- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Zoli-bácsi #53701 üzenetére
Bocs. Kissé benéztem.
Volt szó arról is, amit kérdeztél, és kicsit összekertem.
-
WestBam
Topikgazda
válasz Zoli-bácsi #53703 üzenetére
BLF-en írta párszor Simon, hogy már gyártás alatt van, tehát lesz, biztosan. Semmi pluszt nem ad, elvileg belül minden ugyan az ha jól rémlik ezt írta, még a refi sem változott. Számomra teljesen érdektelen ebben a formában.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
-
ZozzV6
senior tag
válasz WestBam #53704 üzenetére
Egyetértek. A refi eleve kicsi volt a 18650-es S2+-ban is. Kicsit túl sok a bezel a szélén a refihez képest. 1mm-t simán hozhatott volna. Ezen a nagyobbon akár 3-4mm-el is lehetne nagyobb az átmérő ami elsőre nem tűnhet soknak de hatótávban számít. Kíváncsi leszek az eleje hogy néz ki.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Zola007
veterán
-
veterán
Sziasztok
Töltővel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Az adapterem behalt így az Olight lámpáim nem tudom tölteni USB-n. Kaptam egy ilyet kölcsönbe ameddig nem rendelek valamit. BlitzWolf® BW-S5 QC3.0 18W USB Charger EU Adapter With Power3S Tech - Black
Szerintetek a QC3.0 gyorstöltés miatt nyugodtan tölthetem a lámpákat erről? Fel fogja ismerni hogy olyan eszközt raktam rá ami nem gyorstölhető, hanem sima 5V 1A környéke kell neki?
Van aki hasonló adapterrel tölti az USB-s lámpáit?iPhone 13 Pro Max
-
Gargouille
őstag
válasz WestBam #53704 üzenetére
Én sem értem a 21700-es S2+ koncepciót. Ha minden változatlan marad akkor semmi értelme. Már a sima 18650-es pont felső határ méretben edc lámpának, egy 21700-est már tuti nem gyömöszölnék a zsebembe. Ha meg valamiért fontos a hosszú üzemidő akkor annyit nem dob az eggyel nagyobb akku időben, mint amennyivel kényelmetlenebb a méret miatt.
Ha meg már nem zsebre rakom, akkor már vihetek egy nagyobb lámpát is. Bár lehet a moddereknek meg épp jó lesz...
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
WestBam
Topikgazda
Forrasztások szemre helyükön vannak? Esetleg rájuk tudsz melegíteni egy kis pákával. Nem tudom mennyire vagy felszerelve. Multiméterrel elvileg lehet szakadást keresni vezetékben, nyilván egyszerűbb lenne azzal nézegetni, hogy változik-e valami, mint folyton összerakni-szétszedni. Vagy csak a PCB lapot nyomd a cső végére ás úgy kapcsolgasd, elvileg az is működhet. Ha minden ok és mégis vacak akkor csak a kapcsoló lehet kuka.
-
ZozzV6
senior tag
Nekem volt egy astrolux C8-am hibás kapcsolóval. Ha nem látsz semmit rajta adok linket honnan rendelj kapcsolót úgy hogy forrasztani se kelljen.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
-szabi-
addikt
válasz WestBam #53697 üzenetére
Hi
Ez alapján úgy tűnik amit múltkor írtam megállja helyét, SP33 jobb és olcsóbb is.
Köszi az infót.üdv
szabi -
i-sti
senior tag
A kapcsoló rugója és a rézgyűrűn és a menetes fémes részen is 0 ellenállást mértem, elméletileg nincs szakadás (megfelelő kapcsoló állásban).
Az elem és a tartó fémes részén is 0 ellenállást mértem.
Szóval elméletileg minden jó, még sem világít lámpa.Novum Forum Siculorum
-
ZozzV6
senior tag
Rakd össze a gumigomb nélkül a kapcsolót és próbáld ki úgy. Van hogy a gumigomb bütyke túl hosszú és félig mindig megnyomja a kapcsolót amivel persze megszakítja az áramkört vagy csak épp hogy. Ha gumigomb nélkül okés akkor a bütyökből a gomb alján vágj le fél-1mm-t
-
WestBam
Topikgazda
ITT megmutatja. Ha ki van kapcsolva akkor nem sípol, ha bekapcsolod a kapcsolót akkor sípol.
Nyilván a rugó és a perem közt kell nézni, hogy megszakítja-e az áramkört és összezárja-e ha bekapcsolod.
Azt is megnézheted amit Zozz írt, hogy ha nagyon picit nyomsz a kapcsolón akkor már elhallgat-e. Igaz én ilyennel nem igazán találkoztam, de bármi lehet a gond. Esetleg írd be merre laksz, hátha van valaki a közelben aki megnézi.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Zola007
veterán
Xtar VC2S és
Xtar VC2 Plus Master
miben tér el a sima VC2-től?Annyit láttam, hogy a VC2S tud NiMH-t tölteni, van rajta USB-ki és 2.1A a bemenet
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
i-sti
senior tag
válasz ZozzV6 #53725 üzenetére
Gumigomb nélkül jobb.
Így sem megy gond nélkül de könnyebben "elkapja" azt a pozíciót amiben működik és egy darabig normálisan tudom is kapcsolni, majd ismét elveszíti.
Talán azért lenne ez mert hiányzik a gumigombnak a belső pereme az a pár milliméter ami jobban ráfeszíti?
Próbáljak meg vágjak le valahogy egy nagyon kis részt a gumigomb gomb részéből?(#53726) WestBam: Igen, a multiméteres rész működik. Sípol (0 ohm) mikor bekapcsolva van a rugó és a rézgyűrű között és végtelen mikor kikapcsolóm, szóval a kapcsoló jó.
[ Szerkesztve ]
Novum Forum Siculorum
-
WestBam
Topikgazda
válasz Zola007 #53727 üzenetére
VC2 - 2x0,5A
VC2 plus - 2x0,5A vagy 2x1A + Ni-MH töltés és USB kimenet
VC2S - 2x0,5A vagy 2x1A vagy 1x2A + Ni-MH töltés, belső ellenállás mérés és USB kimenetA VC2S a legújabb ,legfejlettebb, de karbantartani az sem tudja az Ni-MH akkukat.
-
Zola007
veterán
válasz WestBam #53729 üzenetére
köszönöm
van valahol egyébként valami összehasonlító táblázat a legnépszerűbb 10-20 típusról?
lygte.dk oldalán nem találtam, jó lenne együtt látni melyik mit tud, mert így csak kavarognak az infók a fejemben
Liitokala 500 tud karbantartani?Találtam egy ilyet, van benne egy Excel tábla is mérési adatokkat YR1030 mérővel összevetve.
Ez alapján a Liitokala elég pontosnak tűnik árához képest belsőellenállásra is [link]Szerinted?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
lygte.dk oldalon van pár sor kritika a teszt végén, szerintem azokra
meg gondolom pár dolgot javítottak már a v1-hez képest a v2.0 v2.1 v2.2-bennyilván Xtar Dragont vennék, de megláttam az árát és lefagytam mint a Win95
-
Zola007
veterán
mekkora spacer kell, ha flattop akkuból buttontop-ot akarok csinálni?
7x1mm-es neod mágnes jó hozzá?
mindegy milyen erős, nem fog a lámpában maradni?
vagy van valami más megoldás?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Zola007 #53732 üzenetére
Ismerősömnek nemrég rendeltem Aliexpress-ről 17 000ft-ért. Ha átjön a vámon akkor ennyiért szerintem hibátlan vétel volt neki. Ha nem akkor sajnos ez van, de még akkor is olcsóbb mintha itthon vette volna. Én szeretem nagyon, jó hogy mindent tud tölteni, meg mindent tud amire szükségem van. Hozza az Xtar minőséget.
De ahogy írtam privibe, a Miboxer C4 is elég jó azért.iPhone 13 Pro Max
-
Zola007
veterán
válasz jozsi252 #53734 üzenetére
Jaja, azt most nézem épp, mert eddig még a márkáról sem hallottam
Én 9e Ft-nál többet nem adnék érte, nem ér annyit az összes lámpám együttvéve szóval 30-32 dollár a tetejeMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
ZolkoW
őstag
válasz Gargouille #53714 üzenetére
én azért várom,milyen lesz, de a változatlan refi nem sok jóval kecsegtet bicóra érdekelne,mert ez még beleszorítható talán a sztenderd 1 dolláros tartóba, de 3400 helyett 4500-5000mAh jól hangzana.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Zola007
veterán
válasz jozsi252 #53734 üzenetére
Megnéztem a Miboxer C4-et lygte.dk-n, kicsit lehúzza
Illetve nem tud meríteni sem, ami nekem azért jó lenne, mert NiMH-t is töltögetnék veleMost végül is melyek azok a töltők, amik tudnak meríteni vagy refreshelni az alábbiak közül?
Opus BT-C3100
Liitokala PD4
Liitokala Lii-500
Nitecore UMS4
Nitecore D4
MiBoxer C4csak az Opus és a Lii-500?
-
veterán
válasz Zola007 #53738 üzenetére
Attól hogy Ni-MH is töltesz, nem feltétlenül kell meríteni. Legalábbis egy normális Ni-MH nem igényli a refresh-t mint régebben. Lehet hogy intenzív használat után jót tesz neki évente 1 refresh, de ennyi. Ami meg nincs annyira kihasználva, azt meg elég simán tölteni.
Ha az ár érték fontos akkor vedd az Opus-t. Lii-500 se tud amúgy refresh-t csak tesztet.iPhone 13 Pro Max
-
WestBam
Topikgazda
válasz Zola007 #53738 üzenetére
Ami mér valós kapacitást az tudja. A kapacitás mérés így történik: feltölt, lemerít (méri a kivehető kapacitást), vissza feltölt. A frissítésnél ezt csinálja meg többször egymás után a töltő. Elég sokan használunk opus töltőt, eddig nem igazán hallottam rá panaszt. Ha olcsóbban szeretnéd megúszni akkor lii-500 vagy zanflare c4 is jó lehet de azt neked kell lefuttatni párszor egymás után.
Na közben más is megírta ugyan ezt.
[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
válasz ZozzV6 #53721 üzenetére
Kérném a linket.
Megrövidítettem a gumigomb nyomóját, most este teszteltem, fél órát ment is, azt hittem, hogy jó, de egyszer csak gondolt egyet és megint nem megy rendesen.
Nem kínlódok többet vele, szar elemlámpa, 2 hete próbálom fixelni.
Ilyet sem veszek többet.Novum Forum Siculorum
-
FBLLMAG
senior tag
Van valakinek tapasztalata a Petzl fejlámpáival? Bármelyikkel.
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz FBLLMAG #53742 üzenetére
Myo RXP-vel igen.
Elég jó lámpa, pláne amikor megjelent nem nagyon volt párja. A programozható driver nagyon jó, ilyen kéne a többi lámpába is. A turbo mód mintha nem lenne, semmire se jó, a felhajtható diffúzor szintén nagyon hasznos. 4 év után kábelt kellett cserélni rajta, és van egy kis bizti eldugva az elemtartóban, az is cserés lett már egyszer. A gumija is kinyúlt már. Szóval árához képest nem túl tartós, viszont használni jó (horgászat) -
vince
őstag
Astrolux FT03 sztori: március 28-án az aliexpress szülinapon (vagy mi volt) megrendeltem az egyik eladótól egy NW lámpát. Miután több, mint egy hét alatt sem sikerült feladnia (két levelet váltottunk, egyszer hosszabbítottam a kiküldésre rendelkezésre álló időt [nem ő kérte]), a banggoodon pedig megint előrendelhető lett a lámpa (igaz, csak CW fénnyel, de annyi baj legyen) és működött rá a madmax-féle kupon, lemondtam az alist és megrendeltem onnan pénteken. Legnagyobb meglepetésemre már útnak is indították, kapott holland postás (LX....NL) trackinget
Az alis eladó persze még nem reagált: Your order cancellation request is pending the supplier's approval. Ha mégis elindítja, bosszús leszek"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #53743 üzenetére
Ez volt a barlangász lámpád?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Szirtimorc #53744 üzenetére
Az oldalkábel szerintem az összes lámpánál, idővel, problémát okozna. A fejpánt megnyúlása már érdekesebb. Annak kéne tartania. 🤔 Tényleg nem olcsók ezek a fejlámpák. Ahogy olvasgatom a teszteket, beszámolókat róluk, a vetítési képük ami jobb mint a többi fejlámpáé, és megbízhatóbbnak kellene, hogy legyenek. Ezért kérdeztem a tapasztalatokat.
Nekem az Armytek Wizard kistestvére, a Tiara A1 PRO van meg. Mellette az apróbb Zebralight H53w. Ezekben rendes holdfény van, a piros fényt ki tudják válltani. És a Led Lenser MH5, ez pedig messzebb hord.
Valami különlegeset, érdekeset kereset, jó vetítési képpel, minnél könnyebb kiszereléssel, és ha lehet, megbízható is legyen. Ne hagyjon cserben.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #53743 üzenetére
Ha több mint 15 éve megvan, akkor tudod a válaszokat.
Megbízható? Mennyire romlik, ha romlik? Volt vele problémád?
-
ks52
csendes tag
válasz FBLLMAG #53742 üzenetére
Nekem egy Petzl tikka xp2-öm van, már rég óta, síppal a fejpántján, még mükszik. Akkoriban -kb. 10 éve- nem volt rossz lámpa, ma sem az, 3db AAA-as elemmel vagy akksival működik, most már inkább muzeális emlék.
Ja volt egy myo rxp-ém is, csak hát elajándékoztam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs