- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Íme az új Android Auto!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlala
addikt
Teljesen igazad van.
Szerintem bordával is a legjobb elhelyezés/megoldás az lesz, hogy állítva használja az ember, és 2 kis talpat ragasztunk (akár szélesebbet egy kicsit, hogy stabilan álljon) az immár aljaként használt perforált oldalára.
Így felállítva még a lyukacsos alja is jobban működhet, mint szellőző, plusz a 2 perforált oldal más magasságba kerül, ami enyhe "kémény hatással" is járhat, pláne, ha ezt a csőszerűen bele helyezett zártszelvény hosszanti iránya is támogatja. -
tlala
addikt
Pont a proci egyik oldalán mellette lévő, procinál magasabb alkatrészek miatt írtam, hogy a zártszelvényből készült hűtőbordának oda (az alkatrészekre) eső részét is ki kell köszörülni.
Biztos vagyok benne, hogy a valódi (passzív) megoldás az lenne, ha sikerülne egy működő hőhidat kiépíteni a ház vastag fém teteje és a proci között. -
tlala
addikt
Pont tegnap szedtem szét az enyémet, és megállapítottam, hogy elméletileg a legegyszerűbb de hatékony megoldás egy darab alumínium zártszelvény beépítése lenne a procira, ami átviszi a hőt a Pipo feliratú tetőlapra.
Úgy tervezem, hogy egy 15 mm vastag, és kb. 30-40 mm széles zártszelvényből levágatok egy olyan hosszúságot, amely még elfér a dobozban. Végül a keletkezett idomból a proci oldalon ki kell vágni egy olyan darabot, hogy a proci melletti alkatrészek elférjenek a keletkezett kivágásban. A másik oldalán is kell néhány "kiköszörülés" a zártszelvény anyagából, hogy a beragasztott X alakú távtartó-alapnál kivágás legyen, a nem kivágott felületek viszont remekül felfeküdhetnének a tetőlemez matt fekete felületeire, némi hővezető zsírral.
Le kell ellenőriznem a méréseket, hogy ezt az egészet a visszacsavarozott panel pontosan oda tudja szorítani a tetőlemezhez, de a kivágások miatt ne akadjon fenn a távtartó X alapján.
A zártszelvény "cső" szerkezete pedig oda tudná vezetni a benne keletkezett hőt is a perforált oldalakhoz.
Szerintetek?Apropó! Van valaki,a ki már már lepattintotta a proci árnyékoló lemezét?
-
tlala
addikt
Egy napja érkezett meg a Pipo-m.
A topic egyesek számára legfontosabb kérdésére válaszolva: minden_centjét_megérte.
Csak bedugtam, és minden működik. Nem kellett darabokból összeraknom, telepítenem, fórumokat böngésznem, hogy "miértnemmegyfelawindows".
Kanapéról hanyatt dőlve böngészek a hozzá vett akciós légegérrel az általam favorizált windowsos környezetben, youtubozok, facebookozok, olvasom a maileket a plazmán.
És hihetetlenül élvezem. -
tlala
addikt
Nekem is uncsi már ez a hetente visszatérő "ha leszámolom a legális Windows 8.1-et, meg nem érdekel, hogy mekkora házban van a cucc a TV mellett és magam buherálom össze és Linuxot/lopott Windost telepítek rá sok szívással, akkor nem biztos hogy megéri" téma.
Szerintem itt csupa felnőtt ember van, aki el tudja dönteni, hogy neki megéri-e ez a zsír új kategória a nyilván kissé magasabb induló áron.
Jó lenne már valóban a topic címében olvasható chipkészletre épülő cuccokról beszélgetni, mert mostanra már nagyon jól tudjuk, hogy mennyibe kerül egy ITX PC meg az olcsó Acer laptop.
Szerintem. -
tlala
addikt
-
tlala
addikt
válasz
ericssonfan2 #650 üzenetére
Tudnál linket dobni, hogy honnan rendelted és pontosan milyen bordát/ventit?
Köszi. -
tlala
addikt
válasz
zsozsoooooo #607 üzenetére
Igen, a Pipo teljesen passzív.
Remélem hamarosan kézhez kapom, hogy meggyötörjem. -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #404 üzenetére
Amen! -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #401 üzenetére
Jaja, igaz, oda is írtad.
-
tlala
addikt
válasz
interstate76 #399 üzenetére
Értsd már meg: nem akarok a nappaliban a TV mellé tenni egy Acer laptopot, ha nekem a kis kocka is elég, de azt Win 8 kényelmével akarom használni.
Csak azt próbálom meg elmagyarázni, hogy igen, vannak a 12/30/60e Ft-os ársávok, és tök jó, ha valaki pont csak annyit fizet meg oprendszerben, ramban, fogyasztásban, ventiben stb. - amennyi neki elég, mert van választása.
Eszem ágában sincs a Pipo-t asztali gép helyett használni, pláne monitort venni hozzá. De ha ezen lovagolunk: valóban nem tartom alkalmasnak egy nagyobb teljesítményű asztali gép kiváltására (irodai kliensnek valószínűleg igen) - ellenben tucatnyi más feladatra tök jó. -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #398 üzenetére
Így már értem.
De azért sokan vagyunk, akik használunk Androidot is, és mégis látjuk a Win előnyeit, kényelmét is.
Szerintem az Android nem az 50 collok világára, hanem még mindig a telefonokra van kihegyezve. Sok apróságot meg lehetne még említeni (normális flash, egyes filmek kadenciahelyes lejátszása, stb.), amin az Android elvérzik. Van, aki viszont Windowst szeretne, de utál mókolni, vagy a melóhoz kell a legális Win 8, így baromi kényelmes neki a rom-ból telepíthető legális windows. És amikor az árakat összehasonlítod, akkor a win bolti árát is figyelembe kell venni.
Illetve még egyszer megemlíteném, hogy azok az Androidos kütyük is jóval drágábbak voltak induláskor, pedig "ingyenes" oprendszert használnak - szóval nehéz egy új piaci kategória kezdetben még magasabb induló árát hasonlítani a régi cuccokhoz. -
tlala
addikt
válasz
interstate76 #393 üzenetére
Ott tévedsz, hogy mindenképpen mellé akarod tenni a monitort.
Nekem pont az kellett, hogy egy olyan venti nélküli, kis fogyasztású apró kockát rendelhessek az általam felvázolt feladatokra, amiben nem kell megfizetnem a monitort, és nem kell elviselnem az azzal együtt járó méreteket. -
tlala
addikt
Igen, nekem is az a véleményem, hogy tele vagyunk 200 wattos cuccokkal, amiket nem használunk ki.
A memóriáról meg az jut eszembe, hogy kedvenc Popcorn A210-es lejátszóm 512MB ram-mal milyen jól elmuzsikált - arra a feladatra, amire megvettem, nem kellett 4GB. Vagy aki majd ezekkel a procikkal akar venti nélküli NAS-t összerakni mikro fogyasztással, annak milyen jól jönnek ezek a cuccok (sok mai NAS-ban ennél jóval gyengébb proci fut, kevesebb memóriával). -
tlala
addikt
“Mindenki zseni. De ha az alapján ítélünk meg egy halat, hogy hogyan tud fára mászni, az a hal egész életében azt fogja hinni magáról, hogy hülye.” Albert Einstein
Szerintem teljes tévedés egy Pipo jellegű dobozkát asztali géphez hasonlítani, egyszerűen nem annak készült.
Amint az egyedüli HDMI kimenet is mutatja, ezt valójában TV mellé tervezték.
Nekem pl. tökéletes arra a célra, amire rendeltem: TV-hez kötve, egy 64GB-os USB-t beledugva venti nélkül torrentezni azt a 2-3 filmet, amit éppen letöltök, és néhány nap után törlök, nagy ritkán áthúzok az asztalira archiválásra (már a 2-3 jó film együttes letöltésének lehetősége is csodaszámba megy). De ha egy régi filmet akarok megnézni, akkor a hálózaton keresztül is megnézhetem az asztali gépemről - eszembe sem jut, hogy 500 GB-os vinyót akasszak rá. Nyáron könnyedén leviszem a nyaralóba (mert 10 deka), hogy ott is használni tudjam filmnézésre, stb.
De addig is, a filmnézésen felül a nappaliban meg tudom nézni az 50 collos TV-n az emailjeimet, a híroldalt vagy épp a fészbukot, pár youtube videót, stb. ha úri kedvem úgy kívánja. És megőrülnék, ha ehhez egy Acer laptopot kellene a TV mellett tartani...Az árakról: egy zsír új technológia dupla induló árát hasonlítani egy sokéves laptop technológia legolcsóbb szereplőjéhez szintén értelmetlen.
Nem kell nagy prófétának lenni, hogy ezek az Inteles miniboxok hamarosan megjelennek a spanyol geekbuying oldal kínálatában is, kb. 50-60 USD-s áron - addig meg mindenki eldöntheti, hogy meg akarja-e venni a legújabb kütyüt 100 USD-ért, hogy kipróbálja az új játékszert, vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Napelem
- Azonnali fotós kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ashes of Creation (MMO)
- Apple MacBook
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged