Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic V2 - origami
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Yettel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gazala
aktív tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
kuldesz nekik egy levelet, hogy ez nem igy van

-
Satan_Claus
őstag
Na kaptam valami levelet. Hogy az anyámba lehet félreolvasni, hogy hova jelentkezek? Ilyenkor mi van? Építőmérnökire jelentkeztem, erre építész van a levélben
Dögöljenek meg. -
Josh
tag
Tavaly volt ilyen, hogy felvi naptár, ahol lehetett tájékozódni a határidőkről, időpontokról.
Idén nem találom sehol, tudna valaki egy linket adni hozzá?
Előre is THX.
-
Gazala
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
nekem is csak az infon mulik, remelem szobelin nem szivatnak meg

-
Milyen levélről van szó?

-
Tomics
addikt
na megjött nekem is(
) a levél
off: a mai matekot nagyon elqrtam, örülök ha 70% fölött lesz
pá pá BME
talán az infóval még lesz esélyem...van 3 hetem -
(Kolombusz)
veterán
Emelet szinten a plusz 40 pontot 40 százaléktól adják meg?
-
Gazala
aktív tag
ha jovo het hetfoig nem jon meg a papir akkor kell jelezni, tehat meg raerunk
-
Tomics
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
csak én nem kaptam?
remélem holnap már jön
-
KMan
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
nincs erettsegim belole, a nyelvvizsga akkor meg kivaltotta az erettsegit.
Emelt szinten 100% van beirva az erettsegibe -
KMan
őstag
valaki ki tudna nekem szamitani hogy hany pontom van az uj rendszerben?
van egy emelt erettsegim 76%-os es egy felso nyelvvizsgam es ezt a ket targyat szeretnem duplazni csak az erettsegi eredmenye szamit.
ty

-
Tomics
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Javában zajlik a benyújtott jelentkezési lapok feldolgozása, rögzítése. Minden felvételiző kap ún. regisztrációs levelet, amelyben feltüntetjük a személyes és a jelentkezésre vonatkozó adatait, úgy, ahogy az a felvételi adatbázisban rögzítésre került. Tartalmazza a felvételi azonosítót is. A regisztrációs leveleket április végén postázzák, vagyis - a hosszú hétvége miatt - a május 5-i héten várható az érkezése. Ha a hét végéig vagy a rákövetkező hét elején nem kapod meg, feltétlenül jelezd az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán!
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Makaveli
üzenetére
Nyugi, az okév felmérő nagyjából a vicc kategóriába tartozik.
Ha meg felvettek, akkor meg mindegy. Szard le. Már mondtam. Ne tanulj, tudod, hogy felvettek a gimibe, onnantól kezdve a nyolcadikosoknak arany élete van. Egy szót se tanulj, szórakozz, pihenj. Fogsz még eleget tanulni.
-
Makaveli
senior tag
Most hallottam tanáromtól: OKÉV felmérő eredményét elküldik abba a középiskolába, ahova felvettek, illetve felvételt szeretnél nyerni. OKÉV felmérő ideje május 28. Mikor már mindenki lazítani ezek a ge*** nem beszervezik? Remélem a felvételem nem inog meg, ha nem 90%-osat írok...
Mondjuk már kaptam papírt, hogy felvettek. Elvileg "rajtunk tesztelik" le a szoftvert, mert lehet, hogy jövőre nem központi lenne, hanem ennek az eredményét vennék figyelembe felvételkor. Nagyon nem örülök neki, osztálytársaimmal együtt. -
WISHENSEN
csendes tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Mondjuk azert jolenne egy ertesites hogy elfogadtak e a jelentkezest stb.
Azert tokolnek ennyit mert annyi idota magyar ember van , aki nem tud kitolteni egy felveteli jelentkezest es egyesevel atnezik az egeszet parszor hogy biztos ne legyen hiba, utana felnyomjak a rendszerbe aztan szetkuldik az egyetemeknek/foiskolakna, az egyetemek-foiskolak szignozzak a tetelt es visszakuldik a dolgokat.
Utana ezt megegyszer eljatszok erettsegi utan+pontokat is megallapitanak.
De ha szeretned folyamatabran is tudom neked abrazolni.

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Elvileg április 30ig kell kapnod egy értesítőt, hogy regisztráltak a felvételi rendszerbe, aztán módosíthatsz sorrendet, stb.
Gyakorlatilag eddig még senki nem kapott. -
WISHENSEN
csendes tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Igen enis azt kaptam + a kozep matekrol a sulitol.
-
Satan_Claus
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Hát, ha július 28-ig nem derül ki, addig úgyis felesleges. Mit tökölnek ennyit...

mod: Milyen értesítő? Bocsi, de valamikor a kilencvenes években érettségiztem, nem vágom a témát

-
(Kolombusz)
veterán
Btw, holnap április 30, nekem meg még mindig nem jött értesítő.
Csak az emelt szintű érettségiről küldött behivót a megyei hivatal. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Satan_Claus
üzenetére
A pontszámítási rendszer le van írva a topik elején, meg a felvi.hu-n, számold ki.
-
Grass
aktív tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Ha jól tudom július 28-án húzzák meg a ponthatárokat és az iskolák ezt követően postázzák ki az értesítőket.
A felvételi tájékoztatót kellen elolvasnod, a hiányzó adatokat pedig július 10-ig kell pótolni.
"A pontszámaim nem tudom, csak úgy küldtem a nagyvilágba." Hogy mit csináltál? -
Satan_Claus
őstag
Üdv!
Jelentkeztem 1-2 helyre, mikor tudom meg, hogy felvettek-e? A pontszámaim nem tudom, csak úgy küldtem a nagyvilágba.
Nem kéne valami telefonhívást vagy levelet kapnom? Vagy én kit hívjak? 
-
Tomics
addikt
Szerdáig ki kéne küldeniük a regisztrációs levelet. Kapott már valaki?
-
Tomics
addikt
-
WISHENSEN
csendes tag
Szerintem az egesz irodalom tanitassal vannak problemak. Mikor elolvasol egy verset, nem biztos hogy az jon le neked mint ami a "tankonyvben" van. Kb az egesz arrol szol hogy tanuld meg a Madocsai vagy Domonkos veleményét es felelj belole. Ez szerintem problema, mert az irodalom igen szubjektív "tudomany ag" es a diak igen is mondja el hogy o mit gondol es tamassza ala. De a tankonyv seggelestol senki nem lett "tobb".
Nalunk a Domonkos konyvet kellett beseggelni es feloras szobeli feleletek voltak.(Eleg gyakran helyben kellett elemezned egy verset. Az vagy megfelelet a tanarnak vagy nem...)
-
Gergello
addikt
Kössz a tanácsokat, megfogadom!
Irodalom oktatásról meg: Nem tudom ismeri-e valaki a Holt költők társaság c. filmet. Ha úgy oktatnák mint abban a filmben, akkor lehet, hogy több embert érdekelne.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Szarul kérték számon, szerintem az volt a gáz. Nálunk pl.: irodalom: Írd le a versről, amit a könyvben írnak róla... Kb. ezért kaptál 5-t...
-
Gergello
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
"többieknek: azt mondta a tanárom, hogy a SZÉTV/OKTV tantárgyakból lehet utólag jelentkezni, ha van eredményed!"
Ez mi jelent? Én beírattam 6. érettségi tárgynak.
-
Gergello
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
A jelentkezésemről még nem kaptam. (erre gondolsz, nem?)
-
WISHENSEN
csendes tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Miket jeloltel meg felvetelinel ?

-
Gergello
addikt
Ha módosítást nyújtok be akkor ide: Országos Felsőoktatási Információs Központ kell címezni? A leírásban, csak pf. cím van.
-
WISHENSEN
csendes tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Egyik leanyzo ismerosom erre azt mondana: "Te vagy meg egy huuuu de okos."

-
Grass
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Neked elég fals elképzelésed van a dolgokról.
„..valamilyen managerrel folytatott semmiről szóló beszélgetéseken kívül nem túl hasznos.”
Ezt mégis hogy érted? Menedzserekkel csak semmitmondó beszélgetéseket lehet folytatni? Ez inkább ember és nem pedig pozíció függő, hogy kivel, miről és milyen szinten tudsz beszélni
Ha állásinterjúra céloztál, akkor megnyugtatlak, egy szóbeli elbeszélgetésnek semmi köze nincs az általános műveltséghez. Általában szakmai és motivációs kérdések vannak. Ennek kifejezett célja van, hogy megnézzék megfelelő vagy e az adott munkára.
A gimnázium nem feltétlen csak azoknak jó, akik nem tudják, mivel szeretnének foglalkozni. Ha például valaki orvos szeretne lenni, ahhoz először el kell végeznie a középiskolát, és utána egyetemre kell járnia. Attól hogy valaki gimnáziumba jár, még lehet pontos elképzelése arról, hogy mihez szeretne kezdeni.
Nem túl hasznos? Ez alapból nem erről szól. De ha te nem bánod hogy egy műveletlen paraszt vagy akkor csak hajrá. Nem minden szól arról, hogy mennyi hasznot tudsz belőle húzni.
Csajozni? Talán a gimnáziumok területén kívül ez tiltott dolog?#336
Miért, még milyen más típusú általános műveltség van? Az általános műveltség pont arról (benne van a nevében) szól, hogy legyen fogalmad a világról dolgairól általánosságban. -
Stalker-2572
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Egyik tárgy sem felesleges, csak sz@rul oktatják.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
igen az olyan általános műveltség tényleg hasznos ami a világról szól, nekem is a tantervvel vannak problémáim. vagy csak utálom az irodalmat
(mentségemre szóljon hogy a törit szeretem, de az irodalom sztem teljesen felesleges)
Gergello: nemtudom, a BMF-től kaptam egy e-mailt, hogy válasszam ki, hogy melyik épületbe szeretnék járni ha felvesznek, ennyi visszajelzést kaptam -
Gergello
addikt
Jelentkezés visszaigazolásról mikor kapok levelet?
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én azért örvendek, hogy egy igen erős középiskolában sikerült lehúznom 6 évet és van valami fogalmam a világról, ami körülvesz. Bár a tanterven és a tanított tantárgyakon valóban lenne mit módosítani, az általános műveltség megszerzése fontos. Szerintem.

-
FireKeeper
nagyúr
-
Gergello
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Grat! Ismerem a sulit, régebben odajárt egy ismerősöm is. Infón kb a Jedlik és a Mechwart volt így, elég sokan jutottak be ebből a 2 suliból.
Mod: Kellemetlen, én az eredmény hirdetésen már eluntam az éltemet
-
FireKeeper
nagyúr
a gimnázium azoknak való akik
a, nem tudják eldönteni hogy milyen irányba induljanak el
b, csajozni akarnak
zárójelben jegyzem meg, hogy az általános műveltség a legyen ön is milliomoson és valamilyen managerrel folytatott semmiről szóló beszélgetéseken kívül nem túl hasznos. ellenben a szakértelem igen. de no offense
-
Gergello
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
SZÉTV-én voltál? Hanyadik lettél?
Én éppen átcsúsztam a 2. 15-be, szóval "csak" egy középszintű informatika alapismereteket kapok. Viszont ezt csak 6. tárgynak lehet felvenni. Szal jelentkeztem emelt sima infóra, akkor abból el kell menni attól érettségizni, visszalépni nem lehet. Én azt hittem visszaléphetek, de közölték, hogy nem. Most azt csinálom, hogy benyújtom ezt a helyezést többlet pontért (50) és megyek emelt infoból. -
concret_hp
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
ha nem érettségizel a tárgyból akkor ezt bebuktad, köv. körben jelentkezhetsz az 5ösér

-
Makaveli
senior tag
Ez az! Felvettek a Madách Imre Gimnáziumba!!! Jó napom van!

-
FireKeeper
nagyúr
azt tudja valaki, hogy az OKTV/SZÉTV helyezésért kapott érettségi mikor lép életbe? a papíron az van, hogy ha jelentkezem egy érettségi tárgyból. de mikor jelentkeztem érettségire, még gőzöm sem volt, hogy bejutok, és így nem írtam be a tárgyat amiből most érettségit nyertem

mod: azt nem tudja valaki, hogy magyarból mi lesz idén az írásbelin?
én komolyan attól parázok a legjobban 
-
Tomics
addikt
Na én kaptam már emailt a BMF-től. Fura, hogy előbb jeleznek, mint a felvételi központ...de legalább tudom, hogy beért és nem keverte el a posta

-
Tomics
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
nem hiszem

előbb kellett volna ezen gondolkodzni, nem 3 héttel az érettségi előtt
gondolom már kened-vágod az anyagot, bajod nem lehet +1 tárgy. max szóbelinél lehet teher szvsz -
(Kolombusz)
veterán
Mivel sorrendet módosítok és az első két helyre bejelölt tantárgyam nem igényel kémia érettségit, nem vagyok biztos benne, hogy kéne kémiából érettségiznem.
Mivel már rég bejelentkeztem rá, vissza lehet mondani?
-
KMan
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ez sajna sok dologtol fugg. Eloszor is erdemes osszehasonlitani a tanterveket. Ha van atfedes a ket kepzes elso feleve kozott, akkor van lehetoseg akkreditaciora, de ez is egy csomo dologtol fugg, intezmenye valogatja. Ha van olyan opcio hogy elfogadjak a targyat akkor is ha nincs meghirdetve akkor makod van es egybol felveheted majd azt ami epul ra. ha nem akkor csak kesobb.
-
KMan
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
igen

-
KMan
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Megoldhato de egy felevet le kell huznod es keszul fel lelkileg hogy 30/30 kredit es 4.5 -es gpa kell hozza

-
bandus
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
erre nem sok esélyt látok.
-
Tomics
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Kb május elejétől lehet sorrendet módosítani.
-
(Kolombusz)
veterán
Mikor lehet már sorrendet módosítani?
Más: Ha felvesznek mondjuk mérnök infóra, akkor az esetleg megoldható, hogy írok egy kérvényt egy másik egyetemnek, hogy át szeretnék jelentkezni oda? Felvételi tárgyak megegyeznek, természetesen csak abban az esetben, ha elég pontot szerzek ahhoz, hogy oda is felvegyenek. Nem írtam be ugyanis a jelentkezési lapra.
-
ben88ce
csendes tag
Hát nemtudom, BME GTKra többen jelentkeztek, mint tavaly.
Egyik informatikus haverom mesélte(BME VIK):(18:58) sZTojKa's the RO: BME-n jó előadók vannak
(18:58) sZTojKa's the RO: egy csomót átcsábítanak Corvinusról
(18:58) sZTojKa's the RO: gtk-ra
(18:58) sZTojKa's the RO: mert többet fizetnekbar nalatok a muszaki\informatikus szakma jatszik

-
Tomics
addikt
Csaknem százezren jelentkeztek a felsőoktatásba, jóval kevesebben, mint tavaly. Tehát még nagyobb az esély arra, hogy csökkennek a ponthatárok.
Részletes statisztika, akár iskolákra, karokra és azon belül szakokra bontva:[link], [link]
Tavalyi statisztikák: [link] ,[link] -
zerga~
csendes tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ugye nem a BMFre akartad beadni ?
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem is tudtam, hogy létezik ilyen szak, azért nem adtam be oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Pro 14 PC14250 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 235U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ddHIFI RC30B RCA-RCA összekötő 120cm
- series X csomag
- MacBook Air M3 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar 2 év AppleCare garancia
- szinte új 15 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD sky blue égkék Apple magyar 3 év garancia
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT 3 42 mm 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dögöljenek meg.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

pá pá BME

Remelem holnap miutan befejeztem a toritanulast megkapom.