- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
goommbi #23756 üzenetére
Én is azt javasolnám alternatívának, mint MaTTeS a #23759 HSZ-ában, csak annyival módosítva, hogy inkább a Duna Plaza Saturn-ba menj el. Kevesebben vannak, mint a MM-ban, csöndesebb, van külön HM stúdió, és nem utolsó sorban van egy közép korú eladó férfi, aki egész jól karcolja a témát. Érdemes lehet vele is beszélgetned.
A többit inkább magad döntsd el egy meghallgatással (amúgy abban is van ráció, amit mondasz).
SZVSZ az ES30-ok a jelenlegi Stream-es ára nagyon jó, nemhogy túlárazást, inkább az ellenkezőjét állítanám. Ha "szerencséd" van, akkor sztereó erősítővel (is) hallgathatod, arra szokták inkább kötni, az állókat pedig a HM erősítőkre. -
Vidala
senior tag
válasz
#46372352 #23706 üzenetére
Tényleg egész szupernek mondható ez a mikro Hi-Fi, ami már inkább "szórakoztató központ", ahogy nézem.
Elsősorban filmnézéshez lehet értelme, viszont amit linkeltél, csak óvatosan tudnám ajánlottnak javasolni. Nekem az álló frontjaimban ennél nagyobb "tányérok" vannak, még ha nem is hasonlítható össze a kettő egy az egyben. Khm.Szóval inkább vegyél egy komolyabb aktív sub-t, újonnan min. úgy 50-60-ért, mivel ha később mégis bővítenéd a rendszert, pénzkidobásnak éreznéd. Én ma is annak érzem.
Ha szerencséd van, akkor a kérdéses sub áráért találhatsz használtan is ebben a kategóriában, bár személyes tapasztalataim azt mutatják, hogy kevés jó sub van a használtpiacon. Gondolom mindenki inkább megtartja, ha már vett egy jobbat, és csak kevesen cserélik feljebb váltásnál, vagy leépítés esetén. De azért nézz körül.Szerk: épp ezt a kategóriát tárgyalják a srácok Ti4x kérdése kapcsán.
-
Vidala
senior tag
válasz
Pgabor79 #23599 üzenetére
Nekem ez amolyan féldigitális megoldás így a UPC-nél. Gyakorlatilag ez a két csatlakozó van az STB-n, tehát nem is variálhatok, mondjuk nem is érzem szükségét, mert a TV képe jó minőségű adás esetén teljesen jó, majdhogynem tökéletes. Igazából ennél csak akkor jobb a kép, ha magasabb felbontású anyag megy rajta. A SCART kábel szintén gyári UPC.
Törpöltem a HD csomag megrendelésén is, de ahhoz több műsor kéne, hogy izgasson, mert a Híradó HD-ban nekem nem az.A fogyasztással kapcsolatos érved megértem, ezzel nem foglalkoztam a kérdés kapcsán. Annyit tennék hozzá, hogy halkan járatva nyilván nem a max-ot nyeli el.
A kép AVR-en keresztül vezetése: Én még az AVR előtt használtam a PC-m és az XBoxom közvetlenül rajta, de nem tapasztaltam észlelhető különbséget, képromlást az AVR beiktatása után. 37"-es Samu LCD, meg vagyok elégedve így a konfigurávióval, nem gondolkodom a bekötés módosításán.
Abban az esetben lenne más a helyzet, ha mondjuk nagyobb kijelzőre váltanék, de a szekrényembe egy 40-42"-es fér el max, tehát ezért sem sietek. Meg a TV van kb. 3 éves.
Nyilván 50"+ méretben már más a történet.
Ezzel a TV-vel megtapasztaltam, hogy olyan nincs, hogy túl nagy. Mikor megvettem, elsőre azt gondoltuk, hogy húúú ez NAGY. Ma már nem ezt gondoljuk, sőt. Az ennél kisebb TV-re meg úgy tekintek, hogy ezen is lehet élvezni a műsort? XBox-on kimondottan úgy szeretek játszani, ha közelebb húzom a fotelt. -
Vidala
senior tag
válasz
Pgabor79 #23577 üzenetére
Nekem minden rá van kötve az AVR-re (alapvetően HDMI-vel). Ez alól csak a TV van "két körön", tehát az STB-ből megy a jel közvetlenül a TV-be SCART-on, illetve a hang pluszban digi koax-on az erősítőbe. Így a TV-t lehet önmagában is nézni/hallgatni, ha pedig többet szeretnék, AVR bekapcs.
A többit viszont eszembe sem jutna bekapcsolni az AVR illetve "erősítés" nélkül, nem vagyok a saját magam ellensége. Szerintem amint megtapasztalod, hogy mit jelent a jó hangminőség, úgy a lányodat sem akarod majd borzasztani a TV-d hangszóróival. Sőt, bátorkodom kijelenteni, hogy a hallásának is jobb lesz. Éppen ez (is) a jó benne, hogy halkan is nagyon szépen tisztán szól, adott esetben a TV-t még hangosabbra is kéne venned, hogy jobban halljad. -
Vidala
senior tag
Tényleg, már majdnem el is felejtettem.
Azért szoktam hangminőség kapcsán óvatosabban fogalmazni, mert egyrészt sokan használnak megelégedéssel mindenféle erősítőket, valamint nekem azért jóval szerényebb tapasztalatom van összehasonlításban.
Amúgy meg mindenki azt vegye, ami neki tetszik, ahogy már egy párszor le is írtuk.
Az, hogy nekem úgy esett a választásom a HK 255-re, mint a számomra már elfogadható/jó/élvezetes hangminőséget és megfelelő felszereltséget nyújtó és megfizethető "legolcsóbb" erősítő, az javarészt szubjektív.
Egyébként a legutolsó cikk, amit az Onkyo TX-NR3008 olvastam az aláírásodban szereplő magazinokban, nem indította be a nyálterlemlésem. Pedig nagyon komolyan fel van már turbózva mindennel, de valahogy a "lényeg" mintha kicsit gyengébbre sikeredett volna (szigorúan a pozíciójához mérten). Az áráért sokkal inkább keresnék valami mást.
-
Vidala
senior tag
válasz
dolbyman #23432 üzenetére
Nem tudom jól emlékszem-e, de talán én írtam.
Valóban csak az tűnik megoldásnak, amit írtál.Nem akarom a H/K erősítőket magasztalni, de én éppen ilyesmik okán is választottam a 255-öst (ahogy korábban írtam, alatta annyira nem jók ár/érték arányban szvsz).
Biztosan tud ilyet még sok másik, de amikor még korábban jobban elmerültünk a "belépő" Onkyo-k boncolgatásában, ott próbáltam ilyesmikre is felhívni a figyelmet. Ne csak a 5-8 HDMI csatlakozót lássuk...
Feljebb haladva a létrán, az Onkyo-knál is megjelenik ez a képesség -
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #23310 üzenetére
Megint túl sok az általánosítás abban, amit kapott tanácsként leírtál.
Szvsz a H/K 155-ig valóban ez áll fenn szolgáltatások terén, azokat sosem ajánlottam. A hangjuk már megint más kérdés.
A 255-től felfelé viszont szerintem már jóval árnyaltabb a dolog. Lehet nincs rajta 8 HDMI, viszont cserébe kapsz sok mást, ami meg az Onkyo-kon Denon-okon nincs, vagy nem tudja. A 255/260 ráadásul egy lukban ücsörgött, mert szerintem jobb, mint a 608-as, vagy 1911-es, de kissé drágább is. A következő lépcsőkön is megállná a helyét, de ott már a 355/360-as versenyez inkább.
Az hogy zenében kiemelkednek, de moziban nem? Ez megint így pfff. Azért zenében a Denon 2xxx-es szériája már elég kafa abban is, a 3xxx-es meg már BBéci szerint is jó.
Ráadásul szvsz moziban is kíválóak, sőt a saját Logic7 rendszerük sem utolsó (így némi tesztelgetés után kijelenthetem, sokszor jobb, mint a Pro Logic, meg hasonlók).
Csak ízelítőnek szántam.Viszont a lényeg: hallgasd meg mások véleményét is, de inkább a cuccokat, ahogy haarman is tette, és az alapján dönts, mert különben utólag fognak meglepetések érni.
-
Vidala
senior tag
Azt is értem, amit te a tudományos vonallal képviselsz. Sőt, én is alapvetően kocka vagyok, nem is magyarázom tovább.
Viszont voltak, vannak, és mindig is leszenk a tudománynak korlátai, mert mikor rájövünk valami újra, arra is ráébredünk, hogy még sokkalta több dologról fogalmunk sincs.
Csak egy picit zeneibb példa: a mérnökök, hangszerészek mióta próbálnak rájönni a Stradivari hegedűk titkára? Pedig "ugyanolyan" anyagból van, mint a többi, és egy adott hang is ugyanolyan frekvencián szólal meg (a hangolásnak köszönhetően). Ráadásul néhány kivételes embernek ehhez még csak műszerre sincs szüksége, mert abszolút hallással rendelkezik.
-
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #23094 üzenetére
Azért ennyire ne bízd el magad, voltak már durvább arcok nálad.
Szerencsére - veled ellentétben - felőlük már nem hallottam egy ideje!
-
Vidala
senior tag
válasz
xtremetuning #22983 üzenetére
Egyetértek az AVX-ről felvázolt véleményegddel, pedig nem lenne olyan rossz, de ez a néhány "kis" hüba nagyon leviszi a hangulatot. Én sem oda járok rendszeresen, hanem inkább ide (vagy akár a Hi-Fi topikba).
-
Vidala
senior tag
válasz
Gergőke88 #22934 üzenetére
H/K AVR 255
Szerintem nem egészen jó szó az "elbír", inkább "ajánlott" a teljesítmény ill. minőség kiaknázásához. Elbírni elbírja, mert baja azért nem lesz tőle.
Az ES80-hoz valóban min. a 19xx-es Denon-t, vagy 60x Onkyo-t, de talán inkább még eggyel feljebb (pl. Denon 2311) lenne az "igazi".
-
Vidala
senior tag
válasz
xtremetuning #22848 üzenetére
A szoba hangzásának összképe nálam is hasonlóan problémás szerintem, úgyhogy figyelem mit csinálsz!
-
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #22855 üzenetére
Már megírta: basszus csapdával
-
Vidala
senior tag
válasz
python1 #22842 üzenetére
Én is hasonlóan gondolom.
Például a kanapéba kényelmesen belesüllyedve (elég magas támlája van) nagyon kiegyensúlyozottan szól a lehallgatási pozícióban, de mondjuk felállok, és már kicsit sokallom a közepek, de még inkább inkább a magasak visszaverődéseit. Oldalra elmozdulva kevésbé változik drasztikusan, arra inkább a színpadkép kezd romlani először. Az előszoba felől hallgatva (balról, 90 fokkal), megint más, ott a basszusok intenzívebbek kissé a kelleténél, ami megint máshol a kettő pont között meg vérszegénynek tűnik időnként. Persze nem mászkálva kell filmet nézni, de sokat lehet ilyenekből tanulni. -
Vidala
senior tag
válasz
python1 #22829 üzenetére
Nekem ugyan nem ennyire vastag, de azért van benne anyag. Plafontól a parkettáig, faltól falig.
(#22831) fatallerror: minden relatív, hogy mennyire olcsó, de valóban, növény is akad, szőnyeg majd lesz: pl. az esküvő program 1.0 fejlesztését követően a gyerek upgrade alkalmazás is biztos igényelné a jobb futtatási környezetet
A szekrény félig egyedi igények szerint lett kialakítva a rendszer praktikus elhelyezésének érdekében, nagyjából annyiba került, mint az összes hardver együttvéve.Xtremetuning által mutatott akusztikai panelek tetszenek. Az a henger jó virágállványnak is, ha már a hangfalra nem teszünk?
-
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #22817 üzenetére
Egy 35nm-es amerikai konyhás nappali (kb.3,5 x 10 m), aminek a felében van keresztben a "HM sziget". Balra az étkező, konyha, előszoba, jobbra végig ablak-erkélyajtó. Egy szekrénysor a front oldalon, szemben kanapé (leegyszerűsítve). Az ablakok felől pl. már sokat javít a függöny-sötétítő behúzása is (faltól-falig). Szóval van még min törnöm a fejem, pedig így sem rossz. Legtöbbet emiatt aggódtam a rendszer megvásárlása kapcsán.
-
Vidala
senior tag
válasz
python1 #22816 üzenetére
Ezt meg tudom érteni. Nem mondom, hogy nem szól kafán, én sem bántam meg, de azért egy 100 ropis HK sztereó erősítővel ugyanezek a hangfalak, mintha másik dimenzióba kerülnének. Zenehallgatásnál.De de feledjük, hogy ezek HM erősítők. Kb. teljesen más elvárásoknak kell megfelelni mozizáshoz, amiben viszont meg a sztereót hagyjuk. Ezt csak azért akartam megosztani, mert néha úgy érzem, sokan csak ezen kezdik lemérni a képességeiket, holott ez így nem igaz szerintem.
-
Vidala
senior tag
válasz
xtremetuning #22753 üzenetére
Nálam most a következő lépés - amin agyalok egy ideje - az inkább a szobaakusztika javításának lehetőségei. Jelenleg ezt érzem a leginkább szűk keresztmetszetnek.
-
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #22809 üzenetére
Ez én vagyok.
-
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #22805 üzenetére
Ezt szerintem sokan tudnák cáfolni. Egy időben szinte csak róluk volt szó. Az meg egy dolog, hogy én sem azt vettem.
K!$$rác: Nyugodtan csavard csak fel fél hangerőig az erősítőd! Hadd élvezd mid van! Nem lesz semmi bajuk, csak a "teljes" meghajtás nem javasolt egy darabig.
-
Vidala
senior tag
válasz
robi0604 #22740 üzenetére
Nekem azóta szokott néha a hangszóró pattani egyet-egyet (ugyanilyen esetekben), mióta rákötöttem a UPC csodálatos Thomson STB-át egy digi-koax kábellel.
Pedig néhány ehhez hasonló hibáját leszámítva nem volna olyan szörnyű készülék. Viszont lecsatlakoztatni sincs kedvem, mert nagyon más ugyebár így a sound...
-
Vidala
senior tag
válasz
ramzess #22731 üzenetére
Előre jelzem nem ismerem konkrétan az erősítődet, de annak beállítását látom kevésbé problémásnak. Javasolnám, hogy a netről szerezz be egy kézikönyvet, mert azzal lenne a legbiztosabb/gyorsabb. Amúgy kb. a menüben kell túrnod, hogy milyen bemenetet akarsz használni.
A PC oldal neccesebb. Egyrészt a játékok hangja más tészta, mint a filmeké és zenéké. Nézd meg, hogy a hangkarid tud-e olyat pl, hogy konvertálja Dolby Digital-ba a játékok hangját. A filemek-zenék esetében a lejátszón/hangbeállításokon is kell állítgatnod adott esetben, hogy mi legyen a kimenő jel formátuma.Szerk: látom közben más is szerkesztett...
-
Vidala
senior tag
válasz
csviktor80 #22692 üzenetére
Van még azért különbség, ajánlom a kézikönyveik összehasonlítását. Azt a részt nézegesd, hogy a különböző bemeneti jelekből, milyen kimeneti jeleket tud csinálni, illetve (fel)konvertálni.
Természetesen hangminőség +1 az 508 javára.A darabokból építkezést egyöntetűen támogatni szoktuk. Pl. nekem sincs még sub-om. Majd ha egyszer elszánom rá magam, de azért addig sem kell sínylődnöm.
Az 5.0-nál érdemes arra figyelni mindössze, hogy ne egy kifutó modellszériából vedd a frontokat, hogy aztán esetleg úgy kelljen pecáznod a többit, ha összejön rá a pénzed. -
Vidala
senior tag
Nem tűnik rossz ötletnek az elgondolásod. Lenne egy tisztességes erősítőd, és egy elmegy kategóriájú hangfalszetted, amiből a sub tényleg megtarthatónak tűnik. Ezt kiegészítve a Mission 5.0-val már szinte egy szavunk sem lehet. Mindenképpen jobb, mint egy kb. bármilyen egybeszett.
Kipróbálásnál: amit idáig írtál odáig OK, mindeképp szükséges. Legjobb lenne, ha olyan DVD játékossal tudnád kipróbálni, amin mindenféle csatlakozó van: HDMI, digitális optikai vagy koax, és az analódokat sem hagynám ki. Ezzel mindjárt a távirányító kérdést is tudnád tesztelni, mert amúgy minimális megismerést követően a 255-ös menüjében (OSD) pillanatok alatt be lehet állítani, hogy milyen be, illetve kimenetet akarsz éppen használni. Az erősítő előlapján is megjelenik persze minden, de ehhez már nem árt ismerni a menü felépítését, mert különben elég kacifántos lehet. Ehhez persze kellenek megfelelő kábelek is, de az hátha akad otthon, vagy az eladónak. A HDMI-nek vinnie kell mindent (képet-hangot sz összes létező formátumban), a többinek értelemszerűen inkább a hang a feladata.
Azon kívül, hogy szólnia kell mindegyik hangfalnak: nem sistereghet, nem adhat ki semmilyen oda nem illő hangot a filmen/zenén kívül. Maximum a bemenetváltásnál, esetleg zeneszám, filmrészlet léptetésnél fordulhat elő egy halk "pattanás", amit az okoz, hogy az erősítő ki-be kapcsolja a jeltől függően a végfokokat. Az erősítő sem zúghat-búghat, szinte teljesen csendes, maximum ha a táp fölé tapasztod a füled, akkor hallhatsz némi zúgást.
Ha faternak volt már hi-fi-je, akkor ahhoz képest bármi más zaj nagyjából elfogadhatatlan, valószínűleg ki fogja tudni szúrni (és te is).
A külsérelmi nyomok természetesen kizártak (esetleg véletlen karcolást leszámítva, de ami bármi durvább bánásmódra utal felejtős). Ha a doboz szét van ázva, akkor is gyanakodnék.Így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Szerk: úgy látom Dorian is munkálkodott közben
, csak összehozzuk valahogy.
-
Vidala
senior tag
Nekem van egy "dobos" barátom, meg még érdekli az "élő" zenéléssel kapcsolatban néhány dolog, pl. felvételek készítése.
Őt például nem izgatja nagyon az otthoni házimozijának a minősége, inkább a dobszerkójára, meg egyéb a stúdió cuccokra költ (keverő, mikrofonok stb). Mi itt kb. az erősen határeset, de inkább nem ajánlott kategóriába tennénk.
Az oboaművész barátom meg csak a hangszerére költ (aminek árából megjegyezném, nem szerény HM rendszert lehetne rittyenteni), a filmeket pedig a laptopján élvezi úgy a'la natur.
Nekem viszont ez a hobbim.Szóval nagyon nem mindegy, kinek milyen igényei vannak egy HM vagy sztereó rendszerrel szemben. Ezt pedig a te esetedben szerintem hatványozottan jelentkezik, mert feltételezem pontosan tudod hogy szól élőben egy hangszer, egy koncert, ezért mindenképpen rá kénne szánnod azt a kis időt és pénzt, hogy elmenj pl. a Procinemába.
Könnyen el tudom képzelni azt is, hogy az ajánlott JBL SCS178 szett egy belépő, vagy régebbi használt erősítővel ki fogja elégíteni az igényeid, de ezt csak akkor tudod meg, ha meghallgatsz mondjuk egy fél milliós rendszert is mellette. Akkor tudod miről beszélünk, és te mit szeretnél.Amennyiben tovább puffogsz vélt, vagy valós sérelmeiden, végül mindenki ignorálni fog, mert ez nem a "fáradt gőz" topik. Amennyiben elfogadod a tanácsom, ezeken lépj tovább, valamint néhány száz hozzászólás elolvasása ahhoz képest semmi idő, hogy mennyit nyerhetsz belőle.
-
Vidala
senior tag
válasz
Ati 666 #22310 üzenetére
Valóban nem mindenkinek egyforma sem a hallása, sem az ízlése. Ezért kell mindenképp vásárlás előtt meghallgatni az áhított cuccot.
Nálam például hangfalban ezek a kategóriájú Jamo-k egyáltalán nem jönnek be, a JBL ES-el pedig szerintem össze sem lehet mérni. De ha valakinek ez tetszik, miért beszélném le róla, nem én hallgatom.
A Yamaha erősítő pedig határeset. El tudom képzelni, hogy más dobozokkal jó lehet.Az erősítőkre írt wattokkal meg nem érdemes túl sokat foglalkozni, legalábbis az esetek nagy többségében. Kb. bármelyik itt előforduló átlagos (értsd 15-30 nm) szobába bőven elégséges teljesítményt nyújtanak, és hangfalakból sem olyanokról szoktunk értekezni, aminek extrém teljesítményigénye lenne, hogy szépen szóljon.
Amúgy ha visszaolvasol a fórumban, már kb. 1000 megfejtést gondoltunk ki, hogy miért irogathatnak ilyenek rájuk. -
Vidala
senior tag
válasz
Mr Paris #22315 üzenetére
Én nem ajánlanám a 155-öst, mert hiányzik belóle 1-2 olyan funkció, ami igen hasznos szerintem. A 255-öst viszont már bátran, épp kering egy jó áron eladó valamerre...
1. A spec dugók mit jelentenek?Ha mégsem lenne kompatibils, szépen leblankolod, tökéletes lesz, sőt ha akarod, rárakhatsz még baándugókat is.
2. A hangfalak kompatibilisek, de elég érdekes megoldás, hogy eltérnek a hangszórók impedanciái.Nem az igazán jó, egységes hangzást sugallja nekem a felállás.
-
Vidala
senior tag
Ezt megint csak kiegészíteném a saját tapasztalatommal is (bár azt hiszem nem szorul rá a válasz, de mégis):
Mikor eldöntöttem, hogy jó lesz a JBL ES széria otthonra, egy sztereó HK erősítő + CD játékos hajtotta őket. Nem volt kérdés, hogy a hangfalak kielégítik az igényeim (persze nem függetlenül a költségkerettől), nagyon szépen zenéltek. Azóta mindig gyötör némi hiányérzet, mikor az AVR keveri a zenét otthon. Pedig így sem rossz, elhiheted, de sajnos ez van. -
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #22156 üzenetére
Már többször hoztam fel a saját példámat (is), de hátha te még lemaradtál:
Hasonlóan éreztem magam az elején, mert szerencsére van jó választék. Viszont azzal beljebb voltam már akkor, hogy volt szerencsém egy-két jobb rendszert - köztük hi-end-et is - többször is hallani. Emiatt kialakult egyfajta elképzelés bennem az elvárt hangzásról. Erre jött a szintén elgondolt költségkeret. Aztán vittem a CD-DVD-imet, és ami csak szóba jöhetett árban, igyekeztem meghallgatni, amiből elég sok sikeredett is, meg persze olyan is, amiről nemigen mertem álmodozni. Ebből igen sok gyorsan kiesett, akár 5 perc is elég néha, akárcsak nálad pl. a Tsi. Végül a tervezett költségkeretet meghaladva sikerült kiválaszatnom a jelenlegi rendszert, mivel ez állt legközelebb az általam elképzelt ideához. Ez nem volt rövid folymat, ezért is futotta többre, meg persze gyűjtöttem közben, ha már muszály ugye.
Bizonyos tekintetben mindenkinek más az elvárása, ezért is a sok "ellentmondó" vélemény. Meg azért is, mert ezek közül már egyik sem valami silány vacak, tehát nem fogjuk lepocskondiázni, t meg nagyon nem nyúlhatsz mellé.Még egy: majd idővel tapasztalod, ha már a saját rendszered hallgatod otthon sokat, hogy mennyi apró nüansz fog tetszeni, ill. nem annyira tetszeni abban, amid lesz. Sajnos kompromisszumokat kell kötni. Ide pedig be is másolhatnám xtremetuning aláírását, ha a szerzői jogok miatt nem aggódnék.
Én sem csak jazzt hallgatok, az csak egy kis része a spektrumnak.
-
Vidala
senior tag
válasz
Thuglife #22106 üzenetére
Ebben igazad van, bár nem csak zúzásra...
Viszont ez sem épp egy kis méretű doboz, semmilyen tekintetben, lehet a 15nm-en már nemigen tudná kifutni magát.fatallerror:
Szerintem írj még össze nyugodtan egy-két jelöltet, és menj vissza hallgatózni. Akár a múltkoriakat is még egyszer vagy akár 2x, 3x... Nem fog ártani.
Például szerintem ekkora szobába pl. a Polk Tsi 400-500 bőven elég jó lenne. Nyilván, ha az Rti-hez hasonlítod nem fog tetszeni, viszont ha csak úgy "önmagában" hallgatnád?
Remélem nagyjából érted mit akarok ezzel mondani, én sem elsőre tettem le a voksom. -
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #22019 üzenetére
Szoktuk mondogatni, hogy pusztán a technikai adatokból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Akkor pl. a Magnat a legjobbak közé tartozna a 20Hz-es alsó tartományával.
Inkább menj hallgatózni, amíg van rá időd, és pl. vigyél valami olyan zenét/filmet aminek jó basszusa van. Marcus Miller-hez mit szólsz? Könnyen megállapíthatod meddig hallod a basszergitárját? Persze az sem mindegy, hogyan...
Nagyon sok audiofil inkább az állványos dobozokat ("polcsugárzó") részesíti előnyben, tehát ne aggódj, lehet elég mélyük. -
Vidala
senior tag
válasz
Pgabor79 #21634 üzenetére
Úgy látom, amíg a bányában voltam, egész jól megbeszéltétek a dolgot.
Szerény tapasztalataim szerint éppen kb. ennél a kategóriánál kezd szépen óvatosan megjelenni a HD hangzás nyújtotta többlet. Viszont való igaz, hogy 2x annyi pénzért nem 2x olyan jól szóló szettet kapsz már errefelé, szóval csak igen óvatosan mennék tovább a helyedben, mert nem biztos, hogy annyira "jól járnál". Végső soron erről egy személyes teszttel tudnál meggyőződni.Sajnos ez van, mármint, hogy 200K egyáltalán nem "sok" egy jobb 5.0-ás szettre. Ezt nekem is hamar be kellett látnom, mikor "anno" nekiugrottam, hogy veszek egy zsír házimozit. Igazán jobb hangfalakra, még egy párra sem sok, inkább csak egyre...
Ezért kell mindekinek a saját igényeihez mérten belőnie a vásárlást. -
Vidala
senior tag
válasz
Pgabor79 #21614 üzenetére
Bocs, de én mostmár nem értelek. Ha a minőség az elsődleges, akkor a hangerő igen csekély mértékben releváns. Ha nagyobb hangerőt szeretnél, az könnyen megy a minőség rovására, mert mind az erősítő, mind a hagfalak a teljesítményük végéhez közeledve, egyre nagyobb torzítást produkálnak. Persze ez úgy általában igaz, mert megfelelő komponensek esetén nagy hangerő mellett sem romlik észrevehetően a hangzás, de itt már egyre inkább közeledünk a: Házibulihoz meg inkább egy kellemes, belső szerveket masszírozó basszus adja meg leginkább az alaphangulatot.
Na vége az ebédszünetnek, megyek vissza a bányába dolgozni...
-
Vidala
senior tag
válasz
robi0604 #21616 üzenetére
Egyetértek, sokkal kedvezőbb úgy az ára. Engem pl. nem zavar a "kikapcsolhatatlan" Faroudja csip, mivel próbáltam közvetlenül kötve is az eszközeimet a TV-mre, de nem volt jobb a kép, tehát akkor annyira nem erős a Samu A656 csipje ezek szerint. Nyilván, ha valakinek jobb van, már más tészta.
-
Vidala
senior tag
Én is osztom, hogy csak jó minőségű, eredeti CD-kkel szabad igazán tesztelni, mivel még azok között is óriási különbségek vannak. Ráadásul ez egy komolyabb rendszeren hatványozottan jön ki, nekem is leesett már egyszer-kétszer az állam egy-két CD minőségbeli különbségétől.
A minap költöztettem a barátom Polk TSI400-asait. Meglepődtem, hogy alul van a reflexcső, mert eddig valamiért teljesen zárt doboznak gondoltam (talán mert különben nem látszik, csak ha feldöntöd). Talán emiatt lehet az a basszusában, ami miatt egy picit kevésbé érzem feszesnek, pedig kráft van benne. Ettől még persze igen kellemes az összhatás.
Biztos xtremetuning-nak is igaza van, csak lehet, hogy az már jóval nagyobb átgondolást és precízitást stb feltételez, hogy meglegyen az eredménye, ami nem feltétlen igaz az "olcsóbb" szegmensre. -
Vidala
senior tag
válasz
Johnny1982 #21562 üzenetére
Én is a JBL-re és a Polk-ra adnék szavazatot, de a JBL-ből az ES-re inkább.
Az ES250P azért is drágább, mert van hozzá vezetéknélküli adapter, ami persze nem tudom mennyire jó, mármint a hangminőség szempontjából. Egy biztos, nem kell kábelle "vacakolnod".Engem amúgy eléggé meggyőzött a JBL feszessége és teljesítménye, viszont amit megfontolásra javasolnék még, az a Velodyne Impact 10 vagy 12. Én is töröm ezeken a fejemet, majd valamikor le kéne boltolnom egy összehasonlító meghallgatást mondjuk a Stream-ben.
-
Vidala
senior tag
válasz
Gabor970 #21531 üzenetére
Én inkább fordítva fogalmaznék:
Ezek moziban már mind meglehetősen jó szintet képviselnek. Melyik hoz zenében "elégséges" szintet?Én a Denont kilőném, de inkább a hátlapja miatt. A kettőből szubjektív alapon a HK-t választanám, de ez az Onkyo is egy elég jó darab már, sőt...
Ha tényleg csak a zene, akkor meg inkább a Denon és a HK között vacillálnék.
-
Vidala
senior tag
válasz
xtremetuning #21468 üzenetére
Nekem is bejött a film. A storing felül - ami meglehetősen eredeti, és kellően csavaros is - a vizuális trükkök is elég jók (mármint szintén vannak jól megvalósított ötletek).
Nekem egy 24 gigás változat van meg, meglehetősen jó képminőséggel bír, noti-ról játszva sem tapasztaltam ilyen elmosódást.
Dune tesztre:
Az ilyen teszteknél abban vagyok elbizonytalanodva, hogy mit tekintenek referenciának? Persze, hogy valami űber lejátszóhoz viszonyítva esetleg gyengébb produkciót nyújt itt-ott, de ezt nem tudjuk meg, csak találgathatunk.
Az analóg hangról: nekem pl. ugyan lehet állítgatni több minden csatornánkánt a DVD játékosomon, de miért tenném? A hang az AVR dolga elsősorban.
OK, ha gyengébb a DAC azzal nehéz mit tenni, de hogy mp3 jellegű lenne akár egy DD/DTS hangsáv is azt nehéz megemészteni. Elég fura lenne, ha tényleg így lenne, persze ki sem zárhatom, mert nem ismerem. -
Vidala
senior tag
válasz
rovalac #21376 üzenetére
Akad ilyen, de nem jellemző. Hallgass BBéci-re.
Most épp az Onkyo HT-S3305 szettjében árult erősítő jut eszembe, de épp emiatt ajánlott kevésbé, mert az aktív mély csatlakoztathatóságának hiánya szűk keresztmetszet egy későbbi fejlesztésnél.
A Samu nagyon sok jó dolgot gyárt már, de egyelőre ezen a piacon csak most kísérletezik. Én olyantól választanék, aki nem ma kezdte az ipart ebben a szegmensben. -
Vidala
senior tag
válasz
bittehilfmir #21370 üzenetére
Attól is függ mit értesz "sima" TV nézés alatt, és milyen módon vannak a rendszerbe kötve a komponensek.
Nálam pl. a set-top-box digitális koax kábellel rá van csatlakoztatva az erősítőre. Jó műsorforrás esetén (legyen az akár a Mezzo, vagy egy film jobb minőségben akárt a TV2-RTL-ről stb, de szoktam a UPC tematikus rádióit is hallgatni) igen jó minőségű hangot kapsz, nem szükséges hozzá flac, vagy HD hangsáv. Mindenképpen észlelhető lesz a dolog.
Viszont ha pl. a TV-ről viszed a hangot analóg formában, akkor jóval bizonytalanabb az eredmény, mert ott a TV-d DAC-ja fogja leginkább behatárolni a hangzást (ami gyanítom többségében elég egyszeri lehet, mert nem erre vannak kihegyezve) -
Vidala
senior tag
Igazad van, én nem voltam ilyen megfontolt. Remélem persze, hogy ebben a topikban ez mégsem lesz kérdés...
Én még egyelőre türelmesen ismerkedem a notebook-om képességeinek megismerésével, melybe a filmlejátszás is beletartozik. Még nem akarok/tudok nyilatkozni, hogy mennyire jó/rossz, de egy biztos: nem egyszerű bekonfigurálni, hogy egyből minden menjen, mint a karikacsapás. Viszont némi kockasággal meg vagyok áldva, ezért érdekes kihívás, de nem mellesleg közben igen sokat tanulok is a jelenlegi technológiákról.
Amúgy meg nagyon kellemes "dolgozni" ezzel a Vaio-val, ezért is már megéri.
-
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
Ezek szerint lenne hozzájuk sztereó erősítőd is? Vagy aktív hangfalakban kell gondolkodnod.
Ennyi pénzből ne erőltesd a 3 utast, a jó hangzás nem (csak) ezen múlik. Inkább egy tényleg jó minőségű két utast válassz.Én sajnos nem ismerem személyesen ezt az Orion-t, de ahogy olvasgattam azért lehet necces, mert ezeket többnyire elég régen gyártották már, ezért vagy felújításra szorulnak, vagy ugyan fel vannak újítva (új hangszóró, vagy minimum gumiperem csere), de kérdéses miből-hogyan.
35K-ből szvsz már lehet találni egész korrekt használt dobozokat, amik nem feltétlen ennyire idősek.
Egyébként van Hi-fi topkik is, ott is érdemes lenne kérdezősködnöd. -
Vidala
senior tag
válasz
haarmaan #21004 üzenetére
Nem jó tudod.
A vezeték javasolt minimum keresztmetszetét a hossza, és az ellenállás határozza meg leginkább. Ráadásul minél hosszabb, annál nagyobb a kábel saját ellenállása.Valamint javasolt egyforma kábelek használata mindenhova.
Mivel a hátterekhez elég hosszú kell már, ezért mindehova 2,5mm2 körüli kábelt javasolnék.Azért összekötötted már a rendszert?
-
Vidala
senior tag
válasz
kezdocske #20970 üzenetére
A temszögedből nagyjából elhanyagolható a különbség, azt hasznád ami van az eszközökön, vagy olcsóbb.
Azért okulásként:
Mindkettő az S/PDIF szabvány alapján működik, ez gyanaz bennük, a különbség:
- valóban az optika hosszabb vezeték esetén kevesebb zajt szed össze, pontosabban semennyit
- a koax rövidebb távon ugyanolyan tökéletes, sőt mivel árnyékolással látják el, ezért plusz néhány méter nem sokat számít (néhány száz, vagy ezer már más kérdés, de az nem ide tartozik), persze ettől még jelentkezhet emiatt minőségromlás "extrém" esetben
- az optikánál viszont van jel átalakítás (elektromos-fény-elektromos), ami ugye nem előnyös, sőt kerülendő, ha lehetHihi, Sanci gyorsabb volt, remélem azért nem írtam hiába...
-
Vidala
senior tag
válasz
kalgabika #20961 üzenetére
Nem optimális a magasság, éppen azért, mert egy vonalban van a hallgatási pozícióval. Nem tudod feljebb tenni őket? Esetleg a hátsó falra? Nagyjából jól leírtad az elrendezést, csak nyilván az ajtók-ablakok-bútorok hiányoznak a képből, illetve tetőtérre gyanakszom.
Jobb híján persze így is használhatod, azért rossz nem lesz, mivel a térhatás azért csorbákat fog szenvedni kissé.Ezek a hangfalak - hasonlóan a centerekhez - így vannak kitalálva, hogy vízszintesen tudod elhelyezni őket. Persze annak sincs akadálya, hogy függőlegesen tedd fel őket. Olvastam már olyan HM tesztet, ahol a centert is felállították, mivel úgy jobb volt a hangzás.
Egyébként én a mélyközép sugárzókat a közelebb lévő merőleges fal irányába tájolnám inkább, de ezt kipróbálással fogod tudni inkább eldönteni (lehet, hogy nem fog érdemben számítani). Inkább a függőleges elrendezésnél kell alulra tenni a mélyeket, felülre a magasakat.(#20960) kezdocske
Valószínű volt valami oka, hogy ezt javasolták, mert egyébként a mostani leírásod alapján a HDMI megfelelőnek tűnik, mint univerzális csatlakozó. -
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #20930 üzenetére
Épp itthon rendezgettem a papírkupacaimat, és ráakadtam a Stereo Sound&Vision magazin 2007 nov-dec-i számára. Ezt (is) sokszor elolvastam már, többek között azelőtt, hogy a jelenlegi szettemet megvettem volna.
Ebben van egy HM erősítő "összehasonlító" teszt a 160-210eFt-os kategóriában. A tesztgyőztes éppen a Denon 1908 lett, ajánlott vétel kategóriát pedig a HK 247-es és a Panasonic SA-XR700-as kapott. A lista végén az Onkyo TX-SR705 végzett. Nem a felszereltségével volt a gond, azzal már akkor is kiemelkedett a mezőnyből, csak ugye a hangzás lenne a lényeg. (Részt vett még Yamaha 861, Pio 1017, Marantz 5002)
Tovább nem részletezem, inkább érzékeltetni akartam, hogy mennyire kell leírnod a Denon-t. Persze ez nem jelenti, hogy ez örök sorrend lenne a gyártók és termékeik között, viszont azt próbálnám megint egy másik aspektusból megvilágítani, hogy nem csak a technikai adatokat és fícsöröket kell bújni...A Polk Rti sorozatához, meg a Dali Lektor-hoz a 608-as Onkyo már kevéske szvsz-t is (még jó, hogy Sanci nem felejtette el, úgy mint én, hogy milyen erősítőben gondolkozol per ma), és nem a wattokra gondolok.
-
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #20924 üzenetére
Én (mi) csak segíteni szeretnék az eligazodásba, hogy ne nyúlj mellé, és ne egy aránytalan láncot rakj össze. Ha nem nézegetnéd ezeket, akkor még nem is tartanánk itt az eszmecserében. Dönteni senki helyett nem szoktunk, azt mindenkinek magának kell.
Szerk: Ezeket szerintem mind érdemes meghallgatni, szegényebb nem leszel tőlük.
-
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #20919 üzenetére
Az, hogy mihez passzol, te tudod leginkább eldönteni meghallgatással, mert te fogod használni, végül is neked kell tetszen, nem másnak.
Az biztos, hogy ezek közül bármelyik "jó lesz" egy PC-s hangszórókészlet után.Az nagyon helyes, hogy összenézed a wattokat, hogy ne nyírd ki a hangszórókat.
Viszont a 86 és a 92 db érzékenység között óriási a különbség, ha a google-lel barátkozol, vagy akár itt a fórumon rákeresel találhatsz erre vonatkozó számítást/táblázatot viszonyításnak. -
Vidala
senior tag
Még erre jut eszembe: A mai napig képes vagyok meglepődni, mikor "normál" hangerőn hallgatok pl. zenét, hogy átmegyek a másik szobába és még mindig mennyire tisztán, és "hangosan" hallható minden (pedig van kacskaringó a nappali és a háló között pl.).
Vagy ugyanez, mondjuk egy összejövetelnél: berakok valamit, majd akkor jövök csak rá, hogy hallkítani kéne, mikor nehezen halljuk egymás szavát.Szóval tényleg elég nehéz ilyenek mellett pontosan értékelni a wattokat. Inkább az "elég" kifejezés a találó.
-
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #20912 üzenetére
Nem értem mi az összefüggés, hogy meghallgatsz-e egy hangfalat, mert valamilyen típusú erősítőt tervezel venni?
Az Rti széria egyébként elég kellemes, nagy csalódás nem érhet azzal sem. Én is hasonló időtávban gondolokozom hangfal ügyben, legalábbis egyelőre eszem ágában sincs cserélni.
Ha közülünk itt bárki több száz wattal nézné a nappalijában a filmeket, akkor valószínű már halláskárosult lenne.Táblázatot nem igazán lehetne szerkeszteni, legfeljebb mátrixot, mert kifelejted a hangfalak érzékenységét, ami legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint a wattok.
Én pl. az erősítőm teljesítményét olyan 35% és 70% között szoktam használni. Feljebb nemigen tekerem, mert az más kicsit sok a nappalimba, esetleg valami elfajult házibuli során.
-
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #20903 üzenetére
Valóban szoktak ilyeneket mondani, én is hallottam már róla eleget. Viszont szvsz ez az általánosítás nem teljesen állja meg a helyét. Mitől gondoljuk, hogy rockban jobb a JBL? A mélyek dinamikájától? Ebben a Polk-ra sem lehet panasz, sőt... Az akusztikus zene alatt mit értünk? Szerintem ez a JBL már kellően finom és részletező, hogy egy sokhangszeres zenét is jól adjon elő, egyáltalán nem marad el a Polktól, sőt... Én nem tudnám ezt ennyire műfajra specifikálni, már csak azért sem, mert még a klasszikus nagyzenekari művek is olyan szépen csendülnek fel a JBL-eken is, hogy amióta megvannak magam is meglepődöm magamon, mennyivel szívesebben ragadok le a Mezzo-nál egy-egy ilyen előadás alkalmával. Pedig "csak" egy HM erősítő áll mögöttük ugyebár.
A minap olvastam egy cikket a Stereo Sound & Vision-ben a HK MAS 100-as mini hi-fi-jéről. Talán az abban leírt amolyan Harmakardonos jellegzetességeket tudnám bizonyos tekintetben erre a rendszerre is "ráhúzni", mert bizony itt jön az is a képbe, hogy milyen erősítővel párosítod.
Valóban a meghallgatást tudnám ajánlani, az ezer szónál is többet ér.
A szobaakusztika / méret kérdés sem ennyire egyszerű: egy minőségi lánc-nak valóban jól kell szólnia egy kisebb térben is, de ettől még benne maradhat egy csómó plusz. Janoschan is valahogy így gondolhatta, amivel egyetértek.
Lehet, nem a legjobb példa, de azért mégis: élő hangszeres zene: egy fuvola, vagy hegedű egy kisebb szobában is szépen érvényesülhet, de póbálj meg zongorát elképzelni 25nm-en... -
Vidala
senior tag
válasz
ariati #20855 üzenetére
Delfiant9 már rávilágított, hogyan kell/érdemes kezelni a dobozokra írt frekvenciameneteket.
A 40KHz-et már biztosan nem hallod, ahogy a 25KHz-et sem valószínű. Az átlag emberi hallásnak 20KHz körül van vége. Van akinek alatta, van akinek esetleg kicsit felette, de nem jellemző. Én erre azt szoktam még mondani, hogy hasonlóan a nagyon mélyekhez, igazából már nem hallod, legfeljebb érzed, de igazából mindegy, hogy így van-e vagy sem, mert nem ettől lesz jobb/rosszabb egy doboz a másiktól.A saját JBL ES dobozaimon felül van szerencsém hallgatni időnként egy barátomnál egy pár Tsi 400-ast is. Röviden összefoglalva a különbséget, mindkettőt már igen jó doboznak tartom, de egyértelműen más a karakterük. Erről írhatok is, de leginkább egy meghallgatással lehetne leginkább összemérned melyik tetszik.
Azért még egy picit részletesebben: a JBL magasai, hogy valóban nagyon szépen csilingel a magas tartományan, ennyiből jó iránymutatónak a felső frekvenciahatára, de ez nem azt jelenti, hogy a Polk lapos lenne. Amiben talán erősebb a JBL, hogy kicsivel jobb a részletezőképessége, illetve feszesebbek a basszusai, dobozhang/dübörgés nem jellemző rá. Bizonyos aspektusból ugyanezeket akár hátrányként is meg lehet élni, mert mondjuk zenénél ez valakinek szokatlan, talán túl steril hangképet mutathat, szemben a Polkkal, aminek kicsit talán analógosabb hangja van (huh mindig érzem a korlátaimat, mikor ilyesmit kéne lírában megfogalmazni).Inább még egy picit megpróbálnám saját tapasztalataimat megfogalmaznom a HD hangformátumokkal kapcsolatban, mert úgy látom sokan emiatt vennének HM rendszert, de nem igazán tudják elképzelni mire is számíthatnak:
Először is, valóban szükséges hozzá egy jobb rendszer, mert itt már nagyon finom részletekről, különbségekről szól a dolog. Ráadásul - ahogy a Hi-fi-nél is - itt is számít a fülek "edzettsége". Egy jó minőségű Dolby Digital, vagy DTS már nagyon jó minőséget biztosít egy ilyen cuccon, szinte össze sem mérhető egy egybeszett képességeivel. Tehát nem olyasmire kell számítani, hogy a HD-n egyszercsak meghallok egy pacsirtát a fa tetejéről, amit eddig nem hallottam. Inkább úgy lehet elképzelni, hogy az egész hangtér/hangkép még finomabb, kisimultabb, teljesebb lesz.
Mindezek előcsalogatásához szükséges minőség kb ezeknél a dobozoknál kezdődik SZVSZ. Amíg egy DD-ben, vagy DTS-ben is bőven marad tartalék, mert a rendszer nem képes azok kihasználására, addig felesleges HD-s erősítőről ábrándozni. Gyengébb hangfalakkal mindhiába (mondjuk gondolok itt arra, mikor még egy Mission Cinema Pack beszerzése kb. 150K-ért sem megy).
Nyilván egy részre nem annyira neked szól, de remélem neked is tudtam segíteni.Valamint B.U.É.K. minden fórumtársnak!!!
-
Vidala
senior tag
válasz
kimi02 #20682 üzenetére
Szépen alakul, jó lesz az. Így még a Mozi dizájn is testet ölteni.
(#20683) Jasonchan
Jó a felvetés, egyetértek, csak gondolom nem lenne két forint egy ekkora szobát teljesen körberakni akusztikai panelekkel.
Én esetleg azt javasolnám még, hogy a helyüket lehetne próbálgatni, hol segítenek a legtöbbet. Ráadásul én simán berakknám őket a függöny mögé a "dizájn" miatt, persze nem tudom, hogy néznek ki, lehet így lesz a jobb.
A múltkori témába vágó hsz-om éppen ilyesmi miatt írtam, mert biztosan javít az akusztikán ebben az esetben, bárhova is teszi. -
Vidala
senior tag
Biztosan megérdemelné, csak gondolom az anyagi keretek nem teszik lehetővé.
Értelek a Hamás cikkel kapcsolatban, de ha így van, akkor illett volna azt az X-et odatenni!
Nem véletlenül mondjuk nem a 2005. augusztusi cikket linkeltem.
Vagy inkább ne is vegyek több magazint, és Cserép Árpád kollegád bármely további írásával együtt ignoráljam innentől kezdve?
Úgy látom nem te vagy a felelős szerkesztője a magazinnak, ezért bocsánat a kritikáért, de mi egyszeri földi halandók igen nagy mértékben vagyunk rátok utalva! -
Vidala
senior tag
-
Vidala
senior tag
Ez a teszt éppen nálatok jelent meg. Idézet az teszt összefoglalójából:
"Csak tanácsolni tudom mindenkinek, ha már beruházott egy komoly megjelenítőre,
DVD-játszóra vagy felvevőre, esetleg házimozi rendszerre, fordítson figyelmet a részegységeket összekötő kábelekre is.A Hama kábelek kiváló ár/érték viszonyuk miatt ideálisak lehetnek erre a célra."
Nem tudom akkor most hihetünk-e a szakújságíró kollegáidnak?Nyilván ebből a sommás megállapításból azért még több mindent ki lehet hozni, én valahogy úgy interpretálnám szerény saját tapasztalataim alapján, hogy ne a budget 500Ft-os HDMI kosárba markoljunk bele, de egy belépő rendszerhez pl. a Home Theater széria már megfelelő lehet. Nekem legalábbis eddig bevált az a kettő ami van.
barcaforca:
Sajnos lehet, nyilván egy sokszorosan drágább kábel árában nem csak az anyagok, és a tervezés, hanem a szigorú minőségellenőrzés is megmutatkozik! -
Vidala
senior tag
HAMA-ból is van többféle, 1000 Ft-os is, de a Home Theater szériáját már nem mondanám mezeinek. Sajnos úgy néz ki, hogy az elméletek ellenére, még ezeket a digitális kábeleket is csak tesztelés alapján lehet megfelelően kiválasztani.
Nyilván nem véletlenül "papolnak" erről a tapasztaltabb fórumtársak.Megpróbálhatod visszavinni, szvsz az eladó rugalmasságán, megértésén fog múlni mit mond. Ha normális, akkor simán vissza kéne vennie, max. le kell vásárolnod: válassz egy másikat.
-
Vidala
senior tag
válasz
Termi16 #20619 üzenetére
Én is épp ezen munkálkodom. Tegnap este végigpróbáltam néhány lejátszót (XBMC, TMT5trial, MPC-HC). Eddig egyik sem tökéletes, de a MPC-re kaptam egy linket hogyan is kéne "felturbózni". Sajnos már csak átfutni maradt erőm, legkorábban ma este tudom folytatni (sajna dolgozni is kell közben), viszont ígéretesnek tűnik. Ha bejön, akkor úgy gondolom nem nagyon kell más a gépre.
ZOmbi:
Vacak a kábel amit vettél. Sajnos az, hogy 2,5x annyiba került mint a "gagyi" 1000Ft-os, még nem feltétlenül jelenti, hogy 2x jobb is. Fogyasztói társadalom van.Nekem most 4 db HDMI kábelem van otthon. 2 HAMA (Home Theater széria), 1 amit még a TV-hez rendeltem anno, nem is tudom a márkáját, és 1 H/K, amit a DVD játékos mellé csomagoltak. Szerencsére egyikkel sincs gond, sőt mindegyik hoz egy elég jó színvonalat is (egy-két megcserélem-kipróbálommal már szórakoztam, de nem vittem túlzásba, mert amit látok-hallok alapvetően minőségnek mondható). Persze olyanra még nem volt alkalmam, hogy mondjuk egy 5x annyiba fájó Audioquest, vagy Futuretech kábellel tudtam volna összehasonlítani őket. Persze egyik sem 1K v. 2K-s kábel így sem.
-
Vidala
senior tag
válasz
Warter #20586 üzenetére
Tulajdonképpen így is jó, csak a PS3 dekódolja az anyagokat, és úgy küldi tovább. Amennyiben ezt az erősítőre szeretnéd bízni, vagyis, hogy azt írja ki pl. Dolby Digital, vagy DTS HD-MA
akkor a PS3 videóbeállításaiban keresd meg a hangot
és állítsd át bitstream-re. Meglesz az, ne aggódj.
-
Vidala
senior tag
válasz
xtremetuning #20569 üzenetére
Én így is csodálom, hogy mobilról ilyen jól nyomja!
-
Vidala
senior tag
Pont az ilyen emberek miatt sosem utalnék előre, a mai világban max. olyannak, akiben messzemenőkig meg lehet bízni, mert aztán te futhatsz a pénzed után. Főleg használt cuccoknál. Még ha meg is jön az áru, aztán csodálkozol, hogy "megkímélt állapot", meg "kisebb szépséghiba, karcolás" alatt emberek miket rejtegetnek. Aztán, ha reklamálsz, ő jön, hogy "megmondta", meg "le volt írva".
Én azt tanácsolnám, csak személyes átvétellel, vagy max. postai utánvéttel vásároljon bárki.
Remélem tényleg nem túl sok kp-d forog veszélyben. -
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #20487 üzenetére
Valóban, ezekről a belépő erősítőkről manapság már "lespórolják" ezeket. Tulajdonképpen még értehtő is, mert a HDMI az esetek nagyobbik részében már uralja a terepet.
A 3311-el viszont "megleptél". Nem gondoltam volna, hogy már/még azon sincs.Persze, mint érzékelheted az analóg jelátvitel bizony még mindig jó, ha van.
Épp a minap olvastam egy tesztet a N.A.F. HM bemutatóterméről (most hirtelen nem is emlékszem ki írhatta, BBéci nem tudsz kisegíteni), és bizony az ott kiállított felsőkategóriás rendszereknél is van ami azzal került bekötésre. Legkézenfekvőbb, ha mondjuk jobbnak ítélik a lejátszó DAC-ját, akkor alkalmazzák.
Jól tetted, hogy korán ráálltál a keresgélésre, mert az a fél év hamar el fog szaladni. Próbálj meg minnél több hallgatózást beiktatni az idődbe.
-
Vidala
senior tag
válasz
#72042496 #20484 üzenetére
Nekem valami olyan rémlik, hogy már azzal gond volt, hogy a játékok hangját tudja-e LPCM-be tenni, mert ha igen, jó a HDMI is. Valami szabványosítási mizéria rémlik előttem.
Korábbi felvetéseknél volt más szűk keresztmetszet is, pl olyan alaplap volt, amin DVI-D volt, és egy HDMI átalakítóval még a kép is okés, de hangot nem továbbított, mert az lecsalta a gyártó a szabványról.
fatalerror:
Most úgy látom kialakult egy kis kupaktanács, de nyárig biztos megoldódik.Azt ne téveszd szem elől, ha netán mégiscsak analógban menne a játékok hangja (ilyen kimeneted nyilván van, a zöld-narancs-rózsaszín-fekete lesz az), ahhoz kell az erősítőn is ilyen bemenet. A mostani belépő kategóriákról már lespórolják többnyire.
Én Xbox-on szoktam játszani => HDMI az AVR-be => HDMI a TV-be. Nincs input lag.
-
Vidala
senior tag
válasz
fatallerror #20454 üzenetére
Egy picit megpróbálhatnátok olvasni/követni a fórumot! Lehet durr bele is kérdezni, de irgumburgum! Ennyi volt a megfedés, de tényleg kb. 10-20 hozzászólással ezelőtt volt erről szó. Mármint a PC játékok 5.1 hangjának megszólaltatási lehetőségeiről.
-
Vidala
senior tag
válasz
ToxLee #20442 üzenetére
Erősen valószínű jobb lesz, mint ha nem lenne, és kísérletezni pedig a legjobb ötlet. Annyi hátrányát tudom elképzelni, hogy maga az MDF v. OSB lap is rezonálhat, főleg ha csillapítás nélkül teszed a parkettára. Egy szőnyeget, vagy lábtörlőt, vagy valamit tegyél alá. Legjobb lenne, ha kitapasztalva az optimális helyét, a falra tudnád rögzíteni.
Egy barátom próbatermében csak "kísérletképpen" csináltunk a dobszerelés elé egy kb. 1,5mx1,5m-es paravánt. Összeragasztottunk néhány réteg (kb. 5-6) kartonlapot (szétszedett dobozokból). Óriásit javult az akusztikája a szobának.
Mindezt már jóval az után, hogy a 4-ből 2 falra teljes egészében készítettünk hangszigetelést (ebből az egyik az ablakok elé ment). Rételgelve parketta alá való habszivacsból ill kőzetgyapotból. Ez is rengeteget számított. Egész tűrhető akusztikája lett, az amúgy szinte üres szobának.
Minden ami csillapítja a visszaverődéseket, visszhangot határozottan jót tesz.Mindezt teljesen lelkes amatőrként, szerény tudással, persze némi utánaolvasással "okoskodtuk" ki. Azért írom, hátha segít nektek is.
Van még egy ötlet, amit még a T+A volt bemutatótermében alkalmaztak, sőt később még valamelyik magazin is írt a hatássoságáról. (Lehet már mondtam korábban).
Az alap szintén a kartonpapír: kb. 10cm-es csíkokra vágva, lapjával összeillesztve táblákba (nem kell ragasztani, elég összeszorítani, persze nem túlzottan). A falra élével merőlegesen volt rögzítve. A kellemes akusztikai hatása mellett, relatív olcsó és meglepően esztétikus. -
Vidala
senior tag
válasz
Gál István #20426 üzenetére
A MPC beállítasival kéne bíbelődnöd. Ez a cikk szerintem sok segítséget tartalmaz.
-
Vidala
senior tag
Jó étvágyat!
Ebéd utánra:
Félre ne érts, nekem amúgy nincs bajom a 608-al, az is már egy jó darab, csak igyekszem legjobb tudásom szerint reflektálni a felvetéseidre, mert úgy érzem néhány ponton nem tudok egyetérteni vele.Még a tápra visszatérve egy apró számolás erejéig:
A 255-nél 2 csatornára írnak 65W-ot, 7-re pedig 50W-ot. 7x50=350W ami simán hihető, ha az 540W-os max teljesítményfelvételt vesszük, mert így a táp hatásfoka kb. 65%.
A 355 tud 2 csatornán 70W-ot, 7-en pedig 65W-ot, de itt már 890W teljesítményfelvételt írnak.
Nekem ezek a számok sokkal közelebb állnak a valósághoz, mint az Onkyo csatornánkánti 160W-ja egy 650W-os tápból kicsikarva.De inkább visszatérnék oda, hogy ne ez legyen a mérvadó, max tájékoztatásul jó (pl. az ellenállást nem raktam a képletbe). Tessék meghallgatni, tesztelni, mert végül is csak az számít. Én sem mérőműszerekkel ülök le mozizni, csak a füleim, és a szemeim által befogott élmények érdekelnek igazán.
-
Vidala
senior tag
Bocs, de nem ez jött le, mikor egy ringbe dobtad őket.
A 608 vs. 255/260 már közelebb áll, de én speciel éppen a HK-t találtam jobbnak hangzásban is (na jó csalok, mert a 607-es volt face-to-face).A csatlakozókról meg leírtam, hogy azt mindenki találja ki magának, mit akar rákötni. Egy előlapi HDMI valóban nem lenne rossz, ebben egyet értünk, de van más is a mérleg átellenes serpenyőjében.
Most nem kötözködésből, csak az én "összeállításom" szerint:
- Xbox oké, nekem is az egyik
- DVD oké, az a másik
- dedikált media player nincs, helyette van most laptop (nem kell mindig bemászni, egyszer bedugtam az AVR hátuljába a kábelt és a másik végét dugdosom csak)- ha dedikált media player lesz, akkor pl. egy Dune, ezzel a DVD megy is a "garázsba", de ha mégis megtartanám, ott az S/PDIF, mindent tud, amit a DVD. Vagy analóg 8 csatorna. Ha nagyon akarom HDMI-vel mehet a kép a TV-be közvetlenül.
- fényképezőgépet minek kössek az AVR-re?Nekem is van rajta miniHDMI, de azt max a TV-re, vagy a noti-ra kötöm.
- én mást nem nagyon akarok rákötni. Ezekkel mindent lejátszok. (Esetleg ha lenne tutifasza CD játékosom, az is analóg menne valószínűleg)
- egy jöhetne még szóba, a set-top-box, ha HDMI-s lenne, de megfelelő HD adások hiányában egyelőre az még nagyon messze van. Ezen túl, az is mehet a TV-be, hang meg S/PDIF-en. Nem annyira látom, hogy a közeljövőben HD hangsávokat adnának, de a LPCM 5.1 is harakiri lenne nekik. Ahhoz sávszél is kell, azzal meg egyelőre spórolnak. A nép nem 5.1-ben nézi a sorozatait.A tápos dologra meg BBécinek van egy jó Arcam-os példája, a maga szerény 1200W-os teljesítmény specifikációjával. Ha jól emlékszem a tápra kb. a fele van írva. Akkor ők is csalnak.
Továbbra is azt tanácsolnám, ne csak a megadott műszaki adatokból indulj ki. Egy hangfalat sem csak az alapján választunk. Jól is néznénk ki a 20Hz-20000KHz-es Magnatokkal, mondjuk az Arcam-hoz.
-
Vidala
senior tag
válasz
barcaforca #20406 üzenetére
Nem igazán tudom a megoldást, csak támpontot próbálok adni (leginább a sajátomból kiindulva).
Az erősítők érzékelik, hogy melyik csatlakozójukra van kötve valami, pontosabban, hogy van-e rajta jel (be van-e kapcsolva). Ha kap jelet, akkor a beállításoknak megfelelően csinál vele valamit. Vagy megszólaltatja, és/vagy továbbítja a megadott kimenet felé. De azt is érzékeli HDMI-n, hogy a kimenet pl. TV be van-e kapcsolva. Valami gond ezekkel lehet, mert ebből kiindulva az erősítőt kéne először bekapcsolni, de gyakorlati tapasztalataim alapján tulajdonképpen mindegy.Nekem egy dologgal szokott időnként "szívózni". Az XBox-omat kell néha kétszer bekapcsolnom, hogy rendes DD hangátvitelt érzékeljen, különben csak sztereóban szól.
Ezt én sem értem, de ez van.
Egyébként működnie kéne.
-
Vidala
senior tag
A különböző szabványok, mérések, tápok témakörét már megrágtuk egyszer-kétszer. Sajnos nem igazít el teljes körűen. Valóban máshogy számolnak, pontosabban mérnek, de ez nem azon múlik, hogy japán vagy nem.
Csak a te kedvedért megpróbálom összefoglalni a különbséget:
Pl. az Onkyo egy csatornát hajtva az azon leadott maximum teljesítményt adja meg (IEC), szemben a HK 7 csatornát egyszerre hajtva a folyamatosan leadott teljesítményt (FTC).Én is megnéztem a saját 255-ösöm kézikönyvét, 540W a maximum teljesítményfelvétel specifikációja.
Amennyiben szerinted egy 460-as HK van egy szinten a 608-as Onkyo-val, akkor mindenképp az utóbbit vegyed, de másokat ne bolondíts, ha kérhetlek.
Egyébiránt pedig javasolnám, hogy egyszer hallgasd meg mindkettőt, és utána mondd, hogy gyenge vagy sem.
A csatlakozók száma már más kérdés, azt mindenki döntse el, pontosabban számolja ki, miből mennyire van szüksége. Én most értem el a 3db HDMI maximális kihasználtságát, de a mai ismereteimmel többre nincs is szükségem, mert innentől bármely rákötött komponens cserét jelentene már, vagy más bemenet is tökéletesen megfelelő. Ellenben én pl. a 8 csatornás analóg bemenet hiányát jobban fájlalnám. Az egyéb különbségeket most nem folytatom.
-
Vidala
senior tag
válasz
hackeeeee #20344 üzenetére
Sajnos nem tudom, mit jelenthet pontosan a norm. és a + main mód, csak sejtem.
Általánosan javasolt teljes rendszer esetén (azaz sub-al), hogy a 80Hz alatti hangokat a sub szólaltassa meg, felette a többi doboz. Ez módosulhat, hogyha mélyebbre is le tud menni tisztességgel mondjuk a két front, akkor lehet kevesebb, de "gyengébb" sorruondoknál még a 80 is kevés (vagy sok, ahogy nézzük) lehet.
Mivel nincs kalibrátorod, ezért ezt javasolnám.
-
Vidala
senior tag
válasz
hackeeeee #20339 üzenetére
Az erősítő beállítás szempontjából nem számít a dobozok tényleges mérete (álló v. állványos). Az erősítőt az "érdekli", hogy a frekvenciatartomány menyik részét bízza a különböző dobozokra. Tehát pl. sok esetben, ha van sub a rendszerben, akkor az állódobozokat is small-ra lehet rakni, illetve rakja a kalibrátor is. Persze nem minden esetben, mert végül is a dobozok alsó frekvenciahatára - pontosabban ahol még értelmes hangnyomást elő tudnak állítani - az érdekes.
Milyen a hagyományos méretű sugárzó???
-
Vidala
senior tag
Körülbelüli összeget írhatnál, mennyire gondolsz, mert anélkül elég nagy a szórás.
Az AKG fülesed - ahogy tesztből ismerem - már valóban egy jobb darab, ahhoz mérten már messze nem a belépő szintű dobozok lennének elfogadhatók a füleidnek.
Esetleg még annyit, hogy elektronikus zenén belül merre gondolkodjunk?
Illetve álló, vagy állványos dobozokat képzeltél el inkább?
Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest