- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
klewy
aktív tag
Hi all!
VAn még az e-connectben moddolható 9800se?
Ha van ,hogyé aggyák?
Mennyit engednek a felibül? :D -
Thauglor
aktív tag
Hali all!
Van egy havernak egy Club 3D 9800SE és:
omegával softmode -> +4 pipeline, gép ujraindít és már a winfosban is jelentkeznek hibák (lomtár ikonban 8 DB piros ''izé'' stb...)
a kártyának a hőmérséklete forró! (éget) Ha vissza llesz szedve a memo akkor szépen elfogynak a hibák.
a kérdésem az hogy mivel lehet ezt meggyógyítani??? Ha a kártya hűtését megoldom akkor várható esetleg javulás??? -
balkó
aktív tag
Végülis mivel érdemes tesztelni, hogy tökéletesen megy-e a +4 pipe?
-
aVik
csendes tag
Sziasztok!
Anno én is vettem egy ilyen kártyát, és mondhatom meg vagyok vele elégedve!
A moddolás sikeres volt, és nem találtam semmilyen programot vagy játékot, amiben artifact lenne. Legalábbis 1024*768-ban. 1280*1024-es felbontásban a képernyő alsó ötöde kockás, de nekem mindegy, úgyis 1024-ben játszom. A húzhatóságáról annyit, hogy a stock hűtőt levettem, vízhűtés ment a helyére, plusz a ramokra is tettem bordákat. 415/310-en futtatom, ha kell a kraft. 17700 és 5500 körüli a 3dm2k1, 2k3 pontjai, nekem megfelel :) -
gun
csendes tag
Elado egy softmodos Sapphire 9800SE 256 bites 128MB kedvezo aron! 3dmark 2003: 5400 pont!! Ha erdekel, irj: gun1@freemail.hu
-
Milbi
csendes tag
Hali.
Van valami tuti progi a hyperz kikapcsra?
Probalkoztam rivatunerhez vmi kiegeszitovel, de nekem nem 1ertelmu, h mukodik-e.Elore is kosz
Milbi
. -
KINKY_007
aktív tag
Hello! Nekem egy herkules 9800 se aiw van! alapból 340/378, de majdnem megy XT-n is, nem szemetel, 256 bites az AIDA szerint. 3dmark 5700 pötty 2500+-os bartonnal, de sem alapon megy :)
-
xp3rt
csendes tag
en inkabb a coren huztam meg mert hosszu tavon nem volt egeszseges nalam a 310 mem. igy most 385/303 , igy tokeletes.
Sala te meg ne flamelj ennyire :DD -
A TAHÓ
csendes tag
Üdv!
Bocs, ha kavartam valamit,de én még leragadtam a jó öreg S3 Trio 4Mb PCI-nál:DD....vagy mittudoméén:))
Persze a lényeg az, hogy ezek a 9500@9700 kártyák azért kerültek eladó sorba, mert a tulajok mind egy-egy 9800SE (remélem) boldog tulajdonosai lettek.
erDOKe! Csak így tovább!:C
Milbi! Ez a különbség a pécsi és a pesti cég között. Valszeg a pestiek letesztelték őket, és csak abban az esetben értékesítik, ha valóban meggyőződtek a hibátlan működésről.
Ha még is valami xar van a palacsintában, szó nélkül cserélik (lásd:CCaptain):C
Magic! Az eladott 8-10 Sapphire 9800SE VGA-ból, eddig egy(1) nem volt 100%-os,
ami szintén orvosolva lett(lásd fent):P
Üdv néktek!
[Szerkesztve] -
Milbi
csendes tag
Na , azt hiszem rájöttem, Open GL-nél szemetel a dög. Callof-ban is megvannak a pici piros pöttyök...
Rossz hír a pécsi hozzászólónak, hogy a másik két kártya sem ok, ma megneztem oket, ugyhogy marad a mostani picit szemetes, probalom szokni.
Van ertelme meghuteni bordaval a ramokat , vagy leszedni a femkeretet a magrol, nagyobb hutest , nagyobb feszt az agp-nek szerintetek?
Vagy az csak a tuningra lenne pozitiv hatassal, a pipeokra nem?
Milbi. -
Milbi
csendes tag
Na , azt hiszem rájöttem, Open GL-nél szemetel a dög. Callof-ban is megvannak a pici piros pöttyök...
-
Magic
tag
9800SE tulajdonosok írjatok!!!
-
-
Magic
tag
Kezdek most már kételkedni, hogy van e olyan 9800SE amely moddolás után hibamentesen 9800-ként működik!? :F
Végül is, ha 256, 128MB-os és 380/340-en (2,8ns ramok) megy azt még egy kis voltmoddal nagyon szép erdményekre lehet húzogatni!
Nézzétek meg ezt: [L]http://www.akiba-pc.com/forums/index.php?s=6e51d497af6e52b1e5c08de7497069ff&showtopic=46&st=0
Persze itt be van kapcsolva a +4 pipeline![/L] :C
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
A TAHÓ
csendes tag
Hehehe!
Érik még meglepetések az embereket....ugye?:C
Persze ha nem így lenne, hogyan is tudnál 9500 moddolható VGA-t venni
augustus-tól, vagy a Lehel úti nagyker szervízesének öccsétől:DD
És valószínűleg nem az expressz újság apróhírdetésében találtad egyiket sem:))
Az internet má csak ilyen.....áramlik rajta az információ.....talán ezé is találták ki.
Na Üdv Nektek!
Külön erDOKe-nek.....Ő úgy látszik néha követi az eseményeket is:) -
Milbi
csendes tag
Ujabb fejlmény!!!
Doom3-ban sötét reszeknél nagyon apró piros pontok vannak, kb 10 cm-re kell belemaszni a monitorba, hogy lassam oket.
Megneztem mas gamekat, ott semmi.
Most akkor mi van?
Lehet hogy rossz a masik 4 pipe, csak nem mindig?
Vagy nem mindenutt jon elo?
Tipp?
Milbi -
Milbi
csendes tag
Furky: Tp-ben vettem,ma du voltam bent , még megvan mind a 4, de ha veszel, csak abbol a kettobol, amin nincs felvagva a sapphire cimke, es teljesen bontatlan, azoknak meg van eselye,a masik kettot probaltam, azok szemetelnek.
Egyebkent Call of Duty nem szemetel, sot vagy 20 gameval probaltam(pacman sem:), egyedul az aquamark 3 predatoros kek demoja pottyos picit.
Mar azon gondolkodtam , hogy driver hiba(OMEGA 4.2)
A nyak a tipikus 9700-es, piros mint a 9500 np volt anno, fdd csatival.
Amugy 3dMark2003:5250, 3dMark2001:16040
Amd Barton 2600@3200, Soltek Nf2, 2*256/400 Infineon Dual -
Magic
tag
Mindenki írja le milyen nyákos a saját 9800SE-je. Létezik 9800-as és 9700-as referencia nyákkal. A 9700-as FDD tápcsatolósak, a 9800-asok HDD tápcsatisak. Lehet, hogy a 9700-as nyákkal rendelkezőknél sokkal több a ''rossz/jó'' arány, de lehet fordítva is! Szóval meglehet, hogy a 9800-as nyákkal rendelkezők sokkal nagyobb arányban működnek teljes 9800-ként.
-
divot
veterán
-
Furky
őstag
Sziasztok!! Milyen radeon 9800 se kártyát érdemes venni, amit szoftveresen 9800 ként, illetve 9800 proként tudok használni? 256 bitest keresek lehetőleg 9800 chipsettel. Milyen márkájút, és hol lehet kapni? Én csak 1 helyen találtam, de az 128 bites volt. Köszi segítségeteket...
-
Milbi
csendes tag
Sziasztok.
Én Pécsett vettem szintén Sapphire L alakut 3.3 Infineonnal, 5bol a 3ik jo volt, es ez csak 49.000 volt.
Doom3, 3dMark03 Nature stb ok, de tegnap talaltam egy erdekes dolgot.
Aquamark3- ban a teszt ok, de a masodik fulnel(nem emlekszem mi volt) lefuto teszt, ami vmi predator szeru infra nezet, na ott apro kis feher pottyoket latni vegig.
Érdekelne masok tapasztalata ennel a tesztnél.
Köszi: Milbi -
fLeSs
nagyúr
augustus: te egészen véletlenül nem az Econnect-nél dolgozol? :U
1ébként nem elég, ha a 3DMark2001SE-ben és a 3DMark03-ban nem hibázik a kártya, le kell tesztelni játékokkal is, és minél többel. A legjobb az, ha Pixel Shader-es játékokban teszteli le a tulaj a kártyát pl.: Halo, Tomb Raider, NFSU, ugyanis ezekben jön ki leginkább a defektes pipeline.
OpenGL alatt is érdemes megnézni 1-2 játékkal (pl.COD).
Na mind1, a lényeg, hogy minél több játékkal kell letesztelni, mert a 3DMark-ok szerint soxor jó a kártya, játékokban meg sakktáblázik, és mondom ezt úgy, hogy előző melóhelyemen vagy 30 db 9500-ös kártyát vizslattam meg... :U
augustus: a fórum nem reklámfelület, ezt nehogy elfelejtsd... -
A TAHÓ
csendes tag
Üdv!
Köszi az infót:P, de azért estem gondolkodóba, mert eddig itt csak jó tapasztalatok szűrődtek le az említett VGA-val kapcsolatban,illetve ha a cég garanciát vállal a termékre mi veszteni valóm lehet.
Valamint a másodkézből vásárolt kártyáknál is előfordulhat probléma, és
inkább egy céggel viaskodom az esetleges gondok elhárításában, mint egy
magánszeméllyel. Úgy láttam a hozzászólásokból, hogy többen is tulajdonukba
tudhatnak Sapphire 9800SE VGA-t és még nem igazán láttam őket panaszkodni.
Persze, gondolom a cég előtte jó alaposan letesztelte őket, legalábbis remélem:DD
Mindenesetre kösz a tanácsot, az mindíg jól jön:C
Még nem döntöttem mi lesz.....valami biztos...vagy mittudomén:DD
Üdv! THX. -
Legolas
senior tag
Eszedbe ne jusson, mikor 65-ért itt a fórumon Henger és Gianni (ő 67-ért) 9800 pro-t kínál, nem pedig holmi moddolt cuccot!
Az a baj ezekkel, hogy néha csak a 20. alkalmazásban jön ki a pixelhiba, mert az egyik pipe picikét sérült. Nem mindig, de általában ezek nem véletlenül lettek SE-k.
Persze tisztában vagyok vele, hogy vannak tökéletesen moddolható példányok, de egyik márka esetében sem 10/8. -
augustus
csendes tag
Akkor óvatosan összefoglalom, én mit tudok illetve tapasztaltam moddolható kártyákról:
Elöször is:
9800se akkor bíztató ha a ramjai L alakban vannak és minimum (meg maximum is) bga tokozásúak. Ez azt jelenti hogy a kártya minden valószínűség szerint 256 bites.
Másodszor:
A +4 pipeline bekapcsolása után a kép nem esik szét, nem kockás, nincsenek pixelhibák még 2D felületen se! Érdemes ilyenkor alaposabban megnézni a kártyát 3dmark 2001 illetve 2003ban, (a 2003 sokkal jobban kidobja ha bajos egy kártya), azaz nem tökéletes az egyik pipeline.
Amennyiben a fent említett két dolognak eleget tesz a kártya akkor számolhatunk egy sima 9800 teljesítménnyel.(nonpro)
Az izgalmasabb rész most következik. Ugyanis mint jó modder meghúzzuk a gpu-t meg persze a mem-t is.
A gpu megfeleló hűtés mellett el szokta vinni a 380-at ami ugye a 9800pro ati által megszabott órajele. Ha mégsem vinné akkor vegyünk vissza ameddig el nem tűnik az összes poligon hibánk.
A memóriákkal már több a gond, ugyanis ezek általában nem jobbak 3.3ns-nál tehát a fizikai határuk is kb 320 körül mozog. 9800pro esetében a mem órajel 340. Ha a mem túl van huzva akkor általában teljesen szétesik a kép és számolhatunk rossz esetben egy reboot-tal is.
Ha van egy ilyen 9800se-d amivel mindez működik akkor nem mondom hogy vettél egy 9800pro-t de teljesítményben elég közel jutottál hozzá. :DD :C
megjegyzés:
Ilyen 9800se-t még csak sapphire név alatt láttam illetve egyik haverom szerint létezik club3d-ben is.
ennél többet nem tudok elmondani.....
[Szerkesztve] -
Magic
tag
Én is ilyen vételén töröm az eszem, de félek a csalódástól. Különben is elég szerencsétlen vagyok az ilyen dolgokban. Valamit nagyon szeretne az ember, még aludni sem bír miatta és utána jön a ledöbbenés! Bár biztos lennék benne, biztos megvenném!
Egy kérdés: Club3D 9800SE-ből hány féle van, mert én 2-ről tudok? Az egyiknek 290-en megy a memcsije, a másiknak 340-en. -
adise
őstag
hello!
van nálam két radeon egy Sapphire 9800as és egy Sapphire 9800se(128bit)
ezeket szeretném letesztelni.
A húzáshoz jo a radlinker?
az se-nél nem ment a softmod, nincs rá semmi mod hogy menjen?
ha nem akkor meddig lehet huzni gyári hűtővel az se-t hogy ne legyen ''mákos'' a kép? alapon a core:324 memory:270
mit mennyire állitsak hogy a leggyorsabb legyen?
bocsi de se be lami vok :)) -
augustus
csendes tag
Van aki vett ilyen kártyát és ki tudta próbálni izmosabb gépben?
Érdekelne a dolog, mert akkor esetleg ajánlhatnám haveromnak megvételre....
Írjatok lécci konfigot, meg teszteredmény!
Köszi!
[Szerkesztve] -
Devil_Gy
csendes tag
Csak egy kicsi bibi van!! Ha sérültek a pipeline-ok akkor nem fog sokáig menni!!!
A Club3d kártyái közűl 10 ből 8 megy stabilan! (6 tesztelve 48-órán keresztűl) -
Ombi5
őstag
Ekk,mennyivel jobb egy 9500 pro vagy 9600 xt-nel?
-
kgb79
tag
Meg vagyok vele elégedve! Határozottan szebb képe van mint a régi kártyámnak. Jóval gyorsabb is, és eddig tökéletesen müxik a softmod.
Már csak az alaplapot és a procit kell cserélni.
Sajnos erre még várnom kell kb. 1 hónapot. (Na meg el kell döntenem, hogy Intel vagy Amd legyen.) -
zozi
tag
Hi!
Most kaptam hírlevélben: XpertVision Radeon 9800SE 128MB DDR, 256bit, 8X AGP, TV-out, DVI 39.800 Ft +Áfa 2év garanciával.(ennyiért eladó) Nem tudom, hogy moddolható-e, de az ára qrva jónak tűnik. -
gun
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem egy ilyen kártyát, az eddigi tapasztalatok nagyon pozitívak, Zalmann hűtéssel stabilan viszi a GPU a 390Mhz-et, a RAM-oknál max 310-et sikerült kicsiholni stabilan a vasból. Azért az 5400 körüli pontszám elég jó így is 3D Mark 2003-mal. (XP 3200+, 512DDR, Epox 8RDA+)
Üdv:
gun -
augustus
csendes tag
Udv!
Attól hogy 9800pro-nak teszed fel csak a plusz 4 pipeline fog beindulni (igazából ez az omega drivertől van), órajelet nem változtat. Max akkor ha belesütsz egy 9800pro BIOS-t de akkor viszont az órajel 380/340, mivel hivatásosan az ati ezt írja elő minimumnak 9800pro esetében. Mondjuk ha jól tudom ezeken a sapphire kártyákon 3.3as infineonok vannak aminek a fizikai vége is olyan 320 körül van. -
LEON-T
aktív tag
hmm nekem attol hogy a moddolt omega drivert raktam meg az orajel nem valtozott. masreszt powercolor jobb ramokkal van, Ebbol a sapphire-bol ezt tudtam kisajtolni.Hogy a core miert nem megy ezen ez jo kerdes. nekem eleg ez.
[Szerkesztve] -
Guszti
aktív tag
Ize omega drivert nem ugy raktad fel, hogy 9800Pro-nak installja a kartyat? Mert akkor alapbol 380/320-ra allitja. Elvileg kene menni annyin gyari hutessel gond nelkul, nekem egy powercolor van, es gyari hutessel gond nelkul viszi az omega driverrel a 380/320-at, szeirntem probald ki azert...
-
LEON-T
aktív tag
Hi.Nekem is van egy ilyen sapphire 9800se 128mb 256bit.
Thermaltake Giant II vel hutom. 370/310 en stabil. A gyari ati coolerek eleg shittek:D Bar a regi kartyam 9500np@9700 360/290 siman birta gyarival kb evet es meg mai is mukodik. -
kgb79
tag
Nem birtam ki, ezért egy lehelletnyit meghúztam a kártyát. Ime az eredmények.
325/275: 4132 (alap frekik)
325/300: 4236
350/300: 4417
Feljebb nem akartam menni, amig nincs jobb hűtés. Úgy terveztem, hogy majd akkor veszek rá egy Zalmant, ha le cseréltem a gép többi részét is, de azt hiszem ezt inkább meglépem a közeljövöben, mivel iszonyatosan meleg a borda! :(
Mik a tapasztalatok, nagyon melegszenek a raedonok?
Vagy csak a Sapphire-okon szar a hűtés?
[Szerkesztve] -
kgb79
tag
Elég sokat nyúztam a kártyát. Játékok alatt sem találkoztam semmilyen hibával. Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele. Képminőség terén nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lehet két kártya között.
-
Peat;)
veterán
Grat a kártyádhoz! Én 70-et adtam egy 9800np-ért és eléggé sajnáltam a pénzemet. 60-ért nagyon jó! Garanciára rákérdztél, hogy ha egy bizonyos progiban hibák lennének kicserélik? Mert ha igen no para, vegyél amd-t xp-t olcsóért vagy a64-et ami már már egy komolyabb p4 árából kitelik!
-
kgb79
tag
OFF
Miért nem tudom berakni az aláírásomba ezt :))
és miért nem tudok félkövér betüket használni?
ON
[Szerkesztve] -
kgb79
tag
Ne tudd meg mekkora élmény volt végre látni a 3DMark2001-et úgy, hogy lefut az összes teszt. (Bármilyen hihetetlen eddig még soha nem láttam az összes tesztjét)
Már játszottam. MOHAA, C&C Generals. Most rakom fel a HALO-t. Már végig nyomtam egyszer, de kiváncsi vagyok, hogy milyen az új kártyával. -
zsiga667
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #36 üzenetére
OFF
Alvin gyere UT-zni. Elvileg van pár ember.
ON -
kgb79
tag
válasz
Alvin_ti4200 #36 üzenetére
Már fent van az Omega driver. Úgyhogy a softmod megtörtént.
Szerintem a 4107 pont nem annyira rossz.
Hercules Prophet 9800SE AIW - 380/340 default 11100 3330
Hercules Prophet 9800SE AIW - 400/387 default 11558 3649
forrás: vganfo.uw.hu
mindezt egy 2500+os bartonnal.
Hol van ehhez képest az én konfigom. :(
cpu score: 188 (sajnos nem tudok viszonyítani, nem tudom mekkora szokott lenni egy 2,4-es P4-nél, vagy egy jobb AMD esetén) -
kgb79
tag
Természetesen alapbeállításokkal. 325/275
-
kgb79
tag
Első teszteredmények:
3DMark2001SE: 9487
3DMark2003: 4107
A konfigurációm az aláírásomban.(Értelem szerűen a videókártya már nem a GF4 MX440) :) -
kgb79
tag
Meg lehet valahol nézni a GPU hőmérsékletét ennél a kártyánál?
-
5oZ
csendes tag
Első hangzásra nem tűnik rossz vételnek a kártya, viszont amíg senki nem látta előben, szerintem nem érdemes megvenni. Gyanúm szerint ugyanis ez a kártya nem 256 bites memóriabusszal van szerelve, erre utal az alacsony alapórajel, és az, hogy a Sapphire a gyártó. Az általam eddig ismert 256 bites 9800SE kártyák mind 380 MHz-es GPU-val és 340 MHz-es RAM órajellel rendelkeztek (2.8 ns Samsung memóriával, talán csak az AIW típusokon van lassab). Szintén olvastam valahol, hogy a Sapphire csak néhány kísérleti példány 256 bites SE-t készített, bár minimális esély azért van, hogy pont ilyen kártyák kaphatóak. Végül a harmadik érv, hogy nekem is ilyen órajelű Sapphire 9800SE kártyám van, 128 bites memóriabusszal, és szerencsére működő 8 pipe-al, ami így tulajdonképpen egy 9500pro-nak felel meg (ami nem rossz, de közelében sincs a valódi 9800-as kártyáknak, kb. a 9600XT szintjét hozza).
Tehát ha valaki teheti, nézze meg, vagy kérjen fényképet, és azonnal vegye meg, ha L alakban vannak a memóriák, egyéb esetben vegyen jóval olcsóbban 9600XT-t, vagy kicsit olcsóbban 5900XT-t.
[Szerkesztve] -
[lAyCsI]
addikt
Én úgy tudom hogy a PRO BIOS csak a Samsung ramokkal szerelt VGA-kon
működik jó eséllyel.
Amúgy a Zalman HP-s megoldása tényleg nagyon jó, nálam is az teljesít szolgálatot egy 9800 NP-n. 400-on megy a GPU csont nélkül (420-on is próbálgattam, még ott se volt semmi gond)
Giant 2-ről viszont még nem hallottam semmit, de sztem a Zalmannal tuti jól járnál, hiszen már mindenkinél bizonyított.
üdv, -
''Szóval lutri egy kicsit.''
Így van - nálam is eltartott egy darabig, míg rájöttem, hogy a pár fehér pixel NEM memóriahiba... :( Aztán meg a huszadik játék kockázott is egy kicsit... :U
Jobb híján most egy GT Igloo 2500-at faragok rá a GPU-ra, majd meglátjuk, hogy milyen eredménnyel ( gyári hűtővel még nem mertem 400MHz fölött próbálni ). -
divot
veterán
Én is elgondolkodtam egy ilyen kártyán, de sajna a régi 9800se-m is csak itt-ott hibázott modolás után... Szóval lutri egy kicsit.
-
zebrafish
tag
Lazán a legjobb vétel, amit ma ki lehet fogni, de csak ha garantálják, hogy a harmadik játékban se kezd el kockázni a kép. Én tuti vennék egyet, ha nem ruháztam volna be egy 9800pro-ba egy kicsit többért.
-
Ronin
aktív tag
Azon gondolkodtam el, hogy ők 3D alkalmazásokban tesztelték.
De lehet, hogy a +4 pipe közül valamelyik mégsem tökéletes. Tehát lehet, hogy egyes játékokban hibák merülhetnek fel, pl. pöttyök jelennek meg a képernyőn stb. -
-=V3rthil=-
őstag
Jaaaa, akkor én értettelek félre, bocsi...:B Úgy tényleg nem számít.
-
kgb79
tag
válasz
-=V3rthil=- #14 üzenetére
Úgy értettem, hogy ha a +4 pipe megy alap frekin, akkor menni fog akkor is, ha megemeled a sebességet.
-
-=V3rthil=-
őstag
Ha működik a +4 futószalag, akkor azzal nem lesz gond. Azért voltak letiltve, hogy lehessen olcsóbban árulni 9800SE néven:).
Szerk.: megelőztél...:)) Igen, amin bekapcsolod, és működik, az már tuti ok! Amúgy hogy érted, hogy nem számít, mekkora sebességen megy a GPU?? Dehogynem:) Az számít igazán, ezek a kártyák nem memsávszél-limitáltak elsősorban!
[Szerkesztve] -
kgb79
tag
Ha jól tudom, akkor egyes példányokon azért van letiltva, mert nem müködött az a +4 pipe. Vannak azonban olyanok is, amelyeknél azért tiltották le , mert 9800SE kártyára kerül a chip. A +4 pipe vagy müködik, vagy nem.
Szerintem nem számít mekkora sebességen megy a VPU.
Ha valaki másképp tudja, akkor javitson ki! -
F-ECT$
titán
válasz
Alvin_ti4200 #9 üzenetére
+ a Ramokra se árt vmi.
-
Ronin
aktív tag
Engem főleg az érdekel, hogy ugye azt a +4 futószalagot valamiért letiltották... :)
Károsodhat a kártya, vagy felmondhatja az a +4 pipe a szolgálatot, főleg jóval magasabb VPU frekvencián?
Meg kíváncsi lennék, hogyan viselkedhet Pro BIOS-szal a kártya... -
kgb79
tag
Ma reggel egyébként már ez volt a honlapjukon:
ATI RADEON 9800SE SOFTMOD!!! (256bit, 8 pipes, clock speed: 370/310)
Szerintem a VPU-t jó hűtéssel még lehet húzni, de a 3,3-as memek már kifutják magukat 310MHz-en. -
-
zsiga667
addikt
-
Ronin
aktív tag
Több hozzászólást is olvastam, hogy Pro BIOS-szal mentek jóval a gyári értékek felett is.
Ha jól tudom, akkor a ramok feszültségét emeli meg, így érhető el a magasabb órajel (légyszi javítsatok ki ha nem így van).
Előfordulhat, hogy nem bírják a memók a megemelt feszt? Lehet ebből valami baja a kártyának? -
zsiga667
addikt
Megéri szvsz. De a Pro BIOST felejtsd el, a 3,3ns-os ramok miatt...
-
Ronin
aktív tag
Nézegettem az E-connect árlistáját és ezt találtam a videókártyák között:
ATI RADEON 9800SE SOFTMOD!!! (256bit, 8 pipes, clock speed: 380/320)
Írtam nekik mailt, a kártya felől érdeklődtem. A válasz:
''Jelenleg 10 kártya áll rendelkezésünkre. Minden kártyán teszteltük a soft mod eljárást, mely sikeres volt. A leírt frekvencián az összes kártyát 3D alkalmazásokkal teszteltük és mind GPU, mind RAM tekintetében hibátlanul működnek. Magasabb frekvencián nem teszteltük, várhatóan nem gyári (jobb minőségű) hűtővel magasabb frekvencián is hibátlanul működhetnek.''
''Teszteltük. Stabil, kocka és „szemétmentes”. Garantáljuk, mivel teszteltük (több is volt, ami nem volt moddolható, azt visszadobtuk az importőrnek).
SAPPHIRE gyártmány, Infineon 3.3.-as van rajta.''
Bruttó 59750 Ft. Nos?
Szerintetek megéri megvenni? Tehát garantálják, hogy hibátlanul működik a +4 futószalag, és stabil 380/320-on. Sőt, gondolom egy Pro BIOS-szal a memóriaórajelet feljebb lehetne tornászni...
Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Call of Duty: Black Ops 6
- Assetto Corsa EVO
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest