- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
AmPeX
aktív tag
Majd holnap elflesselgetek ezeken a dolgokon, már hazajöttem, mert nem tudtam tovább lépni, na meg a munkaidőm is lejárt jócskán...
-
AmPeX
aktív tag
Énis valami ilyesmire gondoltam. (na meg a sexre, de nemtudom hogy jön ez ide..
)
hőpaszta van bőven, meg olyan szaki is aki meg tudja csinálni a réz cuccost.
A ledeket rátesszük egy rézlemezre, amibe valamilyen módon befogatjuk a csövet, a másik végére pedig egy csomó to-39 es tokra való hűtőcsillagot teszünk. legalábbis eddig ez a terv. -
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #395 üzenetére
Azthiszem, hogy rendelni fogunk a conradtól, és majd arra kell kitalálni valami bigyót, ami a ledekhez megy, és a másik végére egy másik bigyót ami a hőleadó feladatot látja majd el.
Soksok ilyet szar lenne házilag megcsinálni. a kisérletezés a heatpipe hatékonyságának tesztelése érdekében zajlott, úgylátszik, hogy ez megoldaná a hűtést. a vörösrézben végződő borda nem rossz ötlet, csak a conrados csövet kell valahogy egy zsákfuratba beletenni, jó hőkontaktussal. -
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #393 üzenetére
-
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #385 üzenetére
Mind a 2 igaz rá. alacsonyabbról működik, és alacsonyabb hőmérsékleten is tartja.
Ezek nem sima ledek ám. Nem lehet beletenni őket furatba. van egy kis szilikon kupakja, oldalt 4 lába, alul pedig egy hűtőcsonk, amire a bordát kell tenni. ez a csonk sárgarézből van, és kb 6 mm es átmérőjű, 6 szög alakú pad.
-
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #382 üzenetére
Gőzöm sincs, hogy mi lehet az az anyag, valami vegyészt kéne megkérdezni..
-
AmPeX
aktív tag
Úgy tűnik, hogy egy 4-5 fokkal ráver az aceton a vizesre, valszeg a kisebb nyomás miatt. Arra is gondoltam, hogy az aceton folyékonyabb mint a víz, ezért előbb vissza tud kerülni a cső aljára.
-
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #378 üzenetére
Köszi, már láttam amúgy a képeket, meg a táblázatot is.
Elvileg akkor ebben a cuccban közel vagyunk a tenzióhoz, mivel forrt benne a szivattyúzás közben a cucc.
A lámpával kapcsolatban annyi van, hogy 13 5w os ledet nem túl egyszerű lehűteni ha esetleg tudsz rá valami frankó ötletet, akkor meg tudnánk csinálni neked a lámpát. kb 80w hőt kell elvinni, úgy hogy a ledek ne nagyon menjenek 60 fok fölé. Milyen tipusú autó ez? Az eredeti lámpáról van valami infód? Adatlap esetleg? -
AmPeX
aktív tag
Na, olyan szinten sikerült ritkítani, hogy alapból forrott benn az aceton... Ez nem baj?
Szerk: visszahűtöttem, és elkezdtem melegíteni, 33 fok felett egy picivel kezdett beindulni a forrás, tehát valszeg a kezem melegétől forrott benne a szivattyúzás alatt...
[Szerkesztve] -
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #375 üzenetére
Tudok bánni vele, ne izgulj.
Mellesleg semmi nyílt láng nincs több még szobákkal arrébb sem, kivéve ha valaki rágyújt, de annyira csak nem veszélyes..
most kicsit szünetelt a project, mert elmentem boltba kajáért, és ettem.
Nem fogok tökölni a forralással, meg ilyesmikkel, elég jól tudom ritkítani a levegőt. (egyáltalán miért para ha marad bent levegő?) -
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #373 üzenetére
Igen, énis meglepődtem ezen az eredményen. Ha jólsejtem akkor a cső átmérőjénél 5-6 szor nagyobb rádiuszba lehet hajlítani, de nem néztem meg, csak még valahonnan régebbről dereng..
Eddig tartottak a vizes kisérletek, most jön az aceton, hátha jobb lesz... -
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #371 üzenetére
NNNA, 38 foknál indul be a hőszállítás vízzel, lemértem, és onnan tudom, hogy akkor kezd el ropogni a cső..
az egész csőbe kicsit több mint 2,5 ml víz fér, kicsit kevesebb, mint 1 ml vizet hagytam benn.. és utána még addíg szivattyúztam, amig a szilikoncső össze nem nyomodott magatol...
Szerk: az üres csővel kb 70 fokig ment fel a led, így kb 50 fölé egy kicsit.
A conrados csövet szerinted el lehet felezni? Ugyerte, hogy jol összeszoritom 2 helyen, közte elvágom, és beforrasztom a végeket.
[Szerkesztve] -
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #368 üzenetére
Én sima gumicső+csőszorító kombóval próbálkozok, mivel sokat tökölök, így egyszerű. felejtős az aceton, vízzel próbálkozunk, de úgytűnik, hogy működik...
-
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #366 üzenetére
Van itt vagy 10 liter aceton, szoval ebböl nem csinalok gondot. Probalgatjuk, aztan meglatjuk mi sül ki belöle... Es ha csak siman teletöltöm es kiszedem a megfelelö mennyiseget, az nem jo? ugy sem maradna bent levegő...
-
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #361 üzenetére
utananezegettünk, meg lehet csinalni a lampat, kb 10 darab ilyen ledből, 6500k szinhömerseklet, a lampatest kerdeses...
A höcsövekkel kapcsolatban olyan kerdesem lenne, hogy ha esetleg csinalsz nekünk csövet, a felsö 2/3ára függőlegesen tudsz e hűtőlemezt forrasztani? a kész csőre nem akarunk forrasztani semmit, mert gondolom nem tesz jót neki... -
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #361 üzenetére
Ha nem is 3 ledből, de meg lehet csinálni szerintem.
Az 50 fokot csak úgy saccra mondtam, nemtudom, hogy hány foktól kezd el beindulni, én egy forrasztót érintettem az ajlához, és elég hamar forró lett az egész...
Kb. 8 mm-es átmérővel kéne nekem 10 centi hosszú cső, amire bordákat forrasztanék, az aljára pedig 1 db ledet. -
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #359 üzenetére
Nemtudom, hogy milyen hőmérsékleten megy a dolog, kézzel fogva már kezd kellemetlen lenni... Szerintem 50 fok körül lehet.
Az autólámpádat le tundánk gyártani, ha érdekel akkor hivatalosan is elintézhetjük, sajnos céges dolgok miatt erről nemnagyon beszélhetek. Viszont ha csinálsz nekünk hőcsövet, szerintem elképzelhető hogy a lámpát megbizniszeljük valahogy... -
AmPeX
aktív tag
válasz
Veriakilis #357 üzenetére
köszi az infokat
hogyan olvasztottad meg a port?
Milyen rézreszeléket használtál?
Nem tudom, hogy mi szamit jo mukodesnek, de ha nincs benne aceton, es alacsony nyomas akkor nem vezeti a höt, ellenkezö esetben pedig alig van homerseklet kulonbseg a ket vege kozt.
5w os ledekhez szeretnem hasznalni, es a csövek függöleges helyzetben lennenek, azert nekem annyira nem is fontos ez a kapillaris dolog.. inkabb az aceton mennyisege es nyomasa ami erdekel. -
AmPeX
aktív tag
Örülök, hogy így beleástad magad a témába, igaz, hogy nekem nem pc hez, de nagy szükségem van/lesz jól működő, olcsó hp-ra. Végigolvastam a topicot (nem volt rövid) és arra jutottam, hogy nekilátok egy ilyen cső építésének. Egyet már csináltam, jól is múködik, de a belső porózus anyag helyett csak egy üvegszál szövet réteget tettem. Acetonos töltésű volt, kb 5 ml aceton, a légritkítást egy 20 ml es fecskendővel csináltam. Kb 1 centi átmérőjű és 25 centi hosszú sárgaréz cucc. A jövő héten végig ezen fogok pörögni, ha ráérsz, segíthetnél benne...
(ezt a csövet pénteken csináltam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Netflix
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest