- Fórumok
- Notebookok
- Ibm notebook problémák
- (téma lezárva)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Macrodroid
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
sziasztok!
van egy ibm thinkpad r50e tipusu noti. előjött nála egy probléma.
egyszercsak kiirta miközben töltöröl ment ugy 'átvált energiatakarékos üzemmódra', hogy aksiról megy tovább. nem érzékelte a töltöt pedig be volt dugva. aztán ki lett próbálva aksi nélkül, ugy fél óra után egyszercsak kikapcsolt magától. elvileg a töltö jó (asszem kimérte ismerős). mi lehet a baj? aksi beadta az uncsit, vagy esetleg a benne a lévő átalakitó? 
egy ilyen alaktrészek mibe fájnak?
Első körben meg kéne nézni egy másik táppal is, úgy hogy akksi nincs bent. Nekem gyanús, hogy azzal van baj. Eredeti gyári töltőt használsz hozzá?
Amúgy ha csak akksiról megy, minden rendben a géppel?
Ha lehet, inkább a Thinkpad R totyikban folytassuk tovább.
[link] -
bocX
tag
sziasztok!
van egy ibm thinkpad r50e tipusu noti. előjött nála egy probléma.
egyszercsak kiirta miközben töltöröl ment ugy 'átvált energiatakarékos üzemmódra', hogy aksiról megy tovább. nem érzékelte a töltöt pedig be volt dugva. aztán ki lett próbálva aksi nélkül, ugy fél óra után egyszercsak kikapcsolt magától. elvileg a töltö jó (asszem kimérte ismerős). mi lehet a baj? aksi beadta az uncsit, vagy esetleg a benne a lévő átalakitó? 
egy ilyen alaktrészek mibe fájnak?
-
Lenovo
tag
A ''ThinkPad Configuration'' programban be lehet állítani, hogy a ''külső'' egér feldugása esetén mi történjen a ''belső'' TrackPoint-tal és TouchPad-del. Van Enabled/Disabled és Automatic állás. Ez utóbbi okoz emlékeim szerint ilyet, hogy PS/2 egérnél letiltja a többieket.
-
ferkoboy
senior tag
Szerintem nem lehet akkora hiba a fennt emlitett.
Én Hp nx9... szériánál találkoztam ezzel, de szerintem ez ''normális''.
Lehet ugyanazt a portot használja, s igy auto tiltja ps2 mouse esetén a TapiPadot.
De hátha valakinek van más magyarázata a dologra. -
chicken
senior tag
valaki találkozott azzal a problémával, hogy a dokkolóba ps2-es egeret csatlakozva a touchpad megszűnik működni (t42)? USB-s egérrel gond nélkül müx. Vagy ez az egér hibája?
-
AntiTalent
csendes tag
Sziasztok,
lehet, hogy a topicindító és Retekegér hozzászólásához is segítség, amit írok:
hasonlóan jártam én is, legalábbis a villogó kurzorral és a tovább-nem-lépéssel.
A gond egy bizonyos supervisor password volt, ami az ibm notik egy biztonsági funkciója. Ha aktivizálva van, akkor bármilyen hardware-cserénél be kell írni és csak utána hajlandó elindulni a rendszer. A csere elég tág fogalom, nekem pl. akkor jött elő, amikor kifogyott az alaplapi gombelem és néztem, hogy mi van, miért nem indul újra...
A neten körbenézve van rá megoldás, nézzétek meg itt, összedobtam róla egy doksit. Vigyázat, 30mb a doc fájl
[link]
Egyébként még az én gépem sem javult meg, úgyhogy várom a jelentkezőket, akik tudnának segíteni áramkört barkácsolni, ami kiolvasná a biztonsági chipből a kódot. (leírásban benne a howto).
Köszi! -
Retekegér
MODERÁTOR
-
Gus
aktív tag
IBM-nél F1 szok lenni a setup.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Lenne egy kérdésem. Ismerősöm egy (régebbi) IBM laptopra próbál Windows 2000-et felrakni. Winyó le van formázva, telepítő CD be, de csak fekete képernyő+kurzor jelenik meg. Sajnos azt sem tudom, hogy pl. BIOS-t hogyan lehetne ezeknél a gépeknél előhozni. Valakinek ötlet?
Thnx! -
Shadowfax
addikt
-
Tiger24
tag
365X/XD ''With the unit powered off, hold the F1 key and power the unit on. Keep F1 held down until Easy setup appears.''
Ha jól értem, akkor a gép kikapcsolt állapotában először az F1-et kell megnyomni és utána a bekapcsológombot. Az F1-et addig kell lenyomva tartani, amíg az ''Easy setup'' szöveg meg nem jelenik. ;)
[link]köszi szépen!

-
Shadowfax
addikt
365X/XD ''With the unit powered off, hold the F1 key and power the unit on. Keep F1 held down until Easy setup appears.''
Ha jól értem, akkor a gép kikapcsolt állapotában először az F1-et kell megnyomni és utána a bekapcsológombot. Az F1-et addig kell lenyomva tartani, amíg az ''Easy setup'' szöveg meg nem jelenik. ;)
[link] -
Tiger24
tag
-
xedos
addikt
IBM-nél azt hiszem F2-t kell nyomni...
F12-t nyomva pedig választható, hogy miről bootolok. (legalább is T20-asnál) -
Tiger24
tag
Van egy IBM 365 XD notebook-om (már nem mai gyerek), és nincs semmi utalás arra az idulásakor, hogy hogyan kell belépni a Bios Setup-jába.
Sajnos nélküle nem tudom beállítani, hogy a CD-ről bootoljon.
Plz HELP!
Köszi! -
Petro
tag
-
Márky
tag
Sztem a vinyó kukás lesz... gondolom már gari nincsen rá...

-
Petro
tag
-
AMD Power
titán
Speciel jelenleg a többieknek van igaza - a fórum elsősorban a konstruktív hozzászólásokért van. Az Alapelvek szerint is gyomlálható az offolás.
Azt pedig be kell látnod, hogy a ''Fú, nemtom, majd valaki más megmondja!'' nem konstruktív
Egy tipp: számolj tízig, mielőtt elküldesz egy hozzászólást. Olvasd át, mielőtt az OK-ra kattintasz és gondold végig, hogy a hozzászólásod tesz-e valamit hozzá a témához, vagy csak duzzasztja azt. Még ha megírtad, akkor is el lehet dobni az utolsó pillanatban. Idővel már félúton abbahagyod az off hsz. írását, a végén a Válasz gomb után már rögtön a vissza gombra kattintasz majd
Sokszor van az embernek késztetése, hogy mindenhez hozzászóljon - kis önmérséklettel ez levetkőzhető. Amúgy a kevesebb, de értelmes hozzászólás a fórumozó (közösség általi) megítélését is pozitívan befolyásolja
Ezt fiuk látjátok szeretem. Mikor valaki normálisan is tud valakit így helyére billenteni. Látszik is , hogy ö nem egy akárki user hanem a Házigazda. Kedves karib megfogadom a tanácsodat. ( Vegyetek róla példát)

-
AlBundy
aktív tag
Nesze semmi fogd meg jól.
-
karib
addikt
Hello!
Ma kaptam egy IBM 380Z notebook-ot használtan, ami tökéletesen működött addig amíg fel nem akartam rá rakni a 3Dmark 2000-et. A telepítés felénél ugyanis lefagyott majd mikor újraindítottam nem bírt bebootolni és egy bizonyos 174-es hibát ír ki, ami után egyből a BIOS-ban találtam magam egy olyan menüpontnál ahol testelhetem a rendszert.
Namármost itt fel van sorolva minden az alaplap, memória, cd-rom, stb... mindent egy kis ikon jelöl, le is lehet tesztelni őket egy kivételével és ez a winchester, erre nem tudok ráklikkelni és eleve ''halványan'' jelenik meg (mintha ezzel azt akarná jelezni hogy nincs vinyó a gépben), amúgy maga a vinyó is érdekes hangokat enged ki magából, mintha ide oda ugrálna a fej.
Ezután megpróbáltan flopy-ról vagy CD-rom-ról bootoltatni a gépet de ugyan ezt a rejtélyes 174-es hibát írja ki akkor is. Nem tudja valaki mi lehet a baj
Segítségeteket előre is köszönömA témához hozzászólva: tippem szerint meghalt a HDD. Hány GB-os?
Amúgy egy ilyen gépre 3DMark? Minek?
Szerintem még nem is hallott a 3D-ről 
-
karib
addikt
Speciel jelenleg a többieknek van igaza - a fórum elsősorban a konstruktív hozzászólásokért van. Az Alapelvek szerint is gyomlálható az offolás.
Azt pedig be kell látnod, hogy a ''Fú, nemtom, majd valaki más megmondja!'' nem konstruktív
Egy tipp: számolj tízig, mielőtt elküldesz egy hozzászólást. Olvasd át, mielőtt az OK-ra kattintasz és gondold végig, hogy a hozzászólásod tesz-e valamit hozzá a témához, vagy csak duzzasztja azt. Még ha megírtad, akkor is el lehet dobni az utolsó pillanatban. Idővel már félúton abbahagyod az off hsz. írását, a végén a Válasz gomb után már rögtön a vissza gombra kattintasz majd
Sokszor van az embernek késztetése, hogy mindenhez hozzászóljon - kis önmérséklettel ez levetkőzhető. Amúgy a kevesebb, de értelmes hozzászólás a fórumozó (közösség általi) megítélését is pozitívan befolyásolja
-
sbazsi
veterán
azon gondolkoztam, hogy 1-1 topicot hányan olvashatnak.
mert szépen néznének ki a topikok kb igy?
1 értelmes kérdés/hozzászólás
100 érdekes, nem tudok segiteni, majd vki segit hozzászólás
1 válasz az első hozzászólásra
100 igen, ez jó lehet hozzászólás.
1kérdés az első emberkétől
100 érdekes, nem tudok segiteni, majd vki segit hozzászólás
...stb... -
AMD Power
titán
Úr Isten most mi lesz? Szerintem nem fogja bírni a PH Fórum motorja ezt a megterhelést. Én csak szimplán probálok normális lenni míg dat meg egy két figura unatkozik és itt kötekszik a Fórum-n. Mitt foglalkoztok velem? Inkább probáljatok meg segíteni neki , vagy másnak!
[Szerkesztve] -
yerico
senior tag
-
dat
senior tag
Tőlem akár szétoffolhatod az összes topicot ilyenekkel, hogy ''hmhm érdekes, de nem tudom''... ''hm hm, majd valaki más megmondja...''.... csak nem sok értelme van.
A topic tulajdonosától elnézést kérek ezért a kis közjátékért ...
-
xedos
addikt
Lehet, hogy imozdult vagy tönkrement a winyó?
A belinkelt oldalról kiindulva... -
AMD Power
titán
-
dat
senior tag
Te aztán grafomán vagy hallod. Ha semmi érdemlegeset nem tudsz neki mondani, akkor minek írsz? Grrr....
-
kgyuri
tag
Hello!
Ma kaptam egy IBM 380Z notebook-ot használtan, ami tökéletesen működött addig amíg fel nem akartam rá rakni a 3Dmark 2000-et. A telepítés felénél ugyanis lefagyott majd mikor újraindítottam nem bírt bebootolni és egy bizonyos 174-es hibát ír ki, ami után egyből a BIOS-ban találtam magam egy olyan menüpontnál ahol testelhetem a rendszert.
Namármost itt fel van sorolva minden az alaplap, memória, cd-rom, stb... mindent egy kis ikon jelöl, le is lehet tesztelni őket egy kivételével és ez a winchester, erre nem tudok ráklikkelni és eleve ''halványan'' jelenik meg (mintha ezzel azt akarná jelezni hogy nincs vinyó a gépben), amúgy maga a vinyó is érdekes hangokat enged ki magából, mintha ide oda ugrálna a fej.
Ezután megpróbáltan flopy-ról vagy CD-rom-ról bootoltatni a gépet de ugyan ezt a rejtélyes 174-es hibát írja ki akkor is. Nem tudja valaki mi lehet a baj
Segítségeteket előre is köszönömSzia!
Ez segíthet:
Bővebben: link
Gyuri -
AMD Power
titán
Hello!
Segítségeteket előre is köszönömEz érdekes... De elég szarul hangzik az biztos. Sajnos nem nagyon vagyok jártas a notebook hiba elhárításban ( Az asztali az más). Remélem lesz itt valami notebook Guru aki tud neked segíteni ebben a problémába ha meg nem akkor meg majd a szervizes.
-
Petro
tag
Hello!
Segítségeteket előre is köszönöm
Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Notebookok
- Ibm notebook problémák
- (téma lezárva)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Torrent meghívó kunyeráló
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Apple asztali gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Nitro ANV16-41 15.6" FHD+ IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe SSD magyar vbill gar
- HP Omen 16" FHD+ IPS Ryzen 9 8940HX RTX 5070 32GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo TP Yoga 370 - i5-7G I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 5900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- Logitech Pro X Superlight 2c vezeték nélküli GAMER Egér!
- Honor Magic5 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerintem még nem is hallott a 3D-ről