Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte #15329 üzenetére
Azt nem írtam, hogy ez nem a 95W-os példány, hanem sima 150W-os asztali GPU-t raktak szabvány MXM3B nyákra, de még kiforratlan a szoftver hozzá, pár hónapja létezik csak. Amennyiben menne vele az asztali driver, úgy sokat javulna az AMD mobil fronton is, de ez a modderek és a fanatikusok eredménye lenne, ha egyáltalán összejön.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte #15326 üzenetére
Annyit azért megjegyeznék, hogy egy kínai cég 2000 jüanért árul szabvány MXM3-as RX 480-at itt, ami ár alapján versenyezhetne a GTX 1060-al, ha normális driver lenne hozzá. Bár a Polaris kártyák sem támogatják már az LVDS kijelzőket (ahogy a Pascal kártyák sem), tehát moddolás után működhetnének csak.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte #15322 üzenetére
Pedig neked is érdeked lenne, hogy legyen AMD procis gamer noti az ASUS ROG STRIX GL702 típus mellett. Egyrészt végre nem lenne monopol helyzet, másrészt fejleszthető később a proci. Gyanítom az Asus kap később konkurenciát Clevo és MSI notik formájában, ha jól fog fogyni a noti.
-
DVlad
őstag
válasz
Muerte #15290 üzenetére
Olyan fogalom, hogy túl jó/túl sok hűtés, nem létezik a számítógépeknél, elektronikai készülékeknél, a szakzsargon szerint sem. Pláne nem egy összepasszírozott számítógépnél (pl.: notebook).
Urak!
Erre (#15279) DVlad senkinek nincs rálátása, tapasztalata vele kapcsolatban? Ajánlott gép ebben a konfigurációban, vagy bárhogyan ez a széria?
Előre is köszönöm! -
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #15285 üzenetére
Igen, tudom. Csak xtu-val fogom csinálni. Már próbálkoztam vele, sajna -0,1 V már sok neki. Majd még megyek lentebb, ha lesz egy kis időm, bár ez alatt már olyan sok extra hőmérsékletcsökkenésre nem számítok. Pedig jó lenne a GTA V alatti hőfokokat 70 körül tartani.
A vga csavarlazítás nem okozott hőmérsékletemelkedést, köszi a tippet. -
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #15244 üzenetére
Az optimus-ost. Mondjuk elég régi driverem van (353-as), de ez biztos nem gond, eddig nem volt az. De mondom, nem volt semmi gond még tegnap este. Sőt, ma reggel sem. Felraktam az xtu-t (akartam egy kis undervolt-ot a procinak, csak kíváncsiságból, melegedéssel nincs gondom), az kért egy restartot, ekkor láttam, hogy valami frissítést is fel akar rakni a win (csak frissítés és újraindítási lehetőség volt, sima restart-ot nem engedett), ráböktem, aztán azóta nem megy a dvga.
Most kivettem, újrapasztáztam a 970m-et (fú, az általad rárakott paszta volt rajta, kissé gyurmás volt már, meg olyan büdi volt, azt nem tudom az mitől volt), beraktam, most megy a gép megint. De még mindig csak az igp-t használja ez a mocsok játék alatt...
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #15242 üzenetére
Hát, remélem, csak ennyi a gondom...de az az érdekes, hogy a driver nem tűnt el, meg semmi, csak nem váltott át. Megcsináltam, amit írtál, a gfx váltásra kért egy restartot és azóta csak a 8 csipogás. Most kivettem a 970m-et, és láss csodát, bejött a kép, most is az AW-men írok (az előző a telefonomról ment). Na most visszapakolom a vga-t, meglátom, mi lészen. Szeretnék váltani, de nem egy extra 100-as bukóval, szóval nyugodtan maradjon csak életben a dvga-m is.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #15239 üzenetére
Na, most már a játékoknál is ez van. Tegnap még semmi baja nem volt, mi a franc lelte ezt a fost? Jött valami update a win-hez, talán az okozhatja? Vagy az xtu, amit szintén ma délután raktam fel? Más nem változott tegnap óta.
Most futok egy kört azzal, amit írtál, aztán ha nem megy, akkor kivágom a wint a picsába. De legalább a proci stabil -0,08 V alulfesszel. -
-
válasz
Muerte #15212 üzenetére
Igen, thread count-nál négyet állítottam (anny is volt default), írta is a logban, hogy thread 1, thread 2, thread 3, thread 4, majd ismétlés.
Most futtattam párhuzamosan egy Prime 1024M-et és Unigine heaven-t (nem tudom illik-e ilyet
) (DX11, high quality, Tessalation normal, 3D/Multi monitor off, AA 2x, FullHD, full screen, vsync on), megint csak a maximumokat írom, CPU esetében 73 fok, míg GPU-nál 71 °C. Addig ment a stressz teszt, amíg a Prime tartott.
Azért rendesen megugrottak az értékek így, hogy a kettő párhuzamosan futott, de ez még bőven az elfogadható kategória szerintem.
-
válasz
Muerte #15197 üzenetére
Akkor dGPU UV-t hanyagolom, se tudásom, se kedvem nincs beleásni magam ebbe a dologba. Bízom akkor abban, h a CPU hőmérséklet csökkenése valamelyest hatással lesz a GPU-ra is. Nem mintha a ~80 °C körüli érték sok lenne, sőt ahogy mondani szokták üzemi hőmérséklet.
De ha teljesítményvesztés nélkül lehet csökkenteni a hőfokokat, akkor miért ne.
-
echterion
nagyúr
-
válasz
Muerte #15192 üzenetére
Hmmm... XTU-vel eddig -125mV-nál járok a processzornál, eGPU esetében -100mV, dGPU-t Nvidia inspectorral próbáltam UV-olni, de nem menti az értéket sajnos. Naponta csökkentgetek 10 mV-ot, nyomok egy stressz testet programom belül, meg a mindennapi felhasználás. (i5-6300HQ, GTX960M 4GB)
-
Hubba12
senior tag
válasz
Muerte #15184 üzenetére
Köszönöm hasznos volt
Nagyon tetszik az asus sajnálnám nem azt venni. De eddig úgy néz ki bőven lehet kapni jóval olcsóbban olyat ami ugyan azt tudja. Bocsánat a dupláért le járt a szerkesztés:/ Magyarországon ez volt a legolcsóbb asus amiket ti küldtetek alien xmg 200 ezerel kevesebbe kerül.
-
válasz
Muerte #15158 üzenetére
Ezt jó volt elolvasni. Amint megoldom a driver módosítást, talán még ebben az életben, rögtön nyomok pár pontszámot. Talán holnap.
(#15159) echterion: Tegnap több mint 2 órát reszeltem a bordát a kártyához. Annyira megviselt ez a művelet, hogy mikor befejeztem rögtön rendeltem egy új hűtőszettet az USA-ból.
Kitudja talán azt majd a 2060-hoz reszelem.
Akitől én vásároltam kártyát szerintem elég megbízható, 100%-os értékelés, sőt felajánlotta a segítségét a beüzemelés terén.
-
petterinho83
csendes tag
válasz
Muerte #15141 üzenetére
utólag nagyon örülök, de azért 3 hónapja van náluk a laptop az USA-ban és elég frusztrált voltam már végén...
Ha itthon lett volna tuti bemegyek rendet tenni
Remélem bírni fogja sokáig. Nem tervezem túlhajtani, illetve kérek pasztázást és hűtőpaddal fogom használni. Majd megírom mennyire melegszik.
-
válasz
Muerte #15047 üzenetére
Nem mindenki játszik a legújabb játékokkal és nem igényli a full beállításokat sem.Ezt is érdemes nézni.
Az a gép a maga kategóriájában még igenis ott van a szeren.Ilyen engedménnyel meg pláne.
Nekem is az új gépbe 256 GB SSD-t adtak,gyakorlatilag 5 játékkal tele is van-de az mind régebbi,mert ezeket szeretem. -
válasz
Muerte #15044 üzenetére
A felsoroltakat nekem mind sikerült futtatnom fullhd mellett akadás nélkül, de azért értelek. A DOOM -ot azért emeltem ki, mert nemrég sokat nyomtam olyan közepes alatti beállítás mellett és volt az több is mint 25fps. De a jövő szempontjából az a kártya már tényleg kevés. És remélem a jövő hét közepétől már én sem ilyen erőművön fogok erőlködni.
-
Roland3535
csendes tag
válasz
Muerte #14882 üzenetére
Oké, akkor szerintem az lesz.
17"os helios 300-hoz, amúgy a konfigja elég brutál (i7 7700hq,16gb ram,1060m 6gb , 512 ssd m.2, 1tb winyo ips paneles) és jó áron is jutottam hozzá, bár a hűtés az tényleg nem a legjobb, de majd kb egy fél év múlva újra pasztáztatom valami jó pasztával ami számit ilyen 10-20 fokot.
-
Roland3535
csendes tag
válasz
Muerte #14863 üzenetére
Igen van gond a hűtéssel már mértem olyan 80 fok körül szokott mozogni massziv játéknal . A pasztázásról már sokat olvastam , de azt majd csak később mert az elvileg garivesztéssel jár. Most is van alatta egy hűtő cska kicsi egy 15,6 logic huto van alatta de csak a megemelés miatt kb. Az a Cooler amit ajánlottál az tetszett a mozgathato ventik miatt , már csak az a kérdésem hogy 17" os a laptopra is jó?!
Én most néztem a CoolerMaster U3mat jobbnak találom ott 3 venti is van és szélesebb szerintem jobb az a 17" os laptopokhoz: [link]
-
Medocsabi
addikt
válasz
Muerte #14863 üzenetére
A tanácsodra pont ilyen hűtőt használok.Lenovo 700ashoz kellett,nyertem vele 5-10 fokot,de pl a mostani dell 7559esemhez tök fölösleges. Nincs különbség,mert a gépnek nagyon jó alapból is a hűtése(sajnálom is hogy nem egy combosabb i7 van benne,simán elbírná).Arra azért jó hogy nem az ágyneműről szívja a port a gép,meg ha nem is hűt pluszban semmit,azért nem árt neki ha egy kis huzatot kap pl a memória is.
-
válasz
Muerte #14847 üzenetére
Van még valami csak nehéz elmondani. A feladó is jelzett akkor lehet újból megvenni az árút. Visszament az árú, pénz visszautal, csak így működött már a dolog. Úgy érzem kötelességem tőle vásárolnom, mivel az én hibám miatt nem valósult meg. Gondolom a postát is ő állta. Sőt arról nem beszélve, gondolom legalább 5 évet elvettem az életéből. 2 kártya közül választhattam, ahogy néztem. 870 vagy 980. Korábban 970-es is volt neki, de azt most nem láttam, talán megvették. Muszáj volt választanom, döntenem, így esett erre a választás nehéz mérlegelés után. Mondanám nem volt tökéletes választásom.
(#14851) Muerte75: Tudom ezt már kitárgyaltuk, de ha már így alakult mert van ilyen, ha vigyázok talán nem fog behalni a gépem. Nem ettől a megmondótól vásároltam, ez túl drága nekem.
-
válasz
Muerte #14843 üzenetére
Tanulmányozom. Ebben az esetben, mint fentebb írtam veszek hozzá egy új laptopot. Olyat amiben nincs hdd, ram, cpu, gpu...vannak ilyenek. És addig amíg ez nem történik meg, kegyetlenül le fogom szabályozni az órajeleket. Mindenre lehet megoldás. Jelenleg újonnan ez tűnik a legjobb vételnek. Akkor később ha lesz olyan amit érdemesnek találok megosztani veletek megteszem, csak akkor. Panaszkodni nem fogok. Köszi a linkeket.
(#14844) echterion: Igen, kicsit én is így vagyok vele, de mivel most lett egy kis zsém, meg hiányzik a fejlesztés izgalma, így lépek valamit.
-
Medocsabi
addikt
válasz
Muerte #14784 üzenetére
Tesóm kb ilyennel tolja, keményen a Warcraft 3-at!
(mondjuk a mostani gépét a cégtől kapta,ajándék lónak meg ne nézze a fogát )
teszem hozzá Én is elkezdtem W3azni,akkora retró feeling hogy az nemigaz!És online simán találok ellenfelet.Jöhetne már valami faja Warcraft game. -
válasz
Muerte #14579 üzenetére
Igen, de bizonyítani tudom hogy az enyém. A számlán ott a helytelen cím, látják mi a helyzet, az van a csomagon is. Az eladó tudja hogy rossz a cím, már az elején tudattam vele. A postás ügyfélszolgálatos szerint csak be kellene menni-e a postára címet módosítani, és már küldenék a csomagot. Én ezt a helyzetet nem tudom elfogadni. Mindenki a másikra mutogat én meg kapjam be.
-
Balázzs
senior tag
válasz
Muerte #14499 üzenetére
Akkor lehet elírták, mert volt nemrég egy akció, gondolom kiszórták a régebbi procikat.
Köszi, hogy szóltál, de tudom, hogy egyből újra kell pasztázni, ha normálisan akarom használni, nem is értem egy ekkora cég miért spórol pár dolláros tételen. Legalább legyen opcionális, mint más oldalaknál már megtalálható ez az opció.
Darth_Revan: én nem is akarok nekiállni, majd a szakemberek.
-
Balázzs
senior tag
válasz
Muerte #14496 üzenetére
De igenis láttam FHD AW-t 1070-el, csak korábbi I7 procival, ha jól emlékszem 6700-al.
MSI és ASUS garija bonyolultabb, pláne ha otthon vagyok és ami még ráadás, hogy kaptam Dell-től ajándékba
egy vindicator 2.0 backpack-et, na most abban hogyan nézne ki egy MSI/Asus lapos?ok, ez utóbbi vicc volt, most az AW a szimpi, de ha nem jön össze akkor MSI lesz, táskát pedig eladom
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Muerte #14481 üzenetére
FHD+G-Sync+120 Hz opciót TN terén (5ms) MSI , IPS terén (25ms) pedig az Asus monopolizálta
Más gyártónál (Dell, Clevo, Gigabyte, stb) 120 Hz-es panelből csak QHD van hivatalosan
(Nem hivatalosan pedig Eurocom Clevo-ba be tudja építeni a panelt amit az Asus használ, viszont G-Syncet ők nem tudnak biztosítani hozzá)
Szóval ha FHD+G-Sync+120 Hz kell, akkor attól függően, hogy mi a fontosabb (szín vagy képfrissítés) MSI vagy Asus.
-
Balázzs
senior tag
-
Dhampir
félisten
válasz
Muerte #14456 üzenetére
No igen, mint a "hibátlan" Intel Skylake/Kaby Lake procik.
(#14452) Medocsabi
Értem, köszi.
(#14455) Medocsabi
A Lenovo embere vajon mit mond a tervezett IdeaPad szervizváltásról? Az utóbbi két évben minden nyáron felröppent a híre, de még mindig nem valósult meg a csere. Lehetséges, hogy nem is fog?
-
Djatis
senior tag
válasz
Muerte #14411 üzenetére
Az a baj, hogy nem számít a hőfok! ha max mhz-n van a gpu akkor friss hideg bekacsolás után is dob kifelé az uniengine, de a 3-4óra gears of war meg simán megy fix 85fok gpu-val!
A vga ramokat teszteltem progival KillHates javaslatára, de majd holnap újra beszélek vele és meglátogatom a géppel.
Am ő pasztázta újra Thermal Grizzlivel. -
Djatis
senior tag
válasz
Muerte #14391 üzenetére
330watt a táp beszéltem is KillHatesel mondta, hogy most sok Aliennek is szar volt a tápja (nem adja le a kellő teljesítményt).
Ő javasolta, hogy első körben kérdezzek itt körbe hátha van valakinek Msi laposa ilyen töltővel de majd elmegyek hozzá és megnézzük mit lehet tenni.
A vicces az az, hogy a gyári tuning programmal ha leveszek 100-150mhz-et a gpu-ból akkor 24órán kersztül tudnék Gears of War 4-ezni Ultra beállítással 4k felbontással.
Ugyan ezzel az opcióval a Battlefield 1 vagy a SWattelfront x idő után kidob!
Jah és ilyenkor a gpu z pwr-t jelez.
Egyébként ezekben a Clevo gépekben boost-olva 1860mhz-n megy gyárilag a 1080 és 5005mhz a ram! -
kreten67
senior tag
válasz
Muerte #14302 üzenetére
Ja,szerintem is a m17x R2-be a 8970M nem megoldható,mert az egy ritka forrófejű vga és nem hinném,hogy normális módon megoldható lenne a hűtés-barkács.
Vagy szétfaragja a 18-as hűtőt,de akkor kb ott jár mintha maradt volna az eredeti,vagy szerkezetileg szétfarag a gépház,de nem kicsit. Anno én is egy 18-as hűtőt faragtam bele úgy,hogy a gépházat is vagdostam,de nem lett valami sikeres a barkács. -
spanglee001
addikt
válasz
Muerte #14116 üzenetére
azért az alphacool-t sem zárnám ki, ha az ár nem számít.
napokba nézegettem én is ezt a predator x21et, nekem tetszik, azthittem 17kilós
videóban láttam mérlegen, de az nem kiló volt
aztán utanájarva talán 7-8 kiló, még az sem érdekelt volna, a gurulós bőröndje miatt, de amikor azt a szerencsétlen ips panelt megláttam
ez sem az én gépem lesz. na majd találok egy nekem valót
de lassan gondolkodok egy mini itx gépen aztán beviszem melóhelyre itthonra meg megmarad a lapos olcsóbban is kijövök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged