Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dokibá
aktív tag
Kis idézet a Voyager HTPC Project by Dokibá topicból:
''Kontroll panel
Mivel az ajtó miatt meg kellett szüntetnem a floppyt és az afölé helyezett USB és hangkivezetéseket, és a házban a tervezett meghajtókon felül csak 1 hely marad, ahova viszont a tetőre szerelt venti miatt úgysem férne be teljes meghajtó, ezért a ház egyik takarólapjából és egy régi CD meghajtóból készítettem el a kontrollpanelt. A kivezetések mellett nem fért volna el több poti a ventik szabályozásához, így ide egy itthon heverő 7 állású forgókapcsolót szerelek, ami egy régi magnóról származó tekerőgombbal lesz ellátva. Ugyanezen ok miatt nem fér be az általában használt 2x16-os LCD panel, ezért egy 2x12-est vettem a Codix-nál.
A hozzávalók:
Bővebben: link
Első lépésként berajzoltam a vágás helyét a halálra ítélt CD meghajtó burkolatán, majd dekopírfűrésszel szétvágtam
Így nézett ki a felrakott takarólappal
Az eredeti bepattintható fülekkel így nem ment volna a helyére, így azokat levágtam és a takarólap belső oldalára ragasztottam és besüllyesztettem a lemezbe, ezután kifúrtam a rögzítő csavarok helyét
Ezután kreppszalaggal leragasztottam atakarólapot, kirajzoltam a kivágandó formákat és nekiugrottam a létező összes vágó- és fúrószerszámmal
Bepróbáltam az alkatrészeket
A kapcsolót tartó konzolt alulemezből hajlítottam és kifúrtam, majd felcsavaroztam a helyére, a kivezetések tartócsavarjaival együtt
A kapcsoló kivezetéseire előre tervezett sorrendben ellenállásokkal ellátott vezetékeket forrasztottam a ventik vezérléséhez. A vezérlés így néz ki: 1: off, 2: felső és oldalsó venti alacsony fordulat, 3: felső és oldalsó venti közepes fordulat, 4: felső és oldalsó teljes fordulat, innen ezek fullon mennek, plusz hozzájön még 3 lépcsőben a hátsó 8 centis és a kismeghajtó helyére szerelt 2 db 4 centis.
A tápot egy molexről kapja
Az LCD elkészítése közben sikeresen hazavágtam egy panelt , úgyhogy kellett vennem másikat, ezt viszont sikeresen beforrasztottam
Végül lefestettem az előlapot, ekkor kerültek rá a feliratok is
Az egészet összeszereltem és ez is megvan
Mára ennyi... ''
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Canon ImagePrograf PRO-6100S Plotter, kevés nyomat, kitűnő állapot
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest