Keresés

Aktív témák

• WN31RD

addikt

válasz MM #5899 üzenetére

A "stúdiómonitor" nem azt jelenti, hogy polcra vagy állványra való hangszóró, van olyanból álló is. :) Azt jelenti, hogy elsősorban nem otthoni felhasználásra, hanem profiknak készült. Ezeknél fontos a lineáris frekvenciamenet, a minél neutrálisabb hangzás, nagy dinamikatartomány, ilyesmi. Amit nem nyújtanak, az pl. a manapság divatos eltúlzott mélyközép, vagy mondjuk visszafogott magasak. Ami a bemenetükre kerül, azt próbálják minél pontosabban visszaadni, nem próbálják a gyenge felvételeket kellemesebbé tenni, viszont a jók tényleg jól szólnak rajtuk. A PMC-t azért ajánlottam, mert a TL miatt van mélyük bőven, és ez a legtöbb embernek fontos szempont. A stúdiómonitorok precízek, semmiképpen nem lágyak, ha az utóbbit keresed, akkor jobban jársz a hifi cuccokkal.

"Vagy abbó linduljunk ki, hogy sokkal több anyag kell bele, ezért ugyanannyiból rosszabb minőséget lehet kapni?"
    Igen. Ettől még lehet egy álló jó választás, de azért azt inkább a drágábbak mint az olcsóbbak között keresném.

"De talán a Missionokat meg is tudom hallgatni."
    Anélkül, hogy összehasonlítanád más, hasonló kategóriájú hangfalakkal, halvány fogalmad sem lesz, hogy amit hallasz, az mennyire jó illetve mennyire felel meg a te ízlésednek...

• WN31RD

addikt

válasz MM #5894 üzenetére

Nehéz úgy hangfalat ajánlani, hogy nem tudjuk, milyen hangzás tetszik neked. De ha nem hallgatóztál sokat, valószínűleg te magad sem tudod...

Ha mindenképpen úgy akarsz hangfalat venni, hogy nem hallgatod meg előtte, keress valami kisebb PMC-t eBay-en. Azok stúdiómonitorok otthoni változatai, ami szerencsére hallatszik is. :D A transmission line miatt a mélyek sem fognak hiányozni.

Szerk.: Ebben az árkategóriában, ha zenéről van szó, én messzire elkerülném a háromutas hangfalakat, azt igen nehéz jól megcsinálni. 2-3x ennyiért esetleg...

• WN31RD

addikt

válasz MM #5886 üzenetére

"A lényeg, hogy zenehallgatásra legyen jobb, házimozira elég, ha simán jól szól!"
    Pontosan ugyanilyen cipőben jártam én is (kicsit más árkategóriában). Szerintem fontold meg egy 4.0 hangrendszer összeállítását olyan módon, hogy a két front hangfal legyen a lehető legjobb, amit még megengedhetsz magadnak, a hátsók pedig elég, ha nem ütnek el nagyon a frontoktól.

Zenénél úgyis csak a két front számít, de az nagyon, abból minél jobb kell. Mozinál is a legtöbb információ a frontokból jön, a hátsók csak az atmoszféra megteremtésében segédkeznek, plusz néha megszólal ott egy-egy effekt. Ha a hallgatóság nem túl nagy, és be tudnak ülni középre, kiválthatod a centert egy pár precíz hangzású fronttal. Egy jó center a frontokkal összemérhető árú, ha azt inkább a frontokra költöd, az komoly előrelépés. (Mélyládát nem említettél, az mozihoz nem árt, viszont amelyek nem csak kontrollálatlanul dübörögnek, hanem szólnak is valahogy, azok drágák. Ha megvagy nélkülük, és fontosabb a zene, akkor hagyd ki.)

Összefoglalva, én a helyedben elfelejteném az ebben az árkategóriában igen vacak házimozi szetteket, és inkább valami hifi hangfalpárt céloznék meg, a jelenlegi hangszóróidat pedig beraknám hátsónak. Ha nagyon nem válnak be, még mindig kereshetsz később valami mást. Szerintem 70-100e Ft-nál ne állj meg csak az erősítő miatt, ha teheted, nézz komolyabb hangfalat, megéri. Tudom ajánlani pl. a Quad 11 L2 hangfalpárt frontnak center nélkül (kb. 120e a hifibarlangban), vagy ha van rá keret, valamelyik nagyobb testvérét. Egészen más kategória lesz, főleg zenén, mint az általad említettek. (Mások majd esetleg ajánlanak egyéb típusokat.)

Aktív témák