- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
Thuglife
senior tag
válasz
jiggajigga #10990 üzenetére
Mennyit szánsz erősítőre?
De ha 2-300e van rá akkor mindenképp NAD, és ezért sztem egy fórumtárs se fog megkövezni h ezt ajánlomPl ezt:
NAD T747Mélynyomónál szintén kéne tudni h mennyi a keret... de egy Velodyne-nal nem jársz rosszul!
-
Thuglife
senior tag
Én SZVSZ biztos h nem adnám el ezt a jó kis Yamaha erősítőt.... de azok a JBL hangszórók... hááát... én is tuti 4 polcsugárzóra + centerre cserélném le!
Nézd meg ezt pl:
Polkaudio TSi 200 szett -
Thuglife
senior tag
válasz
vtechun #10786 üzenetére
Nem figyeltem ennyire h milyen hang honnan jön, én csak leülök és élvezem a hangszórókból áradó zenét
Az okosok akik megtervezték biztos tudják minek honnan és mennyire kell szólnia
Megnéztem de én nem találtam ott egyiknél sem deformációt... de ha lefotóznád jobban tudnám miről beszélsz -
Thuglife
senior tag
Én biztos nem ezt a Pio-t venném, főleg ennyi pénzért....
Ha 80-100k körül nézel szettet akkor én tiszta szívvel ajánlom a Mission MV8 Cinema Packot (én is ezt használom és meg vagyok vele elégedve, főleg ebben az árkategóriában)
Ha 150k-t is szánnál akkor én a Polkaudio TSi300 5.0 szettjét ajánlom! De ez csak két példa a sok közül.... -
Thuglife
senior tag
válasz
BigG.(nnnnn) #10630 üzenetére
Annál biztos jobb szett mintha ugyanennyiért vennél "bögreszettet"
Szóval kezdésnek egész jó amit összeválogattál!
-
Thuglife
senior tag
-
Thuglife
senior tag
válasz
vtechun #10506 üzenetére
3-4 hét biztos kell aktívan, de igazán szép hangja nekem úgy 4-5 hónap után lett! Mivel nincs sub rákötve a rendszeredre ezért minden mélyet a frontokra ad ki az erősítő, itt semmi értelme a crossover állítgatásának.. lényeg h a frontok large-on legyenek, a többi small-on! Nekem 80hz-en vágva, fél hangerőre állítva a KEF subot gyönyörű hangja van a szettnek, nincs hiányom mély és középmélyekből!
-
Thuglife
senior tag
válasz
BigG.(nnnnn) #10498 üzenetére
Párom szüleinek van ilyen egybedobozosa. Filmen meglepődtem milyen dinamikus... Zenére azonban felejtős!
-
Thuglife
senior tag
válasz
vtechun #10384 üzenetére
Ugye mint tudod ezt adott szobára lövi be az erősítő... így csak annyit tudok mondani, hogy a magas, mély 0 dB-en legyen, ne állíts rajta, a sub meg hangerő felén működjön! Hagyj jó néhány hetet amíg bejáródik a Mission, elő fognak jönni a mélyebb hangok! Ha 120-on hagyod, ki sem tudod aknázni majd amit tud ez az álló front!
-
-
-
Thuglife
senior tag
válasz
RedCat #10353 üzenetére
50k körül nem igazán találni még ilyen erősítőt használtan sem ami képes a HD hangokat fogadni HDMI-n, de ha rádobsz még egy kicsit akkor kettőt ajánlok:
Onkyo TX-SR308 és az Onkyo TX-SR507! De ezek is 70-80 k közöttiek! Vagy nézelődsz és keresel belőlük használtan (talán az 507-esből több lesz mert az már egy éves modell, a 308-as idei) -
Thuglife
senior tag
Tudom, hogy ez nem a találjuk meg a hibát fórumtársaink hangszóróiba
de azért ha vkinek van vmi épkézláb ötlete, hogy miért érzem a bal oldali frontomnál a magas hangokat csilingelőbbnek, erősebbnek mint a jobb oldalinál az segítsen kérem! Remélem nem a keresztváltóval van hiba... Hogy tesztelgessem? Cseréljem ki a két frontot? Vagy a kábellel lehet probléma?
U.i.: Kipróbáltam egy teszt-, javítólemezt, a XLO. Reference Recording test & Burn-In Cd-t... én is érzek javulást, már nem hallom a sercegést ami néha előfordult mp3-nál a bal frontnál, de a két magas közti hangerőkülönbség még mindig feltűnik!
-
Thuglife
senior tag
válasz
ricsik #10073 üzenetére
Látom nem érted...
Ha pl 80Hz-re állítod a frekivágást az erősítőn akkor 80-20000 Hz-ig "engeded rá" a hangszórókra! De azért kell ilyenkor a subot is 80hz-re állítani mert az a legalsó frekvenciájától (subtól függően 20-35 Hz-től) 80 hz-ig adja le a mélyeket és így nincs úgymond kihagyás a frekvenciában! Na eztet jól megaszondtamde remélem érthető!
-
Thuglife
senior tag
Bocs, nem a frontoknak, az egész rendszerre értettem a 100hz-es vágást! Ezt állította be magának az Audyssey is de hallgattam kb egy hónapot 80Hzel is de úgy éreztem h ott már a frontok részéről lejebb hagy a lendület! Utána meg bekapcsolódik a sub és hirtelen sok lesz a mély! Pedig speckó szerint 42 Hz-ig simán kéne bírnia... Mondjuk ezt zenénél, és azon belül is sok méllyel rendelkező hiphop, Rnb-nél hallottam! Az már a saját hülyeségem, hogy zenénél is be van kapcsolva a sub de nagyon visszafogottan (-6, -7dB) Látszik 15 cm-es hangszóróktól nem kell csodákat várni, meg ugye nem egy "hájend" cuccról van szó!
-
Thuglife
senior tag
válasz
vtechun #10059 üzenetére
Nincs vmi ismerősöd akitől tudsz kölcsön kérni egy Audyssey mikrofont? Mert hallom most már nem adnak az alapkategóriás Onkyokhoz!
Amíg nincs sub-od addig úgyis minden mélyet a frontokra nyom az erősítő! Állítsd be úgy, hogy front large, center small, surr. small, sub none (vagyis nincs)!
Ha már van mélyed akkor újra állítani az egészet... én először 80Hz-re állítottam de egy kis hallgatással rájöttem, hogy a 100 Hz jobban áll a frontoknak.. és így is lőtte be magát az Audyssey!U.i.: SZVSZ azt az Oriont nagyon gyorsan leszeded és elrakod a szekrénybe
Annál még a frontok is több mélyet nyomnak!
-
Thuglife
senior tag
válasz
BigG.(nnnnn) #10053 üzenetére
-
Thuglife
senior tag
-
Thuglife
senior tag
válasz
BigG.(nnnnn) #10045 üzenetére
Tipp: Vatera, Teszvesz, Ebay, stb... Ennyi pénzért csak használtat kapsz, és az sem 1-2 éves lesz!
-
Thuglife
senior tag
Mivel minden évben kiadnak újabbat, ezért akár évente is cserélgethetnénk az erősítőt, de úgy érzem ha ma befektet az ember egy TrueHD-s, 1.4 HDMI-s erősítőbe az nem fog mostanában elavulni! Én Onkyo párti vagyok és ha vennék akkor most biztos az 508-ast! De kérdezz meg egy "Denonost", ő biztos a Denont ajánlja
-
Thuglife
senior tag
Én lassan egy éve használom ezt a "pack"-ot de csak annyit mondhatok, hogy az árát abszolút megérte! És én még 99.900 ért vettem! Aki csak ezt a kategóriát tudja elérni, vagy többet nem szánna rá (ahogy én is) annak tökéletes... A magas és a középtartomány teljesen rendben,a magasok csilingelnek szépen....A mély zenére elég, de filmekhez mindenképp ki kell egészíteni egy subbal mert hamar elfogy a szufla az alsó tartományokban!
-
Thuglife
senior tag
válasz
gellei #10020 üzenetére
Kicsit olvass vissza a fórumban, látni fogod h annyira nem kell foglalkozni azokkal a csúnya "ómokkal"
4-16 ohm között bármilyet ráköthetsz erre az erősítőre és azért se fog csúnyán nézni ha kevesebb hangszórót érzékel a kimenetein (bár azért frontok nélkül nem tudom mit vársz
-
Thuglife
senior tag
válasz
gellei #10012 üzenetére
50k környékén én ezt az erősítőt ajánlom:Onkyo TX-SR307
-
Thuglife
senior tag
Egy kis segítséget adnátok megnyugtatásképpen?
Helyzet a következő:
Mission MV8-as szettem van, egy éves lassan szóval még nagyon fiatalka
2-3szor előfordult,hogy mp3 hallgatásakor a bal oldali frontom magas hangszórója egy bizonyos frekinél kicsit zizegős hangot adott... és azt is észrevettem, hogy picivel hangosabb is (magas hangok terén) mint a jobb front! Ez lehetséges? vagy csak bemesélem magamnak? remélem nem ment tönkre a hangszóró!
De máskor meg semmit nem hallok, és losslessnél (flac) nem vettem észre h ilyen hangot adna! -
Thuglife
senior tag
Nem BBéci vagyok, de én speciel jó szívvel ajánlanám ezt a szettet
Polkaudio TSI200 szett
amit persze kiegészítenék egy Polkaudio PSW110-el! Mondjuk ez így már 180e de nem hiszem h csalódnál benne! -
Thuglife
senior tag
Mondjuk kicsit utánanézve meglepett, hogy az 507-es Onkyoban csak 380W-os táp van, míg az elődjében (TX-SR506) amit használok 480W-os
Meg is vagyok elégedve az erejével
-
Thuglife
senior tag
Ez most sztem megéri!
Onkyo TX-SR307 -
Thuglife
senior tag
válasz
róbert gida #9333 üzenetére
Akkor olvasd el figyelmesebben
A Metas és a Celan szériákra érti!
Azért ne vesszünk már azon össze, hogy egy kb 100e Ft-os hangfalszett "hájend" vagy sem, mert nagyon messze van attól! Én sem tehetem meg, hogy milliókat költsek hangfalakra de nem is istenítem a Mission szettem! -
Thuglife
senior tag
válasz
Altemor #9324 üzenetére
Mivel a hangszóró szetted sem audiofil high-end kategóriásak ezért SZVSZ egy Onkyo TX-SR507-es (ami igaz kifutó példány, de 80k környékén már kapható) vagy egy TX-SR308, 508-as amit ajánlanék! Denonból AVR1610, de nézelődj még a neten hátha vannak jobb ajánlatok és ha találtál vmit kérdezz róla itt nyugodtan!
-
Thuglife
senior tag
válasz
vtechun #9259 üzenetére
Én tavaly 99.900 ért vettem szintén akciósan, de ha van még 89.900 -ért akkor mindenképp megéri! Persze csak ha nem jazz-t meg részletező klasszikust hallgatsz, mert nem eléggé kifinomult ilyen zenére! Én hiphop, Rnb és discot hallgatok rajta, arra tökéletes
Na meg külsőre is gyönyorű...
-
Thuglife
senior tag
A hátsó hangfalakon (ahogy általában a legtöbb surround hangszórón) van egy kis nyílás melyre ha csavar van a falban, felakaszthatod vagy éppen ráteheted a konzolra... Nem kell megfúrni a hangszórót, azért erre gondolnak a gyártók
Én viszont a szép új tapétás falamat nem akartam megfúrniezért saját tervezésű DVD állványt csináltattam a kanapé mindkét oldalára, így megfelelő magasságban vannak kicsit befelé fordítva a hangszórók a tetején!
-
Thuglife
senior tag
Ha 200k a küszöb akkor ez:
Polkaudio TSi 300 5.0 -
Thuglife
senior tag
Nem írtál keretet, de 100 k körül most jó vétel ez:
Wharfedale Diamond 5.0
illetve 110k ért a nagytestvére szintén ugyanitt!és amit én is használok megelégedéssel:
Mission MV Cinema Packde ha össze tudsz kaparni a Dalira, akkor az is nagyon megéri!
-
Thuglife
senior tag
3 m magasan a frontok és a center is?!!!
Rég nevettem ekkorát
Tényleg inkább a fal mellett a szegélynél vezesd el a kábeleket... Ennél jobb megoldás nem nagyon van! A centert meg közvetlenül a tv alá (mármint egy tv állvány egyik polcára) vagy a tv fölé tedd kicsivel!
-
Thuglife
senior tag
Nem rossz sub akció aki olcsót keres:
-
Thuglife
senior tag
-
Thuglife
senior tag
Segítségetek szeretném kérni a vágási frekvenciával kapcsolatban....
Most h megvan az új KEF sub, az Onkyo-n újra beállítottam az Audyssey-t, újra bemért minden hangszórót, de a vágási frekit 120Hz-re állította, a sub-ot meg -10db-re! Ez nekem nem igazán jött be... egyrész több mélyre van szükségem, és a Mission Mv8-asok is simán elbírnák 80Hz-nél a vágást! Érdemes átállítanom vagy a rendszer tudja h ez igy jó?
Másik... Ha 80 Hz-re állítom az erősítőben a vágást, a subnál beállíthatom a legmagasabbra (jelen esetben 140 Hz-re)? Vagy mind az erősítőn , mind a sub-on 80 Hz-re állítsam?Kicsit hosszú lett sorry, de aki tud kérem segítsen!
-
Thuglife
senior tag
válasz
DarkDeer #8560 üzenetére
Osztom BBéci véleményét, felesleges rádiós tuner, sima tuner már megvan 60-70ből! Metálnál meg annyira nem lényeg a részletező audiofil "hájend" hangszóró szvsz, de azért fogja át rendesen a hangképet ... menjen mélyre, de csilingeljenek a magasok is rendesen! Akár egy pár Yamaha NS-50 is egész jó, ha minél olcsóbban ki szeretnéd hozni!
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest