Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
Valamit nagyon elszámoltak... átlagos rajongók raknak össze pár hónap alatt segítség nélkül olyan modokat, hogy ejha. Persze azokból az építőelemekből, amik vannak.
Aztán lehet, hogy nem akartak olyat, mint a sims, hogy már 112 kiegészítő van hozzá. Pedig 8 órás játékidővel számolva azért az nem is lenne olyan sok... csak akkor meg azért fanyalognánk, hogy pályánként kell megvenni ugyanazt a játékot százszor.
Arról már nem is beszélve, hogy mindig nyílna egy új topik rá mindehol, száz végigjátszás, száz tippek és trükkök és a sok fórum nem bírná el a terhelést, majd végül maguk a szolgáltatók tiltanák be a half-life szériát az internetes infrastruktúra veszélyeztetése miatt. Nem is értem, hogy a sims miért nincs még betiltva...
-
tdd587
őstag
No offense, csak pont ne a mátrixod hoztad volna példának:
The Matrix Reloaded - Release Date:22 May 2003 (Hungary)
The Matrix Revolutions - Release Date:5 November 2003 (Hungary)Ha már életben dolgoztál párhuzamos projekten, akkor tudod, hogy az hogy egyszerre készül két dolog, nem azt jelenti, hogy egyszerre el is készül. Amelyiknek kell, az elkészül, a másik meg majdnem. Ha megnézed minden film legalább egy évig még készül a forgatás után (post production).
Azt sem értem, hogy mi bajod a profit maximalizálással? Talán ingyen dolgozik az több 10.000 ember, aki lehetővé teszik, hogy megnézz egy filmet? Pont ez a lényeg. Sok pénzt hoz, abból jó sok embert eltartanak, aki tud sok minden mást venni, amin meg mások kaszálnak. Hol itt a gond?
A HL-re visszatérve úgy néz ki az EP3 nem készült az EP2-vel párhuzamosan. 2009-ben lesz? Szerintem nem... Lehet nem is vagyok elmaradva az epizódokkal... de hamarosan nekiállok én is (ez a STALKER hosszabb, mint gondoltam).
-
Ghandi
aktív tag
Remélem jól emlékszem és nem irok hülyeségeket,ha igen akkor bocsánatot kérek.
Az EP1 végén volt egy kis videó az EP2-ről.Abból már azért lehettett tudni hogy ha nincs is kész de legalább a föbb dolgok már megvannak.Na az EP2 végén én nem emlékszem hogy lett volna valami ajáló az EP3-ból.Vagy rosszul emlékszem?
Ha tényleg nem volt akkor ez azért már jelent valamit... -
Ghandi
aktív tag
Hát tudod szerintem azért nem igy müködik.Hiába 5-6óra játék azért megcsinálni nem egy kis idö meg a tesztelések,aztán ha valami nem jó akkor lehet elöröl kezdeni az egészet,más koncepciót találnak ki és átirják hogy jobban illeszkedjen a következö részek tartalmához,stb,stb,stb.
Na meg persze a marketing! Na ez az ami sokszor ki tudja huzni nálam a gyufát!
Vegyük pl a filmeknél a Matrix 2-3at.Nem titkolták hogy ezt a két részt együtt forgatták,mégis talán egy év(?) mulva dobták csak ki a 3.részt.Elöször ugye mozi,aztán kölcsönzö,utána megvásárolható és ha ezek mind lecsengtek csak utána dobják ki a mozikba a következő részt
De hát csak igy lehet kaszálni belölle a legtöbb pénzt -
Vistaboy
veterán
Az EP3 lassan annyi ideje készül, mint az EP1 és EP2 összesen. Remélem legalább ennyivel hosszabb is lesz.

-
Ghandi
aktív tag
Mégsem lesz ott a Half-Life 2: Episode 3 az E3-on
Ezekszerint minden csúszik....

-
Ghandi
aktív tag
Egyébként van mégegy kép! Ezen Alyx van,de ha nem mondja senki,akkor erröl a képröl se derülne ki hogy EP3-ból van
-
FRapper
csendes tag
mondjuk semmi értelme nincs ennek a képnek nincs kivehető lenyege

-
Vistaboy
veterán
Hát, a Half-Life 2 nagyon jó volt, az EP1 elment szódával, az EP2 egy picit jobb volt az EP1-nél, remélem a harmadik kiegészítő legalább olyan hosszú lesz, mint a kettő együtt.
-
FRapper
csendes tag
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
én már megörülök a részekért már fügöö vagyok

-
Süni 1985 F
senior tag
Jaj de várom már!!!

-
euforia
tag
az első kép
[link] -
FRapper
csendes tag
bár biztos hogy nem ür mert minek kellne ürhajó ha tudnak teleportokat létrehozni bárhol bár márcsak az a kérdés hogy a rakéta a müholdat vagy csak város ban lévö szuperportált nyirta ki?

-
munky
őstag
várom már, hogy kapjunk valami kis infómorzsát a harmadik epizódból.
-
Eroscd
csendes tag
A HL2 Alpha verzióban van egy pálya, ami már a Borealison játszódik.
-
munky
őstag
-
-
Eroscd
csendes tag
Half-Life 2: Episode Three will be the third and final installment in a series of episodic expansions of Half-Life 2, developed by Valve Corporation.[1] It is planned as the last episode in the currently planned story arc, although not necessarily the end of the Half-Life franchise.[2] According to Valve, plot details have not been finalized as of February 2008, and the game is also not expected to be released for some time.[3]

-
Eroscd
csendes tag
1-1 nap alatt megcsináltam az ep1-t és 2-t.
Most már nagyon várom az ep3-t.

-
Eroscd
csendes tag
Mikor jön már ki?? Mindjárt befejezem az ep2-t.
-
FRapper
csendes tag
Csak van egy kis kinézetbeli külömbség

-
törölt tag
És itt hol van bármiféle utalás a HL1-re?
Antlion-ok meg léteznek, magyarul hangyelesőknek hívják őket.
-
FRapper
csendes tag
[link] Az Irat közepe felé találjátok Gregori atya alat.
-
FRapper
csendes tag
Az anti lionok valoszinüleg a Xen röl jöterk mert én ugytudom nem él alatam egy pár milla antilion...Szoval a Xen röl jöttek

-
Bibby
addikt
Ééééééééééés végigjátszottam!

Minden egyes részt és kiegészítőt. HL2-t mikor régen végigtoltam akkor nem volt hozzá episode, most azokkal együtt még jobb volt. Még mindig a legjobb játék számomra.

Egyébként ha a headcrabek ilyen xen-i vadállatok, akkor az ant lion-ok is azok?
-
FRapper
csendes tag
Dr. Kleiner szerepe is megnő a játékban: ő vezeti az evakuálást az eddig Breen-t mutató képernyőkön. G-Man teljesen kimaradt, leszámítva a sztori elejét, ahol izgatottam veszi észre, hogy az események kicsúsztak a kezei közül. Breen szintén csak egy pillanatra bukkan fel. Bár egyesek esküdni mernének rá, hogy a combine-ok, hűséges szolgájukat kimentve, valami úton-módon beépítették Breen tudatát abba a combine testbe, amelyikkel a Citadellában találkozhatunk ebben a részben... Talán a későbbi részekből ez is kiderül.
ara a fehér bigyora gondol? de anan ojan hangja van min azoknak amik a végén jönek ki a black mesábol mikor a vonaton vagyuk szerintem ugyan az . ez hülyeség Komentárokat várok. -
FRapper
csendes tag
Ha meg mondjátok hogy kell linkelni belinkelem......

-
FRapper
csendes tag
Ugyértem a terv meg volt de mégsem került bele. Forás: http://half-life.gportal.hu/gindex.php?prt=34831&pg=14352845&pmid=12099927&pg=14352845
-
FRapper
csendes tag
Odessa Cubbage
A tengerparti lázadók vezére eredetileg egy gépész lett volna a jégbe fagyott Borealis hajón, Odell néven. DE amikor a hajót kiírták a sztoriból, ez a karakter is megváltozott. Hosszú hányattatás után kapta meg végleges formáját. Ez találtam szerintem érdekes hogy a Bonrealis már a HL1 ben is meglett volna....
-
dangerzone
addikt
válasz
raskolnikoff
üzenetére
A crysis-t csak a grafika mellett említettem, hogy az a grafika mérvadó manapság.
Meg jó játék az, legjobb amivel eddig játszottam sztem. Csak picit majd modernizálhatnának egy pár dolgot.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
csak nekem az a krízis ahogy jött úgy ment is...még így a sok hangyász-szarsággal is überjáték a HL...és a többi valve játék is...
-
dangerzone
addikt
-
tdd587
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Csak mire megjelenik másfél év múlva... de a hangulat az biztos visz majd mindent.
Egyébként mivel ezek a fejrákok vadállatoknak minősülnek, igazán felléphetnének az állatvédők, hogy nem szép dolog pajszerral széttrancsírozni őket... de élvezetes.
-
dangerzone
addikt
Jah, volt benne ilyen, hogy a társulás kilőtte őket a civilekre. Hát aranyos kis állatok, csak aztán rámásznak a fejedre, aztán jaj neked. Szóval az elnyomó hatalomnak jól jöttek, hogy terrorizálja a lakosságot.

Nagyon jó kis játék, teszik a felépített világ. Jól jönne már egy episode 3. Ami hosszabb is lehetne,mint az eddigiek .

-
tdd587
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Köszi, végre megvan: ezek ilyen aranyos rágcsálók, amik kószálnak és gyűjtögető életmódot folytatnak...
Kár, azt hittem van bennük valami szándékosság, hiszen rakétákkal is terjesztették őket (vagy legalábbis rémlik valami.)
-
tdd587
őstag
Elolvastam megint pár fórumot (G-man tiszta), de még mindig nem derült ki, hogy mik ezek a headcrabek, ki küldi őket (combine-ok azzal bombázzák a vidéket?) és miért jó zombinak lenni.
Valaki?
-
tdd587
őstag
Bioshock done, csak nincs kedvem újrarakni a gépet... na majd csak ráveszem magam valahogy... vagy elsőre STALKER lesz belőle. Bár nem tudom, hogy az a Half-life világához képest értelmes időtöltés-e vagy sem.
-
tdd587
őstag
-
tdd587
őstag
válasz
üzenetére
A képek alapján (+youtube videók) ez elé már nem fogok leülni 2008-ban. Stratégiai játékot a minap is futtattam DOSbox-ban, ott nem zavart a megjelenítés, de azért FPS-nél nem mindegy.
Ezekről az idegenekről megtudtam elég sok mindent, meg a combine népségről is, már csak azt nem értem, hogy
- ki és miért küldi a headcreab-eket, és egyáltalán mire jók ezek a zombik???
- ez a fickó kicsoda az x-aktákból és mit akar? -
törölt tag
Nincs bizony. Meg lehet venni külön. Viszont a teljes előtörténetet nem játszod végig benne, ahhoz végig kell játszanod az Opposing Force és a Blue Shift nevezetű kiegészítőket is. (Ezek sosem kerültek átírásra Source-ra.) Half-Life 1 Anthology
Illetve ha teljes élményt akar az amber, akkor meg kell várnia a Decay PC-s átiratát is.
-
tdd587
őstag
válasz
üzenetére
Akármi is az igazság, már alig várom, hogy kipróbálhassam. Bár most éppen teljes hátraarcot vett a történet a bioshock-ban, pont amikor kezdett volna leülni. Nem kicsit lepődtem meg...
Ez a Half-Life: Source nincs benne az Orange Box-ban, ehhez hogyan lehet hozzáférni? Lehet azzal kellene kezdenem az ismerkedést, mert a másodikat láttam csak, amihez komolyan utána kellett olvasni, hogy wtf ez a város, meg a katonák, meg az űrlények, meg a zombik, meg minden...
-
törölt tag
A HDR-t bekapcsolni simán be lehet a játék menüjében... Szóval elég kamuszagú a fele. Textúrákat és shaderkódokat mindenképpen újra kellett írni. Főleg, hogy az EP1 és EP2 lényegében tokkal vonóval HDR, szóval ott nem volt mit bütykölni...
A 2GiB-os téma meg egy dolgot jelent: igénytelenül csinálták az egészet. Az EP2 HDR-rel és nagy megjelenített nyílt terekkel együtt kisebb hw igényű, mint az alap HL2. A Valve-nél ugyanis optimalizálnak is, ezért is készül náluk minden ennyi ideig. Az alap HL2-t játszottam A64 3500+, 512MiB RAM és X300SE társaságában. 1024x768, 2xAA, 8xAF mellett sem szaggatott. És még jól is nézett ki...
HL1 át lett írva Source-ra, úgy hívják Half-Life: Source (röviden HL:S), ahogy a Counter-Strike is így járt, ez lett a Counter-Strike: Source, közkedvelt nevén CS:S. Mondjuk a textúrákon nem változtattak, de a folyadékok shaderalapú megjelenítést kaptak.
-
tdd587
őstag
válasz
üzenetére
Még nem próbáltam ki, mivel volt itt valami tört steam-es progy a gépen és mivel itt figyel az eredeti Orange Box mellettem, nem kockáztatom, hogy kivágjon a steam és kuka legyen. Szóval újrahúzom a gépet és megnézem, amint kivégeztem a Bioshock-ot.
A readme szerint a fő változás, hogy a textúrákat brutálisra cserélték az összes részben, pár szereplőt újramodelleztek, ez így hihetőnek tűnik. A térképeken elvileg növelték a tereptárgyak számát (a képek alapján). A HDR-t bekapcsolták, pontosan nem értem ez mit jelent, mivel ez nem csak annyi, hogy egy ini file-ban hdr=on, hanem ehhez is bütykölni kell a pályákon. Ezzel nyílván jelentősen nőtt a gépigény is. Azt írják x64 alatt érdemes nézegetni, különben fagyogat a 2GB-os mem korlát miatt. Biztos így sem egy crysis, de szerintem itt sokak mennének a boltba, ha mondjuk a HL1-et újracsinálnánk a source motor alatt. Pl. én, mert én annak idején nem játszottam vele és a történetet a netről kellett összevadásznom, hogy mit is csinálunk city 17-ben.
A játékszabályokba nem tudom mennyire nyúltak bele.
De ezt az egészet én mind csak olvastam, meg megnéztem a csomó képet, azért jött a kérdés, hogy mi ez... áldás vagy átok?
-
törölt tag
Jól értem, hogy ez azt mondaná, hogy az "OrangeBox motort" (sic) rakták a HL2 és EP1 alá? Csak mert ez baromság. Mind a három ugyan azt a motort használja (Source), ami egy példányban kerül a gépre. Szóval amennyiben a fejlesztések nem kívánnak beavatkozást a textúrákba és egyebekbe (mint pl a HDR), akkor azok bizony megjelentek az alap HL2-ben is. Ahogy meg is jelentek, érezhetően változott az EP1 kijövetele után a HL2 gépigénye is (nőtt), ahogy az EP2 után megint (csökkent).
-
tdd587
őstag
És erről mi a véleményetek?
Én még nem játszottam végig az EP1-et és EP2-t sem, így arra gondoltam, hogy akkor már elkezdem az elejéről, mert 3 év hosszú idő...
A srácok a képek alapján nagyon durván tuningoltak. Ha nem szúrták el a hangulatát (a zombik pl. furán néznek ki, bár végülis mitől lenne friss a vér rajtuk...), akkor esetleg egy újrajátszást mindenkinek megér a crysis-on megedzett vasunknak... amíg végül 2009 decemberében kijön a HL3 xbox-ra és ps3-ra...
A csajszit mondjuk nem nagyon értem, hogy akkor hogyan is néz ki, mert szinte minden screenshot-on máshogy. Még az arca is változatos, nem beszélve a gömbölyű (immár has)pólójáról... vagy verzióról verzióra mást csináltak belőle? Végülis mindegy, ha egységes a design... (illetve nem mindegy, ha feleségül kell venni a harmadik részben... hmmm, lehet a HL3-ban gyereket kell nevelni és valójában a Sims3-hoz lesz csak egy add on???)
Végül szerintem nem ártott volna, ha a Valve adja ki feltúrbózva a korábbi részeket, ha már Orange Box néven összecsomagol mindent egybe.
-
west
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
gondolom nem irnak uj motort.a penz meg kitart meg1darabig

-
Kupai
csendes tag
Csá!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az Episode three-ről beszélsz
Mert én is várom a befejező részt
Az jó lene ha deceberben jönne ki a ep3

-
remington2
senior tag
Nekem bejött nagyon a HL2+EP1+EP2 sorozat, de csak most játszottam végig, és ez megadta nekem azt a luxust, hogy nem kellett gutaütést kapnom sem a sima, sem az ep1 vége kapcsán (így csak egyszer vágott meg, az ep2 végén
). Amikor a HL2 véget ért, rögtön folytattam az EP1el, majd az ep2-vel. Sajnálom azt a sok szerencsétlen fant, akik, meglátva a hl2 végén "kimerevedő" időt, elkezdték a fejüket a falba verni, majd ugyanezt megtehették a rövidebb, kevesebb történeti elemet tartalmazó ep1 kapcsán is, várva szinte mindkettőre másfél évet.
Nagyon idegesítő ez a a cliffhangeres befejezés, amit a valve erőltet, másfél-kétévente megjelenő cuccoknál. Filmsorozatoknál kevesebbet kell várni, ott még elviselhető, de ez nem játék így
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
Tomaaasz
üzenetére
Jójó elhamarkodott kijelentés volt!
[U]
Egy villám interjú látott napvilágot Doug Lombardi-val, aki ugyan semmi biztosait nem árult el a témával kapcsolatban, de az már szinte biztos, hogy a Half-Life 2 befejező részének az Episode 3-nak a megjelenésével nem kell végleg szögre akasztanunk a pajszert. Az, hogy mire is gondolta a Valve örök interjú alanya azt szerintem mindenki kitalálhatta bizony Half-Life 3, egy új teljes játék menettel bíró HL, az hogy ez igaz vagy nem arról a jövőév eleje felé az EP3 megjelenésével magunk is megbizonyosodhatunk. Az Epidose 3-ról a következőket nyilatkozta Doug Lombardi:„A Half-life+3 egyelőre csal spekuláció, mi hivatalosan csak a Half-Life2: Episode 3-at jelentettük be és azt mondtuk, hogy nem ez lesz az utolsó Half-Life játák. Az a tény igaz, hogy az Episode 3 az utolsó fejezete lesz a jelenleg futó Half-Life szorinak, azonban maga az alap történet korántsem az utolsó perceit éli.”[/U]
Bocs, a duplázásért!
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
"2006-ban újra örülhettek a HL rajongók, megjelent HL2: Episode One, az első kiegészítés a játékhoz. Önmagában egy igen rövid folytatás lett, de ígéretet kaptak a halandó gémerek a gyártótól, hogy hamarosan érkezik az Episode Two és a Three is. A három epizód majd együtt alkotja a HL3-at."
-
mad1
veterán
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
jah szerintem ez elhamarkodott kijelentes.meg a hl2 sem fejezodott be.akkor meg honnan tudja hogy nem lesz 3.linket dobhatna a forumba nem?
-
Tomaaasz
aktív tag
Gyerekek! Nem lesz Half-life 3! Ezek az epizódok a bejefezések! Nem lesz új motor se!
-
okros1
csendes tag
én nekem olyan információim vannak miszerint az ep3 fejlesztése már javában folyik és a bejelentését nyárra tervezik és a megjelenés novemberre tehető az ep3 tesztelése jelenleg is folyik. egy srác egy fórumon mondta h aki tesztelő az megkapta az ep3 (decemberben) teszt verzióját steamon és értékelnie kell azt

-
Fáraó
őstag
Végülis sztem látványilag elég jól döcög még a Source -csak azok a csúnya házfalak ne lennének itt-ott. Csak játékélménnyel pakolják már meg. HL2-t végignyomtam vagy 10X, EP1-t vagy 3X, de a EP2-t csak 1X. Nekem nem jött be az utolsó nagy epikus csata. Ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Eladó egy adata 32gb 3200Mhz laptop ddr4 ram
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De hát csak igy lehet kaszálni belölle a legtöbb pénzt

csak a portalt