- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD #24661 üzenetére
Ez ott volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD #24656 üzenetére
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal. EIST az csak a szorzó visszavételért felelős (Enchanted Intel Speed Step), a C-states-pedig a fesszel operál.
A zúgás/búgás megszüntetéséhez csak az utóbbit kell kilőni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Salvador20 #24654 üzenetére
Energiatakarékos feature. Ha nincs terhelés alatt a proci kilövi a gyorsítótárat (C3), majd ha nem kell kilövi a nem használ procimagot/magokat (C6).
Okoz ilyesfajta anomáliát, nekem is "visít" a gépem ha engedélyezve van. Kilőttem én is a fr@ncab, azóta semmi gondom nincs. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Salvador20 #24573 üzenetére
Alap volt neki.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sea Edge #23737 üzenetére
Elméletben jól is mutat de gyakorlati haszna nem sok. Legalábbis nekem nem tűnt fel a mikor 1,5 év után IDE-ről AHCI-ra raktam át.
De én ilyen notórius hiszem ha látom ember vagyok.Az 1600-as ramom is csak 1066MHz-en megy mert nem érzek különbséget a kettő sebessége között.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #23365 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
SpongyaBob #23172 üzenetére
Crucial M4
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Viperator #22416 üzenetére
Lődd ki nyugodtan, ha kevés a ram W7 alatt úgy is kiírja és akkor max visszakapcsolod.
Dob egy üzenetet, hogy kevés a szabad memóri és zárj be néhány alkalmazást.Nekem 4GB rammal W7 64bit-el nem volt kevés, pedig játsuzottam is kikapcsolt vmem-el. És nem is passziánszot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD #22327 üzenetére
Ja az. Keverem már itt a szezont a FaS...omal.
-
Qru
MODERÁTOR
Igen ezt írtad korábban, azért írtam, hogy a legolcsóbb ha veszel egy ICH9-es deszkát.
De ha van feleslegees lóvéd akkor jöhet persze komolyabb cucc. Nem mintha lenne érezhető különbség a Sata2 és 3 között még. Papíron jól mutat de a valóságban észre sem veszed a különbséget.
A legnagyobb pénzkidobás szvsz ha olyan technikát veszel drágán (ami amúgy kurv@gyorsan avul) amit ki sem használsz. De ha ez a hobbid akkor persze vegyél, van aki drogra meg nőkre költ van aki meg 8 szálas procira meg Sata3-as ssd-re.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lord Dragon #20345 üzenetére
Az elméleti max sebesség amit laborban sikerült elérni úgy, hogy a csillagok állása is kedvező volt. Ez olyan mint kocsiknál a gyári fogyi értékek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
freestailo #20259 üzenetére
Nem, mert nem a Sata 2 lesz a szűkkeresztmetszet.
-
Qru
MODERÁTOR
Mi most a bestbuy ssd?
Nem kell nagy, tényleg csak az OS lenne rajta meg 1-2 progi. 32GB-is elég lenne, mert jelenleg 64-es van, de csak 23GB fogalat belőle és ettől több hely nem is igazán kell még egy jó darabig. A lényeg, hogy villámgyors legyen. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
S.O.S. #16027 üzenetére
Manulaban nincs leírva? Összekötöd a hdd-t meg az SSD-t azzal a kábellel és amit adtak hozzá progi a gyári cd-ről felpakolod és onnan elvileg pár egyszerű kattintás és kész.
Bár ha klónozol OS-t akkor a TRIM-et be kell lőnöd külün, mert amúgy nem fog működni maga a trim eljárás. -
Qru
MODERÁTOR
Egyéb?
IDE módban összességében több mint 10 sec-el egy gyorsabban bootol mint ACHI-ban. Vissza is rakom IDE módba a'szem. 1: nem TRIM-es az ssd-m eleve, 2: meg ha az is lenne, van erre 3rd party app.
Jah és valós körülmények között semmivel sem lassabb IDE-ben mint ACHI-ban. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #12804 üzenetére
Ott van alant a támogatott deszkák listája.
de segítség képpen:
Asus Crosshair IV
Biostar T-Power I45
DFI DK-X58-T3EH6
EVGA X758 SLI
Gigabyte GA-890FXA-UD7
XFX 780i SLIEzek a lapok tudják csak bootolhatóként kezelni. Az a gond, hogy ugye amíg nem tölt be az OS addig nincs driver tehát csak akkor megy bootolhatóként ha integrálnak a lap bios-ába. Ezért a lap gyártója felelős. Írj nekik, hátha megerőltetik magukat...
-
Qru
MODERÁTOR
Persze. Ezt csinálja a legtöbb gyártó amúgy. Letesztelik, majd kirakják béta driverként/bios-ként. Aztán a sok magunkfajta hw buza elkezdi használni, onnan jön egy csomó visszajelzés a fórumokon keresztül, hogy jó-e vagy sem. Ha igen akkor kirakják non bétaként, fullosan. Én azért az ilyen tesztelői dolgokat kihagyom, az a tuti.
De sztem hamarosan kint lesz véglegesben is, szóval nem kell hónapokig álmatlanul hánykolódnod az ágyadban esténként emiatt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
kapcs-ford #10969 üzenetére
Láttál már ssd-t közelről egyáltalán? Nem melegszik, már csak azért sem mert szinte elhanyagolható áramot vesz fel, akkor meg mi a francot disszipáljon el?
Nyilván használat függő is de biztos hogy többet bírnak mint amennyi garit vállalnak rá. Nekem a legolcsóbb Kingston sz@rra vállaltak 3 év garit meg 100,000 órás MTBF értéket adtak meg. Számold ki, hogy átlagos használattal az mennyi is: Tételezzük fel hogy napi 8 órát megy a géped pl akkor 100,000 óra / 8 óra = 12,500 napi működés jelent ami azt jelenti, hogy 12500 nap / 365 nap = 34,24 év...
No comment. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tyberius #10786 üzenetére
Az első meg a második ugyanaz a model, csak a drágább az Desktpo Bundel, tehát van hozzá gyárilg 3,5" beépítőkeret. Az olcsóbhoz nincs. Mivel az SSD 2,5" azért simán nem megy bele a gépházad 3,5" HDD helyére.
A harmadik egy kicsit gyorsabb, de az 1,8" kiszerelésű és szintén nem desktop kit-es darab.
Én a 3-ból a legolcsóbbat vettem (27k-ért 1 éve) és remekül teljesít.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fénygyermek #10640 üzenetére
Igen, kompatibilis. Fizikailag bele megy csak a tempóban van különbség.
Intel X25-M 80 GB-ot vedd sztem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
megint én #10161 üzenetére
Ezek a szoftverek max megbecsülni tudják. Nem pontos értéket adnak. Felesleges ezen túráznod sztem, vagy az a típus vagy aki vesz egy új cipőt és nem veszi fel, mert "jaj akkor el fog kopni"?!
Átlagos használat mellett még legalább 3 évig gond nélkül fog üzemelni de inkább 5.Másik gépbe tedd be, hátha nem boot-olóként látható és le tudod menteni az adatot róla.
Amúgy mit ír ki bootnál?
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest