Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petya597

tag

válasz ldave #20 üzenetére

Nem vagyunk egyformák, de ez teljesen rendben van. Valamennyire érthető a véleményed. :)
    Hozzátartozik az igazsághoz, hogy Én az X-2 -vel kezdtem el játszani előbb (ez volt az első FF -em PS2 -őn), aztán jött rá a X. Nem is szabad közvetlen folytatásként kezelni az X-2 -őt, én nem is kezelem úgy, elvégre eltelik két év a X és a X-2 eseményei között..

[Innentől spoiler!]
    ..Yuna csatlakozik a Gullwings -hez, felcsap Sphere Hunter -nek, és együtt indulnak neki felkutatni Tidus -t. (Nagy vonalakban elmondva.) (Mert ugye az egyik sphere -ben látták őt, vagy legalábbis egy hozzá nagyon hasonló srácot.)

Fura lehet a FF X vége után az FF X-2 -nek nekiállni úgy, hogy Yuna énekes (is), de aztán beindul az egész keresés, és egy nagyon szép sztori kerekedik ki (számomra legalábbis), én méltó folytatásnak tekintem az X-2 -őt.
    A játék gameplay részét tekintve is abszolút megvett engem a folytatás, nagyon tetszik a pörgősebb harcrendszer (pl.: miközben az ellenfél támad, te közben szintúgy megvárhatod, nem kell kivárni míg befejezi a támadását, és stb.), a dressphere - garment grid system, jók a mini játékok is. Talán az ending lehetett volna fix, hogy csak egy befejezés legyen (mert ugye a játékban nyújtott teljesítményedtől függően kapod a játék végét), de ez sem zavart nagyon tulajdonképp. Nekem tetszik Yuna énekes mivolta is, gyönyörűek a játékban elhangzott dalok, pl.: a 1000 Words. És ugyanúgy gyönyörűek a nem éneklős dalok, pl. a fentebb linkelt Eternity: Memory of Lightwaves, vagy a Yuna's ballad. De még a popdalos Real Emotion -t is imádom. :)
    [Spoiler vége!]

De persze valakinek ez, valakinek az, tiszteletben tartom a másik véleményét. :R :)
    Azért nem mondanám Girls Edition -nek az FF X-2 -őt. Tény, hogy kicsit jobban odafigyeltek a hölgy rajongókra, de egyáltalán nem éreztem azt egy pillanatig sem hogy egy csajos FF játékkal játszok.

Számomra a XII volt csalódás az általam eddig játszott FF -ből, én ott éreztem azt, hogy ez egy kicsit kevésbé Final Fantasy. Szeretek egy két karaktert, vannak tök jó események és jelenetek, de sem a sztori, sem a játékbeli zenék, és főleg nem az mmorpg -re hajazó harcrendszer nem nyűgözött le, sőt, számomra szembement az eddigi FF játékokkal. Persze ez is csak egy saját vélemény, valakinek ez jön be jobban. Én sem mondom azt, hogy nem szeretem a XII -t, mert hazudnék, de sokkal kevésbé FF számomra. :)

Na a Dissidia -t aztán máig nem értem. Nagyon nem. Hogy minek kellett..

Új hozzászólás Aktív témák