Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zizidor

őstag

Sziasztok! Elég régóta Linux Mintet használok, de tetszett a Fedora is. Nemrég vettem egy Lenovo Yoga 370 laptopot, és erre már a Fedora került rá, mert a gépet összehajtva tabletnek, a Gnome sokkal praktikusabb (szerintem) érintőképernyőn mint a Cinnamon.

Ezzel viszont az a problémám, hogy office munkára én az OnlyOffice-t szoktam használni, az viszont alapból kb. 500%-os nagyításban jelenik meg, ki sem fér a képernyőre. A beállításoknál ugyan lehet állítani a zoom mértékét, de a Beállítások nyomógomb az ablak alján van, és sehogy nem tudom előhozni. Tab-bal nem lehet oda léptetni, gyorsbillentyű nincs, az ablakot ugyan át lehet méretezni, de egy bizonyos méretnél kisebbre nem megy, és így még mindig túl hatalmas. Az ablak tologatása sem sikerült. Megpróbáltam másik gépről (ahol fix 100%-ra van állítva a zoom) átmásolni a konfig fájlt, de az sem segített.

Sok sikertelen próbálkozás után kipróbáltam a Fedora Cinnamont, ezzel teljesen jó. Fogalmam sincs, hogy mi okozza ezt, talán az X.org/Wayland eltérések, mindenesetre most a Cinnamont használom. Ha esetleg találkoztatok már hasonlóval, vagy van valakinek megoldási javaslata ami megér egy próbát, azt szívesen venném. Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák