- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Norbi 72 #72199 üzenetére
"...és az egy betű hibámért igyál meg egy uncsit most!Egészségedre!"
De azért remélem lejött az írásomból, hogy nem az "egy betű hibádról" szólt az írásom, hanem az igazságodról, csak egy kis keretbe burkoltam ezzel a nyelvi apropóval!
(Egyébként pálinkás vagyok, az unikumos időszakom már rég kinőttem! )
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Vettem egy pana EG75-ös BD lejátszót. Van pár BD filmem, de a film alól nem tudom állítani a feliratot csak a hangot. Nincs subtitle gomb. Valakinek valami ötlet, mert van pár kiírt filmem is ahol pl nincs menü és ott lehetetlen a váltás.
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
Játékos
addikt
válasz bajnokpityu #72204 üzenetére
Így van. Nem is kicsi, az én szememnek. Ha lesz jó fény (mondjuk kisütne a Nap), akkor lefotózom, és megmutatom, hogy együtt tudjatok érezni velem, és zokoghassunk kösösen...
Egyébként biztos, hogy nem a rongy volt a "ludas", hanem a rajta lévő néhány porszem. Mikor pakolásztam, ugye lett a subon néhány ujjlenyomat, amit anya feltétlenül el akart tüntetni róla. Mondtam neki, jó, hogy nem dörzsi szivaccsal állt neki...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
nagyúr
Na, utolsó kínlódások, kérdések, még mielőtt elhozom holnap a Focal-JMlab Cobalt SW800-as szubot.
Ezt a kis zárt szubot ismeri valaki? A kis mérete csábító, de valószínűleg ez hátrány is lehet hangilag. A specifikáció impozáns, valószínűleg a fele sem igaz? 80-90 lenne az ára. Távirányító, szép állapot.
Köszönöm!
-
dunkel
őstag
Nem Sefter volt az első aki erre a következtetésre jutott (mozi/zene - 816/807).
826-on kívül teljes 800V szett járt nálam itthon.
A 807 játékosabb, levegősebb, szélesebb és mélyebb színpaddal, pontosabb térképzéssel rendelkezik mint a 816. Cserébe ahogy ti mondjátok "nincs meg az alja" és nem tud ütni a mély. Zenére előbbi (persze műfajtól függően), mozizni viszont a 816 nyújt nagyobb élvezetet. Egyéni preferenciától függően lehet választani melyik a fontosabb ha csak a kettőt hasonlítom. Hozzá kell tenni, hogy ez itthon nálam, az én mozis láncomban igaz. -
Sefter
veterán
válasz t-bali3 #72207 üzenetére
azt jelenti, hogy a 807-el kinyílt a tér teljesen más hangzásvilága volt mint a 816-nak, de mindez szigorúan zenén. Kezdem azt hinni egyébként, hogy ebben a "kommersz kategóriában" a monitoroknak jobb hangja van zenén (mondjuk ~20nm szobaméretig). Kíváncsi leszek a Dynaudio ma mit mutat, közel ebben az ár kategóriában...
Mozin viszont (nekem ez a fontosabb..) a 816 egyértelműen vitte a prímet.Nuke:
Nem kell elhinni, ki kell próbálni...Az egészet kiegészíteném annyival, hogy az adott láncban (ami nekem mérvadó, mert ugyan az, mint az enyém..) tapasztaltam ezt.
[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
z123456789
addikt
válasz Dorian #72216 üzenetére
Van olyan márka is hogy swiffer, és a 20-as csomag elég jó áron szokott lenni. Ezt is rá lehet húzni a duster, vagy a dm-es nyélre, ahogy a sajátjára is. Duster fejet, csak a TV képernyőjére használom külön nyéllel, minden mást ezzel a swifferrel törlök...ja, és ha nincs használva a rendszer, akkor le van takarva egy finom selyemszerű anyaggal. PORbléma megoldva
(#72220) liszi70
Egyébként tessék: DM[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Sefter #72225 üzenetére
mire kötitek a dynot?
primare 23assal pl az egyik legrosszabb félvezetős hangot produkálták, amit valaha hallottam.minden láncnál igaz,hogy a láncot nem tesztgyőztesekből kell összeválogatni, hanem összepróbálni, de dyno esetén különösen igaz.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Sefter
veterán
válasz bajnokpityu #72227 üzenetére
az Excite családot hallgatjuk csak, nem az "elvetemült" kategóriát...oda megyünk, ahol Ti is voltatok
-
bajnokpityu
félisten
válasz Sefter #72228 üzenetére
Mi is hallottuk primare-vel a "kicsiket". borzasztó volt. Ami fény az alagút végén, hogy az eladó azt mondta, denonját visszasirta a primare után, tehát otthon biztosan jobb lesz. De majd faggasd ki, nekünk nagyon nyitottan válaszolt, pedig nem volt a homlokunkon a csilliárdos vásárló felirat.
eladó topping dac
-
Sefter
veterán
válasz bajnokpityu #72229 üzenetére
Ok. Találkoztam már vele párszor, most a kedvünkért összeszedett pár bejáratott dobozt ismeretségi körből. Azért ezt a kategóriát választottam, mert ezt még ki tudnám nyögni...
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Éppen a mélyládám megfelelő helyét keresem a szobában, ebben kérnék egy kis segítséget. Mennyire rossz ötlet egy egyik front hangfal mögé helyezni? Van ennek valami hátránya? Próbálom hallgatásból eldönteni, nekem jónak tűnik.
Csináltam egy gyors skiccet, hogy pontosan hogy gondoltam.
[link][ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
válasz bajnokpityu #72235 üzenetére
nyilván nem egy liga az electra-val.. Dávid 920-asát hallottam, az mindenben jobb volt ezeknél... bár ugye az egy zenére kihegyezett teljesen más lánc, de akkor is..
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
Most már egy hete bővült a "család" Yamaha rx-v 3800 erősítővel. Egyből feltűnt ,hogy a Mordaunt Short Avant 900 szettem kevés ennek a Mozivasnak! Szerintetek ha kapnának a hangfalak egy Hivox tuningot akkor annak lenne értelme? Egy ilyen erősítőre milyen hangfalakat kéne rákötni,hogy megmutassa ,hogy mit is tud valójában?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz devil-k #72238 üzenetére
Miket olvasol?
Ha középen lenne a legrosszabb helye egy szubládának, akkor a THX-nél csupa hülyék dolgoznak. [link]
Amúgy pedig meg kell keresni a legjobb helyet, nincs minden szobára érvényes tuti recept.(#72243) Tigerteam
Megszűnt a Mourdant Short, felvásárolta a Cambridge Audio.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
Hoppá! Félreolvastam. Sorry.
"A legrosszabb helyen a szoba közepén van."
Ez nem egyenlő a center előtti hellyel. szvsz. Igazatok volt.
5. oldal- A mélynyomó elhelyezése
Bár a középen való elhelyezés elég macerás szerintem a legtöbb embernél. Pl.: nálam is.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz devil-k #72246 üzenetére
THX szerint nem a center elé, hanem alá érdemes helyezni, csak azt egy kétdimenziós rajzon nem lehet szemléletesen ábrázolni.
Amit linkeltél, az a szoba mértani közepére vonatkozik, ott valóban nincs jó helye egy szubládának.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
-
hétalvó
addikt
egyik regi kedvenc focal anyagom.
electra referenciaminek asztalt venni
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
t-bali3
senior tag
válasz Sefter #72225 üzenetére
3808A-val voltak hajtva? Jó lehetett a hallgatózás, kíváncsi vagyok 806v-hez képest milyenek voltak. Nálam olyan 12-14 nmen szól és nem vagyol túlzottan megelégedve, egyre inkább hiányzik valami.
A legkisebb Excite nagyon szépen szólt az egyik HiFi shown. Jó lesz.
És még egy kérdés: 807 gyári állványon van?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy Matrox topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Synology NAS
- CPU léghűtés kibeszélő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest