- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
-
O_L_I
őstag
Most, hogy már több mint egy hete nyúzom az Onkyo SR607-et gondoltam megosztok pár gondolatot.
Ez a harmadik erősítőm. Egy Yamaha RXV359-el kezdtem, majd Denon AVR1708 és most ez.A 359-ről 1708-ra váltást már leírtam itt régebben de a lényeg az volt, hogy bár zeneileg nagy előrelépét tapasztalatam és meg voltam elégedve a Denonnal de úgy összeségében nem éreztem akkor változást a Yamához képest mint amit az árkülömbség sejtetett.
Kicsit ettől féltem most is mikor megrendeltem az Onkyot, hogy bár erről is nagyon sok jót írtak de azt a tapasztalatom hogy ebben a témában annyira nincs egy abszolút érték amihez mindent hasonlítani lehet, hogy nagyon nehéz bizos döntést hozni.És most az SR607-ről:
Az egész összeszerelésben a legnagyobb kihívást az jelentette hogy hangot csikarjak ki az ATI HDMI-ből, bár így utólag az is nagyon banális volt, tehát mondhatom hogy probléma nélkül lezajlott a konfigurálás. Itt jegyezném meg, hogy némi megszokást igényel a videókártya HDMI audiójának használta, ha valakit érdekell majd leírom külöm milyen akadályokba botlottam.
A hang: Teljesen letaglózó volt mind a zene de főleg a filmekben tapaszlat változás. Mondhatom minden várazokásomat felülmúlta ez az erősítő. Valami hasonló nüansznyi külömbségeket vártam mint a 359-ről 1708-ra váltásnál.
Ehhez képest egészen más diemnzió amit kaptam. Most elkezdhetném írogatni a szokásos részletezőbb meg nagyobb hangtér meg ez a sok hülyeség, de inkább azt mondom hogy mástmár a zene nem megszólal hanem felcsendűl, és ez az érzés a végéig megmarad. Filmeknél a mély döbbenet volt az első mikor a Knowing-ban lezuhant a repülő szó szerint elált a lélegzetem (szerintem a szomszédok máig a roncsokat keresik) az az erő amivel mind az 5 hangfalat megszólatta teljesen ámuatban ejtett. Mondhatom nem 15 wattnyi erőkülömbség van benne a Denonhoz képest (75W vs 90W).
Röviden ennyi. Ajánlom mindenkinek aki tud és akar ennyi pénzt szánni erősítőre. Garantálom nem fog csalódni.
-
O_L_I
őstag
válasz
hackeeeee #5601 üzenetére
A crossover az a frekvencia amit a mélynyomód még ki tud adni magából a frontjaid pedig már ki tudják adni. Ezért nincs adott szám ami jó ez mindig függ a szobától a mélynyomótól és a frontoktól.
Ha nagy álló frontajid vannak akkor valsz kisebb szám 90-100Hz ha kis tejfölösök akkor 120-150Hz bár ez sincs kőbe vésve. -
O_L_I
őstag
válasz
sosperecek18 #5523 üzenetére
Ne sajnáld a pénzt minőségi jack-rca kábelre. analóg jelátvitelnél sarkalatos pont!
-
O_L_I
őstag
válasz
#67688960 #5485 üzenetére
Had pontosítsak egy kicsit ezen a decibel dolgon.
A hangszóróknál megadott decibel értékek ebben az esetben az "érzékenységet" szimbolizálják vagyis, hogy az erősítő által leadott egységnyi teljesítmény mekkora hangerőt produkál. Tehát egy magas érzékenységű hangszóró.egy adott hangerő beállításon (pl -20dB) egyrészt hangosabban szól mint egy rosszabb érzékenységű, vagy ugyan azt a hangerőt kisebb teljesítmény felvétel mellett tudja produkáni ami viszont az erősítő torzítására van jó hatással.A másik az 5X100 watt kérdése. Namost nem tudom milyen erősítőt nézett ki hdmi kollega de azt tudni kell, hogy az erősítők 90 százalékánál ezt csak egy viszonylagos szám, amit nem a csatornák együttes terhelésével számítanak, hanem 1 max 2 csatorna terhelésével.
A H/K ilyen szempontból nagyon korreket ugyanis ők a valós 5 csatornán leadott folyamatos RMS teljesítményt mutatják. -
O_L_I
őstag
Saját magamnak válaszolva hívnám föl a figylemet arra, hogy a "szimpla" optikai kábelen nem megy át a DTS HD, valamint a DD+ holott a jelenlegi 125 Megabit/s sávszélesség ami nyújtani tud több mint elég volna rá, de valaki úgy gondolta, hogy vegyen csak HDMI-t a paraszt.
-
O_L_I
őstag
Nade egy pillanat! a 663-ason nem egy koaxiális bemenet van hanem egy zsák!
-
O_L_I
őstag
Van lehetőség nálam úgy is van bekötve. Itt többen mondták hogy nem vettek észre külömbséget, én határozottan jobbnak tartom így. Nem tartom kizártnak, hogy az erősítőn is múlik a dolog.
Minimum 4mm2-es kábelt vegyél! (egyébként 2 méter fölött a kézikönyve is azt ajánlja) -
O_L_I
őstag
válasz
csizzah #5256 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Olyan értelemben lehet beállítás kérdése, hogy míg a digitális 5.1-es hangsávban van dedikált mély (LFE) addig a DTS neoba vagy pro logicban szerintem nincs, ezért függhet az erősítő beállítástól, hogy hol szólalnak meg a mély hangok.
De igazság szerint csak tippelek. -
-
O_L_I
őstag
Legutóbb találtam egy boltot ahol 3XXHUF/m-ért vettem 4mm2-es kábelt. Mivel a 363-as nem biampos így mindenképp ilyet vegyél. Viszont csak a frontokhoz! a 363-asnak a center és a surr csatlakozói csipetősek, abba max 2,5mm2-est fogsz tudni belegyömöszölni.
meg is van [link]
-
O_L_I
őstag
válasz
Winzsolt #5224 üzenetére
Ez mély dolog elhelyezés meg (el sem hiszem hogy ilyet mondok) kábelfüggő.
Először síma 2.5-es kábellel volt bekötve akkor még keveseltem, aztán megdupláztam így a mély és a magas is egy-egy 2.5-es lett (1708 denon biamp), így már jobb olvt egy fokkal, később a mélyet 4-esre cseréltem és ott lett kerek a dolog. Végül csak a biztonság kedvéért a magasat isJa igen és van egy csomó 2,5-es kábelem elfekvőben, ha kell valalkinek szóljon
-
O_L_I
őstag
válasz
Thuglife #5203 üzenetére
Ezzel az a baj hogy kéne egy ember aki ezt mindet hallotta...
Mer nekem ugyan van Victa 500-am és imádom de hogy milyen a többihez képest azt nem tudom...
Azt tudom mondani hogy a Victa mellé határozottam nem kell mélynyomó. Önmagában is majdnem sok a mély, így inkább elektronikus zenéhez és rockoz ajánlom (mint a német márkák általában) -
-
O_L_I
őstag
válasz
Super_Hans #5126 üzenetére
Őszintén szólva semmi bajom sincs vele, a távirányítótól eltekintve ami baromira el van szúrva szerintem (két oldalas és minden fontos funkció a hátoldalom van egy kis ajtó mögött) Egy Maranz és e közöt vívódtam és abban nem vagyok bizos hogy az nem lett volna jobb. A Sonyról csak azt tudod hogy nem szabad olyat venni
-
O_L_I
őstag
válasz
Super_Hans #5110 üzenetére
A 1708 nagyon jól szól meg szeretem is de ha mégegyszer nekifuthatnék a vásárlásnak nem ezt venném...
-
O_L_I
őstag
Kb én is így gondoltam, hogy vagy szól vagy nem szól de olyan nem nagyon lehet hogy nem olyan jó szól
De legalább letesztelem hogy milyen hosszú stressz után megy tönkre egy ilyen csati.
Csak kár hogy egy 10m-es kábel végén van és ha tönkremegy akkor vehetek egy új kábelt -
O_L_I
őstag
Szerintetek mennyire sérülékeny az optikai kábel csatlakozója?
Azért kérdezem mert elég sokat szedem szét a gépet és ilyenkor mindig ki kell húznom az optikai kábel csatiját is, ráadásul a védősapi is leszakadt (és elveszett) már róla.
Tehát van valami hallható jele ha elkezed pl megkarcolódni a csatlakozó felülete? -
O_L_I
őstag
Denon 1708-al használom őket. Ha nem tudod külön bekötni akkor inkább egy de nagy keresztmetszetű kábelt használj. Nem a reklám hely de én legutóbb itt vettem és hát azt hiszem a ár mindent elmond (és jó minőségű a kábel).
Nekem mind a magyas mind a mély 4mm2-es kábellel van bekötve. A mély-mélyközép és a magas van külön.ut: nem hiszek az ilyen hiper szuper OFC, arany-kriptonit ötvözet kábelekben. (legalább is ezen a szintem nem hiszem hogy tesz bármi külöbmséget.)
-
O_L_I
őstag
Persze az sem kizárt hogy MM-ben egy párat adnak 65-ért.
Egyébként csak ajánlani tudom. Nekem is ilyen van és maximálisan meg vagyok vele elégedve.Ha van rá lehetőség érdemes kihasználni a Bi-amp lehetőséget, mert bár nem hittem hogy valaha ilyet mondok te tényleg szebben szól úgy. (bár meggyőződésem hogy ez szimplán a megnövekedett kábel keresztmetszet miatt van.) -
O_L_I
őstag
válasz
Passape #3678 üzenetére
Csak mp3-at addig fogsz hallgatni amíg meg nem veszed meg ezt az erősítőt, meg pár jó hagfalat, összekötöd digitálisan a géppel (digitálisnál tök mind1 milyen a hangkártya) és egy mp3 után beraksz egy ape-t, flac-ot...
Asszem evvel a javulásos kérdésre is válszoltam(én is így voltam)
-
O_L_I
őstag
válasz
csizzah #3634 üzenetére
A, "ha másolod a zene cd-t romlik a hangminőség", "azzal riogatom a népet hogy ha máshol veszik a cuccot (feléért) nem kapnak garanciát", "a hírlevélben jópofa kamu történetekkel próbálom elsózni az "akciós" (de még mindig drágább mint bárhol máshol) termékeimet" surányira gondolsz? Ááá vele semmi bajom...
A házimozi tippjeivel semmi bajom kivéve a cd másolós bekezdést, az kiverte a biztosítékot nálam, meg még egy pár ismerősömnél.
Egy bizos a csávó nagyon ért a marketinghez. . -
O_L_I
őstag
válasz
Neurotoxin #3617 üzenetére
Annyit tudok mondani hogy én nemrég csaréltem le a 359es yamámat egy denon 1708-ra.
Azt nem mondom hogy megbántam mert nagyon jól szól a denon, de nem sz@rtam össze magam a külömbségtől. -
O_L_I
őstag
válasz
Neurotoxin #3609 üzenetére
Ja és azt se felejtsük el hogy a 132-es valójában 5*30W!!!! A 147-es 5*45 de az nem 60k
-
-
O_L_I
őstag
válasz
bigdigit #3550 üzenetére
Ez házimozi esetében így is van, de ha jobban belegondolsz akkor is a legjobb ha minden hangfalad kellőképen lefedi a teljes frekvenciatartományt. Én annyit mondok hogy nekem nem hiányzik egy mélynyomó. Ráadásul zenehallgatáshoz minenképpen kell 2 rendes front hangszóró.
-
O_L_I
őstag
válasz
#67688960 #3539 üzenetére
Hát ez az hogy az én alaplapi hangomnál is műkszik az EQ is meg ezek a hülye hangzás képek is, tehát ezek szerint a hangkari drivere bele tud nyúlni a PCM jelbe, úgyhogy ha a programok által előállított adatfolyamot a hangkari alakítja PCM jellé akkor máris lehet külömbég,
-
O_L_I
őstag
Ezek a kérdések időről időre előjönnek viszont sosem kerülnek mindent eldöntően bebizonyítva sem pro sem kontra.
Még nem jött egy ember, sem itt sem máshol aki kerek perec meg tudná mondani alátámasztva, hogy igenis van külömbég ezért és ezért, vagy nem nincs külömbség ezért és ezért.
Ugyan ez a helyzet a hangkátyák közti külömbség (vagy nem külömbésg) esetében, digitális kimenet használata mellett. -
O_L_I
őstag
válasz
bigdigit #3532 üzenetére
De olyan jó lenne ha valaki technikai tényekkel el tudná magyarázni hogy mitől lehet az egyik digitális jel jobb mint a másik...
Az én tudásom szerint (márpedig olvastam utána eleget) Az AC3 és a DTS jel esetén mindenféle módosítás nélkül kerül rá a kimenetre és a legjobb tudomásom szerint egyik digitális kimenet esetében sem beszélhetünk (szabvány távolságokon) sem torzulástról sem jelveszteségről. Tehát ha az erősítő bemenetére minden eseteben ugyan az a jel kerül, akkor nem igazán értem, hogy mitől lehet hangzásbeli külömbség a többcsatornás tömörített jelek esetén.
A PCM jel az más tészta mert abba pl bele tud nyúlni a hangkártya is, plusz elképzelehtőnek tartom hogy a HDMI esetében a default output sample rate magasabb mint 44100kHz és ettől lehet, hogy jobbnak hat mint az optikai kimemenet 44kHz-ra állítva, viszont az optikai kimenet is tudja akár a 192kHz/24bit-es értéket is.
Itt viszont jön egy olyan dolog amit sajnos én sem értek és pont ezért nem vagyok 100%-ban meggyőződve az igazamról. Ha zenehallgatás (alias PCM mód) közben változtatom a kimemeneti jel frekvenciát 44kHz-től 192kHz-ig a hangkrátyán, akkor minden lépésnél hangosabbnak hat és mintha szeparáltabbak is lennének a hangok, amit nem nagyon tudok logikusan megmagyarázni. Esetleg az, hogy a töbszörösen túlmintavételezett hangot a legvégén a D/A konverziónál pontosabban tudja reprodukálni.hozzáteszem az hogy "mikor az elektromos jelet fénnyé alakítja akkor jelveszteség lép fel" nem tekintendő technikai magyaráznak (inkább ballada)
-
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest