Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
QuarK
senior tag
[link]
up -
QuarK
senior tag
Mit lehet tudni az Esélyt a tanulásra pályázatról? Ugye, a meghirdető alapítvány időközben be lett kebelezve, és az OM oldalán nem sok információt látni, csak azt, hogy mindenki egységesen 8500Ft-ot kap (aminek már önmagában is örültem, hisz, mikor pályáztam, akkor úgy volt, 8500 és minimálbér közti összeget fognak megítélni, erre mindenki minimumot kap); és április végéig lehetett fellebezni. Arról, hogy mikor utalják, és hogy mennyi időre; valamint, ha teszem azt januártól járna mondjuk, akkor visszamenőleg is megkapjuk-e, meg ilyenek: semmi... Valaki bővebben értesült?
-
MyKonzerv
senior tag
nah...3.1-re kaptak ösztöndíjat

4200 FT
5.00-ra szaktársan 17600-at kapott
ELTE TÁTK a hely -
QuarK
senior tag
válasz
MyKonzerv
üzenetére
A kart tudod már (OFF totyik
), az egyetem pedig SZTE... Olyan szar az átlag, hogy még a magamfajta lusta dögök is kapnak egy kevéskét... Viszont a szoctámra már nem tudom beadni ebben a félévben a lapokat, ti. anyum és testvérkéim nem ''szolgáltatták'' a megfelelő igazolásokat nekem, szóval -8000 +7000... 
-
MyKonzerv
senior tag
bursa hungarica mikor pályázható meg?
minden félévben vagy csak évente? -
MyKonzerv
senior tag
megint kihaltunk és ráadásul el is múlt a pénzszerzési lehetőségek időszaka
emberek! ne pöcsöljünk már! mindenkinek jól jön a pénz
OFF: kap vki ösztöndíjat? nekem 3.1 az átlagom és jó estben 3k körül fizetnek
szal egy randi... 
-
Tul
aktív tag

[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
a legtöbb pályázatnak már lejárt a határideje
legközelebb szerintem január környékén lesz újra aktuális, aztán meg jövő szeptember körül. -
concret_hp
addikt
kihalt a totyik?

-
PeliScan
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ELTE szociológia az első szakom, itt 3. éves, nemzetközi tanulmányok pedig 2. éves.
-
PeliScan
addikt
(én most mikulásnak jelentkeztem két bájos évfolyamtársnőmmel, ők lesznek a krampuszok, fejenként olyan 900/ó
) -
PeliScan
addikt
ebben teljesen igazad van, én pesten lakom, vidéken valóban sokkal kevesebb lehetőség van.
a órabér meg azért ennyi, mert a hétvégét azt jobban megfizetik, meg aki gyorsan dolgozik (mérik hogy egy óra alatt hány vásárló megy át a ''kezeden'') az kap prémiumot. bár a 625 az kicsit télleg sok, valszeg inkább olyan 550 az órabér, a havi 50k azt csak kb mondtam.
mod: perszeh fizetni kell
nekem 160k félévente. mondjuk ebből szerencsére visszaadnak olyan 60%ot, párhuzamos képzés kompenzáció címen.
[Szerkesztve] -
Tul
aktív tag
Jó, hogy vannak ilyen lehetőségeid -> kérdőívezés.
Azért sokminden egyéni a hozzászólásodban
Én be vagyok regelve diákmelós céghez, mely kifejezetten az itteni főiskolásoknak ad munkát. Nem nagyon van meló, csak 3 műszakban. Hétvégére haza kell utaznom, ez nehezíti a dolgot. Tesód meg nem tudom kit ismer, hogy 50k-t kap havi 8 napért. Amit írtál, az ha jól számolom 625ft-os órabér
Ezt én 2 pénztárosra eső fizunak tapasztaltam, de biztos változnak az idők. Meg az is lehet, hogy ósön más, nem tudom. Nem is pestiekről beszélek. Bp-en sokkal-sokkal több lehetősége van az embernek, nem egy ismerősöm van, aki diákmelózni jár fel, holott ugyanazt a munkát borsodban (ott lakok) is csinálhatná, de már utazással együtt is jobban megéri pest. Na szóval, nyíregyen nincs ósön, nincs kérdőívezés, ill. eleve hamarabb és keveseb dologban kimerül a lehetőségek tárháza. Itt ami jó melónak számít, az a euronics, de itt is csak 3 műszak van. Egyetlen egy kötetlen meló van, plakátolás
Csináltuk egy darabig szobatársammal, de hamar észrevettük, hogy ha a koliban hwpiac előtt gubbasztunk és 3 hetente csak egy üzlet jön össze, akkor is jobban járunk..
Mod.: meg még az 50 kredit
Én is kétszakos vagyok, de nálunk 40 felett fizetni kell
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Hát akkor ezt a Bursát benéztem. Aszittem ezt se kapnám meg. Francba. Havi 6k az azért sok

-
Tul
aktív tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Még én sem kaptam egy fityinget sem

-
concret_hp
addikt
-
PeliScan
addikt
Rég indult a topic.
Én se nagyon találtam, a Bursáról idén lemaradtam, Esély a 20e/fő miatt nem fog összejönni.
Ami miatt írok, hogy azért lehet tanulás mellett dolgozni. Bár tény, hogy nehéz, és sokmindentől elveszi az időt. Én kérdőívezek, az telejsen szabad munkabeosztás, és olyn havi 25k. Két szakot végzem, félévente kb 50 kretitet teljesítek, szal aki egyszakos, az simán dolgozhat suli mellett. Öcsém meg az Ocsánban pénztáros, hétvégén 2x10 órát, és ő olyan havi 50et kap ezért. -
szöke-nö
csendes tag
A szoctám és társain kívül azért léteznek más ösztöndíjak, amire lehet páylázni. Ezeknél a jó tanulmányi eredmény, néha nyelvtudás, egyéb eredmények a fontosak. Érdemes körülnézni, hátha van olyan, amire éppen páylázhatsz (mert némelyik, csak bizonyos egyetem, bizonyos hallgatói számára van).
Íme néhány link:
Magyar Ösztöndíj Bizottság, sokfajta ösztöndíjjal:
[link]
Általános ösztöndíj-adatbázis:
[link]
Másodéves Corvinus, BME, Pécsi, Miskolci, Veszprémi hallgatók részére (közgáz, mérnök szakosok). Sajna annak pont most péneteken jár le a határideje:
[link]
Másodéves ELTE és Corvinus hallgatóknak (összes szak):
[link]
Mindenféle pályázatokról (köztük tanulmányi ösztöndíjak):
[link]
És még biztos van egy csomó, ami most így hirtelen nem jutott eszembe.
Ajánlom figyelmébe mindenkinek a google-t, bármennyire elcsépelt is ez a tanács......
Na, azthiszem most ennyi. Sok sikert mindenkinek!
[Szerkesztve] -
Tul
aktív tag
Talán már említettem, hogy Nyíregyen mindenkitől megvonták a lakhatási támogatást. Ez ugye akár többszáz embert is jelenthet.
Többen szóbahozták az aláírásgyűjtést. Ilyenkor ennek mi a célratörő menete? Valaki tudna ebben segíteni? -
vakarcs
aktív tag
azt majd belinkelheted ide is
a meló nekem se ártana... -
Tul
aktív tag
Na igen. Jó lenne, ha valami hasonló meló nekem is menne. Sajna (nem sajna, csak nekem nem jó
) van egy srác a környéken, aki nagyon profi honlapkészítésben, úgyhogy ebben nem gondolkodhatok, nem venném fel vele a versenyt. Valami jó kis fekete meló kéne, lehet nyitok is topicot neki, figyeljétek meg, abban hemzsegni fognak a hsz-ok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Protezis
őstag
Sorry az offért, de talán belefér.
Regisztráltam magam egy diákmelós cégnél. Be X-eltem minden éjjelt, plusz egész pénteket és szombatot. Mikor leadom a papírt, tájékoztatott a hölgy, hogy ritka az éjjeli és a hétvégi munka, valamint pénteken van a legkevesebb munka.
Támogatás nem elég, gondoltam dolgozok valamit (honlapos munkáimon kívül).
Hát erről ennyit.
-
MyKonzerv
senior tag
Bár, ha belegondolok, lehet nem azok között kéne kutakodni, akiknek van pénzük netre
ebben lehet ráció
én itthon élek, szülőkkel, muter keres, fater nyugdíjas, szerencsére nem panaszkodhatom
meg sem tudom saccolni, hogy mi lenne ha vidéki fősulira/egyetemre járnék
bár némi támogatás nekem is jól jön néha
itt az ELTÉn jár a gólyáknak egy egyszeri támogatás: 9.100Ft, amit elvileg ilyenekre adnak, hogy tankönyv, füzetek stb...
a tankönyvek élből 20k+....már 2* el is ment a támogatás
szoctámot természetesen nem igényelek, mert nem akarom lenyúlni azok elől, akiknek jóval fontosabb, mint nekem
az ösztöndíj vicc itt az ELTÉn(max. 12k. de akkor már 6-os átlagod kell legyen), szóval nem abból akarom fedezni a költségeimet
megtanultam 4 nyelven, ebből sikeresen felvettek az egyetemre, most 1.)kamatoztatni akarom, majd később dolgozni belőle 2.) állami finanszírozott vagyok (mégis egy valag pénz a tankönyv stb...) szal valami gyümölcse legyen a tanulásoknak ill. nem anyámék zsebéből akarok élni (engem nagyon zavar, hogy tőlük kell pénzt kérni mindenre)
melózni az órarend miatt nem lehet (10 és fél 6 között vagyok bent minden nap), pedig nagyon szeretnék
mindenhol egyetemistáknak ajánlanak rugalmas munkabeosztást...jah...napi 8 órában...jó rugalmas
nah...igazából semmit sem mondtam most
de együttérzek azokkal, akiknek szükségük lenne a pénzekre a létfenntartáshoz
azé egy UP-nak jó volt... -
Tul
aktív tag
Tök szar, hogy senki nem ír semmit
Azért nagyobb érdeklődésre számítottam. Nem is tudom mit vártam, de lelombozódtam. Nem hiszem, hogy csak így minket néhány hozzászólót érint ez a dolog. Bár, ha belegondolok, lehet nem azok között kéne kutakodni, akiknek van pénzük netre
Fene tudja.. -
QuarK
senior tag
Ha a családban az egy főre eső jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét (jelen pillanatban 24.700). Be kell menni a polgármesteri hivatalba a lakóhelyeden, és ott utánaérdeklődni. Van hozzá vagyonnyilatkozat, kell iskolalátogatási is, más talán nem, de ott megmondják. Elméletileg így működik, gyakorlatilag bármibe belefuthatsz.
A lakáskölcsön pályázatfüggő, a TTK szoctámnál külön rubrika volt az egyéb körülmények felsorolására, én oda biggyesztettem a dolgot, és kértem a banktól egy hivatalos igazoló papírost. Hogy mit lökött a dolgon, arról fogalmam sincs. Bárhol, ahol ''egyéb körülmények felsorolása'' dolgot látsz, nyugodtan beírhatod, veszteni nem vesztesz vele semmit.
Robert -
Tul
aktív tag
Akkor te nagyon jól jártál.
''Aztán alanyi jogon jár a rendszeres gyermekvédelim támogatás nekem; ezt minden hónap 5.-éig utalják a számlámra; 5.5k nagyjából, ezt a kolira fordítom. A polgármesteri hivatalban, az otthonomnál igényeltem; de ismerősön keresztül, amúgy a kutya nem szólt volna, és nem is tudtam róla. A család régi barátja az ügyintéző; és monta, hogy szépen mindent elsimít. Fogalmam sincs, másképp hogy alakul, ebben iszonyat nagy mákom volt''
Erről nem tudsz még valamit? Miért is jár alanyi jogon? Ha meg szabad kérdeznem, milyen szociális háttered van
Csak azért érdekel, hátha nekem is
-
QuarK
senior tag
Én a következőket pályáztam meg:
Van a sima szoctám, az itt az SZTE-TTK-n, ahogy néztem az eredményeket, max 10k; én ebből 8k-t fogok kapni (azt pontosan nem tudom, mikortól utalják). Tonna papírt mellékeltem hozzá (válási papír, lakáskölcsön-igazolás, munkanélküli igazolás, stb.); behívtak elbeszélésre is (bár ott a srác ahogy végignyálazta, nagy ártatlan szemekkel nézett, hogy nem érti, miért lettem behívva...) Sok gondot nem tapasztaltam, bár jobb lett volna a 10k, de azért örülük, mint majom a seggének. Ez kb. el is mehet a kaja kb. felére... Nem tudnám pontosan megsaccolni...
Aztán alanyi jogon jár a rendszeres gyermekvédelim támogatás nekem; ezt minden hónap 5.-éig utalják a számlámra; 5.5k nagyjából, ezt a kolira fordítom. A polgármesteri hivatalban, az otthonomnál igényeltem; de ismerősön keresztül, amúgy a kutya nem szólt volna, és nem is tudtam róla. A család régi barátja az ügyintéző; és monta, hogy szépen mindent elsimít. Fogalmam sincs, másképp hogy alakul, ebben iszonyat nagy mákom volt.
Ugyanő intézte a Bursa Hungarica-t, az 5k, és ki van pótolva ugyanannyival (ha jól tudom), az önkormányzat által. Itt is a maximumot ígérte nekem, szóval ez 10k lesz, de csak márciustól utalják. Szerintem ezt is kajába fogom invesztálni.
Az Esély a Tanulásra pályázatot most töltöttem le, az már kicsivel komolyabbnak tűnik, de egyelőre még sötét a kimenetel. Itt a minimálbérig mehet el a támogatás, úgy tudom. Elméletileg megfelelek a követelményeknek (4 gyerek, válás, szülő munkanélküli, 64k/hó lakáskölcsön...)
Azontúl 150k diákhitel, félévente, egy összegben; mert a család úgy heti 2k-val tud támogatni... Ebből vettem gépet, és majd ruhát ha kell, és egyéb plusz dolgok, mint pl. ha elfogy a fogkrém, jegyzetek, stb. Az egész rendszert meg inkább nem minősíteném; mondhatnék durva eljárásokat, sztorikat, de nem látom értelmét a nyálfröcsögtetésnek, fülem farkam behúzom, hogy én ennyit is kapok.
Robert
[Szerkesztve] -
Tul
aktív tag
Na meg még annyit, hogy aki imser, tudja, hogy nem szedem fel a dekket az ót széléről, meg nem szárazkenyéren élek. Nem csak a saját tragikus helyzetem akarom itt lefesteni, valahogy elevickélek. De én akkor is botrányosnak tartom ezt az egészet! Ehhez persze hozzátartozik, hogy otthonról csak a legnehezebb időjben kapok némi pénzt, egyébként teljesen egyedül gazdálkodom, a legtöbb dolog (értsd ruha, meg volt egy fasa kis 120-as skodám
) saját pénz, amit én szereztem. Ehhez elengedhetetlen alap a diákhitel. Enélkül esélyem nem lenne, tényleg mesztíláb kéne járnom. Ezzel is az a tré, hogy ha kikerülök, minimum 1.000.000ft-os vizzafizetnivaló lesz felhalmozódva. Hát, remélem nem lesz gas...
Anyám mindig azt mondja, hogy régebben ő volt dolgozni. Ez csak nekem nem megy? Hogy miértis? Ha valakit érdekel, belinekelem az órarendem. Biztos a legtöbb ma felsőoktatásban tanuló számára tiszta, hogy kicseszett szétszórtak az órák. Mi magunknak vesszük fel, s bár ez nagy szabadságérzetet ad, de mind csak a látszat, első benyomás. Az óráim minden nap enyhén eltérően, két, akár 3 órás szünetekkel követik egymást. Ez az idő arra sok, hogy kolbászolj céltalanul a fősulin, arra meg kevés, hoy dolgozz. Mutasson nekem valaki olyan melót, ahová elég bejárni 9-10-ig, 12-15-ig, meg 16-19-ig egy nap. Nincs ilyen
-
Tul
aktív tag
Tőlem is szoktak baromságokat kérni. Örülök, hogy legalább te ''valamivel jobban jártál'', ha szabad egy ilyen szitura ilyet mondani, természetesen az összeg növelésére gondolok.
Tényleg semmit nem ér ez az egész szoctámrendszer
Talán nem is lenne annyira kiakasztó, hogy nem kapok, ha tényleg csak a legszegényebbeknek járna. De hogy a legtöbb támogatáshoz 20k alatt kell lennie az egy főre jutó keresetnek
Én nem is értem. Ki ilyen? Persze, nyilván van. De nekem volt szobatársam barátnője mosolyogva magyarázta, hogy apukája 45 éves, ilyen olyan papírjai vannak, mert főorvos nagy ivótárs, anyuka szintén 42 évesen nyugdíjazva, apa huszonvalamennyi, anya 19 ezret kap, persze ne ijedjek meg, nem lopottak a versace ruhái, mert van egy vállalkozásuk, kisboltjuk
Nagyon szerettem a csajt, de azt hittem izomból pofonbaszom, ahogy ott nevetett kezében a papírral, hogy kapott 4500ft (ez amax. összeg nálunk) szoctámot

De legalább meghívott egy túrorudira, mert én természetesen el lettem utasítva
[Szerkesztve] -
Tul
aktív tag
Nem tudom bizonyítani, mert mindenki fosik

Akikkel ebbe benne lehettem volna, azok mind nyuszik ehhez. Azóta (na nem emiatt) én nem vagyok benne abban a társaságban, nem kapok semmit.Akik meg tudnak erről, azok félnek, mert ha kinyitnám a szám, vagy bárki más, senki nem kapna. Fogalmam sincs, hogy most van-e még ilyen, a tavalyi hó meg hol van már.. Ráadásul mondom, diákok akik bírálnak, ez gondolom máshol is így van. Nem lenne belőle semmi, csak talán kis utánajárás, de gondolom a raptornak sem hiányzik a botrány, ezért tuti nem vernék nagy dobra. Annyit érnénk el, hogy azok a diákok sem, meg mi sem kapnánk semmit. A sok leszázalékoltnak, meg rokkantnyugdíjasnak bejelentett milliomos vállalkozó köjkei meg ennyivel is gazdagabbak lesznek, legalább a papakocsijába lesz miből tankolni, meg meglesz a heti bogyóbevitelra szánt összeg
Elnézést a kivételtől, nyilván van aki becsületes úton jut hozzá és valóban meg is illeti. -
vakarcs
aktív tag
erre csak azt tudom mondani, hogy az egész szociális rendszer úgy rossz ahogy van...
meghaltak a szüleim (mind a 2) ezért kaptam eredetileg 38K-t havonta... azért elgondolkodtató... ebből 8k koli, 2,5k bérlet akkor még mindig van egy lakásom, ahol fizetni kell közösköltséget stb... akkor ez már el is ment... úgy hogy nem ettem semmit...
azért nem kell agódni, végül nem lett ilyen tragikus
kis utánnajárással ebből az összegből 92K lett, de akkor is elgondolkodtató, hogy ha nem járok utánna és nincsennek ismerösök akkor kapok egy ekkora összeget és boldogulj, tanulj ahogy tudsz...
a suliban is a szoctámom vhogy mindig csökken és mindig előkerül 1 dolog amit nem értek.... sokszor kérnek tőllem vállási papirt... csak nem értem mire, amikor 2 halotit adok be...
-
etilin
aktív tag
Ha van elég vér a pucádban és nem félsz töllük akkor ezt azért szóvá teheted.
Ha bizonyítani tudod, hogy ezt mondta a srác akkor nagyon megütheti magát(már aki pénz akart tőlled azért hogy támogatást kapj).
Biztos szokott lenni nállatok is kari tanács. Vagy havonta valamilyen HK gyűlés. Ott be lehet olvasni. De a legjobb persze ha nem egyedül vagy hanem a többi albérletes is segít több hang töbet ér. -
Bernardo20
őstag
én a pécsi egyetemen vagyok elsős klarinétból. Igényletem mindenféle szoc.támogatást, meg mivel albiban vagyok kényetlen lakni lakástámogatsát, illetve van eszköztámogatás is(nádra,húrokra etc). És az alap ösztöndig 4.000Ft.
A többiről meg még nem döntött a tanács annak ellenére, hogy már november van és még 1 fityinget sem kaptam az öszöndijon kivül ami még a vonatköltéseg felét sem fedezi.
Engem is érdekelne, hogy milyen lehetőségeket lehetne megragadni,mert ez édeskevés!!
-
Tul
aktív tag
válasz
Lev Andropov
üzenetére
Ez így szokott lenni. Sajna így is marad, nem tudnak személy szerint több ezer embert értesítni. De azért csinálhatnák kicsit hatékonyabban is, ami a tájékoztatást illeti.
Nálunk már a lakhatási támogatásnak is annyi lett
Senki nem kap, mert megépült az új koli, minden pénzt abba ölnek és azoknak megy az összes lakhatási, akiket oda felvettek. 16-20k között fizetnek érte /hó, de ez már olyan összeg, amibe havonta 20-30k lakhatási /fő benne van. És az összes albérletes emiatt a kb. 500 kolis miatt nem kap lakhatásit
Törvényes ez???? Csak nekem tűnik írtózatos igazságtalanságnak?Szoctámot már hetek óta el kellett volna bírálniuk, de basznak arra is. De az esélytelen, diákok bírálnak, az összes ismerősük kap, a többiek meg ha nagyon mázlisak
Tavaly pl. egy span kérdezett, hogy megér-e nekem egy havi szoctámot, ha megkapom a másik 4 hónapra
Tehát egyet zsebbe azért, hogy a többi jöjjön nekem. Most is tajtékzok a dühtől, úgy érzem tökre kibasznak velünk
Nyíregy BTMFK óvakodjatok
Hová fordulhat az ember ilyenkor?
-
MyKonzerv
senior tag
fel
vki vmit vhonnan
-
Lev Andropov
senior tag
Hi!
Én kurva mérges vagyok az egyetemre ahová járok!
( SZE-MTk - GYőr )
Első éves vagyok és ''elfelejtettek'' időben szólni, hogy minden elsőévesnek, havonta jár kb. 7-8 ezer ft szoc. tám. függetlenül mindentől! Szóltak is csak a jel. határidő után egy héttel!
Természetesen már nem tudták elfogadni a jelentkezést.......
. hogy ba***nák meg!
- így szépen lecsúsztam szép kis zséről....(és számos csoptársam is)
Nahát meg a TO-tól egyenesen ki van a f@szom! Ha nem mész oda személyesen, és nem vársz egy órát vagy sokkal többet, hogy bejuthass akkor szarnak a fejedre nagyívben!!
[Szerkesztve] -
Tul
aktív tag
Nem hiszem el, hogy ez senkit nem érint, senki nem tud semmit

-
Tul
aktív tag
fel
-
MyKonzerv
senior tag
én is beállnék a sorba
most kezdtem az egyetemet és olyan támogatás félét keresnék, aminek csak annyi a feltétele, hogy diák legyek és ne szociális alapon bíráljon, mert akkor reménytelen a dolog
ez a bursa pl. teljesen jó lenn, de mit is jelent az, hogy akkor mást nem vehetek igénybe? -
Tul
aktív tag
Az Esélyt a tanulásra pályázatán csak azoknak a kérelmét bírálják, akiknél az egy főre jutó kereset nem haladja meg a 19760ft-ot

Nem hiszem el

Tehát ha van egy anya, aki minimálbérrel dolgozik, meg van a pulya, azok már nem kaphatnak, mert legalább 23000ft-ot kapnak /kop. Elképesztő. Tudom, biztos vannak olyanok is, akik tényleg ilyen keveset kapnak, de én nem tudom elképzelni hogyan lehetséges ez. És hogy csak ennyire futja a keretből?
Hány ilyen diák van, aki főiskolás, egyetemista
Én nem is tudom... Már kajak gazdagnak kéne hogy érezzem magunkat, mert megkapunk 100ft-ot egy egész hónapra
Wow
Én már burzsuj vagyok emberek, ilyen gigantikus összegre már nem jár segély

-
Tul
aktív tag
Nah, akkor elérkezett megint egy olyan időszakom, amikor megszorultam, pénz kell
Persze-persze, bolhapiac, hardwerpiac is igénybe véve
, de jó lenne, ha megosztanátok pár infót, már ha birtokában vagytok használhatóknak
-
SeF
tag
Üdv mindenkinek!
Beballagtam az önkormányzathoz és megkérdeztem milyen támogatások vannak, amiket tőlük lehet igényelni
Hát amikor kijöttem nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek-e mert eléggé érdekeset mondtak.
Ami igaz hogy ad az önkorm támogatást, de 3kategória van és max 5000.-/hó az összeg (kategóriánként 5-4-3-(2)ezer)
Ez a bursza keretein belül történik (ez az ahová be kell jelentkezni és akkor állami pénzt osztanak szét), de ha ezt igényled mást NEM vehetsz igénybe!!!
Ami javíthatja az összképet, hogy a megyei önkormányzat még ugyanennyit hozzáthet, ha indokolt. (ezt a környezettanulmány dönti el)
Tehát innen max 10e/hót lehet csippenteni, de akkor más támogatást el kell felejteni.
Üdv: SeF -
SeF
tag
Up!

Sziasztok, sajna eredmény még nincs
Nemtudom, de ez is egyfajta segítség lehet:
A felsőoktatásban tanulók ingyen használhatják 3éven keresztül a Windows Xp Professional és az Office XP Professional és a 2003-as Office-t is
Namármost 3év múlva ezek elavulnak, ha meg ingyen van akkor miért ne használnánk?
Ezen a címen elérhető az igénylőlap, szerintem ezt érdemes választani, mert kapunk egy csomagot amiben még egyéb programok is találhatóak
Ez 3-5e Ft. között van.
Ahonnan a lapot le lehet tölteni: www.campus.hu
Érdemes egy próbát mindenkinek, mert jogtiszta rendszerről van szó. Igaz támogatás nincs hozzá... de ez már más tészta.
-
SeF
tag
Üdv mindenkinek!
A minap megkértem egy régebben pályázatokkal foglalkozó ismerősömet, hogy nézzen utána hogy milyen támogatások léteznek a felsőoktatásban.
Az eredményét természetesen közkinccsé teszem majd
rog
addikt
-
SeF
tag
Szia!
Ehhh, te (ti) kapsz családi pótlékot????? Én tavaly érettségi után júliusban kaptam egy levelet hogy nem vagyok jogosult már a csp-re... havi 4500ft volt vagy 5100már nem emlékszem. A szüleim nekem is elváltak, édesanyám meg rokkantnyugdíjas. Most akkor ezt nem értem. Te nem kaptál semmi ilyesmit?
Tul
aktív tag
Havi 5k-t tud adni a fősuli, ha azt a szociális helyzetem igazolja. Elküldük szobatársaimmal a papírokat, senki sem kapta meg. Tudom, hogy senkire sem tatrozik, de legalábbis nem sokakat érdekel, azért leírom, hogy példával is alátámasszam a mondanivalómat, ne csak a levegőbe beszéljek.
Tehát, mint említettem, szüleim elváltak, édesanyám egyedül nevel, testvérem tartós beteg. Anya tanár, 4!!! diplomával (2 főiskolai, 1 egyetmi és 1 tánctanári, azt nem tom mi
) kap családi pótlékkal együtt 90-100 ezer forintot. Ez annyit jelent, hogy nálunk az 1 főre jutó kereset meghaladja a 30k-t, mert ugye hárman vagyunk. Na ilyen számmal kiröhögnek és elzavarnak, hogy mit képzelek én, ekkora jövedelem mellett még sóvárgok... Ehh
20K/kop!!!! volt a tavaji limit
Nem értem
Nekünk csak a gázszámla volt 40k átlagban a télen
+ a többi... Na persze ezt bérházasok sokallják, de akik kertesházban laknak, lehet még kevésnek is tartják. -
taltos
senior tag
KLTE (DE) Informatika Intézet

Mellesleg akkor: Én nem igényeltem, de a barátnőm, aki ugyan ide jár, Ő igen (Ő is ebben a faluban él, ahol én...). Először nem akartak adni neki. A nővérem utánnajárt (jogásznak tanul), és állítólag van valami országos egyesület, ami minden hallgatónak ad pénzt (hát, már aki igényel, nem nagyon hírdetik). Ebbe beléphetnek az önkormányzatok, de ha nem lépnek be, akkor a saját költségvetésükből kötelező kigazdálkodni!!! A barátnőmnek, meg egy barátmnak (Ő is Debrecenbe jár), minden asszem félévkor adnak 15 000 Ft valami támogatást. Ehhez a következőt csinálták: Szépen leírták, hogy mennyi könyvet vettek, meg hogy mennyi a kolidíj, meg mennyi a menzán egy menü, ezt felszorozták, meg hogy mennyi az utazgatás, meg bla bla bla A lényeg a rizsa. Nekik szülői kereseti kimutatást, meg ilyen hülyeségeket nem kellett készíteni, csak leírták, hogy mire kell... (a mi önkorányzatunk nincsen benne ebbe az izéba, Ők kigazdálkodták... A faluban vagyunk kb 5 -en egyetemisták...)
Utánna kell járni, próbálgatni... -
Tul
aktív tag
Nem valami cigányellenes duma ez, máris kikötném! Csak az a helyzet, hogy elváltak a szüleim, tesóm meg tartós beteg, de egy árva kanyit nem kapok a fősulitól sem és a bursán kívül (amit szinte mindenki kap, még a kedves milliomos háziorvosunk két gyereke is, ha igényelte) az államtól sem
10k-val több a családi pótlék mint egyébként, de semmi több! -
Tul
aktív tag
Nem hiszem el, hogy nincsen semmi sgély vagy plussz ösztöndíj, amivel az állam külön támogatja a diákokat
Tiszta lila a fejem!!! Azért, mert valaki cigány és tanul, megkap havi !!!40 ezer!!! forintot!!!!!!!!, amiben a normál főiskolai ösztöndíj még nincs benne
Ezek csupán kisebbségi ösztöndíjak, a etnikum hátrányos helyzetét ellensúlyozó pénzek. Én meg semmit??? Ha olyan intézményben tanulok, ahol alacsony a keret az ösztöndíjakra, akkor cseszhetem???
-
Haok
tag
Ahol én élek itt minden felsőoktatásban tanulónak jár zsé....
-
Tul
aktív tag
Azt hittem, azér több embert érdekel a téma

-
Tul
aktív tag
Csupán érdeklődöm, hogy egy magyar, nem kisebbségi állampolgár számíthat-e valami segélyre, támogatásra tanulmányai folytatásához az államtól. Mert én a Nyíregyházi Főiskolán tanulok és ők nem arról híresek, hogy teletömik a zsebed pénzzel
Pl. 3-4. évesek BTMFK karon szín kitünőre 10000ft-ot kaptak
-
bali79
tag
válasz
loszerafin
üzenetére
Pár éve volt is ebből egy kisebb balhé, mikor az egyik BME-s koliban hirtelen nagyon megugrott a magukat kisebbségnek vallók aránya (egy kis moneyért
)
Azért ezt nem tenném. -
Tul
aktív tag
válasz
loszerafin
üzenetére
De igen
Csak azért azt mégsem szeretném
Nem az a célom, hogy mindenféle aljas húzással megfejjem az államot
-
taltos
senior tag
pfff. ezt iskola válogatja, nem?
Mellesleg van lakhatási támogatás, köztársasági ösztöndíj, kiemelt ösztöndíj, meg különböző lakhelyhez kapcsolatos támogatások... (pl. önkormányzatnak KELL adnia vmi-t minden felsőoktatásban résztvevő hallgatünak...) -
Tul
aktív tag
Na! Ma beszélgettem egy cigány sráccal és mint kiderült, havi 40 ezer ft-ot kapott havonta, mert ő kisebbség és fősuliba jár
Felment a pumpa és elhatároztm, hogy én is kicsit utánajárok, hogyan tudnék magamnak minnél több pénzt összeszedni, mert a diákhitel kevés, na meg eleve hitel, sokkal jobb lenne úgy pénzt kapni, hogy ne kelljen visszafizetni
Mielőtt még bárki aljas pénzsóvár tökvakarónak nézne, csoportelső vagyok
és a szociális hátterem is indokolhatna juttatásokat. Google a barátom, de nagyon örülnék, ha megosztanátok velem, ti hova pályáztatok, honnan kaptok segítséget! Köszi előre is mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

PTM-en 2,54-re 5400, 5,00-re 26000 jár.
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak azért érdekel, hátha nekem is
Talán nem is lenne annyira kiakasztó, hogy nem kapok, ha tényleg csak a legszegényebbeknek járna. De hogy a legtöbb támogatáshoz 20k alatt kell lennie az egy főre jutó keresetnek
Elnézést a kivételtől, nyilván van aki becsületes úton jut hozzá és valóban meg is illeti.