- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
A kezeim közé került egy EEE 900-as gép.
Levettem a hátulját, 1GB ram van benne, illetve egy pici SSD (mini PCI-E).
Némi Googlezás után rájöttem, h erről van szó, Linuxos.Az volna a kérdésem, h az normális, h bekapcsolom a gépet, megjelenik az Asus e termékének logója, és kábé 5 percig nem csinál semmit?
Majd feláll az Ubuntu, és szépen komótosan el lehet kezdeni netezgetni. Filmet is játszik, de Youtube már 480-on is akadozgat.Szóval ez normális?
Ez így indul el?
Mi a fenét csinál 5-6 percig?
Ha pl. BIOS-ba akarok belemenni, akkor F2-t lenyomom, ahogy kell. Ez után is kábé 5 perc, és utána aztán megjelenik a BIOS, tudok is benne lépegetni, szóval ezzel nincs gond, csak nem értem miért kell ilyen sokat várni arra, h egyáltalán elinduljon a gép.
BIOS egyébként 900MHz-et írt procisebességnek.Először azt hittem nem jó.
Letettem félre, oszt egyszer csak ránéztem, és ott volt az oprendszer.
Újraindítottam, és akkor vettem észre, h megy ez, csak várni kell végtelen időt.Ha újraraknám, akkor azonnal indulna?
Ez az Ubuntu ez most úgy vettem észre "korának megfelelő állapotban" van. Szóval nem piszkálnám, jónak tűnik.
Meg erre XP való még, nem Win 7 ugye?
Azokkal is ilyen sokáig kellene várni, h elinduljon?
Mert akkor jó lesz így is asszem.
Kicsit keresgettem róla infót, ha jól értem, azért lassú, mert a benne levő SSD nem tekinthető a sebesség bajnokának? Ha kicserélem egy gyorsabbra, talán hamarabb bootol?
Bár most nézem itt lejjebb, ezek olyan gyenge hardverrel rendelkeznek, h csak Linuxxal használható?Egyébként 10ezerért adják, egyik kollegám kérdezte, megér-e annyit.
Szerintem igen, csak ez a hosszú boot idő ne lenne.Akksi kábé egy órát bír.
Meg billentyűzetet kell cserélni, pár betű nem működik.
Alapból fel is ugrott a billentyűzet-panel amikor felállt a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Belesajdulhat a nyakunk, ha túl közelről akarjuk nézni a Thermaltake monitorát
- Formula-1
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen switch-et vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- MacBook Air (2020) M1 processzor, 8GB RAM, 256 GB kiváló állapotban eladó
- Felújított (Refurbished) DELL Latitude 5440 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% i5-1345U 10Mag 16/512 FHD
- Dell latitude 7490 (i7-8650u)
- ROG Strix G614JV 16" QHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 16 G11 16" FHD+ IPS Ryzen 7 8845HS RTX 2000 Ada 32GB 512GB NVMe gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Használt Palladium G-Lab angol games billentyűzet / 12 hó működési garancia
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest