- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
cintula187
addikt
válasz
vzsolo2225 #9399 üzenetére
Jelentem így müködik emiatt nem fogok már zargatni senkit sem
Azért nem volt ez evidens mert pl md-11 nél mindent magától beteker -
cintula187
addikt
válasz
vzsolo2225 #9399 üzenetére
-
cintula187
addikt
válasz
Cypresss #9360 üzenetére
Az a baj,hogy mire anno megtanultam amikor elkezdtem FSX-ezni az md-11 volt a legelső nem default gép amit próbáltam. Aztán bejött a képbe a 747 és arra hajtottam rá. Most megtetszett a 737 és azon próbálom csiszolni a tudásom, persze mindegyik PMDG szinten hogy minél-jobban real legyen
Hálaégnek a jestream 4100 kimaradt. Tudom, hogy sokfelé próbálom vágni a fejszémet,de de ha egyszer mindegyik gépnek megvan a maga bája, nem tudok típusra specializálódott lenni. hehe
Aminek csak lehet itt olvasok még utána.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #9351 üzenetére
Köszönöm a többieknek is a tanácsokat. mÁr nem riaszt
-
cintula187
addikt
válasz
vzsolo2225 #9350 üzenetére
Köszönöm. Geryson neked is. Ki fogom próbálni köv. repüléskor.
Más. Jól gondolom eszerint, hogy cruise on hiába van marha hideg nem szükséges az anti ice, az csak a földön kell ha ott van fagy? -
cintula187
addikt
válasz
vzsolo2225 #9347 üzenetére
Jorus: Azt eddig sose állítgattam és most mondjuk auto failt irt ki és manualra állitva nem tudtam már állítani.
Engine bleed? mit mire kellett volna állítani? A kép már cruisingon készült
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Ismét 737ng kérdésem lenne. Felszállás után nem sokkal riasztás hangot kapok. Folyamatos szünni nem akaró hang. MAster caution világít,de nem találom, hogy mi a gond. Config rendben, üzemanyag van elég. A felső panel emígyen néz ki.
-
cintula187
addikt
Nálam extra gebasz lehet, mert cfg baszkurálással és 4gb patch el kifagy az fsx.
BTW ezt a game boostert hogy kéne használni mert amikor ment tizszer lassabban töltötte be a repteret az FSX.
-
cintula187
addikt
válasz
Cypresss #9330 üzenetére
Most épp melóban vagyok nem a fsx -es otthoni gépemnél a beállítást majd megnézem.
Tehát ha VOR -ba kapcsolok akkor nincs ILS glideslope adat. Ha áttekerem APP módba akkor meg EFIS hibát ír ki. Nem annyira gáz, mert a műhorizontoson ettől függetlenül mutatja az ILS-t csak fura.
-
cintula187
addikt
válasz
Cypresss #9327 üzenetére
Köszi kipróbálom majd a patchet.
Airac friss, 1203-as. Amúgy VOR -re tekerve nem ír ki hibát és a baloldali kijelzőn mutatja az ILS "adatokat", tehát hogy mennyire térek el tőle, de a szomszédoson már nem. APP -ra tekerve meg ugyebár ott van az EFIS hiba.
Mérföldekkel jobban tetszik mit az Ifly 737 -je pedig annyira az se volt rossz.
Megérte rá várni. -
cintula187
addikt
PMDG 737 kérdésem lenne. Approach közben EFIS disagree hibát jelez nekem a gépezet. Mit rontottam el?
Forumon ezt találtam: "This happens if you tune in a VOR but the EFIS selector is on APP or the other way around if you tune an ILS and the EFIS selector is on VOR."
-
cintula187
addikt
Everest ezt mérte.
-
cintula187
addikt
válasz
BigBlackDog #9322 üzenetére
Aidát leszedtem, de látom hasonló, mint az everest. Feltöltsem valahova a memoria riportot? mert nekem sok nem derül ki belőle.
-
cintula187
addikt
Semmi konkrét csak elgondolkodik és kifagy. A "régi" out of memory jelenség, pedig átírtam a cfg-t a highmem fix el.
Valamit beállítottam hogy cold and darkból induljon, de sehogysem tudom visszaállítani, hogy before taxi panel state -ből induljon. Az fmc PMDG setup ba se tudom beállítani
-
cintula187
addikt
Végre van alkalmam kipróbálni a PMDG 737 NGX-et is. Az Ifly hoz képest ez egy kezesbárány eddig. Igaz még csak iskolakört csináltam vele LHBP körűl, mert az első hosszabb úton máris kifagyott
A szokásos FSX hiba miatt.
-
cintula187
addikt
válasz
balage1989 #9282 üzenetére
-
cintula187
addikt
válasz
Korcsii #9027 üzenetére
Pontosan. Nem reális, hogy lesz. Már most betömte az űrt vagy be fogja még jobban a többi légitársaság a kiesett járatokra.
Az amúgy lehetséges, hogy pl. a Ryanair ha itteni HUB ot csinál (vagy másik fapados) akkor kvázi fapados/normál légitársasággá válik? Úgy értem lesz fedélzeti (ingyenes, repjegyben árban benne foglaltatott) ellátás vagy megszünik a poggyász felár. Bár erre nem sok reményt látni.
-
cintula187
addikt
De jóó. Erről az EMAS betonról még nem is hallottam.
-
cintula187
addikt
Érik az új fejezet a "légikatasztrófák" c. műsorba
-
cintula187
addikt
válasz
Geryson #8609 üzenetére
Nem vagyok most fsx közelben,de ott ronthatom valszeg el, hogy a Vnav tényleg benyomva maradt. Nem emlékszem már pontosan,de ha lehetséges hogy az APP-t benyomva a Vnav is bekapcsolva maradhat akkor itt lehet a gond. De az is lehet hogy app-t be se élesítettem és vnav maradt bekapcsolva. Ha ezek egyike se áll fenn a következő ilyen esetben, akkor leírom pontosan a körülményeket
-
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Ifly 737 gondom lenne. Mik lehetnek az okai annak, hogy leszállás közben hiába állítom be hogy tartson egy bizonyos magasságot ALT HLD -al mégis folytatja a süllyedést. Még úgyis ha pályairányon vagyok és látja az ILS-t
-
cintula187
addikt
Nagy a csönd. Mindenki tanul vagy épp A380-ason repül first classon?
-
cintula187
addikt
-
cintula187
addikt
Hali!
Hétfőn utaztam easyjettel PÁrizsba. Amíg gurultunk ki a 13R-re a gépnek csak a bal hajtóműve volt elindítva. Ez mennyire megengedett eljárás? Videót is tudok feltenni az esetről.
-
-
cintula187
addikt
A mocskos qrva életbe, hogy leszálláskor fagyott ki a Szingapur - Perth utam.
-
cintula187
addikt
válasz
GrooveHero #8147 üzenetére
Muszáj hát!!!!!
Mondom én nem tekergetek semmit. Tudom ha online repülnék és kapnám az ATC utasításokat akkor kéne....
Leírom priviben hogy kéne.
-
cintula187
addikt
válasz
GrooveHero #8145 üzenetére
-Be szoktad állitani a to/appr oldalon hogy, hány fokos fékszárnnyal/milyen sebességgel fogsz leszállni?
A süllyedéskor manuálisan a sratchpadbe gépelve írd át a sebességeket a waypointoknál.
-
cintula187
addikt
válasz
GrooveHero #8143 üzenetére
Ez az hogy a md-11 el sose volt ilyen gondom. Az egész úton hozzá se nyúlok a sebesség tekerőhöz, mindent az fmc ben programozok be neki, de az ő általa beírt sebességekkor se szokott gond lenni. Viszont!!! az ifly 737-ben ahogy mondod a süllyedéshez közeli ponton már leveszem 280-290 -re a sebit az FMCben.
Az mondjuk jó (de fura), hogy szinte minden waypointnál tudok manuálisan sebességet/magasságot variálni az FMCben. A PMDG-ben sokkal kevesebb pontnál. -
cintula187
addikt
válasz
GrooveHero #8140 üzenetére
Előfordul ilyen de akkor törlöm a pontot ami körül pörögne és LNAV kikapcs headinget állít és rátalál az útvonalra. Majd LNAV aktivál.
Mampa: szerintem az md-11 annyival egyszerűbb is mint a 737,hogy valahogy "fegyelmezettebben" viselkedik approach közben. Lehet ez a gép sajátossága,de jobban süllyed az MD-11 és ha SLAT után flaps 15-re állítom egyből elkezd süllyedni a sebessége szinte anélkül, hogy állás szöget állítana. A 737 meg hajlamos overspeedezni.
-
cintula187
addikt
válasz
GrooveHero #8131 üzenetére
Végre kijött FSX-re is. Köszi az infót.
A 737 ifly FMC-jében mit szeretnél még programozni a transition -ökön kívül?
-
cintula187
addikt
válasz
Geryson #8109 üzenetére
Majd adok képet forgalmasabb, nagyobb reptér approach oldaláról ott asszem simán a runways alatti résznél a számok előtt is voltak betük. Mindegy eddig még nem volt gond evvel nagyon csak nekem ez új volt.
Google most nem volt a barátom "ifly power source sound" -ra. Pár forumon írtak valamilyen "clicking soundot", de lehet az nem erre értették. Az ifly menüpont/style részében ilyen jellegű hangbeállitásra nincs opció.
Tényleg lehet másnál is hallani. Akkor én a tutorial videókban azért nem hallottam mert közben megy a tutorialos szövegelés
-
cintula187
addikt
Éssss ismét ifly kérdés
Cold&darkbol indula. Amint bekapcsolom a batteryt egy gyorsan "kerregő" hang megszólal és elkisér egészen az út végéig áramtalanitásig nem hallgat el. Tutorial videókban nem hallani :S
És hajtomüinditás után a batteryt lekapcsolva se halkul el.
-
cintula187
addikt
válasz
Geryson #8085 üzenetére
Eddig akármire nyomtam rávitt az ils sávra. Gondolom ez a PMDG gépeknél (meg sejtem a valóságban is) jelzett dolog hogy az a bizonyos STAR VOR,vagy ILS eljárást jelent. Majd csinálok róla képet. Elolvastam az Ifly meg pár smartcockpit.com -os dokumentumot is a 737 NG-ről de nem találtam erről infót bennük. Amúgy imádnivalóan jó gép lett szerintem
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #8078 üzenetére
Bocsánat nem MCDU hanem FMC
-
cintula187
addikt
Segítsenek az Urak!
Ifly 737-ben az MCDU arrivals oldalon számomra eddig nem ismert kifejezések vannak a kifutópályák előtt: pl."D23', "I23" "23". mik ezek a betük? PMDG-nél ilyenek nem voltak.
-
cintula187
addikt
válasz
Geryson #8035 üzenetére
Én lekopogom ezerszer, de amióta a 64 bit Win7 van fent nekem sem volt semmilyen memóriahibához hasonló textura, tereptárgy elmosódás, eltünés, függőleges csíkozódás (főleg) leszálláskor. Mondjuk nekem tuti nincs fent annyi kiegészítő, mint neked
PMDG gépeknél csinálta nekem is 99.99%-ban. Mondjuk beba**na,ha defaultoknál is lenne
Amúgy persze, hogy irreális, hogy külön gépet kell fenntartani az FS-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Crypto Trade
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kaposvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Swift PG27UCDM OLED gamer Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- i7-9700K + BeQuiet + 10 venti Stabil, halk, brutál erős gép!
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra homokkő színben, újszerű állapotban, hivatalos magyar garanciával
- Apple IPhone 15 Pro 128GB Natúr Titán
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest