- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
Aktív témák
-
kimi02
őstag
Már nagyon közel van a hangfal rendelésének az ideje
Ez lesz a végleges cuccom :
H/K 445
H/K DVD 39
Gotham 2*2.5
Polk Audio RTI A7 szett
Szerintetek ez milyen szinvonalat képvisel ? Véleményetek az összeállitásról ? -
kimi02
őstag
Banándugót érdemes használni ?
Ezekről lenne szó.
Link -
kimi02
őstag
Ha valaki egy jó rendszert akar.
Link
Szerintem ennyit kurvára megér -
kimi02
őstag
Esetleg a Gotham hangfalkábelről véleményetek van ?
-
kimi02
őstag
válasz
MichaelRaven #17580 üzenetére
Hát szerintem annak a házimozinak a teljesitménye kurva messze van a 300w-tól.
Meg ezt a kábel dugdosást sem értem . -
kimi02
őstag
válasz
clarlet167 #17549 üzenetére
Itt egy teszt olvasd el !
Nagyon jókat irnak róla !!
H/K 435 -
kimi02
őstag
Ha már szóba került a HDi Dune, akkor szerintetek a hangminősége milyen lejátszóval van partiba ?
-
kimi02
őstag
Meg tudnátok nekem mondani , hogy a H/K DVD 39-es lejátszót hogyan kell resetelni ?
-
kimi02
őstag
A fórumon ezt irták :
Egy picit pontosabban : normál hangerőn valóban 600w áram felvétel ,de ha 7 csatorna hajtása magas hangerőn (hangerő állás a kijelzőn "0db")nem mertem hangosabbra venni Jamo s 606 nem nagyon bírta kikapcsolt bemérő mikrofon és mély hang kiemelés esetén 1546w áram felvétel . -
kimi02
őstag
válasz
v.attis #17067 üzenetére
Hangfal igénye az lenne , de legalább tudod , hogy bármikor veszel hozzá akkor az úgy szól ahogy kell.
De ha viszont veszel egy Denon 1910-es erősitőt ott nem érdemes magasabb kategóriába tartozó dobozokat venni , mert a hangzás nem nagyon fog javulni.
De te tudod , hogy mit csinálsz. De én a helyedbe vennék a 1910-es árán egy használt majdnem , hogy csúcs kategóriás gépet.
Pl : mint az AX5iÉn is újat akartam. De elhiheted , hogy nem bántam meg amit BBéci-ék mondtak.
Mondjuk igy is újonnan vettem a H/K 445-ös erősitőt 140k-ért, csak külföldi behozatal volt ezért ilyen olcsó.
Úgy volt , hogy az egyik haver elcseréli a Pioneer VSX-AX5i-re és még fizetnek rá 30k-t.
A H/K 445-ös is egy nagyon jó erősitő, a Hificityn most is árulnak újat 140k-ba én is ott vettem. -
kimi02
őstag
válasz
jones965 #17004 üzenetére
Teljesen igazad van szerintem
A szolgáltatások száma nő , és a hangminőségről meg sajnos el feledkeznek.
Mondjuk egy H/K 445 vagy Denon 3805-06 szerintem verik a most legtöbb kapható 200-300k közötti készülékeket.v.attis : Ha veszel egy 3-4 éves erősitőt amelyiken van 7.1 analog bemenet , bármikor tudsz rajta hallgatni HD filmet.
Csak egy olyan Blu Ray lejátszó kell ami tudja a 7.1 kimenetet.
Mondjuk egy Dune médialejátszó.
Ja és egy mostani belépő erősitő áráért olyan 3-4 éves készüléket kapsz ami 2-3 kategóriával jobb egy 100k-ért -
kimi02
őstag
Szerintetek egy H/K 445-ös erősitőt meg érné cserélni egy Pioneer VSX-AX5i-re ?
-
kimi02
őstag
Szerintetek ennek a kábelnek a vastagsága mm-re ?
link -
kimi02
őstag
Szerelhetőség
1 pár 520 Ft. -
kimi02
őstag
Egy hangfalhoz már kész a kábel, de ez kisérleti célból készitettem és egy hangfalon tesztelem.(csak az egyik front van bekötve)
De rendelek annyi kábelt most , hogy a 2db fronthoz és a centerhez legyen.
Ezeket elkészitem egy kicsit járatom és akkor el fogom küldeni neked egy tesztre.
3 fonatost csinálok, ugye az 12-12 szál a minusz-hoz és a plusz-hoz.Banán dugot milyet ajánlasz hozzá ? Túl drága ne legyen.
v.attis : 10-15% amit a fonás felvesz.
-
kimi02
őstag
BBéci : Akkor jól tudtam , olvastam.
Ha kész lesznek a fonott kábeleim (Cat5e) le tesztelnéd nekem ?
Én elküldöm csak tesztelni kellene, neked van komoly rendszered hozzá , és komoly kábeled.
Kiváncsi lennék , hogy a te kábeledhez képest mit tud. -
kimi02
őstag
BBéci : A fonott hangszórókábelnek mi az előnye ?
-
kimi02
őstag
válasz
v.attis #16351 üzenetére
Tessék olvasd el ezt a Fórumot sok okosságot irnak.
A szines és a fehér szálakat kell összekötni egybe , mert igy állitólag ki oltják az elektromos zajokat. A szines legyen a + a fehér a -.
Gyárilag egy szinesnek a párja egy fehér és azért van sodorva , hogy meg szüntesse a zajokat vagy legalábbis csillapitja. -
kimi02
őstag
Azt mondják , hogy 3-4000 FT/m-es kábelek árával vetekszik a tudása.
Nekem mondjuk 3m kellene, az 6 szál Cat5-ös legyen 600 Ft, métere 100 Ft.
Ha vennék 4k-s kábelt az 12k lenne.dabadab : Ezt a tesztet én is úgy olvastam az Avx-en. Különben ott sokan dicsérték.
Ebben a kábel járatásban én se nagyon hiszek. -
kimi02
őstag
Egy vélemény a Cat 5E-s kábelről.
A CAT5 kábel fali volt, ebből csináltam 6-os fonatot. Elég masszív darab lett . Fél napom simán ráment a dologra.
A régi kábele Monitor Joker 2,5-ös volt (mindig is mondtam Neki, hogy ez a rendszer megérdemelne egy jobb hangfalkábelt)
Szóval a teszt eredménye:
Mindenféle zenével teszteltük a rendszert. Azt hittem, hogy majd nagyon kell fülelnem, hogy meghalljam a különbséget, ezzel szemben egyből hallható lett, hatalmas javulás történt.
Előkerültek a szép "csillingelő" magasok, lecsengésük is sokat javult. Egy-két részlet is feltünt a zenékben, amit addig nem hallottunk. Nem tudom ki mondta, hogy mossa a mélyet ez a kábel, de mi ezt nem tapsztaltuk. (a Monitor Jokerhez képest!). A mély sokkal preciebben jött le, és a közép tartomány is tisztább lett. A legnagyobb hallható javulást a magas hangoknál értük el. Szóval :kiraly:A Monitor Joker métere állítólag 1200 Ft volt, namost ezt a CAT5 (6-os tripla fonat)simán lemosta
Gondolom egy komolyabb kábel ellenében már biztos nem lenne ekkora különbség, ott jobban kellene fülelni.Az első fél órában tényleg változott a CAT5 hangja .
Pár hét járatás után gondolom még fog javulni a dolog...Mégse egy városi legenda, egy bizonyos szintig tényleg nagyon brutál kábel, főleg ár/érték arányban.
-
kimi02
őstag
Az Utp Cat5E-s kábelből fonott hangfal vezeték szerintetek milyen minőséget képvisel ?
-
kimi02
őstag
Ha valaki egy jó erősitőt akar.
Katt
Szerintem jó ár érte, valoszinű még alkudni is lehet.
Ez többet ér akármilyen belépő vagy alsóközép kategóriás HD-s erősitőnél úgy 120k-ig. Vagy még tovább. -
kimi02
őstag
Szerintetek az Inakustik Komponens video kábel jó hang átvitelre is ?
Meg jött a H/K DVD 39-es lejátszom és ki akarom próbálni az analog 5.1 kimenetet. -
kimi02
őstag
Most volt itt egy hifis srác és azt mondta, hogy a sima számitógépes UTP kábel simán veri hangzásban a Monitor Audio 2.5-ös 600 FT-os hangfalkábelt.
Véleményetek ? -
kimi02
őstag
Szerintetek ez milyen minőségü kábel ?
H/K DVD 39 és H/K 445-ös lenne vele összekötve.
Vagy nézzek valami komolyabbat ? -
kimi02
őstag
Szép lassan fejlődik a rendszerem.
Hétfön itt lesz a H/K DVD39-es lejátszó. -
kimi02
őstag
Rendeltem egy H/K DVD39-es lejátszót a 445-ös mellé.
Yamaha DVD-S540-est fog váltani.
Kiváncsi leszek hogyan fog "muzsikálni". -
kimi02
őstag
-
kimi02
őstag
Van 2 dvd lejátszom. Arra lennék kiváncsi melyik jobb minőség.
Szerintetek melyiket kössem rá a H/K 445-ös erősitőre ? Eddig a Yamaha volt.Pioneer DV-2750.
Yamaha DVD-S540.
-
kimi02
őstag
Az avx-en azt mondták , hogy ez a szett nem kicsivel jobb a Polknál.
Szerintetek ?
400k lenne. Mélynyomó nélkül. -
kimi02
őstag
Lehet , hogy tudnának söt biztos mutatni jobb hangú dobozokat, csak nekem az ár is számit.
330k-ig elmegyek de tovább nem szeretnék.
Vagy esetleg te tudsz jobbat ilyen árba ?Vikthor : Az a helyzet , hogy azért gondolkodok ennyit mert mostanába nem fogok másik szettet venni.
De lehet , hogy az életbe sem. Ezért akarom most a legjobbat venni ezért a pénzért. -
kimi02
őstag
Szerintetek a H/K 445-ös erősitő meg érdemel egy Polkaudio RTI A7-es szettet ?
Vagy maradhat a Celestion F30-as szett. -
kimi02
őstag
Szerintetek a Polkaudio RTI A7-es szettjénél jobb van ebben az árkategóriába (330k) ??
Várom a véleményeteket. -
kimi02
őstag
Most kezdtem el jobban tesztelgetni a H/K 445-ös erősitőt.
Van egy Scorpions - Acoustica Dvd lemezem, ezen a lemezen nagyon jól teljesit az erősitő.
Nagyon jó gitár hangok, az összhatás szerintem nagyon meggyőző és mind ez Celestion F30-as szettel.
Ha meg veszem a Polk RTI A7-es szettjét , akkor mit fog szólni ez a rendszer a Celestionhoz képest ??? -
kimi02
őstag
válasz
Vidala #14961 üzenetére
Szinte biztos , hogy a Polk RTI A7-es szett lesz.
Nézegettem egy pár szettet ,de ebben az árkategóriába (310k annyiért oda adják a Netdeponál) jobbat nem találtam.
Sem megépitésre, sem formára, és a súlya sem elhanyagolható. Szerintem ettől jobb nem nagyon van ilyen árba.
Sokan dicsérik az RTI A-s szériát.
De még késöbb veszem mert most az erősitőt cseréltem (H/K 445) ,és egyszerre túl sok lenne a kiadás. -
kimi02
őstag
Hangfal érzékenységről szeretném a véleményeteket kérni.
Pl: egy 97db-es hangfal ugyan azon erősitőn hangosabban szól mint egy 89db-es ??Mi az előnye a magasabb érzékenységnek ? Erősitőtől is függ ?
-
kimi02
őstag
Ha valakinek H/K 445-ös erősitője van , vagy tud akinek van az kérem jelezzen nekem.
-
kimi02
őstag
H/K 445-ről tudnátok nekem belső képet mutatni vagy linkelni ?
-
kimi02
őstag
Azt hiszem Polkaudio RTI A7-es szettet veszek a H/K 445-ös erősitőhöz.
Véleményetek róla ?
Házimozi fronton hogy teljesitenek ? Akinek Polk van meg oszthatná velem a véleményeit, vagy aki már hallotta az RTI A7-est (szettet). -
kimi02
őstag
Már meg van a H/K 445-ös erősitő.
Mostmár csak hangfalszettet kellene hozzá vennem .Szerintetek milyen árkategóriába gondolkodjak, hogy amit az erősitő tud azt a hangfalak is ki tudják magukból adni.
Most Celestion F30-as szettem van ezt akarom cserélni. -
kimi02
őstag
Probálgatom a H/K 445-ös automatikus kalibrácios rendszerét.
A mélynyomón a frekit és a hangerő gombokat milyen állásba rakjam , hogy jól be tudja mérni az EsSet/EQ ?
-
kimi02
őstag
Közben akadt egy kis problémám.
Az erősitő HDMI kimenetét rá kötöttem a TV-re de nem érzékeli a jelet, igy nem tudom az OSD menüt beállitani,
Van valami tippetek ?
-
kimi02
őstag
Tegnap este meg hoztam a H/K 445-ös erősitőt.
Ma bekötöttem, és hatalmas különbség van a Yamaha 640-es erősitőhöz képest
-
kimi02
őstag
Na, a H/K 445-ös erősitőröl vélemény ?
Csak mozi érdekel. A Yamaha RX-V 640-es erősitőtöl jobb ?
És 140k-t megér ?
-
kimi02
őstag
H/K 445-ös megér szerintetek 140k-t ?
-
kimi02
őstag
Yamaha DSP-Z7-es erősitőről vélemény ? Lenne egy 300k-ért.
-
kimi02
őstag
Mivel a H/K 645-ös vétel nem jött össze az eladó miatt, azt hiszem egy H/K 660-as lesz helyette.
Ha addig nem találok valami nagyon jó vételt .
-
kimi02
őstag
Na , elmarad a H/K 645-ös erősitő vétele , mert még az eladó nem volt itthol addig be törtek hozzá és el vitték a cuccát, állitólag.
Most a H/K 660-as modellen gondolkodok szerintetek megér 475k-t ?
-
kimi02
őstag
Szerintetek a H/K 645-ös erősitőhöz JBL L880-as szett vagy Polkaudio RTI A7-es szett ?
Tudom , hogy meg kellene hallgatni de mégis melyik jobb szerintetek ?
-
kimi02
őstag
Mégsem tudtam menni az erősitőért mert az eladónak gondja akadt , majd hétfő vagy kedden tudok érte menni
-
kimi02
őstag
Holnap megyek a H/K 645-ös erősitőért
Este már be is kötöm, majd kiváncsi leszek a Yamaha RX-V 640-es erősitőhöz képest , hogy mit produkál
Mondjuk hangfalszett csere az lesz, mert most csak Celestion F30-as szettem van az meg kevés egy ilyen erősitőhöz képest .
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Medence topik
- Hálózati / IP kamera
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest