- Légies iPhone halvány színei
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Boogie33 #35155 üzenetére
Mióta egy kimenet a két csatorna? Az mono lenne. Itt ráadásul egy csatornának két kimenete van. Tehát négy kimenetről van szó.Nyugodtan használd a 6 ohmos hangdobozaid.Nem lesz és nem lehet semmi bajuk, Már pl. csak azért semmert minden erősitpben müködik védelem amely pl tulterheléskor lekapcsolja az erőstőt.És azért sem mert ebben láncban az erősitő a forrrás szerepét töpti be,így nincs értelmemegadni az impedanciát,lefeljebb arra az imp.-ra vannak beállitva az értékek,pl. teljesitmény,csillapitás,stb...
-
törölt tag
válasz
t.kristof #35145 üzenetére
Hol olvastad?
Mire gondolsz?Mélynyomóra vagy pedig normálra?
Normálnál lehetetlen mert a magassugárzónak a fül felé kell nézzen és terjedési iránya teljesen mindegy.
A mélynyomóknáll izlés kérdése,de nem számit.
Közben Béci válaszolt.
bocsi,csak rengeteg a tennivalóm és közben ide is irok... -
törölt tag
válasz
Boogie33 #35131 üzenetére
"ha párhuzamosan kötsz vele egy 4 ohmosat, akkor 2,4ohm lesz."
Ez így igaz ráadásul a 4 Ohmos pillanatok alatt tönkremegy,mert az áram mindig a kisebb ellenállásn nagyobb áramerősséggel megy át.És mivel ott kisebb ellenállásssal találkozik ezért a java része ott megy át (imedancia szót értelmezd hozzá!) és pillanatok alatt tulterhelődik.
Tehát NE!!!!.De hogy segitsek is: 6 Ohmostol sem lesz baja. Ha nem tul nagy hangerőről van szó,rákötheted. Ennnyirw nwm érzékenyek ma már az impedanciára.4 alá ne menj.
De párhuzamosan ne kösd... ez tuti!! -
törölt tag
Egyrészt jó irányban indulsz mármint használt középkategóriás de ezzel az LG borzalommal eltérsz róla.
Jó lenne tudi mennyi a kereted, de olyan 150 körül már nagyon jó rendszert lehet épiteni(természetesen használtra gondolva). Optikait mindegyik AV erősitő fogad de ezek az egydobozosoknak csak a töredéke. Mindjárt itt egy jó vétel. -
törölt tag
válasz
TazLeacher #34787 üzenetére
Én is Gratulálok!
1: Csak a forrásoldalnak kell világitania de digitális adást és médiajátszó hangot tudsz csak rajta küldeni,analógnál hatástalan. Tehát ha világit tévéről akkor jó a kábel.Csak lehet be kell állitanod.
2: csatlakozom: az antennát tedd antenna koax kábel végére.
3: Emlékezetem szerint mindkettő jó. De ezt Polk tulaj majd megerősiti. Vedd sztem a simát.Hackeee: még mindig nem javasolt:felesleges ellenállást iktatsz közéjük és ha nem jol csinálod,egyenáramot kelthet és bugni fog..
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #34740 üzenetére
Milyen transparentet vettél?
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #34590 üzenetére
Pedig nem tiltott. Én pl. idén is vettem.
Elég sok furcsa törvényt hoztak az EU-ban amit senki sem tart be. -
törölt tag
válasz
Gál István #34543 üzenetére
Igen. A rövidzár nem kell!!!
-
törölt tag
válasz
Gál István #34532 üzenetére
Igen,a réz(II) oxid az félvezető.sőt azon fedezték fel az anyagnak ezt a tulajdonságát.
-
-
törölt tag
válasz
KTTech #34522 üzenetére
Na én is ezt irtam hogy jó kiépités kell neki.Valóban: nekem is D osztályú erősitő van a mélynyomómban,ami pioneer Lehet hogy a 300x Onkyoval lehet tuloztam kicsit.
Cekkk: van benne valami,de nekem egy ismerős is mondta hogy a 608-as hangja melegebb,jobb a 609-nél.Még a 609-el nem volt szerencsém (vagy szerencsétlenségem). -
törölt tag
válasz
TazLeacher #34499 üzenetére
Ha nekem kellene dönteni akkor elélnék pár hónapig sztereón és utána vennék centert+surroundokat.
Nekem Prosonom van,igaz régi és Jamo surroundok(kényszermegoldásként, egy régi 600-as szettből maradt) de 100x Proson mint Jamo. A Denonnal villong, életre kelt... -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34460 üzenetére
Ismerem én is ezt a módszert.
De az olcsóbb kategóriában nem látom értelmét. -
törölt tag
válasz
TazLeacher #34450 üzenetére
Bejáratás azt takarja hogy nem emeled meg jobban a hangját fél-háromnegyed hangerőnél nagyobbra és a db. értéket se emeld 0 db. fölé.Tehát valóban se sok mély se sok magas.(ez normál használatnak is jobban megfelel).
Én inkább háttérrádiózást javaslok valamelyik DPL-en..De izlés kérdése. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34448 üzenetére
De viszont a hátsónak nagyságrendel kisebb a terhelése.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #34446 üzenetére
Jó.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #34437 üzenetére
Igen,ezt veheted ökölszabálynak is.
Az Onkyóhoz gratulálok,jó választás! -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34431 üzenetére
Az ilyen,általad leírt tuningot én is nagyra értékelem.Be is fektetek majd rá én is.
De HM erősitőt nem vállal be senki,másik hangdobozokra még gyüjtögetek. Ha meglesznek,én is felkeresek egy tuningcéget,pl Hivox. Sajna ők viszont nem árulnak hangdobozokat. -
törölt tag
Én viszont azt mondom: vágj bele!
Ezért is ajánljuk inkább az 5305-öt a 3305 helyett mert udrgadelhető szabadon.
Mit gondols,Klemens a samsung (direkt a kisbetű) vackát hogy fogja fejleszteni?Még egy médiajátszót sem tud pluszba rákötni.
Hangját meg végképp nem javithatja semmiképp.
Szomszédokról: jobbb hangfalak jól megválasztva halkan is jobban fognak szólni,tehát a szomszéd- mint hártáltató faktor kijátszható-kiküszöbölhető, így fenébe a szomszédokkal. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34421 üzenetére
Mit tudsz erről a futásidő korrigálásról??
Szerintem nem jelentkezik ez a hatás hallható mértékben. Főleg ilyen rövid távokon nem. Még a 100 m. vezetékeket vagy annak többbszörösét használva se jelenhet meg küszöbértéket meghaladó módon a jelenség.Még ha a levegő ellenállását veszed alapul akkor sem. A Doppler-hatás is erősebb nála. -
törölt tag
válasz
Dorian #34419 üzenetére
Oké. De pár százalékot juttass nekem is.
Ne feledd: az elméleti ötlet az enyém volt.
És mihelyt összejön egy csúcs erősitő-hangdoboz-mélynyomó triplett ára,leállhatsz az utalással,többi a tied lehet.
Természetesen a hozzátartozó vezetékezést a szabadalom termékeiből oldjuk meg,igy feferenciának is szerepelhet.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #34414 üzenetére
Dorian leírta. A sebesség nem lenne tényező mert mintegy 200km/sec sebessséggel "rohannak" az elektronok.
1 eset lehetne kivétel: ha szupravezetőt használsz.De akkor mindenki rohanna a kábeledért.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #34385 üzenetére
Nem számít.
Nincs -6 vagy 8 vagy 4 ohmos erősitő! Az erősitő itt forrásszerepet tölt be,csak belső impedanciája van.Azért adják meg,mert arra számitják ki a taljasitményt,csillapitást,stb. Ezt ezerszer leirtuk és az 1. hsz is tartalmazza.
4 alá ne menj. -
törölt tag
válasz
Kamikaze240 #34404 üzenetére
Csak ha nagyon olcsó,kezdetnek megérheti.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #34406 üzenetére
Simán megéri.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #34383 üzenetére
Én is meg vagyok elégedve a Dune-val(nekem nincs ugyan,de amit eddig láttam/hallottam,az meggyőző volt). Remek masinát hoztak össze benne at orosz-izraeli cég.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #34380 üzenetére
Ezek szerint neki is hasonló ízlése van mint neked.
Egyébként volt olyan fórum ahol leszólták a Dune analóg sztereó hangját.
De szerény véleményem szerint nekem és a legtöbb fórumozónak simán megfelelne. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #34376 üzenetére
Télen hajszárító,nyáron ventilátor.
Dorian: inkább vodkát mint Whiskyt. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #34374 üzenetére
Mi lesz helyette?
Oda kerül gondolom a JM Lab is. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #34363 üzenetére
Gratulálok!
16 Hz.-ig,.. az igen!
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #34337 üzenetére
Én maradnék a Prosonnál. A Wharfi évek óta kinai.
Nézd meg a Librát is. -
törölt tag
válasz
Kamikaze240 #34229 üzenetére
Mi az az ár?
Az optikai támogatja az 5, de még a 6.1-et is kivéve DDplus és bármelyik HD formátumok. Azt a HDMI támogatja.
Olyan hogy "sok egy szobába" nincs,egy jó rendszer éppen attól jó hogy halkan is remekül,érthetően szól.Ezt a linkelt Samsungtól ne várd el.Én azt mondom,nézz szét használt erősitők között és JBL SCS178 szett 40-ért kapható használtan igy 80 alatt kijöhetsz simán,és jobb hangja lesz. -
törölt tag
válasz
Klemens #34192 üzenetére
De minden benne van és a szolgáltatásai meg a hangzása is elfogadhatóak,könnyen fejleszthető,bővithető. Vagy 45-ért vársz jó hangzást 4 centis hangszóróktól és kb 10 centis mélynyomótól?? Van még olcsóbb 75-80-ért: az Onkyo HT-S 3305-ös de az passziv mélynyomóval van "megáldva".
Többit Vidala leirta. -
törölt tag
válasz
torma1981 #34161 üzenetére
1.sz hozzászólást olvastad? Abban épp az ilyen kérdésekre válaszolunk.
Egyébként hogy válaszoljak is: sima DTS jól szólna és a DTS HD master audió fogalmilag az (bemásolva az 1.sz hsz-ból): DTS-HD Master Audio: elméletileg végtelen számú csatorna kezelésére képes, gond nélkül lekonvertálható 5.1-re vagy 2.0-ra is. A BD lemezeken 8 csatornára van limitálva a használható sávok száma, 24.5Mbit/s-es sávszélesség mellett (HD-DVD-nél 18Mbit/s). Képes veszteségmentes tömörítésre is, 2 csatornán 24bit/192kHz mellett, vagy 8 csatornán 24bit/96kHz mellett. Minden esetben tartalmaz egy hagyományos DTS magot (1.5Mbit/s) a kompatibilitási okok miatt (ha az erősítő nem tudja a DTS-MA-t, akkor ez kerül dekódolásra).
De ennek élethű megszólaltatására minimum Onkyo 608/9 vagy jobb és ehhez passzoló,de minimum JBL ES szettre van szükség. Erre világított rá mike1978 fórumtárs,helyesen. -
törölt tag
válasz
Gál István #34093 üzenetére
Elég csak routerből kábel és kész. Nem kell gépnek menie.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #34028 üzenetére
Gratulálok!
-
törölt tag
Ráköthetsz két párat is és vagy egyiket,vagy másikat hallgathatod. Pl akkor jó ha zenére külön hangfalat használsz mint filmre,vagy pl a nappaliba ki akarod vezetni a másik 2 hangfalat. és ott hallgatnád.
Igen,egyenértékűek un diszkrét -tehát külön-külön,mint kb. a sztereó-csatornát képzelnéd- jelet adnak le. És igen.főleg 5 ch sztereó módban persze a valóságban más-más terhelésnek kell megfelelniük,ezért pl. a frontok nagyobbak és a centernek és a surroundoknak más a leképezési tartománya. -
törölt tag
válasz
roby42 #33834 üzenetére
Azért kiváncsi lennék: a leíró mit ért DTS kimeneten: ilyen kimenet hogy DTS kimenet nincs.
A "sima" DTS 5.1 és a 6,1 változatai mindenfajta digitális kimeneten továbbítódik és ha van dekóder, akkor analóg kimeneteken is. Sztem is DM-Fan által leirt analóg 5.1-et,de az sem külön DTS, mert DD-t és LPCM-et is továbbít.
-
törölt tag
válasz
Kamikaze240 #33709 üzenetére
Felejtsd el szerintem.
Volt már 1-2 készülék,amely frissítéstől elszállt.
Több helyen is ezt találtam. -
törölt tag
válasz
ricsik #33599 üzenetére
Szia Ricsik!
Leírom az én véleményem,amely valamilyen szinten tükrözi Béci véleményét is.
Én láttam mindkét készüléket othoni viszonylatban és én a plazma mellett raktam le a voksom. Élettartamról annyit,hogy szinte előbb "hull szét darabokra", mint a panel élettartama véget érjen. 100 ezer üzemóra alatt csökken a fényereje a felére....Tévére,játékra alkalmasabb az LCD-nél,különösen SD (tehát normál és nem HD) adásra. Beégésről annyit hogy létezik a probléma de ahhoz legkevesebb 4 órát kell állnia egy képelemnek a helyén. Ez- a gyakori reklámok miatt- szinte kizárt. Ghost előfordul de az néhány óra alatt eltünik,és csak közelről venni észre. Ghost megelőzhető azal hogy nem hagysz kint óra-másfél óránál hosszabb ideig képelemet,valamint bejáratással ami anyit takar hogy az első időkben alacsony kontraszttal és fényerővel járatod a készüléket.
Valóban Samsung és Panasonicban kell gondolkodnod.Vastag-vékonyságot tekintve itt nincs relevancia. És a G30 megéri az árát a NeoPDP panellel,a legjobb vétel 2D-ben, bár ha nehézséget okoz,az S30-al se jársz rosszul.
A teljesitmény-méretről anyit hogy nem egyenes arányban nő a teljesitmény a hangerővel hanem a 10-es logaritmikus skálán (neked ezt nem kell bővebben magyaráznom mert mérnök vagy) értelmezendő tehát +3 dB hangerő növekedés eléréshez kétszeres teljesitménynövekedést kell létrehozni.És a hangosság erősen függ a távolságtól is.Itt a tányér nagysága hosszabb kitérést enged meg tehát mélyebb frekvenciát tud leadni. -
törölt tag
válasz
s7evcsenko #33565 üzenetére
Nekem viszont Onkyóval bejött.
Teehát tényleg meg kell hallgatni,
Vagy ha sok az ára,és vagy nem jön be a hangja, akkor JBL SCS178.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- Légies iPhone halvány színei
- Billentyűzet gondom van
- Építő/felújító topik
- Modellvasút topic
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest