Hirdetés
-
SlavicPunk: Oldtimer - Jövő hónapban érkeznek a konzolos kiadások
gp Kicsivel több mint egy évvel a PC-s verzió után PlayStationön és Xbox-on is játszhatunk a programmal.
-
180 Hz-es testvérpár született a Philips monitorokkal foglalkozó divíziójában
ph A hófehér köntösbe öltözött, 1440p-s kijelzőknek jó kontrasztja van, és ez hatványozottan igaz a 68,58 cm-es képátlójú példányra.
-
Akciófigelő: Jelentős kedvezmények az Asustól
ma Az Asus idei két csúcsmodellje szerezhető be 400 ezer alatt, a Zenfone 11 Ultra és a ROG Phone 8 is akciós még nagyjából két hétig.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ereshkigal
őstag
Nem olvastam végig a forrásokat, de... a szülő felelőssége hol van?
-
kilua
senior tag
Fura, hol a kínai tencent (pubg mobile/COD mobile) hoyoverse (genshin/honkai/zzz)? Ez a két kínai kiadó a top8ban olyan hogy csak free2play játékai vannak: [link]
Valahol olvastam hogy "a kínai törvények amik a függőség és a túlzott addikció és a játékosok átverése ellen jöttek létre paradox módon épp a fogyasztók bizalmát erősítették"
Én egy régebbi NBA2k játékkal próbáltam játszani amit (igaz akcióban) megvettem, és szerintem konkrétan pofátlanabbul akart lehúzni mint az ingyen is teljesen jól játszható honkai star rail (különben nem sok nyugati címmel játszok, régebben jrpgs voltam, de kína feljövése óta már dragon quest 11/persona 5/xenoblade 2/danganronpa szintű címek is alig jönnek a japóktól mert a capcom szerint "globális piacra nem jó az anime grafika" nos a mihoyo/hoyoverse kicsit nagyobbra nőtt mint a capcom globális piacon)
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ereshkigal #1 üzenetére
2024-ben?
Sehol.
--------------------------------------------------------------------
(#2) kilua: A Capcom kicsit el van tévedve...
[ Szerkesztve ]
Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
KROK640
veterán
Én nem költekezek túl a játékokban mert nincs erre pénzem.
A pay2win játékokat igyekszem kerülni, egyedül a War Thundert nyomom, de már ott is régen elengedtem a prémium vonalat.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
dabadab
titán
Nem az a gond, hogy van in-game költés, hanem az, hogy ez hogyan van megvalósítva.
Mivel a cikkben nem fért el egy rendes lista a bepanaszolt cégekről, ezért itt vannak:
Activision Blizzard, Electronic Arts, Epic Games, Mojang Studios, Roblox Corporation, Supercell és Ubisoft.DRM is theft
-
dabadab
titán
Ennek egészen pontosan mi köze van ahhoz, hogy a cégek átverik a fogyasztókat?
Segítek: semmi.(Egyébként fórumokon onnan lehet felismerni azokat, akik nem nevelnek gyerekeket, hogy azt hiszik, hogy a nevelés valami csodaszer, amivel tetszés szerinti eredményt lehet elérni - rögtön itt is vagytok ketten )
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Bizony, a nevelés csodákra képes. Csak manapság egyre kevesebbeknek sikerül (a hanyatló nyugaton, legalábbis), hiszen ujjal mutogatni százszor könnyebb.
És nem tetszés szerinti eredményt lehet elérni, csak ne legyél hülye, fiamot, ahogy azt is meg lehet oldalni, hogy a gyerek ne költhesse a pénzedet a tudtod nélkül. Ehhez nem kell két focicsapatot a szülőszobától diplomáig vezetni.
[ Szerkesztve ]
Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
-
kolopele
nagyúr
Nem képes csodákra minden esetben. Szomszédom gyereke jól nevelt, egy rosszat nem tudnék mondani róluk, játszani is naponta 2 órát engedik a gyereket, stb. Ennek ellenére pillanatok alatt elköltött a gyerek az apja hitelkártyájával több százezret skinekre, sajna nem vette észre hogy elcsente a kabátjából. Az online világa veszélyes. Az én gyerekeimnek is korlátozott mennyit játszhatnak, és bizony akik szintén játszanak a világhálón arról beszélnek egymás között, hogy az én apám megengedi hogy milliókat költsek fegyverekre, skinekre, és ezt ugye hallja a másik gyerek is, ahogy az enyémek is. Tőlem is kértek már egyszerre százezreket pont emiatt, mivel tudják hogy nem jelentene gondot, de szerencsére megértették hogy ez nem így működik. Aztán hogy meddig, a jó isten sem tudja. Szóval a nevelés nagyon sok mindent meghatároz, de a külső hatások akkor is jelen vannak a többi gyerek, azon gyerekek nevelése és a játékfejlesztők által.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
tbh kevés dolog miatt aggódom igazán gyerek nevelésben, de az egyik rész ez. nálunk 6, 3,5 és 1 évesek, szóval még "picit" odébb van, hogy egyedül üljenek bármilyen eszköz elé, amin akármilyen store is van, de valami megoldást erre ki kell majd találnom. a teljes tiltást sem tartom jónak, de azzal is tisztában vagyok, hogy a világ pénzét bele lehet önteni 1-1 játékba.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
joci2000
aktív tag
Retro pc építés, retró játékokkal. Minden is free volt annak idején a játékokban, ha a játékot megvetted. Persze ott voltak a demók, hogy próbáld ki ingyen, aztán ha tetszik, akkor a teljes játékkal mindent is elérsz. Elég undorító a játék készítőktől ez a fajta lehúzás, ami manapság megy. Vedd meg a konzolt/pc-t akármit sok-sok(száz) ezerért, vedd meg a játékot sok ezerért és még külön fizess a játékban még a világ összes pénzét is, hogy játszhass plusz dolgokkal. Régen ezt egy patch hozta, ingyen. Nem a lehúzás volt a cél, hanem, hogy élvezetes játékot készítsenek. A céges lehúzások szépen átmentek a lakosságra is. Nekem ezt mondjuk nem veszi be a gyomrom. Ugyan nincs gyerekem, de tesóméknál látom mi megy. A suliban megy az egymásra licitelés, hogy kinek milyen megengedők (leszarom mit csinál, csak maradjon csendben) a szülei. Mindent is alátolnak egyeseknek, hogy ne kelljen foglalkozni a gyerekkel. Aztán bent suliban nyilván egymásra ragad, hogy bezzeg xy szülei megengedték Pistikének...
-
kilua
senior tag
Retro pc? Ugyan, elég egy akármilyen eszközre (akár android tv) telepített RetroArch + valami crt shader.
"A GOGon lehet venni retro pc játékokat" bár azok retro PCn már nem futnak, Windows 11en mindenféle hibát produkálnak ... 86box és arra telepített win98 és isok az internet archiveról jobb megoldás lehet mint retro pc alkatrészekre vadászni.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Ez az év legnagyobb vicce.
"egyes szülők pedig azt állítják, hogy a fejlesztőcégek szándékosan úgy tervezik a játékokat, hogy függőséget okozzanak a gyerekek számára."
És ezek az egyes szülők nem véletlen pláza függők, leárazás függők, Temu függők, okostelefon-függők?
"A BEUC szerint a fogyasztók, főleg a gyerekek, nem látják a digitális tárgyak valódi költségeit, ezért túlköltekeznek."
Ahogy a felnőttek sem látják a virtuális pénz (ami a számládon, a hitelkártyádon van) értékét reálisan. Már többször kikutatták, hogy a fizikai pénzzel gazdaságosabban bánunk, mint a számlán lévővel.
-
aktív tag
-
janeszgol
félisten
Köszönjük. A hozzászólásodból két dolgot megtudtunk.
1, hogy gazdag vagy. (Ezt mindig kiemeled. Amivel semmi baj nincs, de miért kell mindig ezt beleszőni?)
2, hogy a bankkártyás költéses sztori vagy nagyon régi vagy nem igaz. A 2FA hol van?
Ha pedig nem védi a telóját ujjlenyomattal, kóddal, akkor úgy kell neki, tanulópénz.Nekem is van tehetős ismerősöm. Jól nevelt a tizenéves gyerekei, de elég elrugaszkodtak a valóságtól, ha a pénzről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
-
olcsoleves
csendes tag
Nyilván ez nem vonatkozik azokra, akik erről egy IT fórumon beszélgetnek, de azt sem árt megemlíteni, hogy sok szülő finoman szólva sem technológiai zseni és bárhogyan próbálkoznak megérteni, halvány fingjuk nincs, hogy épp mit csinál a gyerek a gépen. Vagy ha tudják is követni, a gyerek sokszor már egy lépéssel előttük jár. Ez a generáció kütyükkel a kezükben nő fel és teljesen természetesek azok a dolgok, amiket az idősebbeknek már tanulni kell az ezer más szülői kötelezettség mellett.
Alulról súrolom a 30-at, úgyhogy messze nem tartozom a boomer kategóriába, de időnként azért én is felvonom a szemöldökömet, amikor a családban a fiatalság nekiáll magyarázni a tiktokról meg a ki tudja milyen trendekről. Márpedig a jelenség megértése nélkül nagyon nehéz megvédeni őket a fenyegetésektől.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz olcsoleves #21 üzenetére
Én meg már 57 éves vagyok, a két gyerekem meg idén lesznek 16. Nem egyszerű a mai világban gyereket nevelni, mindenre maximálisan odafigyelni, ez tény.
janeszgol: Most fontosnak tartottam megemlíteni, éppen azért mert hiába hallják azt máshonnan másik gyerektől hogy ő milliókat kapott aputól skinekre, az enyémek képesek azt megérteni hogy ha van sem szórjuk hülyeségekre folyton.Valamennyire azért mégis csak benne van a szülő felelőssége is. Szomszéd gyerek esete meg valóban nem mostani, sajnos apuka álmában sem gondolt akkor még a különböző védelmekre, arra meg pláne hogy ez fog történni. Igen, nevezhetjük tanulópénznek.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Ennek egészen pontosan mi köze van ahhoz, hogy a cégek átverik a fogyasztókat?
Segítek: semmi.Annyi köze van hozzá, hogy az "átveréshez" két fél kell. Ráadásul itt rendszerességről van szó, tehát tudsz róla, mégis hagyod.
(Egyébként fórumokon onnan lehet felismerni azokat, akik nem nevelnek gyerekeket, hogy azt hiszik, hogy a nevelés valami csodaszer, amivel tetszés szerinti eredményt lehet elérni - rögtön itt is vagytok ketten :D )
Azért egy ilyen régi, aktív tagtól többet vártam. Elég irritáló, amikor valaki magas lóról megmondja a másikról, hogy kicsoda, miközben fingja sincs róla. Két kisfiam van egyébként. Nem gondolom a nevelést csodaszernek. Saját példámon látom. Nem is erre gondoltam elsősorban, hanem prevencióra. "...főleg a gyerekek, nem látják a digitális tárgyak valódi költségeit, ezért túlköltekeznek." Mondjuk szerintem a gyerek leszarja, mennyibe kerül, amíg meg tudja venni. Viszont ha a szülők csak ölbetett kézzel nézik, és sehogy sem korlátozzák a pénzhez való hozzáférést, akkor bejön a képbe az ő felelősségük is. Oldják meg a maguk módján. Vannak ötleteim, ha szükséges lenne majd.
Én nem látom, mi az "átverés". Azt kapod, amit veszel, nem? Skineket és hasonlókat, amik alapvetően semmire se jók, de nem is állítanak róluk többet. Hozzáteszem, rühellem a mikrotranzakciókat, nem is élek velük, de nem muszáj megvenni semmit sem. Felőlem pereskedhetnek, ha összejön valami, nem fogom megsiratni egyik céget sem.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Ereshkigal #23 üzenetére
Néha van értelme a mikrotranzakciónak, bevallom már én is éltem vele az AC - k esetében, de nem skinekre, hanem valóban a játékot segítő dolgokra ment. Ilyen esetben én is szívesebben adnék olykor a gyerekeknek, csak sajnos ők is a skinek világában élnek inkább. Ez amúgy a játékosok sara is valahol, mert ők kezdtek el lázadozni a mikrotranzakciók miatt már a single játékok esetében is, holott azoknál nem oszt nem szoroz a többi játékosra nézve, és végül úgy voltak vele hogy akkor rámennek a skinekre inkább, mert az úgysem befolyásol semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
Mert szülőnek van arra ideje, hogy leellenőrizze az összes játékot, hogy a gyereke játszon-e vele. Hogy lecsekkolja nincs benne pénzöltés stb.
Lehet engem érdekelnek a számítógépes játékok de valaki kinőtt belőle, nem fog leülni hétvégén azzal szórakozni hogy kiismerjen egy játékot, hogy na azzal játszhat-e a csemetéje.We are only Stardust...
-
Ereshkigal
őstag
Nem ezt mondam. De egy 14 alatti gyermeknek miért van hozzáférése a kártyaadataidhoz? Vagy ha már hozzáférése van, pl. miért nem fagyasztod be, és csak akkor engedélyezed, amikor akarod?
(kolopele: én is éltem már ilyesmivel, de egy ideje évi 1 alatt van az ilyen alkalmak száma.)
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz Ereshkigal #23 üzenetére
Annyi köze van hozzá, hogy az "átveréshez" két fél kell.
Nem, egyetlen fél kell: az, aki megpróbál átverni. A legtöbb jogrendben (a magyarban is) a bűncselekmény kísérlete ugyanolyan büntetési tételekkel jár, mint a befejezett bűncselekmény, magyarul az nem mentő körülmény, hogy a kiszemelt áldozat nem hagyta magát. Ezért mondom, hogy teljesen tévúton jársz.
A magas lórol meg annyit, hogy szerintem ahhoz kell az igazán magas ló, hogy nekiállj mindenki másnak megmondani, hogy nem jó szülő.DRM is theft
-
Ereshkigal
őstag
Mint írtam, a cikkben felvázolt dolgok szerintem nem átverések, csupán az emberi gyengeség egyfajta kihasználása, ami eddig bizonyítottan nem ütközött jogszbályokba. Ebben nem értünk egyet, nem a jogban. Majd kiderül, hogy ezután mi lesz.
Egyébként ha a gyerekedet egy boltban rendszeresen átverik, amit persze tudsz, visszaengeded sokadjára is oda (amellett, hogy megtetted a jogi lépéseket)?
Ne találj ki olyat, ami nem igaz. Én senkire sem mondtam, hogy nem jó szülő. Sőt, nem is használtam jelzőket. Felelősségről beszéltem.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
-
dabadab
titán
válasz Ereshkigal #28 üzenetére
Mint írtam, a cikkben felvázolt dolgok szerintem nem átverések
Az ezzel foglalkozó szakemberek szerint meg azok.
DRM is theft
-
Tasunkó
senior tag
válasz janeszgol #29 üzenetére
Teljesen más élményeim vannak. Ezek a telefonnal felnövő gyerekek, egy seggük alá tolt hülyebiztos applikáció nélkül olyak, mint a reciprok nyuggerek. Az User friendly világ amióta tart, nem kell elég okosnak lenni a technikához, hanem elég hülyének.
Kérek egy számot a jútútú
-
kolopele
nagyúr
válasz janeszgol #29 üzenetére
Így van. Mondjuk nekem már lehetnének több évvel idősebb gyerekeim is, csak sajnos az élet közbeszólt, de végül is jött kettő egyszerre, az élet valamit visszaadott. Sajnos azonban ez sem lett zökkenőmentes, több már nem lehetett, pedig egy lányt még szerettem volna, de annak örüljünk ami van.
-
Gargouille
őstag
"Egyébként fórumokon onnan lehet felismerni azokat, akik nem nevelnek gyerekeket, hogy azt hiszik, hogy a nevelés valami csodaszer, amivel tetszés szerinti eredményt lehet elérni"
Pont ezt figyeltem meg én is. Mintha a gyerek valamilyen állat lenne, ami idomítható.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Ereshkigal #26 üzenetére
ja mondjuk a jogos. de el is csenheti a gyerkőc
We are only Stardust...
-
janeszgol
félisten
Nekem nincs gondom azzal, ha egy tizen pár éves gyereknek van számlája. Én is szerettem volna, ha lesz a tesóm fiának, mert akkor bizonyos alkalmakkor utalok rá, ő meg vehet ezt-azt a játékaiban.
Van egy játék, a Brawl Stars, amit mindketten játsszunk, és ott a Brawl Passt minden hónapban megveszem neki is. Azt akkor nem kéne az én kártyám használni ilyenkor. -
drkbli
tag
Aranyat ezrével ad a F2P játék, de bármihez, hogy az öt életnél tovább játszhasson, gyémántok kellenek.
Gyémántokat is ad a F2P játék, bizonyos szintek után beleteszi egy malacperselybe.
Jó pár gyémánt összegyűjtése után felajánlja, hogy feltörhető a persely, és ezt rendszeresen el is bábozza.
Az "ajándékhoz" csak 1.450,- forintot kell fizetni. Ami jóval kedvezőbb, mint ugyanennyi gyémánt a shopban. -
drkbli
tag
Reméljük, a hidegre fordult időjárásra tekintettel az autódon
- átfordítottad a hűtőmaszkot
- felkészültél rá, hogy több szivató kell, de azt felelős, környezetbarát felhasználóként folyamatosan adagolod a motorhőmérséklet függvényében, különösen városi forgalomban
- karburátor, szeleptőke sajátkezűleg beállítva -
drkbli
tag
"Bizony, a nevelés csodákra képes. Csak manapság egyre kevesebbeknek sikerül (a hanyatló nyugaton, legalábbis), hiszen ujjal mutogatni százszor könnyebb."
Bezzeg a fejlett Keleten, vagy reggel fél hattól este hatig oktatási intézményben van a gyerek, ha szerencsések, vagy ha nem, mindkét anyós velük él, és mobiljáték helyett pálinkás kenyérrel vagy Captagonnal tömik a gyerekeket.
-
Tasunkó
senior tag
Nem, mert ez már önműködő. De tudom mi történik, mert elkerülni sem tudtam, hogy megtudjam, hiába igyekeztem. Ma meg a fordítottja van, úgy működteti hogy alapállásban eltakarják a működését, és egy más működést szimulálnak. A filozófiáját ha egyszerűen le akarnám írni az, hogy nyomd meg a gombot, kapsz egy libacombot. Így persze, abban lesznek jártasak, hogy megtalálják a gombot, ami nem nagy feladat még egy 100évesnek sem.
Kérek egy számot a jútútú
-
Azt is jo alaposan meg kene rangatni, aki kitalalta a mikrotranzakciot...
https://www.coreinfinity.tech
-
-
A probléma szélesebb körű, nem csak játékokban alkalmazzák, hanem a HP a nyomtatóknál, a BMW az autóknál, a Logitech idióta CEO-ja ilyen egeret akart (egyelőre visszavonult az ötlet - gyanítom, hogy csak átmenetileg). Szépen lassan ránk köszönt Philip K. Dick Ubik-ja, ahol a bérelt lakásod ajtaja csak pénzbedobással nyílik, mert a mohóság és a pénzéhség nem ismer határokat.
https://www.coreinfinity.tech
-
aktív tag
-
azbest
félisten
Gondolom a mostani hír kapcsolódik ahhoz, hogy rendszeresen szokott botrány lenni tiltott szerencsejátátékból, amit burkoltan beleszőnek a pay-to-win játékokba.
A fiatalok meg általában nem értik még a pénz értékét, hogy azért mennyit kellett dolgozni. Így könnyen elszórják, ha van rá lehetőségük. A játékgyártók pedig igyekeznek kihasználni őket. Sikerélményként tálalni a pénzköltést. Aztán jobb esetben a szülőtől lop, rosszabb esetben akár bűncselekményt is elkövet a pénz megszerzéséért a beszippantott gyerek.
A szülőknek persze van felelőssége abban, hogy figyeljenek a gyerekre, de a mai világban sokszor látástól vakulásig dolgoznak, ahogy nyílik az olló és egyre több munkával próbálnak jobb életet csinálni a gyereknek.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Érdekes hogy a fele HSZ arról szól, hogy mindneki más a hibás. A játékfejlesztők a másik szülő, a másik gyereke, a másik ... . Nekem ez baromi fura. Kb "normális" hogy valakitől lop a gyereke. Kb én ugrottam volna le tajgetoszról ha ilyet csinálok. De persze mindneki más a hibás, mert hát szegény szülő dolgozik, meg eztcsinál meg aztcsinál, mert 20-30 éve nem dolgozott senki? Én még mindig alja féregnek nézek bárki tolvajt. Szerencsére ismerős körömben nincsenek ilyenek, főleg nem a gyerekei és nem mindneki mást hibáztatnak ha ilyen irányba terelődnek. Érdekes körképet olvasni itt néha
-
azbest
félisten
Szerencsére ismerős körömben nincsenek ilyenek
aha persze. Csak nem teszik a kirakatba, ha elkapják a gyereket. De általában a gyerekek szoktak csínyeket elkövetni. A szülő felelőssége, hogy gyorsan elkapja, mielőtt még nagyobb baj lesz. A minta családok szekrényében is vannak csontvázak. Felesleges a képmutatás.A tiltott szerencsejáték, pénz kicsalás a gyerekektől viszont továbbra sem tisztességes üzleti model a cégek részéről. Néha megbüntetik őket, amikor nagyon kiborul a bili, de megéri csináni, mert dől a pénz.
20-30 éve más csínyeket követtek el a gyerekek, mert mások voltak a körülmények, nem az interneten, hanem a szalmakazalban játszottak a tűzzel. Nyugatabbra, ahol évtizedekkel korábban volt már modern technika, ott hamarabb voltak számítógépes csínytevések is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 BLACK DS 256GB, független, alig használt, tökéletes állapot, 2.5+ év garancia
- Samsung Galaxy S24 8/256 (7 ciklus az aksiban)
- Apple Mac Studio / M1 Max 10C CPU / 24C GPU / 32G RAM / 512GB / 60 nap Garancia
- CTO MacBook Pro 16" M1 Pro Chip 32 GB RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- Eladó bontott MacBook Air M1 (13")
- Eladó Nokia 6303 Normál Állapotú Független Fekete Gyűjtői Darab Hibátlan Müködéssel Jó Akkuval
- Eladó Samsung E250 Normál Állapotú Független Szürke Gyűjtői Darab Hibátlan Müködéssel Jó Akkuval
- Eladó Samsung D600e Szép Állapotú Független Barna Gyüjtöi Darab Hibátlan Müködéssel Jó Akkuval
- 2 darab egyforma Lego Technic 42095 infrás távos lánctalpas kaszkadőr autó eladó olcsón
- ASUS RTX 4070 12GB DUAL WHITE OC Edition AQUA GARANCIA 2026.12. Kiemelten szép!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen