- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz rooland #49204 üzenetére
Hát pont nem az Asmedia vezérlős SATA3-ra kell tenni az SSD-t, hanem az Intelesre, és nem kell telepíteni semmit, jó a W7 alap AHCI drivere. Ezt olvasd el szerintem, és ha átdugtad az Inteles SATA3-as portra az SSD-t, akkor ezzel készült képet dobj ide, illetve egy új mérést is CDM-el, ahogy a (#49192)-esben is látható.
(#49205) Spiler125: magától eltűnik illetve kisebb lesz nem kell takarítani.
(#49201)-ben kérdeztem, hogy a lapozófájl le van-e tiltva, ha akkor megnézed ahogy kértem, akkor spóroltál volna magunknak pár kört...
[ Szerkesztve ]
-
Matyó83
tag
Szasztok!
Kérdésem van Felétek: Bénáztam a win7 telepítésnél és IDE modban hagytam a biost és feltotltam a win7-et. Majd át állítottam AHCI-re, de kékhalál és restart a díj érte. Valaki szólt, hogy van erre valami gyógymód, hogy ne keljen újratennem az egész rendszert. Tudnátok segíteni, hogy mit kell állítgatni, hogy jó legyen? vagy mindenképpen reinstall?
Köszi előre is.
Ha kérdezel valamit és ÉN válaszolok és nem tetszik vagy nem kell a cuccom, legalább vedd a fáradtságot, hogy visszaírsz, hogy; Bocs, de nem kell!
-
Anfänger
őstag
válasz Matyó83 #49209 üzenetére
Lépjünk ki minden programból.
Start menü keresőjével futtassuk: regedit
Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot.Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
addikt
Sziasztok, most raktam össze egy új gépet, egy 120gb-os samsung 840-es SSD-vel, és átnyálaztam a forumot, kipróbáltam mindent amiket itt írtatok.
3DB sata3-as csataló van az alaplapomon, nem voltam lusta rádugtam mindegyikre hogy megnézzem melyiknél éri el a legjobb eredmény a teszt lefuttatása után.
Ez lett a legjobb eredmény, de valami nekem nem stimmel mert az írásnak sokkal többnek kéne lennie, valakinek valami ötlete hogy mivel tudnám gyorsítani?
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
rooland
senior tag
Megnéztem. Az Inteles SATA3 portra van dugva. Inteles drivert szerencsére nem is lehetett telepíteni, csak ASMedia-s SATA3 drivert. Úgyhogy az intelest gondolom a win driver hajtja igaz? Természetesen a Z77-es chipset drivert feltelepítettem. Illetve az ASMedia-s SATA3 drivert is feltelepítettem. Az nem zavar be? (habár nem azon használom ugye)
Tesztet csinálok majd.
(Egyébként USB-ből volt Inteles meg ASMedia-s driverek is, mindkettőt feltettem. Gondolom azok végképp nem zavarnak be. De hogy minek kétfélét belerakni!?...) -
vazzz
őstag
válasz gyuribácsi88 #49212 üzenetére
Ki mondta neked, hogy többnek kell lennie? Ez a gyári érték.
[link][ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Bodor
veterán
válasz rooland #49213 üzenetére
Igen, az Inteles SATA3-as portoknak bőven elég a Windows-os driver is, sőt. Ezért nem természetes, hogy feltetted a chipset drivert, nem is értettem, hogy miért mikor kifejezetten írtam is, hogy "nem kell telepíteni semmit, jó a W7 alap AHCI drivere". Szerencsére az Inteles portot nem zavarja ASMedia-s SATA3 driver, de a chipset driver lehet probléma. Lássuk majd a teszteket....
-
nagyúr
Sziasztok. Na eljutottam én is odáig(nagy áldozatok árán), hogy összerakhattam a gépemet, és a Kingston V+200 120GB-s kicsikét kipróbáljam mire képes:
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Mennyire fura, hogy a két utolsó publikált kép legutolsó sora szinte pont fordítottja egymásnak...
Az is sorolhato az MLC vs TLC "csatába"?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz KaiotEch #49222 üzenetére
Mentél már át a 2 terráson hdsentinellel? ha igen tudod, hogy milyen az olvasási-sebesség garafikonja a vinyódnak?
Én most mértem le azokat amik nálam vannak (publikáltam a hd sentinel topikba, hogyha érdekel), mert rendszerátszervezésen vagyok ssd-t várva, és láttam, hogy a kis fájlok másolása (elérése) tényleg nem fekszik a HDD-knek, szóval ezen múlhatott...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
maláj
addikt
lenne 1 problémám
Asus M2N, 4800+ CPU, 4x2GB ram, HD 5670 vga, 64GB-os Patriot Warp V2 SSD, stb. konfig és leginkább Firefoxban szokott butáskodni a technika ...
elkezd a háttérben "dolgozni" a rendszer és 5-10 mp-ekre teljes agyhalál ...
HDS ezt mondja ...
utána helyreáll a dolog de random időközönként (<5 perc) megint megáll az egész hóbelebanc ...
az SSD-m ezt tudja ...jól gondolom, hogy a lassú írási "teljesítmény" miatt van a gubanc
-
kerekfej
addikt
válasz gyuribácsi88 #49179 üzenetére
Gondolom nem a legújabb FW (DXT07B0Q) van az SSD-n és a Hard Disk Sentinel (4.10.10) se a legújabb.
-
Orgi
addikt
Másnál nem olvastam ilyet, de nekem volt olyanom 785G chipsetes alaplappal és Crucial M4-el, hogy percenként leállt kb dolgozni a rendszer, folyamatosan égő led-del, semmit se lehetett csinálni 15 mp-ig. Aztán majd egy percig jó, mindent felgyorsulva végrehajtott majd újra, folyamatosan, használhatatlan volt a gép. Mindez MS Ahci driverrel, az AMD drivert felrakva megjavult.
-
radi8tor
MODERÁTOR
A topic megtelt, erre tessék fáradni: [link]
⭐ Stella
Aktív témák
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest