Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
-
MEZO
csendes tag
"A steampowered.com fórumain nemrég felbukkant egy bejegyzés, ami közvetve Valve alkalmazottaktól származik a szerző elmondása szerint. A Half-Life 2 Episode 3 meg nem nevezett források szerint a Valve játéktörténetének legnagyobb mérföldköve lesz, az előző részek ehhez képest szinte semminek minősülnek. Az új jövevény már a Source Engine 2.0-val fog érkezni, amely egy teljesen újonnan fejlesztett grafikus motor. Ebből kifolyólag óriási ugrásra készülhetünk a grafika, hangok és a gameplay minőségében. Enyhén szólva is túlzás az a kijelentés, mely szerint az új Source engine akár 3x szebb lesz, mint a legújabb CryEngine. Szomorú, hogy az E3 2009 alkalmával ebből nem mutattak semmit, de Június végén jó eséllyel már többet tudhatunk."
Remélem tényleg ien grafikája lessz ahogy itt leírják: [link] ...bár HL-nél sosem a grafikát nézem hanem a játékélményt amiben szerintem lepipál minden mást, de azért nemárt a jó grafika sem!
-
tdd587
őstag
Ennyit láttam belőle. Alaposan lemaradtak a fiúk, de szerintem az episode 3-hoz idén karácsonyra elég lett volna ez a látvány. Jövő karácsonyra (ha nagggyon belehúznak) viszont megint farigcsálni fognak szerintem ezerrel, főleg ha jönnek a DX11 címek és elsírja magát a mostani source motor. Most még kit érdekel, de egy év múlva a nagy Half-life franchise mégsem nézhet ki csak úgy ahogy. Annak idején a Doom 3-al viaskodott, nagy nevek pedig most is lesznek.
Feltéve persze, hogy a source motor tényleg csak ennyi. De szerintem minél később kezdik el csinálni, annál többet fog csúszni a dolog az addigra megkerülhetetlenné váló DX11 cicomák implementálása miatt. Most őszintén, ki akar látni majd 2010 végén nem tesszalált Alyx-et amint nem tesszalált headcrab-ekre szórja az áldást?
-
Yutani
nagyúr
Kell a dráma. Ebbe a történetbe is. Szegény Eli a jó ügy érdekében halt meg, ez legalább vígasztaljon mindenkit.
Egyébként elképesztő, hogy a Valve micsoda hangulatot volt képes megalkotni a HL2 sorozattal. Hiába vannak szebb motorok, mint a Source, valahogy nekem mind a mai napig nagyon tetszik, persze ez annak is köszönhető, hogy a Vavle fejleszti epizódról epizódra.
Ha visszagondolok az egyes pályaszakaszokra (például autókázás a HL2-ben a parti utakon), mintha személyesen éltem volna át az egészet, annyira mély élményt adott a játék. -
nrgia
őstag
Valaki nem tudja mi van a Black-mesa-val...úgy emlékszem erre az évre tervezték a kiadását....
-
Psyhi1
csendes tag
Szerintem a következő E3-on már lesz valami infó az ep3-ról.Reméljük...
-
Jazz
veterán
Üdv!
Half-life 2-ben hogy lehet nyelvet váltani steam nélkül? Gondolok itt egy kapcsolóra, pl. hl2.exe -korean, vagy egy config file-ban átírni a language értéket german-ra...stb.
Már mindent próbáltam, átbogarásztam az egész könyvtárszerkezetet de semmi
köszi
-
Fáraó
őstag
válasz
darkarthur
üzenetére
Hát igen. Pedig már "csak" a Borealis van hátra, meg az itthagyott csapatok. Ha jól emlékszem itt fejeződött be a sztori.
-
darkarthur
senior tag
Hát gondoltam, hogy benézek ide... hátha valaki már tud valamit. Szomorú látni, hogy még mindig csak a találgatás megy
Egyszerűen elkeserítő! Annyira jó volna befejezni azt a történetet. Nem vagyok kocka, de aggaszt a dolog
Ezek szerint még mindig sokat kell várni 
-
Fáraó
őstag
Reménykedtem, hogy vmi jó hírt találok a feljött topikban...

-
1010
őstag
válasz
üzenetére
hat nem tudom,nagyon sokat kell varni ra.....
ha a tortenet valoban kesz van,akkor miert nem lehet a regi motorral kihozni,
mikor kijott az ep2 azzal se volt semmi gond
igy nez ki a half life vilaga es kesz.de ez a csond,mas jatekoknal valoban szoktak kepeket kiadni legalabb
-
Szerintem nem aprózzák el és egyből a DX11-be ugranak, felhasználva az új tesszelációs eljárást. A történetet már biztos kitalálták és megírták, azzal nem lehet gond.
Az egyetlen aggasztó dolog, hogy egy apró hírmorzsát sem kapunk a fejlesztés menetéről/állapotáról. -
1010
őstag
jaaj ez a jatek mar soha nem jelenik meg vagy micsoda?
meg hogy lassan a grafikai motor is elavul
ha igy haladnak lassan mar iphone is kiadhatjak a harmadik reszt valoban annyira elavult lesz,bar a hdr sokat dob rajta -
ProEvoFan
nagyúr
biztos azért nem jelenik meg a játék, mert minden erőfeszítésük a L4D2-re megy el....
lassan már tényleg egyetlen egy fejlesztő csapatban nem bízhatunk már meg, lásd Blizzard a Starcraft2 LAN hiányáért síró játékosok petíciója és a Valve a L4D2 pénzlehúzás hadművelete...pedig ez a két csapat volt még akiben bízhattunk -
tdd587
őstag
Azért az elég gáz, hogy meg kell erősíteni, hogy egyáltalán még tudnak a projektről a cégnél. Viszont már nem kell sokat készülnie, hogy hozzáöregedjek a főszereplőhöz...
-
cor
őstag
azt irtam h nem felejtettük el az ep3-at,
de azért igy meredeknek tünik: lesz egy mostmár meg is süketült Gordon?
mert ha nem GFt hanem valaki mást kell irányitani akkor gondolom páran ráboritanák a valvere a virtuális asztalt
viszont igy nem kellenek bele hangok hamarabb elkészül
inkább maradok annál h ködösitenek -
tdd587
őstag
Még az is lehet, hogy kiderül, hogy Gordon Freeman meleg, így szegény Alyx-nak esélye sincs.
Ez az évekig fejlesztgetünk szabadidőben dolog engem arra emlékeztet, hogy PM nélkül ötletelnek fejlesztők, fejlesztgetnek, irogatnak ezt-azt, aztán egyszer csak elindul a projekt és újraírják az egészet, mert időközben ami el is készült, már elavult, változik a koncepció stb. És már indul is a sírás, hogy megfeszített tempó és a többi és egy év múlva lesz is talán belőle valami, ami 2010 vége.
Szoftverfejlesztő cégből kiindulva nagyon is lehetséges, hogy az eddig eltelt idő egyszerűen elveszett és most ülnek neki újra. Persze az is opció, hogy a motort írták alá (ráérő/unatkozó programozók) és amikor kell, akkor csak előveszik, mint Sharon Stone a jégvágót az ágy alól és elkezdenek vele dolgozni...
-
Fáraó
őstag
Abban reménykedek, hátha L4D2 után ez lesz a main project.
-
kbencee
aktív tag
Csak jöjjön már

-
tdd587
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Jövőre jön. Kivéve ha nem. Csak azért is nem jelenik meg. Így olyan régi lesz az egész, hogy ki sem fogják adni önállóan az episode 3-at, csak egybe a teljes szériát megint, hogy újra 50USD-t el lehessen kérni érte... és a rajongóknak (ha jól számolom) meglesz harmadszor is az alapjáték, harmadszor is az episode 1, és másodszor is az episode 2.
-
juliabrilke
veterán
Mondjatok már valami friss jó hírt a játékról.

-
kbencee
aktív tag
Ez a megoldás csak nekem tűnik hülyeségnek?
Egyébként kizártnak tartom, h Gordon miatt tanulja meg a jelbeszédet -
nrgia
őstag
Hetek óta csendes a topik...nincs semmi új hír morzsa, morzsácska ???

-
munky
őstag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Persze az új motor fejlesztése jó dolog amennyiben nem befolyásolja az EP3 megjelenési időpontját, de ezek a hírek arra is utalhatnak, hogy bizony ez van a háttérben.
Igen, sajnos az eddigi epizódokkal az volt a legnagyobb baj, hogy a rengeteg várakozás után nevetségesen rövid játékot kaptunk a pénzünkért. Nagyon remélem én is, hogy a harmadik epizód nem követi a régiek "hagyományát" ilyen szempontból.
-
Vistaboy
veterán
válasz
üzenetére
Hát, legyen igazad. Ha már ennyit kellett várnunk a 2. rész lezárására, akkor legalább a 3. részre ne kelljen várnunk éveket. Azért abban bízok, hogy legalább ellensúlyozzák egy picit a hosszú várakozási időt azzal, hogy azért hosszabb lesz, mint az eddigi epizódok.
munky: Az nem baj, ha fejlesztik az új motort mellette, csak ne az EP3 rovására.

-
munky
őstag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Kicsit utána néztem és azt találtam, hogy a Source motor megalkotása 4 évet emésztett fel a HL2 hat éves fejlesztéséből. Szóval remélem nem kezdenek neki még egy teljesen új motornak, mert akkor várhatunk az idők végezetéig...
Részemről én is meg lennék elégedve egy kicsit kibővített effekt repertoárral megáldott tovább csiszolt Source motoros EP3-al.
Amúgy amikor megláttam a hír címét a GameStar-on az első benyomásom az volt, hogy "Jó okkal hallgat a Valve" , mert még neki sem álltak a fejlesztésnek.

-
törölt tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Inkább olyasmire számítok, mint a CS:S és a HL2 esetén. A CS:S korábban jött, némileg butított Source-szal, majd a HL2 teljes pompájában. LEhet most is ez lesz: EP3 amolyan bemutatóként (azért a történet remélhetőleg nem esik ennek áldozatul), majd 6-12 hónap múlva a HL3.
-
Vistaboy
veterán
Az a baj, hogy nem a Half-Life 3-ről van szó, hanem a HL2 EP3-ról!!!
Én megértem, ha fejlesztgetik a 3D motort, de szerintem még az EP3-ban nem vár el a nép egy vadonatúj motort - pláne ha ez miatt ennyit csúsznak -, esetleg egy DX10.1-támogatást beletehetnek, és kész.
Majd a 3. résznél akkor mi lesz? Arra várjunk megint 5 évet az új motor miatt?

-
munky
őstag
" Naponta kapok egy tonna e-mailt az Episode 3 kapcsán, hogy miért is nem mondunk semmit. Nos közlöm, nagyon jó okaink vannak, de ezek sajnos olyan okok, amelyekről nem beszélhetek. Bízzatok bennünk."

-
nrgia
őstag
Csak nehogy szegény Duke sorsára jusson a game...egyáltalán történik valami a "gyárban" ? Nem találok semmit ami érdemben a játék megjelenése , készítése, befejezése...stb szól..és ez elég gáz...

-
munky
őstag
Ha ennyit kell rá várni akkor ajánlom, hogy nagyon ütős legyen!

-
DriderG
tag
Lassan már két éve, hogy nincs új HL2 epizód.

-
Slade92
aktív tag
Pletykákat tök fölösleges komolyan venni majd ha a Valve bejelenti hogy lesz akkor lehet róla komolyabban beszélgetni róla

De ha lesz remélem még hogy hozzácsapnak egy portla 2-őt is és lesz red box vagy mit tudom én milyen box
-
Black Dragon
addikt
Egyenlőre még csak pletykák vannak, szerintem 2009 végére már tudni fogunk valamit.
-
juliabrilke
veterán
Mondjatok valami jó hírt már!

-
Draut_HeV
tag
De tényleg... ennyire feledésbe merült volna a harmadik epizód?

-
törölt tag
A lényeg szerintem is a történeten van. Engem az se érdekel ha GoldSource-ra írják meg, csak legyen már végre kiadva.
Csak aztán nehogy az legyen a vége, hogy beszél mindenki a L4D 2-ről, és majd megjelenik egy Purple Box, amiben az EP3 mellett ott lesz az is (a'la EP2 és TF2 és Portal az Orange Box-ban, ott is többet cikkeztek a két "mellékes" gammáról).
-
munky
őstag
válasz
üzenetére
Ez szerintem is benne lehet a pakliban, mert ha például jövőre jön akkor nagyon nagyot kell alkotni a Source-el, hogy a kornak megfelelő látványt vagy ahhoz közelit kapjunk.
Erről speciel még volt is néhány infó annak idején, hogy havas tájon is járunk majd és ezt megalkotni nagy kihívás ezzel a motorral.
Nekem a grafika már tök mindegy lenne tudni szeretném végre a történet végét vagy legalább, hogy hogyan folytatódik...
-
munky
őstag
Az idei megjelenés szerintem kizárt, mivel még csak infó morzsák sem láttak napvilágot hosszú hónapok óta.

L4D 2 bejelentése pedig még jobban megerősíti bennem ezt.
Véleményem szerint nagyon alacsony prioritással futhatnak a munkálatok, a Valve a TF2 tönkretételével illetve a "zombihentes" pénzlehúzással van elfoglalva.

-
Draut_HeV
tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
A hülye Left 4 Dead 2-t csinálják, ahelyett, hogy az Ep3-al foglalkoznának...

-
nrgia
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Jó a kérdés...már én is várom nagyon-nagyon

-
Black Dragon
addikt
Én nagyon szerettem eddig mindegyik Half Life ot, sztem izgi és eseménydús játék, remélhetőleg az eddigi 2 rész után a 3. ban is alkotnak majd valamit.

-
Dr. Romano
veterán
Nincs valami hír a 3. részről?

-
munky
őstag
Még a decemberre ígért infók sem jöttem meg.
Ez kész.

-
BalaNce87
addikt

-
Béka86
csendes tag
Vaze. Rákerestem gugliba az Ep3-ra, hátha van valami hír... ugyanaz mint egy éve. Jó hogy igényesek és szépen, gondosan megcsinálják, de mikor? Megyek és hibernálom magam, amíg nem jön ki.

-
Draut_HeV
tag
Igen, ez kamu sajnos.

A Valve-hez rengeteg forgatókönyv érkezett már, de idáig őket ezek közül egy sem hatotta meg. Nyilván nem szeretnék, ha az történne, mint pl. a Doom-nál, de mondhattam volna bármi mást. Szóval ha valaki ír egy olyan forgatókönyvet, ami Half-Life-hoz méltó... na, akkor lesz majd film.Egyébként senki semmit nem tud az Ep 3-ról?

Ó és... ne feledjétek! Készül a szinkron a HL2-höz, hamarosan lesz teaser!
[link] -
Champipi
aktív tag
Sz@rozik a valve még mindig...
-
FRapper
csendes tag
[link] és evvel milesz kiadják szentem, nem valoszinü nehéz lene megcsinálni de jo volna
-
HSM
félisten
Szerintem valami hihetetlen ronda lett ez a MOD-Alyx... A 2. verziónak olyan a feje, mint egy génhibás csimpánznak, a 3. verzió meg mint valami angolnaember.... Pfúújjjj......
Ezt nem fogják tudni egy kis szilikonnal helyrehozni! Pedig megpróbálták.Amúgy szerintem a többi javítás se nagy szám....
De az összehasonlítás tanulságos volt számomra, köszönöm!
-
1010
őstag
kijott mar ez a jatek vagy mi lesz?
furcsallom hogy mac re egy resz sem elerheto hivatalosan
csak atirat van de az is csak inteles mac en
pedig a powerpc g5siman alazza ezt a jatekot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- Vezetékes FEJhallgatók
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Sapphire PULSE RADEON RX 9070 XT 16GB
- Honor50-5G,8+2GbTurboRam,256GbRom,Snapdragon778Gprocesszor,2340x1080-120Hz,66W,108Mp,4k30fps!
- Logitech MX Keys (ENG/INT) hibátlan állapotban Logi Unifying USB vevőegységgel.
- nVIDIA GeForce GT240M 1024MB laptop videókártya
- minigép/ i5 6500/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ HP800G3 35W/ számla/ garancia
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Basszus tényleg, bevillant......