- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #22236 üzenetére
Szerintem Grande Utopiákhoz, Wilson Alexandriákhoz is kell szubláda. JBL Arrayhoz is.
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #22218 üzenetére
A minőségi zene, mint fogalom nem konkrét, mindenki számára mást jelenthet.
Sokszor írtunk már erről, újat nem tudok mondani.
Rengetegen hatalmas elégedettséggel, örömmel hallgatnak zenét 100000 forintnál olcsóbb AV erősítőkkel, sőt, Logitech és Genius "izékkel" megszólaltatva.
Számomra a Denon AVR-3802 már sztereóban is valamennyire minőséginek számít, azért vettem meg. Picit pontosítanék, ezt tartottam a legolcsóbb, már zenehallgatásra is alkalmas házimozi receivernek. Újonnan 340000 forintba került, a maiak közül szintén a hasonló árkategóriába tartozókat ítélem jó hangúnak.
Volt szerencsém sokkal drágább és jobb házimozi erősítőket, előfok/végfok párosokat kipróbálni, használni, azokhoz képest az én Denonom a fasorban sincs.
Szintén teszteltem felső és csúcskategóriás sztereó erősítőket, azok lemosták az előbb említetteket. A Mark Levinson szettet már meg sem említem, ami a világ egyik legjobbja.
Összefoglalva: egy házimozi erősítő is lehet jó sztereóban, de az már sokba kerül, és bármelyik árkategóriára érvényes, hogy feleannyiért jobb egy kétcsatornás készülék.
Legjobb megoldás a frontokat egy jó sztereóval hajtani.(#22219) Mustármag
Szerintem a 3-5 éves CD-játszót még meg szabad venni, az annál idősebbektől én ódzkodom.
A hifis topikban szoktak mesélni kiváló "ezeréves" lejátszókról, amiben lézerfejet cserélnek, kicsit tuningolják és remekül teljesít. -
-
-
BBéci
legenda
válasz
bittehilfmir #22188 üzenetére
Oldalanként 2-3 centivel lógna túl, ez éppen határeset, még elfogadható, de nem ideális. 1-1 centi lenne a legjobb.
-
BBéci
legenda
válasz
bittehilfmir #22185 üzenetére
Igen, de ha valamennyivel kisebb, az sem tragédia.
-
BBéci
legenda
válasz
bittehilfmir #22183 üzenetére
A hangdoboz sarkainak közelében legyenek az alátámasztási pontok.
Ugyanis legtöbbször nem lap a lappal találkozik, az állvány tetején tüskék, kúpok szoktak lenni. Ha nincs, tenni kell rá valamit, akár gyurmagolyó is megteszi. -
BBéci
legenda
válasz
MonsterRS #22168 üzenetére
Az árakat egy normális piacgazdaságban nem csak a minőség, hanem a kereslet/kínálat viszonya is meghatározza. Németeknél a kifutó modelleket, utolsó darabokat képesek az eredeti ár 40-50 %-ára csökkenteni, ez ruházati termékeknél elérheti a 20 %-ot is.
Az EU egyik előnye, a szabad kereskedelem, ott kell megvenni a kinézett készüléket, ahol a legolcsóbb. Haverom egy éve Denon AVR-2310-est rendelt a neten, szállítási költséggel együtt 60000 forintot spórolt az itthoni árhoz képest.
Az értékállóságot hagyjuk, használt házimozis cuccokat lehetetlen jó áron eladni, ezért buzdítok mindenkit a hirdetések böngészésére. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
zonusz #22151 üzenetére
Heybrook dobozok közül csak a legendás HB1-et ismerem, Ultimáról még nem is hallottam.
A HB1-ből kiindulva, ami nagyobbacska állványos doboz, a tieid viszont állóak, saccra legalább 200000 forintot kell kiadnod egy párra, hogy ugyanolyan hangminőséget kapj. Elsőként a nemrég emlegetett Focal Chorus 716-ot érdemes lenne meghallgatnod, aztán ahhoz lehet viszonyítani és elgondolkozni a további lépéseken.(#22172) Mr-Pamacs
A tévéből Scarton ki tudsz hozni sztereó jelet, de az nem az igazi. Normális házimozi rendszert kellene venned, amin van digitális bemenet! -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
muzsikpeti #22099 üzenetére
Arra kiváló a JBL ES sorozat is.
-
BBéci
legenda
válasz
muzsikpeti #22097 üzenetére
Zúzós zenére nem ajánlom a Chorust, inkább Polkot!
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22094 üzenetére
Akkor fogod megvenni, de konkrétumokról már lehet beszélni az első hónap után is.
(#22095) hocsa
Meg lennék lepve, ha találnál itt olyan embert, aki összehasonlította ezeket.
Egy biztos, az ad jobb hangot, amelyik képes a HD formátumok kiküldésére, márpedig a Mini nem olyan. -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22088 üzenetére
Térjünk erre vissza, amikor a kezedben tartod az első fizetésedet!
(#22092) cekkk
Szerintem az a forgalmazóváltás előtti extra akciós ár volt, ahhoz felesleges viszonyítani. Nézd meg a német és osztrák árakat!
Szerintem a Concept 6 szett megér 209900 forintot. -
BBéci
legenda
válasz
OP-ToTo #22089 üzenetére
Ha annyi 20000 forintosom lenne most, ahány embertől hallottam ezt a "nincs jó fülem" dumát és miután meghallgattattam velük néhány valóban jó készüléket, gyökeresen megváltozott a véleményük, hozzáállásuk, akkor most gazdagnak érezhetném magam.
17000 forintért vehetsz egy méter jobbfajta HDMI vagy hangszórókábelt, esetleg egy belépő osztályú centersugárzót, de házimozi rendszert, azt nem.
5.1-ből ez a JBL minimum, amiért érdemes pénzt kiadni. -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22081 üzenetére
Még nem tettem le arról, hogy állódobozokra beszéljelek rá.
Az A3 és a 706 két teljesen különböző hangkarakter, más világ. Számomra egy pillanatig nem kétséges, hogy a Focalt választanám, de neked kell dönteni.(#22083) muzsikpeti
Inkább álló frontokkal, mert szereti a zúzós zenét is. -
BBéci
legenda
Szerintem még senki nem találkozott olyan elgével, inkább a jól bevált, ismert médialejátszókkal vannak tapasztalataink.
(#22067) cekkk
Csakis meghallgatás után lehet valamelyik mellett dönteni, nagyon hasonló képességű, tudású szettek, de azért van a hangzásukban különbség. Vidd magaddal az erősítődet és kösd hozzá mindegyiknek legalább a frontjait! -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22045 üzenetére
Szerintem az A3 jobb, de végre eldönthetnéd, mennyi lesz az anyagi keret, mert nemrég még Focal Chorust is nézegettél, ami bőven ezek fölött helyezkedik el a ranglétrán.
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22034 üzenetére
Majd körülnézek az állványok között. Az enyémet úgságban olvasott teszt alapján választottam ki, márkája Pro-Ject.
A radiátorok elsősorban felfelé áraóltatják a meleg levegőt, a 40 centi elfogadható távolság.
Ne ragadj le a KEF-nél! -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22029 üzenetére
Félreértettük egymást. Furnérból készült hangdobozállványra gondoltam, nem polcos szekrényre, 20-30000 forintért egy pár állványt lehet kapni, használtan még olcsóbban és csak a frontokhoz elengedhetetlenül fontos.
A KEF IQ50 pici állódoboz, 15 nm-es szobában is használható. -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22023 üzenetére
Százezer forintos hangdobozokat nem tehetsz akármire, mert agyonvághatod a hangzásukat. Bármennyire hihetetlen, egy jó állvány szinte csodákra képes. Készíttess kevésbé széles polcot és vegyél állódobozokat, ha sajnálsz kiadni állványra 30000 forintot!
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22019 üzenetére
Polchoz képest sokkal jobban szólnak állványon a kisdobozok, ezt már többször leírtam.
Ha viszont van hely állványnak, akkor érdemes állódobozt venni. Kivéve azokat a hangdobozcsaládokat, amelyekben az állványos és a legkisebb álló ára között sokszázezer forint a különbség. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #21986 üzenetére
Furnérból (rétegelt lemezből) még jobb lenne az a polc.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #21975 üzenetére
Mindenképpen magasabb kategória az Arcam AVR350, amit az új ára (kb. 2500 euró) is mutat.
(#21973) Palapo
A 160-as magasság nagyjából THX ajánlás szerinti, a lefelé döntés egyáltalán nem szükséges. -
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #21912 üzenetére
Szerintem oldalt és felül is elég 10-10 centi, ha a polc hátulja nyitott.
-
BBéci
legenda
Aki nem hallja a sima és a HD hangformátumok közti különbséget, annak baj van a hallásával.
Ha lehetséges, dts hangsávot választok, sokkal nagyobb (2-3x) a bitrátája, mint a Dolby Digitalé.
DTS HD MA lehet 1,9 és 4 Mbps is, amit szintén egyértelműen meg lehet különböztetni egy jó rendszeren.(#21892) python1
A dinamika csak egy a hangjellemzők közül, szerintem semmivel nem fontosabb, mint a felbontóképesség, részletezőképesség vagy a színezetlenség. -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #21867 üzenetére
CD lejátszására semmi szín alatt nem ajánlom a 100000 forint alatti BD-játszókat.
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #21824 üzenetére
Nem állítottam, hogy sokkal jobbak lesznek az új Dunék. Egyelőre szinte semmit nem tudni róluk, de feltételezhető, hogy nem fejlődnek vissza.
-
BBéci
legenda
Nem szidom az E-ket, de nekem még mozira is több kell, mint amit magukból kiadni képesek, ám attól még kiváló ár/érték arányú dobozok.
Valamikor 10 évvel ezelőtt jól ismert filmmel teszteltem egy hangdobozszettet és megdöbbentem, mennyi olyan apró részlet került elő a háttérsugárzókból, amik létezéséről addig fogalmam sem volt. Ezek nélkül is lehet élvezni egy filmet, de ha már hallottál ilyet, utána hiányozni fog.
Zenére fokozottan érvényes. -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #21765 üzenetére
Akusztikus zenére, jazzre nekem az RTi A3 sem tetszett, viszont mozizáshoz kiváló.
-
BBéci
legenda
válasz
Palapo #21753 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, inkább diszkóban halláskárosodást szenvedett, erősítés nélküli élőzenét soha nem hallott, elfuserált ízlésű embert kellett volna írnom.
Dunéket csak médialejátszóként teszteltem. Ismereteim szerint nem kiemelkedő a BD-játszási képességük, viszont az említett Samué igen, ráadásul 3D-s. -
BBéci
legenda
Rendszeresen hangoztatjuk, hogy egy jó sztereó rendszeren sokkal nagyobb élmény a filmek hangja, mint egy vacak 5.1-en.
Aki számára fontos a zenehallgatás, az követheti Sirfer topiktársunk példáját, Ő sztereó erősítővel hajtja a frontsugárzókat. Szerintem ez a legjobb megoldás.
Lehet venni csúcskategóriás AV erősítőt, ami zenén is jól teljesít, de az iszonyú drága. -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #21706 üzenetére
Valóban jó, itt van nálam egy példány. A képminőségére egy rossz szavam nincs, hangban tudok nála jobbakat.
#21715) Thuglife
Van némi - elég szoros - kapcsolat a Jamo forgalmazója (Annex) és az honlap között, ezt nem árt figyelembe venni. Meghallgatás alapján csak hallássérültek vennék meg, valahogy csak el kell adni. -
BBéci
legenda
válasz
bcrics #21643 üzenetére
Még nem találkoztam olyan rendszerrel, szettel, ami passzív mélynyomóval "simán jóó" lett volna.
Arra kérlek, próbálj normálisan írni, a mondatokat nagybetűvel illene kezdeni, írásjel után szóközt kell hagyni, a mondatok végére sem ártana legalább pontot tenni és mellőzd az "oan" szót!
-
BBéci
legenda
válasz
bcrics #21637 üzenetére
Már többször leírtuk, hogy a házimozi (AV) erősítőknek csak RCA (vonali) szubkimenete van, amihez aktív mélyládát lehet csatlakoztatni.
Keress olyan videokimenetet, amilyen van a monitorodon is, vagy kösd tévéhez!(#21639) kimi02
Jó lemez, mind képben, mind hangban, de még nem néztem végig, irtózom a katasztrófafilmektől. -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #21592 üzenetére
A helyedben most nem agyalnék ezen ennyit, jegeld a témát addig, amíg összegyűjtöd a házimozi rendszerre szánt pénzt! Ennek így semmi értelme.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #21576 üzenetére
Az említett autóhifi tulajdonosnak azért esett le az álla, mert addig leginkább saját maga által írt lemezekről hallgatott zenét.
Kizárólag jó minőségű, eredeti gyári (Verve, Reference Recordings, Telarc, Chesky, stb) lemezekkel van értelme rendszereket tesztelni.(#21583) dz1
Sokan nem szeretik a hangzásukat, én sem.(#21572) skoos
Vangelis mint instrumentális????? Érdekes besorolás.(#21562) Johnny1982
Hagyd már a teljesítményt, menj és hallgasd meg! -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #21539 üzenetére
Nagyon nem mindegy a CD minősége. Egyszer autóhifi rendszer tesztelésekor belehallhattam néhány lemezembe, a tulaj, aki ott ült mellettem, csak hebegett és azt mondta, még nem hallotta a saját cuccát ilyen jól szólni.
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #21528 üzenetére
Nem azért nevezhető nagynak egy szobához az adott hangdoboz, mert nem lehet feltekerni a hangerőt, az lényegtelen szempont.
Az Ikon II messze árkategóriája feletti produkcióra képes, piszkosul eltalálták a tervezők. 15 négyzetméteres szobában is elképesztően jól tud szólni.(#21529) skoos
Olyan CD-ket, zenéket vigyél magaddal, amiket szeretsz és regetegszer hallottad már, benne van a füleidben, agyadban minden taktusa! -
BBéci
legenda
válasz
python1 #21517 üzenetére
Jó a Denon, de az Arcam AVR350 hangminőségben és teljesítményben legalább egy kategóriával magasabbra pozicionálható, mint a 38XX sorozat bármelyik tagja.
10 hónapig használtam AVR300-ast, és a többi is volt nálam, hosszabb, rövidebb ideig. A/B tesztben hasonlítottam mindegyiket a 3802-höz. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #21485 üzenetére
Ugyan már, Halcro.
Merjünk nagyot álmodni!
Mark Levinson N°502 Media Console, plusz 5 vagy 7 db N°53 Monaural Power Amplifier.
Az a pózna csúcsa, ahonnan nem lehet tovább mászni! -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Johnny1982 #21510 üzenetére
Hagyd már az S Jamót, mert eszméletlen hulladék!
(#21509) fatallerror
Akkora szobába szerintem is nagy az RTi A7, viszont fel nem foghatom, mi volt a bajod az Ikon MkII-vel, ami a tavalyi év egyik szenzációjának nevezhető.
Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest