- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- A Suzuki SX4 S-Cross fedélzeti rendszere
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Íme, a Samsung válasza a hajlítható iPhone-ra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Visszatérhet a csepp notch és a 90 Hz
- Készül a 200 megapixeles iPhone
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Bőséges válasz a hosszú kérdésre, de szerintem sok olyat is beleírtál, amit előre tisztáztam, hogy már tudom és akár most is is így van a gépemen (vagy annyit írtam róla, hogy lenne mit, de nem akarok túl sokat írni egy hsz-be).

- fixen integrálva van a kernelbe a ZFS modul (amúgy is így szeretem, illetve előregondolkodtam)
- A HDD-ken már most is RAID-Z1 dolgozik, így nyilván olvasgattam róla általánosságban. Ahogy írtam is, többféle WiKi-ből és FAQ-ból ollóztam össze, amit a ZFS-ről tudok, de azt hiszem tudok is már róla mindent, amit RAID-Z1 és adattárolás tekintetében szerettem volna.
- A beépített kernel command line GPT PARTUUID alapján mount-olja a root-ot, ami így elvileg független a filrendszertől (és sok mástól is)Egyedül arról van kételyem, hogy ha most mindent így hagyok, és csak a filrendszert cserélem le, akkor azonnal működik tovább, vagy mást is módosítanom kell, illetve hogy működhet-e egyáltalán initramfs nélküli EFI stub kernellel a ZFS root-os boot-olás. Mert ahogy te is írod, csak GRUB2 + initramfs leírásokat találtam. Tehát nem tudom, hogy maga a kernel képes-e mount-olni a root-ot PARTID alapján, ha az ZFS, vagy ilyenkor kötelező az initramfs, ami végignézi a zpool-okat és kiválasztja közülük a root-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Apple asztali gépek
- Telekom mobilszolgáltatások
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Játékok (Márc 26. UP!) Olvass...
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest