilyenem tuti feltolom rája. Amúgy ez az AppStore dolog gondolom folyamatosan bővülni fog minden félével. Remélem a FREE része már jobb lesz mire megveszem a Táccsomat.(Eh: Kirakom a Touch-ot = Előveszem az Apple multimédiás lejátszóját
Tudom, tudom... fogjam be a számat
)
-
Romvr
őstag
Köszönöm a válaszokat!!!
A gari gondolom ugrik ha rárakom azt az izét (JailBreak?).
-
Romvr
őstag
Igen az egyik ami elrettent az iPhone-tól hogy ku...nagyon drága még használtan is. Annyi szól mellette hogy telefon, mp4/videó lejátszó, fényképező egyben. Így egy ügyes lapos cucc elfér a zsebembe (Bár a fotós táskámba meg elfér a telefon meg egy disckman is...
) De azért most nem érdemes szenvedni vele. Ráadásnak nálunk csak Mr. Magenta fogja árulni, amit meg most lehet kapni az csak illegális. Touch-t meg utánad dobják minden zöldségesnél is garival meg mindennel
Apropó. Láttam Fukar üzletben ipod-hoz kamerát meg egyébb "bővítőket". Az jó a touch-hoz is? Mennyi a bolti ára ennek a cumónak? A legolcsóbbra gondolok és 8 GB-osra.
Egyéb kérdések: Lent olvastam hogy van VLC player rá és hogy tud divx-et meg Xvidet lejátszani. Feliratot is úgy támogatja a mint a PC-s? Programokat mennyire lehet telepíteni rá? Mennyit bír az aksija? Képnézegetésre használható? Tehát ha felteszek re egy rahedli képet azt végig tudom pörgetni bármikor? Törölni és rárakni csak iTunes-al lehet? Gari mennyi időre szól? Kibír annyit?
Csak ha már veszek szeretnék róla minél többet tudni.
-
Romvr
őstag
Hogy micsoda? Hogy kapcsolja be a gépet?
Amúgy én nagyon gondolkozom hogy iPhone helyett egy ilyenbe ruházok bele (használtan már van 45 körül), elvégre úgy tudom hogy ez mindent tud mint az iPhone a telefont kivéve (meg a kamerát, de arra van fotomasinériám). Kérdésem az volna hogy ezen a masinán van mikrofon? Mert ha van akkor jön az újabb kérdés: VOIP alapú beszélgetést lehet róla folytatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Medence topik
- További aktív témák...
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest