- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Travolta76
csendes tag
Szia!
Azt az infót kaptam a programozó barátomtól, hogy a network.ccp 155. sora után szúrd be, de csak a ...setTxPower... sort. Próba szerencse.Közben kipróbáltam egy másik S3-as modult, amit aliról rendeltem, az működik tökéletesen.
Szerencsére a hibás modult itthon vettem, azt cserélni fogják. -
Travolta76
csendes tag
válasz
Pityu89 #1170 üzenetére
Van rajta mindhárom pin.
25-i2c ez szabadon van
26-audio signal out
27-LCD backlight pin
Ha szabaddá teszed ezeket a pineket, rá tudod kötni a DAC-ot. Az LCD backlightot pedig direktre kötöd a 3V3-ra vagy egy másik szabad pinre átkötöd, amit kimenetnek lehet konfigurálni. Itt az adatlapja:
https://lastminuteengineers.com/esp32-wroom-32-pinout-reference/
Itt meg maga az ESP chip pinoutja: -
Travolta76
csendes tag
-
Travolta76
csendes tag
válasz
Pityu89 #1168 üzenetére
Végre jó hír!
A PCM-hez 5 vezeték kell, ebből kettő a táp (nekem csak 5V-al működött rendesen),az egyértelműen beköthető, a maradék hármat kell a board szabad portjára konfigurálni.
Ezt szintén a kapcsolási rajz vagy az adatlap alapján tudod megnézni. De korábbi hsz-ben találsz rá megoldást. -
Travolta76
csendes tag
válasz
Pityu89 #1164 üzenetére
Próbáld a TS-t a VSPI-re definiálni, és arra a pinekre kötni.
Az én definicióm így néz ki.:
#define L10N_LANGUAGE RU
#define DSP_MODEL DSP_ILI9488
#define TFT_DC 21
#define TFT_CS 22
#define BRIGHTNESS_PIN 12
#define I2S_DOUT 25
#define I2S_BCLK 27
#define I2S_LRC 26
#define TS_MODEL TS_MODEL_XPT2046
#define TS_CS 5Igaz nekem külön van minden periféria, de szerintem az lényegtelen.
-
Travolta76
csendes tag
válasz
JohnnyX #1138 üzenetére
void MyNetwork::raiseSoftAP() {
WiFi.mode(WIFI_AP);if (!WiFi.softAP(apSsid, apPassword)) {
log_e("Soft AP creation failed.");
while(1);
}IPAddress Ip(192, 168, 1, 1);
IPAddress NMask(255, 255, 255, 0);
WiFi.softAPConfig(Ip, Ip, NMask);IPAddress myIP = WiFi.softAPIP();
Serial.print("AP IP address: ");
Serial.println(myIP);Serial.println("##[BOOT]#");
BOOTLOG("************************************************");
BOOTLOG("AP mód aktív");
BOOTLOG("Kapcsolódj a %s -hoz a %s jelszóval", apSsid, apPassword);
BOOTLOG("és menj a http:/192.168.4.1/ oldalra a konfiguráláshoz");
BOOTLOG("************************************************");
status = SOFT_AP;
if(config.store.softapdelay>0)
rtimer.once(config.store.softapdelay*60, rebootTime);
}
void MyNetwork::requestWeatherSync(){
display.putRequest(NEWWEATHER);
}Keresd meg ezt a részt a kódban és cseréld ki erre. az IPAddress Ip után lévő zárójelbe írd a tetszőleges IP címet, amit szeretnél.
Értelem szerűen írd át az IP címet a BOOTLOG erre hivatkozó sorában is, illetve még egy helyen át kell írni, ami a kijelzőre írja ki. Az pedig a netserver.h 34. sora. -
Travolta76
csendes tag
válasz
csasz11 #1112 üzenetére
5V-ra direktbe nem kötném a háttér világítást. Én 1k ellenállással használom. Bőven tökéletes a fényerő.
Az, hogy fehéren világít, még nem jelenti azt, hogy megy a kijelző, csak a háttér.
De az már biztos, hogy a szoftver nem ment fel rendesen. Kíváncsiságból tölts fel a modulra valami mást, hogy lássuk működőképes-e. -
Travolta76
csendes tag
Én idáig talán 3 fajta modullal próbálkoztam. 30, 38 pines, illetve csak maga a chip, amit a hozzászólásomban mutattam is. Mindegyikkel elsőre működött. Valahol olvastam, hogy a WROOM ajánlott. Van egy 44 pines boardom is, valamikor avval is ki akarom próbálni.
Kijelzőnek SD1306, ST7735, ILI 9488 touch és ILI9341, DAC-nak VS1003 és PCM5102 használtam. Ezek bármelyik kombinációja elsőre működött.
Nagy segítség a myoptions configurátor használata. -
Travolta76
csendes tag
válasz
Travolta76 #1079 üzenetére
Illetve még azt is érdemes meg nézni, hogy melyik csatornán sugároz a wifid. Lehet több, közelbe lévő is azt a csatornát használja, olyankor is lehetnek akadások. Ilyankor érdemes átrakni másik csatornára.
-
Travolta76
csendes tag
válasz
gabywap #1060 üzenetére
És olyankor zavarodik össze a kezdő. Inkább nézz ki egyet, akár egy alapot, építsd meg, hogy működjön és tanulmányozd. Utána lehet szintet lépni. Sokkal jobban át fogod látni a dolgokat. De az említett oldalon minden de minden fent van, ami egy minden extrákkal felvértezett rádióhoz, ami már nem is csak rádió, kellhet.
-
Travolta76
csendes tag
Sziasztok!
Ezidáig csak aktív olvasója voltam a topiknak, de gondoltam most megosztom az én elképzelésemet a rádió kialakításával kapcsolatban. Ez egy kis kompakt kivitel, bárhova könnyen beépíthető. Mint a kijelző felöli oldalon látható a feliratból, ez még a Karadióhoz készült, de az valamiért nem akart működni ezen az eszközön. A megoldásokat keresve jutottam el a Yoradio projekthez, így a végén az került rá, és tökéletesen működik. Ezen még az általam magyarított verzió van, ami később lett kiegészítve a kijelzőkhöz készült fájlokkal. Folyamatban egy 3,5-es tochscreennel, SD kártya kezeléssel és minden extrával felvértezett verzió építése is, de idő hiányában lassan halad. Az is egy panelen fog tartalmazni minden hozzávalót, így elkerülve a huzalozás galibáit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- BestBuy topik
- Steam Deck
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest