Új hozzászólás Aktív témák
-
Tommer
tag
A ram mizéria abból fakad, hogy a szuper kis windows cucc (amit nem értek, de Bill Gates emberünk talán tudja) maximum csak 3 vagy a legjobb esetben 3,5 GB memóriát lát, szóval tök mindegy, hogy mennyit esett a memória ára, hogy jó sokat belepakolunk, mert az alaplap támogatja, ha WINDOWS oprendszert használasz szívtad, csak pézkidobás!
Nincs értelme 2 GB -nál többnek ( de tapasztalat, hogy 3 GB -ot még farkányosan kezel), mert sem a win98, win2000, winxp home, winxp prof sem lát többet mint 3-3,5 GB. ( 4 GB -ot tuti biztos hogy nem lát! )
Ehhez a szép kis tényhez jön az is, hogy némelyik alaplap nem kezeli rendesen ha mind a 4 memósoltjába raknak ramokat, de itt a prohadver fórúmokkon már jó sok ilyen téma van! A tudomány legjobb állása szerint, az a legjobb, ha 2x1 GB memót vesz az ember, ha WINDOWS oprendszert használ! Ha jól tudom LINUX-nál nincs ilyen probléma.
Azt tudom, hogy a WINDOWS 3 GB -ot még rendesen kezel, de többet csak szerencsével és 4 GB -ot bizos, hogy NEM!!!!!
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Nekem ugyan ez volt a helyzet, és már minden rosszra gondoltam: talán rossz az alaplap, vagy rossz az új 70eFt-os (D920 2.8 GHz dual core) processzor.
Én is próbáltam egy db RAM-al, másik táppal...
De más volt a hiba oka!
Az ASUS P5LD2 alaplapon a legrégebbi BIOS volt, és ugyan azt produkálta, mint amit a barátod gépe!
Se kép, se semmi: monitor LED-je sárgán, az alaplap zöld LED-je zölden világított.
Csak a ventillátorok pörögtek.
Aztán szereztem egy LGA-s celeront, beraktam az alaplapba,- midjárt elindult.
Ha AFUDOS-al lehet frissíteni (?) a P5N32-SLI Delux -s lapot (néz meg az ASUS.COM-on), akkor figyelmedbe ajánlom:
AFUDOS /ild2_0901.rom
Elég érdekes módon irja ki a használati instrukciót az AFUDOS (usage).
Mondhatnám inkább úgy, hogy elég félreérthetően!
A /i után szóköz nélkül(!) kell írni a BIOS frissítő állomány nevét.
Sok sikert: Veriakilis
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest