Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
Az, hogy hobbi kicsit tág fogalom.
Más műszer kell villanyszerelős dolgokra (pl. kétpólusú fáziskereső, amivel pl. kicsit be is lehet terhelni azaz a csatolások miatt megjelenő látszólagos feszültségek eltűnnek vagy bátran lehet a folytonosság vizsgálót feszültség alatt használni stb.), meg megint más kell finom elektronikás javításokhoz pl.Ha nem gyárilag hibás vagy meghibásodott multiméterről beszélünk az elvárható pontosság ezeknél a cuccoknál (1% nagyságrendje) kb. mind megvan, de e-mellett millió egyéb más szempont lehet.
Pl. néhány véletlenszerűen eszembe jutott dolog:
- Milyen gyors a folytonosság vizsgáló és be tudja-e kapcsolni rövid értékre a jelezést (pl. IC lábait végigfésülve)
- A folytonosság vizsgáló milyen feszültséget használ (érzékeny elektronikák nem szeretik a túl nagyot)
- Van-e max/min vagy relatív mérés stb.
- Mennyire gyors az automata mérés vagy van-e beállítható fix méréshatár
- A dióda vizsgáló milyen feszültséget tud kiadni (pl. kék LEDhez több kell, hogy világítson)
- Milyen védettséget kell tudjon (villanyhoz nem árt a tényleges CAT IV, nem az ilyen kamu értékek amit senki sem minősített)
- AC-nál milyen frekvenciáig jó a mérés, van-e bekapcsolható szűrés
- Méréshatárok, vagy pl. AC-nál mennyire mér jól 5-10mV alatt
- Mennyire igaz az RMS kis kitöltési tényezőjű jeleknél (pl. PWM) bár ezt lehet inkább szkóppal kell nézni5000 Ft-ig pl. egész jó szilikonos mérőzsinórt kapni. Egy komolyabb (pl. Probe Master 8152) már nem fér bele. Ehhez viszonyíts ezeket a multimétereket. Mivel gyenge védelem van bennük egy tranziens elég könnyen kinyírja. Ez után már csak részben működnek vagy nem megbízhatóak. Pl. nekem az ősrégi Metex már ellenállást nem tud mérni...
-
laed
aktív tag
Akkor tudom ajánlani az ALDI-ban kapható FERREX nevű multimétert.
Mondjuk nem lehet kapni mindig. Én elemek mérésére használom főleg, a körkapcsolót nem nagyon nyúzom (legtöbbször az megy tönkre) de ennek van saját bekapcsolója. Rengeteg nyomkodás után még mindig tökéletes.
Az ára pont 5e Ft; de nekem szerencsém volt, akciósan vettem valami 3800-ért, ha jól emlékszem.
A többi mérésre van más műszerem. Ezt csak azért vettem, hogy ezekért már ne azokat b*sszam tönkre. -
baly81
aktív tag
Igen, mint ahogy írtam is, ne a legalját vásároljátok meg...
Az D850 -től sem kell sokat várni az 1-2000 Ft-os árával.
Szerintem itthoni kereskedelemben az általad meghatározott összegig nem fogsz kapni normálisabb készüléket.
Aneng vonalon maradva, az M118A -t tudom ajánlani. Abból 25-30db-ot adtam el, mindegyik jól mért, kompakt készülék. Kompromisszumokkal ugyan, de jól használható. Egyetlen rossz benne, az a mérővezeték minősége, azt cserélni kell jobbra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Arc Raiders
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- SSD kibeszélő
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse 6800XT 16Gb Kitűnő! Ingyen posta!
- Cisco Telepresence MX300 G2 - 55" Interaktiv Monitor - Konferencia rendszer
- 70" Interkativ Érintőképernyős Monitor / All In one PC - InFocus INF7021A Multi Touch
- Microsoft Surface Hub (v1) 1597 - 55" All in One PC - Érintőképernyős monitor
- Dell PowerSwitch N2048 48 Port Gigabit Ethernet 2 Port 10Gb SFP+ Switch
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
ekkold