Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kaci84

    őstag

    válasz st6969 #25045 üzenetére

    "Békéltetőhöz úgysem viszem egy posta költség miatt (ami egyébként 2900Ft-omba került), bíróságra meg pláne nem (se időm, se pénzem erre)."

    Erre válaszoltam. (Mondjuk a Békéltető valóban felesleges kör.)

    "Nem attól fog ez változni, hogy én meg te és Lackooo84, meg még páran megvívjuk a harcunkat "

    Hát akkor mégis mi a fitty fenétől változna? Ha te meg Jóska meg Pista meg én is elmegyünk Bíróságra és leírjuk különböző fórumomba, hogy sikerült nyerni és esetleg megoldódott a problémánk vagy kártalanítva lettünk és leírjuk, hogy nem is volt vészes akkor többen felbátorodnak. Aztán az ilyen cégek majd rájönnek, hogy nem valami gazdaságos 2-3e Ft-ért bíróságra járni ügyvédet meg eljárási költséget, büntetést fizetni és akkor elkezdenek leszokni róla.
    Nem azt mondom, hogy kétes ügy esetén valaki kockáztasson. Ha viszont egyértelmű az ügy nem is kerülne sokba. A költségeket a vesztes állja, munkahelyről kötelesek elengedni. Ügyvéd nélkül is el lehet menni és a per is elindul. Nem is kerül nagy pénzbe.
    Amúgy az egyértelmű ügyekbe el se fog jutni a Bíróságig. Már a közjegyzői fizetési meghagyásnál fizetni fognak, mert ha perré alakul és ott tudják, hogy veszíteni fognak és az jóval többe fog kerülni.

    Van némi tapasztalatom, voltam Bíróságon. Távközlési cég számlázott jogtalanul, majd egy behajtó cég akarta bezsebelni. Ellentmondtam a fizetési meghagyásnak. Leírtam a jogtalanságokat. Még az ellenkeresetben küzdött az ügyvéd, de végül a tárgyalásra nem jöttek el. Így kértem az eljárás megszüntetését. Egyébként egy hölgy meghatalmazottjaként mentem el, akinek szintén "nem volt ideje és pénze ilyesmire" és inkább fizetett volna. Végül neki semmit sem kellett fizetni és a igazolható költségek is térítve lettek.

    Igenis azt mondom aki csak teheti lépjen ki a komfort zónájából és harcolja ki az igazát!

Új hozzászólás Aktív témák