- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Razermazer #15512 üzenetére
megnéztem a bios-t.
az említett 3 pont
cpu gtl reference (más hasonló nincs!)
auto, 0.61x 0.63x 0.65x - ezek közül lehet választani, nekem most 0.63x-on áll....ezt írtad:
Ezeket ketten párba kell állítani, külön külön nem, mert fagyás következik be.
CPU SKEW - NB SKEW
normal - delay 100
delay 100 - normal
delay 100 - delay 100
delay 100 - delay 200
delay 200 - delay 100
delay 200 - delay 200
and so on...
Then add larger gaps (this is good)
CPU SKEW - NB SKEW
normal - delay 200
delay 200 - normal
delay 100 - delay 300na most ebből keveset értettem. only hungary, plese!
az utosló sot meg végképp nem, mert:
delay 100 - delay 300
ez nagyon nincs párban.tehát mindkettőnek mindig ugyanazt az értéket adjam? először normal, majd 100 és így tovább? nálam 100-1400ps-ig vannak az értékek.
a cpu margin enc. erről megint elletétes dolgokat olvastam. optimized vagy performace?
előre is köszi!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Razermazer #15512 üzenetére
thx!
éppen az utolsó teszt megy 3.8-on. majd utána bemászok a biosba....
de szerintem nálad bővebb a menü, így nem biztos, hogy lesznek olyank, amikről írtál.de amiket írtál, (bemásoltál?), sajnos nem igazán vágom...
gtl-ből nálam csak egy van. fejből nem tudom, milyen gtl, de van auto, 0.61-63-65 érték. azt sem tudiom, mire jó, csak azt, hgoy egy %-os származtatott érték.
vagy 10 helyen megkérdeztem már, de egy épkézláb válasz nem jött még rá. úgyhogy végigpróbálgattam, és a 0.63x tűnik a legjobbnak....még 1x kössz, majd nekiesek még a mostani tesztek után újra.
csak már az is eredmény, hogy a 3.6 ghz stabil pont után van egy 3.8-as is, amihez vissza tudok térni....
(csendben megsúgom, hogy a prime nem teszt. csak önbecsapó, alibi bohóckodás. de még 5 kör ibt sem. de ezzel sokan vitakoznak, őket megyőzni sem nem tudom, sem nem akarom...) - új beállításnál előtesztelni 15 kör ibt-vel szoktam. gyorsan lefut, és nagy valószínűséggel hibát dom, ha nagy a gubanc.
de pont délután jártam úgy, hgoy a 15 kör jó ibt után a linx sorban dobálta el ajónak hitt beállításokon az első 10 körön belül....
a linx az igazi. csak abban meg az a baj, hgoy huncut módon tud félgőzzel is elindulni, úgy meg nem fog kiderülni az instabilitás. tehát először ibt-vel meg kell nézni, hogy mennyire melegíti fel a procit, majd jöhet a linx, és annyiszor újraindítani, amíg "nem kapja el teljesen". a prime alacsonyabb hőfokán is látszik, hgoy nem teljesen kínozza a procit...erre a kedvenc saját gyártású mondásom: sokan futtatnak fél óra prime-ot, a screen-re recskáznak egyet, majd a dirt2 már a lakókocsiban kifagy....
Új hozzászólás Aktív témák
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Léghűtés topik
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Szólánc.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged