Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy óra, két rendszer
- Yettel topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
Leave No Trace
Könnyen lehet hogy idén eddig mélyebb mondanivalójú filmet nem láttam, persze nem csak emiatt volt jó, hanem mert sallangmentes volt és elgondolkodtató.9/10
#értékelés[ Módosította: vond ]
-
snecy20
nagyúr
válasz
Pitterix #107235 üzenetére
Ezt épp készültem nagyon-nagyon lehúzni.
Pl. annyit akartam írni a film kapcsán, hogy azt az összeget, amiből készült, fordíthatták volna értelmesebb dologra is, meg hogy vígjátékként borzalmasan szűkmarkúan adagolták benne a poénokat, akciófilmnek meg szimplán baromi gyenge, a sztori meg még a sokéves átlagtól is butácskább. -
snecy20
nagyúr
Hogy a tökömbe' lehetett a November Criminals c. filmet "Szívás"-ra lefordítani?
-
snecy20
nagyúr
Pár filmről gyorsértékelés amit láttam mostanában:
Dunkirk
Nagyobb a füstje, mint a lángja kategória. Újat már nemigen lehet mutatni WW2 témakörben, de ez szerintem 20 éve sem tetszett volna igazán. Nem mérföldkő a második világháborús filmek mezőnyében, mint ahogy sok helyen próbálják ezt beállítani. Csak 6/10
Kings Choice
Na ez viszont egy nagyon korrektre sikerült háborús dráma, az üresjáratai ellenére is tele feszültséggel, átélhetőséggel, mindezt úgy, hogy nem sokszor dördül el benne fegyver... A képi megvalósítás, autentikusság is nagyon a helyénvalónak tűnt. 8.5/10
Mother
Valószínűleg saját kategóriájában tarol ez a film, nem is volt erős az idei felhozatal, ugyanakkor saját jogán is baromi erős alkotás, és forgatókönyvét, rendezését tekintve is végre valami újszerűnek tűnő... A film utolsó egyharmada pedig kőkemény. A max. ponthoz képest a levonás a low budget érzetű digitális trükkökért jár. 8.5/10
#értékelés[ Módosította: Viszlát ]
-
snecy20
nagyúr
Chernobil Diaries (2012)
Ez megint mekkora egy kézikamerás szutyok...a fene vinné el hogy már mindenki 2 forint 50 fillérből akar filmet csinálni.
-
snecy20
nagyúr
Na, végigszenvedtem a Szöul fiát.
Tudom, unalmas a téma már, nem is feltétlen ér annyit hogy tovább fűzzük a szálat, viszont számomra egyértelmű hogy ez a film messze nem a remek rendezői, operatőri munka, vagy kimagasló színészi játék miatt kapott Oscar-t. Eddig amíg nem láttam végtében, csak sejtettem hogy így van, de végignézve meg is győződtem róla. Tul.képpen itt mit is díjaztak Oscar-ral? -
snecy20
nagyúr
Most pedig megnézem az 1990-es Troll 2-t 1080p-ben!
-
snecy20
nagyúr
Jól tapasztaltam hogy itt se tört ki valami hű de nagy eufória a
magyarokOscar-győzelme kapcsán? -
snecy20
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
Még anno pár hete folyt egy kis vita arról, hogy mi a jó gengszterfilm, mert ugye a Legendát nagyon nem találtam annak. Megnéztem ma a 2009-es Public Enemies-t (Közellenségek), csont nélkül 10 pontos ebben a témában.
-
snecy20
nagyúr
Legend
Ennél rosszabb gengszteres filmet még életemben nem láttam. Hardy meg játszhat akármilyen szerepet, össz-vissz egyetlen "arca" van. Kétségbeejtő dolog ez ilyen magas szinten.
-
snecy20
nagyúr
The Salvation (2014)
Ez de jó volt minden western kliséje ellenére, 9.5/10.
Óriási hiba volt mondjuk csak 92 percesre forgatni, tipikusan a 3 órán át is elnézős kategória. -
snecy20
nagyúr
Area51 (2015)
Gyerekek ez annyira szar, fosadék kézikamerás szutyok volt, hogy innentől fogva hálát fogok rebegni minden 2/10 és 3/10-es filmért ami az utamba kerül, mert ez már kilóg a tízes skáláról. 0/10
-
snecy20
nagyúr
Na, most hétvégén jól beletenyereltem, négy szar film is horogra akadt:
Monsters: Dark Continent 4/10
The Lazarus Effect 0.001/10
Super 8 (2011) 4.5/10
The Colony (2013) 3/10Drága kincs az idő, ezzel remélem tisztában vannak a filmesek/rendezők/színészek is...
-
snecy20
nagyúr
Hmmm...Brad Pitt nem volt egy kicsit felelőtlen amikor kézigránáttal robbantotta ki a repülőből a zombiakat a World War Z-ben?
-
snecy20
nagyúr
Az Everest film kapcsán láttam megemlítve a 2003-as Touching the Void-ot. Az milyen?
-
snecy20
nagyúr
válasz
cyberkind #73812 üzenetére
Kiváncsi vagyok ki mit mond majd a Poltergeist remake-re, most az este tettem vele egy próbát, nagy meglepetést nem okozott abban a tekintetben hogy meglett volna a világ a film elkészülte nélkül is... viszont egy kicsit dühüs vagyok mert baromi jó, és csapnivaló részek váltogatják egymást, viszont az ijesztgetős részeknél a hanghatások eléggé rendben voltak, valamint az utolsó 20 perc sem volt épp utolsó. Szóval a 6/10 helytálló, maga a remake létjogosultsága a végeredmény fejében kérdőjeles, mert atmoszférateremtésben meg sem közelíti az eredetit...
-
snecy20
nagyúr
Alváshoz tudtok valami olyan lassú lefolyású, nyugis, vontatott filmet ajánlani, ahol hangdinamikailag nincsenek nagy kilengések? Csak hogy ne ébresszen fel a hirtelen hangerőváltozás...úgyse látnám.
-
snecy20
nagyúr
Júj nagyon fos lett a Human Centipede 3.
-
snecy20
nagyúr
a Captain Phillips egy nézhető, sallangmentes dráma/thriller, egészen életszerűen bemutatva a nyílttengeri kalózos alapszituációt, kihagyva belőle jó pár elcsépelt hálivúdi fordulatot. Sok színésznek nem áll jól az öregedés, de Tom Hanks-nek szerintem igen.
Egy hetes alát megérdemel a film.
-
snecy20
nagyúr
válasz
devil-k #73359 üzenetére
Na megnéztem ezt a Conjuring-et, ha már annyira ajánlgattad, mert anno ezt szánt szándékkal kihagytam a szórásból, horrorok közt ez az agyonkoptatott szellemes/ördögűzős vonal már nem igazán bejövős, pláne az a fajta, amikor kislányokat száll meg a gonosz, meg rémes titka van a családi háznak, etc... Amúgy végig lehetett nézni, a hasonló kategóriás mozik között ez már erénynek számít, de tény ami tény, hogy elképesztő mennyi közhellyel és klisével operál a film
Viszont belépő kategóriás soft-horrornak megteszi, mert feszültség van, és sok esetben inkább a néző fantáziájára bíz sok mindent.
-
snecy20
nagyúr
Child44
Lehet egyedül leszek vele, de maradéktalanul tetszett. Nem vagyok egy nagy szovjet-szakértő, hogy megállapítsam a a hitelességét-hihetőségét, mindenesetre ez a depresszív atmoszféra nagyon üt, a lehangoló háttérzenével együtt. Igazából semmi új a nap alatt, de valamivel csak elérte nálam a film azt a hatást, hogy folyamatosan kiváncsi legyek a következő percekre is nézése közben. 9/10, simán.
-
snecy20
nagyúr
Nem tudom hogyan lehet, de valamiért nekem eddig kimaradt a Gravity. Most az éjjel bepótoltam. Interstellar után kicsit magas elvárások alakultak ki bennem, fene tudja. Többször nézős nem lesz, de egyébként lenyűgöző hogy mennyire életszagúra sikerült az ábrázolás, és a nézőnek sem nehéz azonosulnia a teljesen reményvesztett asztronauták sorsával. Egy dolgot nem értek csak, hogy miért kellett két überismert sztárszínészre osztani a főszerepeket.
Nálam semmit nem tett hozzá az élményhez., Clooney alakítása pedig kimondottan unalmas volt. 7.75/10
-
snecy20
nagyúr
The Age of Adaline
Azt kell hogy mondjam, hogy bár minden porcikám tiltakozott e film ellen az előzetes műfaji besorolása okán - romantikus dráma - , végülis pozitív csalódás ért, és a kellemesen retrospektív atmoszféra miatt érdemes volt végigülni. Valószínűleg jóval nagyobb potenciál rejtőzött itt is az alaptörténetben, mint amit végül kihoztak belőle, de egyáltalán nem volt problémás ez a fajta visszafogott megközelítés.
7.5/10
-
snecy20
nagyúr
válasz
Dilikutya #73263 üzenetére
Előzmény, de tonnaszámra köszönnek vissza benne az 1982-essel totálisan hajszálra megyegyező elemek, jelenetek, ami miatt nyugodt szívvel rámondható a remake.
A valóságban az mennyire esélyes, hogy két csapattal majdnem pontosan ugyanazok az események játszódnak le?
Az amúgy tényleg nagy erénye volt a 2011-esnek hogy nem digitalizálták túl az idegen megjelenítését.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Dilikutya #73258 üzenetére
Ez tény, bár a 2011-es The Thing Remake megintcsak elég felejthető lett. Érdekes módon amikor az 50-es és 60-as évekbeli eredetiket Remake-elték a 80-as években, azok mindig jók voltak. Annyiban pontosítanék hogy a jelenkori remake-ektől nem érdemes várni túl sokat.
-
snecy20
nagyúr
The Water Diviner
Viszonylag eredeti darab, de abszolút nem kiemelkedő, és sajnos csak pár perc erejére futotta ki az igazán katartikus momentumoknak. Alapvetően a témaválasztás eléggé rendben volt az első világháború kapcsán, más kérdés hogy nagyjából semmit nem sikerült kihozni a történetből. Engem még a film eseménytelensége, lassú lefolyása sem zavart, csak... jó hogyha 5 jó percet össze lehet ollózni a filmből.
5/10, imdb pontszám eléggé túloz a 7 feletti átlaggal.
-
snecy20
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
San Andreas 5/10
Jó lesz ez a film valamikor a film+ -ra pár év múlva, egyszer nézhető kategória. A CGI általában az átlagos és a csapnivaló közt ingázik. Bántóan nagy adagban jön az amcsi kliséhalmaz is, irreális kimenekülési jelenetekből sem lesz hiány aka. rámomlik egy felhőkarcoló és vígan kijövök alóla. Ezúttal is Alexandra Daddario-val kell beérni.
-
snecy20
nagyúr
Ó, mekkora egy bődületes marhaság volt az új Mad Max! 0,00001/10. Persze amit látványban, akcióban, rendezésben, pirotechnikában, maszkok terén összehoztak, az álleejtő, de jól fogalmazott valamelyik oldal, hogy pokolian buta az egész cucc.
Az Interstellar-ra viszont mehet a 9.5/10 minden hibájával együtt, kevés ilyen volumenű alkotás születik manapság, talán 3-4 évben egyszer. Napokon belül megnéztem másodszor is. Nekem sajnos rövid volt...
A 10/10-hez kellett volna nekem még jóval több tudomány bele, és kevesebb Hollywood-i kötelező elem. -
snecy20
nagyúr
Egy olyan filmajánlást kérnék az elmúlt 2-3 év megjelenéseiből, ami amolyan egyetemes kedvencnek számít itt és kihagyhatatlannak vélitek. Ja, és műfajtól függetlenül.
Magyarán ami nektek az utóbbi 2-3 év legerősebben fogó 10/10-esének számít.
-
snecy20
nagyúr
Júj ez a Dallas Buyer's Club milyen egy felesleges majd 2 órás időpocsékolása volt az életemnek.
Azon buzdultam fel, hogy az egyik filmes oldal 2014 TOP50-es összeállításában egészen előkelő helyre tette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- ASUS TUF 15 3050TI
- Szuper áron eladó dobozos Honor MagicBook 16 Series /Ryzen5-5600H/16GB/512 SSD/FHD/IPS/Garancia
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i5-1340P/16GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Bomba ár! HP ProBook 455 G5 - AMD A10 I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook X360 830 G7 - i5-G10 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest